Kontejner i smece koje odoleva skoro mesec dana (foto: Kolubarske.rs)
Kontejner i smece koje odoleva skoro mesec dana (foto: Kolubarske.rs)
15.02.2019, 15:41

Targetirajte đubre i rupe, za početak!

č: | fb:

"Ova godina može da bude prelomna za Divčibare, koje su četvrti planinski turistički centar u Srbiji", poručio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić pre godinu dana, tačnije 3. januara 2018. godine, kada je posetio Divčibare.

 

Sudeći po onome šta je za godinu dana urađeno na Divčibarama, pre svega na infrastrukturi, i kako Divčibare izgledaju danas, 2018. godina nije bila "prelomna za Divčibare". Ako su Divčibare "četvrti planinski turistički centar u Srbiji", kako li izgleda deseti turistički centar?

 

Ministar Rasim Ljajić je pre godinu dana rekao da "Vlada Srbije ima ozbiljne planove kada su u pitanju Divčibare kako bi postale celogodišnja turistička destinacija" i najavio da će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansirati izgradnju turističkog info centra.

  

Za godinu dana nismo videli te "ozbiljne planove koje ima Vlada Srbije kada su u pitanju Divčibare". Turistički info centar, čiju izgradnju je obećao ministar, nije urađen! Možda ne bi bilo loše da se u međuvremenu "ozbiljno planira" odnošenje smeća i, ako ne asfaltiranje ulica i puteva, onda bar krpljenje rupa!

 

Na Divčibarama, pre godinu dana, zajedno sa ministrom Rasimom Ljajićem bio je i grdonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović koji je tada rekao da su, bar što se turizma u valjevskom kraju tiče, "Divčibare target tema i u fokusu ove gradske vlade". 

 

Gradonačelniče, možda ne bi bilo loše da za početak "targetirate" đubre na Divčibarama i rupe na putevima!

Prepun kontejner u centru Divčibara

Prepun kontejner u centru Divčibara (Foto: Kolubarske.rs)

Rupe na putu za ski stazu Crni vrh

Rupe na putu za ski stazu Crni vrh (Foto: Kolubarske.rs)

Put za ski stazu Crni vrh

Put za ski stazu Crni vrh (Foto: Kolubarske.rs)

Polomljena bavdera

Polomljena bavdera (Foto: Kolubarske.rs)

 

Već tri dana, nakon obilnih snežnih padavina i jakog vetra, polomljena je bandera na koju je zakačena i ulična rasveta. Bandera se nalazi na putu za ski stazu Crni vrh i divčibarski vodovod ili prekoputa Preduzeća za puteve.

 

Javne službe na pozive i poruke da su Divčibare zatrpane smećem, da bandera samo što nije pala, i to na put (šta će se desiti ako u tom trenutku prolaze pešaci ili vozilo?), odgovaraju: "Nema ništa do ponedeljka, danas je državni praznik!".

 

Postoji i drugo lice Divčibara. Lepše, koje ne zavisi od javnih službi, od ministara, gradonačelnika, funkcionera... državnih praznika. Zbog tog drugog lica, danas je na Divčibarama bilo preko 4000 gostiju!

Divčibare

Divčibare (Foto: Kolubarske.rs)

Blogovi