Aleksandar Vučić u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
06.12.2017, 12:02

Kad opet pobedimo, sve će bude nevidljivo stabilno

č: | fb:

Pre neki dan je drugar na društvenim mrežama podsetio da je Vučić gospodin, pre godinicu, pred predsedničke ili neke druge izbore, u jeku MIG kampanje, sve držeći Nebojšu iz Beograda na vidnom mestu, rekao: Ako pobedimo na izborima, proizvodićemo nevidljive avione! Što bi se reklo, i tačka. Neviđeno nevidljivo.

 

Pod utiskom takve tandaramandara vizije, odlučim, prvi put, pogledam "Ćirilicu", na kojoj Vučić gospodin baca čini od svojih istorijskih rezultata. Emisija je nešto kasnila, jerbo bilo uključenje u te "Parove", gde se poštovani narod vidljivo edukuje. A onda su "Parovi" nastavljeni, nastupio je Vučić gospodin, koji je u uvodu, pravo niotkuda, odgovorio, da nije bilo šansi da Saša Janković bidne mandatar Vlade, jer je on odmah namiriso nešto čudno, i da inostrani i drugi faktori oću sruše stabilnost. Pa rekel da je stabilokratija vladavina stabilnosti, a jok diktatorski režim, koji Evropa i svet tolerišu, neće oni žive u Srbiji, zbog stabilnosti. Na svoju stabilokratiju kazuva da ponosan, Srbija je stabilna, nezavisna i slobodna.

 

Onda je, još uvodno, bio malo skroman, za šest meseci predsedničkog mandata sreo se sa 23 predsednika, 16 premijera, 14 šefova evropskih misija... sve zajedno 69 susreta visokog ranga. Pa je prešao na BDP, Duing boing listu, visoku zaposlenost, nisku nezaposlenost... Nije zadovoljan, bude bolje, u to ime najavio projekat državne stanogradnje, 33 000 stanova za bezbedonosne snage, mlade naučnike, mlade bračne parove, 550 evra po kvadratu, 450 evra po kvadratu, rata samo 126 evra, država mora da pokaže da brine o vojsci i policiji, mladim naučnicima, mladim bračnim parovima, njihovo je samo da uzmu stan i potpišu da će ostati da rade u Srbiji.

 

Pa je zatražio još tri uvodna minuta, uzeo pokaže fotografije 70 fabrika koje otvorio. Sve po redu, gde sve bila livada, a gde će bude fabrika led sijalica, nudli, cipela... Gledaoci u studiju, kojima je prijavljen rad na određeno vreme, su aplaudirali do poslednje pokazane livade.

 

Došlo i do dijaloga, Sonja Biserko i "Politika" Jakšić su tako dobro zanosili Vučić gospodinu, da je ovaj svima, i još jednom, pokazao da je šampion tolerancije i ostale demokratije. Na temu da tabloidi, kao kontrolisani mediji, laprdaju kontra zvanične politike, i tako nanose štetu Vučić šampionu, gospodin Predsednik šampionski odgovorio da je njegov poznanik "Informer" Vučićević svoj čovek, i da na njega niko ne može da utiče. Tek u ponoć je odsviran fajront. Još jedna pobeda.

 

Kad prošla ponoć da se javi da vlada Srbije dala 100 miliona Beogradu, koji će isto toliko potroši za Novu godinu. Za najviše para će pevaju naš Aca Lukas i Bora Čorba koji odavno nije ni svoj. Još da se javi da se Vučić gospodin sreo sa invalidi, i da naš predsednik od invalidi rek'o: "Biti invalid nije lako, ali biti invalid i živeti u Srbiji nije tako teško!". I da se javi da jedan od nezavisnih medija na naslovnici donosi vest, Ilda Šaulić odbrusila Radi Manojlović. Čeka se da jave da je Saša Janković napustio PSG. Dakle, da se složimo, stabilokratija je kad su samo budale stabilno. Složićete se da postižemo istorijske rezultate.

         

 

 

 

Blogovi