Registracija Prijava preko FB
Deponija (foto: Đorđe Đoković)
Deponija (foto: Đorđe Đoković)
11.01.2018, 10:15

Ko je "Dno dna"?

č: | fb:

Skoro se virtuelni, a bome i stvarni, svet, bar ovde, nije tako uzdrmao kao nakon Balaševičeve pesme "Dno dna". Iako nema prolaz na elektornskim medijima, u nekoliko dana, preko Jutjuba, preslušalo je preko milijun i četristo hiljada ljudi.

 

Evo šta veli Đole, autor ovog uratka do pesme doša, a moglo je i drugačije, preko bosanskog portala: Otkad je sveta, veka i nas, najveće protuve prigrabe vlast/ Rasturi svatove pijani svat, bratija proglasi grabež za Krstaški rat... Dno dna/ Al' sve je to već viđeno/ Dno dna/ Sve trpimo postiđeno...Dno dna/ Mogli smo biti giganti/ Al' sve smo više migranti/ U svojoj zemlji, na svom tlu/ Dno dna/ Kliče se nebulozama/ Dno dna/ U inat dijagnozama...

 

Naravno da ima komentara, takoreći tuče, jedni vele da Đola treba u čitanke, da ga ne zaslužujemo, drugi pitaju, gde je bio do sada – a gde smo bili, i gde smo, svi mi –  spočitavaju mu "Žute", ovo, i ono drugo. Kako bilo, zna se ko je Balašević, i ova njegova pesma je više učinila na animiranju i motivaciji građana nego kompletni idioti, mora se tako reći, iz opozicije. A vreme će pokazati da li ga zaslužujemo. I reči i dela su izgubili na značaju, jer ovde je na ceni samo praziluk, koji kao ambrozija, niče iz Vučićevog dupeta.

 

Takoreći istovremeno i u svim terminima javilo se aktuelo Dno dna. Iako u novebru rečeno da, "zbog interesa Srbije", neće biti vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa beogradskim, Predsedništvo SNS vanredno zasedalo. Sve bilo zatvoreno za javnost, e da bi se otvorio lično Predsednik: Predsedništvo donelo odluku da svom snagom, odlučnošću i hrabrošću se bori za pobedu na beogradskim izborima, i da ne podrži održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Takva odluka doneta uprkos tome što je u raspravi bio skoro jednak broj onih koji su za i protiv vanrednih izbora! Smatrao sam, do kraja se otvorio Vučić gospodin, da je važno da se posvetimo rešavanju višedecenijskih problema, budućnosti svog naroda, naše dece, a ne da razmišljamo kalkulantski.

 

Lista za Beograd, otkrio je skromni Predsednik, će se zvati Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd! Dokle se doteralo sa ovom farsom u režiji Opsenara, mogao je predložiti i da se lista zove, Aleksandar Vučić – zato što smo Dno dna! Imao bi iste, ako ne i veće, šanse za pobedu.

 

Uostalom, lično Patrijarh, sa onog sveta, koji je postao ovaj svet, odgovarajući na reči mitropolita Amfilohija, kome se javilo da će Vučić izda Kosovo, se zahvalio bogu što imamo Vučića, koji se lavovski bori za Srbe. Ovde da se metne da Patrijarha vozaju u najnovojoj "mečki", koja na registarskoj tablici ima dva grba, a između veliko i ćirilično slvovo "p". Znate li još koju reč na P, a da nije čkapi, i da nije Dno dna?

Blogovi