Aleksandar Vučić na Sajmu šljiva u Osečini (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić na Sajmu šljiva u Osečini (foto: Đorđe Đoković)
01.11.2017, 10:31

Naša politika je jasna

č: | fb:

Samo što je SNS, na čelu sa Vučić gospodin i njegovi najbliži pajtosi, oslavio stranačku slavu, ovaj put je to Sveta Petka, sve je krenulo po još boljem dobru. Mala nezgodanciju u slavlju bila što je N1, u prilogu sa slave, Osam sekundi više pustio šta rek'o Dačić, umesto da je samo pustio Vučića, što je bio besprizoran napad na instituciju Predsednika, nezavisnost Srbije i istorijske rezultate. Sreća da su dežurni SNS stručnjaci zaduženi za IT sektor, ove budale botovi na društvenim mrežama, to na vreme otkrili i osudili kao neprijateljski akt.


Uprkos, i u inat, tome, sve krenulo po još boljem, a kako bi drugačije, jerbo, kao što reče potpredsednica Vlade i partije, ministarka Zorana, Naša politika je jasna! Zato ne bilo iznenađenje kad lično premijerki Ani dato da objavi da smo napredovali, ma šta to značilo, na svetskoj Duing biznis listi. I ne bilo iznenađenje kad je Vučić onom američkom diplomati Hojtu, koji nama uzeo da priča da moramo poštovati nezavisnost Kosova, i da priča da se okrenemo od Rusije, rekao sve što treba. I kako treba.


Šta je Vučić rekao Hojtu, saznalo se kad ovaj bio, a di bi, na "Pinku", tom svetioniku informisanja i dokazu da su kod nas mediji najslobodniji. Vučić bio jasan, razgovor bio težak, ali je on sve rekao, i sve odgovorio, čak je za oktavu snažnije, i to argumentovano i civilizovano, branio interese Srbije. Kako obavestio publikum, pritisci su veliki, ali narod nema brine, Srbija sedi na svojoj stolici, onog trenutka kad se to ne bude moglo, imaćemo nekog drugog u vladi i na mestu predsednika. Njega niko ne voli, osim građana Srbije, a to mu je, pogađate, prekodovoljno.


Naravno da se nametnulo pitanje Beogradskih izbora, koji treba budu pre Nove godine, mnogi u stranci, što će reći Srbiji, su za to da istovremeno budu i parlamentarni, i odluka o tome će biti doneta, ne zato što on voli izbore, već zato što na to obavezuju "rezultati našeg rada". Kad to rek'o, izvadio fotografije svih fabrika koje otvorio, i najavio otvaranje novih fabrika.


Ne treba sumnjati i sumljati da će Vučić uslišiti želje svog članstva, i svojim metodama omogućiti svojoj partiji još jednu najbolju pobedu. Uostalom, tolike fabrike, ima fotografije, toliki istorijski rezultati, suficit, deficit, smanjena nezaposlenost, sve ostalo povećano, sve ima crno na belo, nije za džabe naša statistika najbolja u ovom delu Evrope, jer mi se merimo sa Evropom.


Ako se tome doda da, uprkos onima koji nam rade o glavi, još nije ni sa Kosovom gotovo, rezultat ima da bude trocifren. Eto, Dačiću dato da objavi da Surinam povukao odluku o priznanjuu Kosova. Šta to znači, samo dežurnim defetistima nije jasno šta to znači. Znači da je Srbija sve jača, i da, i pored onih koji joj ne misle dobro, neće stati. Danas Surinam, sutra Amerika.


U to ime Vučić čašćava penzionere sa 5000 jednokratne pomoći, ne zato što on voli izbore i samo na njih misli, nego zato da se zaštiti standard penzionera, i da im se poboljša ekonomska sigurnost. I ostali nema brinu, i njima će se povećati, recimo i eto, u Mladenovcu, tamo SNS predsednik opštine, u jednoj zgradi svečano otvorio nove poštanske sandučiće, i svima svečano uručio ključeve. A kad je moglo u Mladenovcu, moći će i udrugim gradovima i krajevima, neće samo u beogradskim opštinama biti novi poštanski sandučići, nego i u Žitorađu, Žablju, ima li još nešto na Ž, ako nema na Ž, ima Ćićevac, ima opština Ražanj.

Blogovi