Pozdrav
Pozdrav
04.06.2014, 21:54

O debatama

č: | fb:

Poštovani čitaoci, kao što ste mogli primetiti, danas smo na Kolubarskim po prvi put objavili debatu. Iako je ova današnja tema sa Gradskom bibliotekom u Domu vojske bila spremna za objavljivanje još prvog dana, odložili smo je zbog drugih, važnijih i sudbonosnijih događaja koji su se dešavali u drugoj polovini maja. 

Samo par reči o debatama - ovaj format promovisao je The Economist (npr ovde), doduše u nešto (!) kompleksnijem obliku (debatanti iznose stavove u više navrata - uvodni argumenti, potom posle tri dana replike, i na kraju završni argumenti), a glasovi posetilaca zbrajaju se na dnevnoj bazi tako da se ubedljivost svake nove 'ture' argumenta može ocrtati u grafikonu raspodele glasova. Bitnu ulogu u svakoj tamošnjoj debati igraju moderator, kao i gost-učesnik.

Debate na Kolubarskim su jednostavnije - uredništvo predstavlja aktuelnu, možda i kontraverznu gradsku/regionalnu temu, a dve istaknute osobe - bitne za tu konkretnu temu - zastupaju i argumentovano obrazlažu stav 'ZA' odnosno 'PROTIV'. Posetioci mogu svoj glas dati jednom ili drugom gledištu; debata je aktivna sedam dana, posle kojih se zaključuje uz moguće završno obrazloženje uredništva. 

Hvala gospodi Jeremiću i Arseniću što su se odazvali našem pozivu da budu učesnici prve debate!

Na kraju, ukoliko Vi imate ideju za neku narednu temu možete nam pisati na [email protected]

* * *

E sada još neke sitnice - par (teže primetnih) novina na našem sajtu:

- sa više strana  - kao sa ove na primer -

čuli smo primedbu da vesti na prvoj strani nemaju oznaku kada su objavljene - razmislili, proanalizirali i - dodali!

- Objavljivanjem prve debate, aktivirali smo i rubriku 'Dijalog'. U okviru nje mogu se pratiti i najpopularniji prilozi u poslednjih 30 dana. Plan nam je takođe da u rubrici Dijalog izdvajamo najzanimljivije komentare posetilaca, ali o tome nekom drugom prilikom.

Blogovi