Aleksandar Vučić i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
20.07.2018, 15:25

Delom nepotrebno a delom nepoželjno, "dizanje glasa"

č: | fb:

Opet je nadobudni gradonačelnik nadobudnog grada, uspeo da skrene pažnju. Na sebe? Teško, jer je pitanje ima li on sebe. Skrenuo je pažnju na one koji ga "drže"? Teško, ako i imaju sebe (Glišić ga ima), drži ih neko drugi. Vučić?

 

Formalno jeste tako, suštinski nije. Jer i njega drži drugi. Drži ga biračko telo Republike! Baš kao što gradonačelnika i Glišića drži biračko telo Valjeva i Uba, omogućujući njihovoj stranci dugotrajnu lagodnu većinu i dovođenje na „funkcije“ koga hoće. I više koga hoće nego one koji za to imaju sposobnosti, jer takvih i nema mnogo "na lageru".

 

Lepo je i za svaku pohvalu, dići glas protiv njegovog i sličnog glasa. Ali nema potrebe, oni koji nisu „njegovi“ drukčije od njega i ne očekuju, tako da je potcenjivanje govoriti im šta u gradonačelnikovom nastupu nije u redu. Šta i očekivati od čoveka koji ni najmanje nije kriv što je, to što je? Nije sam sebe izabrao, kao što nije, na užasavanje kulturnih radnika, izvesni Handanović sebe izabrao za direktora Centra beogradskih festivala... Ako pritom nisu bile važne kompetencije i reference, šta bi tražio bon-ton? Sebe nisu izabrali ni Glišić i Vučić, i opet se nije tražio bon-ton! A da li bi pomenutu dvojicu i izabrali da su drukčiji od Vučića ili Vulina..? (Svaka čast Glišiću, po ovom pitanju).  Što bi oni slušali (čitali) šta se o njima piše po mrežama, govori po kafanama ili ulici? Em neprijatno em nepotrebno, znaju kakav je efekat psovanja kapetana u potoku! A imaju koga da slušaju, i znaju kako da mu govore...

 

Njima ne vredi govoriti. Treba govoriti njihovim biračima! A njihovi birači, što teško ide u glavu onima koji pene protiv njih, uglavnom ne prate medije u kojima pene: "Zna se kakvi su, ne vole Vučića!". Zbog strasnog ali i kontraproduktivnog ("peniti" je njegovo omiljeno leglo), ne voleti Vučića i ne smeta im koliko  opravdana bojazan koju nenamerno učvršćuju napadi na njega: ne vole nas, koji ga biramo! I da će, samo li mu "vide leđa", sručiti se na nas... Tako da nije pametno da se "eksponiramo", staro je zezanje u formi "nagradnog pitanja": neka dođe po nagradu ko nađe jednog glasača napredne stranke. Jasno, ko javno priznaje da je takav! Treba ćutati, čekati neku mrvicu sa njihove bogate trpeze, i opet i opet glasati za njih...

 

Njihovim biračima ne treba govoriti protiv gradonačelnika, Glišića, pogotovu Vučića! Treba govoriti o gradonačelnicima, ministrima a pogotovu predsednicima drugde, bez pominjanja parnjaka kod nas. Porediće i nevoljno, i nešto zaključiti! Biračima treba govoriti i njima samima, šta imaju a šta nemaju. Ne u vreme prethodne vlasti, i svesno i nesvesno braniti i neodbranjivo. (Ima ga, ima!).  Nego danas, gde drugi nemaju što oni imaju a bolje bi bilo da nemaju, a drugi imaju ono što oni nemaju a bolje bi bilo da imaju... Nažalost, to pretpostavlja napuštanje snažno ukorenjene zablude o "nama", i kao građanima Srbije (zapravo, Srbima) i kao Valjevcima, kao nečem "posebnom". Zbog čega na početku i stoji "nadobudni grad".

Blogovi