Aleksandar Vulin (foto: Kolubarske.rs)
Aleksandar Vulin (foto: Kolubarske.rs)
11.10.2017, 09:44

Ko o čemu Vulin o stidu!

č: | fb:

"Srbija se ne stidi onih koji su je branili", reče ministar Vulin. Što osta živ je u redu ili smo na njega navikli, ali nije u redu što je to rekao baš on. Prigovor: kako da nije u redu kad je on ministar vojni, bilo bi u redu da Vulin zaslužuje da bude ministar vojni! A posebno što je to rekao umesto da rekne (napiše), kako podnosi ostavku na tu visoku i časnu funkciju. I upravo da to ne bi rekao, da isticanjem visoko moralnog čina drugih, prikrije svoje nimalo moralno ponašanje!

 

Svaka čast, onima koji su Srbiju branili! Podrazumeva se: časno ili bar u granicama prava i morala... I stid zbog onih koji to nisu činili časno, ukoliko ne tražimo da za to snose što sleduje po zakonu! Ali i ako ne tražimo osudu onih koji čašću časnih prikrivaju svoje beščašće... Manje je važno, da li se Srbija uopšte stidela? Zapravo, nije hvalila one koji su je branili, odavala im priznanje! Stid je nešto drugo, negativna sankcija (kazna) za svoj, a ne tuđi nemoralni postupak.

 

"Obični" građani Srbije mogli su se stideti samo što su svojim glasovima izabrali one koje su izabrali. I koji su jednom delu branilaca, ne pitajući građane, nekakvo priznanje ("ratnim dnevnicama"), odali, a drugima nisu. Vulinovom izjavom takva pitanja ne mogu se postavljati, Srbija se stidela! A njemu sleduje priznanje što je to prvi video i preporuka za ostanak i šetnje po visokim funkcijama. Izbegava se i još jedno pitanje, nezgodno ne samo za njega: ako se opravdano nije stidela, da se nije makar i neopravdano, "jeretički", pitala još nešto. Treba li ne samo da se ne stidi, nego i da žali? Pogotovu, da nekoga (a zna se koga), okrivljuje zato što ima šta i koga da žali...

 

"Narod" (neki kažu "najstariji") je pod starateljstvom, ako mu treba reći čega ne treba da se stidi! Vulin to zna i to ne kaže, ali se seća jednog od svojih prethodnika: "Zar u trenutku kad Hilandar gori, pitate za obijanje nekog kioska?". Normalno, sa obijanjem ili samo pitanjem o njemu, upravo je on bio u bliskoj vezi... Zato i kaže to što kaže: u trenutku kad je Srbija konačno prestala da se stidi vrlo značajnih postupaka, nema svrhe pitati što se ne stidi jednog postupka aktuelnog ministra odbrane! Pošto od viška glava ne boli ili za svaki slučaj, prethodno je ponovo ukazao na probleme sa Hrvatima.

 

Pored živog i živahnog ministra spoljnih poslova, Predsednika i Premijerke. Ali njima, bar lično, nije trebalo odvraćanje pažnje od sebe, upućivanjem na druge... Što se jedna opozicionarka upustila u odvraćanje pažnje od Vulina i ženine tetke izazivanjem pažnje na svoju gužvu sa Majom Gojković, nimalo ne smeta. Naprotiv.

 

Zaista informativni mediji ovoga su svesni, pa su "ovom Vulinu" poklonili malo ili nimalo pažnje. Čekajući da vide šta će biti sa onim drugim, "tetkinim". Oni drugi takođe su "ćutali", čekajući da neko drugi skretanjem pažnje na sebe, odvrati pažnju od njega.

 

 

Blogovi