Novinari čekaju ministra (foto: Đorđe Đoković)
Novinari čekaju ministra (foto: Đorđe Đoković)
14.08.2014, 14:10

Transparentno bez novinara

č: | fb:

Služba za odnose sa javnošću (PR) Gradske uprave u Valjevu dozvolila je danas sebi, ne po prvi put, da valjevskim novinarima i medijima, bar onima koji elemntarno drže do profesije, lupi novi šamar! U saopštenju za javnost, koje je poslala šefica te službe Svetlana Marković, svojevremeno novinar, stoji kako je „bitni“ načelnik jedne od dve gradske uprave (ime mu nećemo pominjati jer to ni po čemu ne zaslužuje) primio vaterpoliste i trenere nemačkog Bajera, koji su u SRC Petnica već OSAM dana.

Usput je saopšteno da je JUČE počeo turnir mladih vaterpolista na kojem, pored Bajera, učestvuju, Radnički KG, te dva valjevska Valisa – „običan“ i „93“. Rezultata, naravno, nema. Satnice i parova narednih utakmica, takođe. Važno je da li je i šta rekao drug važan načelnik.

Pominje se i Peđa Mihailović, poreklom iz Klinaca, koji je igrao u Partizanu, pa bio u Turskoj, sada je moguće u Nemačkoj. Iz priopćenja se ne vidi čiji je on sportski direktor, Bajerov (ako radi u Nemačkoj) ili Valisov (na daljinu, što je ranije bio).

Sve ovo najpre se pojavilo na FB starnici Grada Valjeva, pa je onda prosleđeno novinarima, koji, bar Kolubarske.rs i potpisnik ovih redova, nisu ni pozvani na prijem (priznajemo, ne govorimo nemački, ali valjda je bio tolmač)!

Novo mečkarenje novinara, ko god da ga je smislio, bilo je baš transparentno! Kao i činjenica da u VK Valis nikom nije palo na pamet da za osam dana obavesti medije o gostovanju Bajera i turniru prijateljstva. Slično je bilo nedavno i sa VK Valis 93, koji je na kvalifikacioni turnir mladih selekcija u okviru prvenstva Srbije eventualno pozvao odabrane redakcije. Biva da smo i mi krivi što ne shvatamo veličinu ta dva kluba, pa ih retko zovemo. A kad ih pozovemo oni se čude tome što se neko, eto, i njih setio...

Blogovi