Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
22.05.2018, 10:58

A šta su tek radili "oni", pre prethodnih na vlasti?

č: | fb:

Aktuelna vlast, u državi i lokalu, na račun prethodne iznosi niz zamerki. Neka su i sve umesne, ali valjana odbrana poteza aktuelne, radi koje se uglavnom i iznose, nisu! I nisu ništa novo: za sve kod nje makar problematično, ako ne postoji krivac van njenih redova postoji bar vlast kod koje je bilo još problematičnije. Posle pomalo zaboravljene socijalističke, sada je to skorašnja vlast "žutih!".

 

Ova zamena teze, "na dnevnom redu" nije prošlost! Ako treba, nema problema da joj se posvete posebne sednice. U protivnom, i u izglednoj raspravi dečjih sedišta o nabavci dečjih sedišta, slušaće se "Šta su tek radili, oni"? Dokle, tako? Zašto prozvani ne bi, po istoj logici, išli u dalju prošlost? Ne samo onu u kojoj su bili opozicija sadašnjoj vlasti, kojoj se takođe može prigovoriti "Šta je tek ona, radila"? Naravno, u poređenju sa onim što su radili "Turci" svima našima, ili "komunisti" četrdeset četvrte i pete stvarnim ili nabeđenim (obično od strane komšija) "saradnicima okupatora", to je "cveće"! I time se ustoličava pravdanje  propusta i grešaka svih budućih vlasti, onim što prave sadašnje. Bez naznaka prekida, bilo kakav mnogima je mrska "revolucija".

 

Zar aktuelna vlast, bilo koja ili bilo kada, radi samo u okviru onog što je radila ranija i u istim prilikama? I da to što radi, treba ocenjivati samo poređenjem sa neuspesima ranije, možda i u drugim i drukčijim! Dokle njeno poređenje isključivo sa ranijom, a ne i sa onim što u isto vreme rade neki drugde? Zar su samo "žuti" krivi što je renoviranje bivše zgrade Radio Valjeva i Napreda (da ne idemo u dalju prošlost), trebalo da se završi sredinom prošlog avgusta? Piše to na tabli! Ili što je njihova "količina" lošeg, skromna u poređenju sa sadašnjom. Na primer, "partijskog zapošljavanja".

 

Manje je važno odsustvo priznanja da su raniji uradili i nešto "pametno", sa saglasnošću današnjih vlasti a tadašnje opozicije. I da ona to nastavlja. Na primer, uveli praksu privatizacija po svaku cenu (pa i ispod cene), davanja stranim investitorima i ono što ne traže... Važno je, pravo je čudo, kako smo uopšte preživeli, i doživeli ovo vreme! Izgleda da nas je održala samo nada, u dolazak vlasti u čije vreme se tako priča o ranijoj...

Blogovi