Blokada duplih traka (foto: Đorđe Đoković)
Blokada duplih traka (foto: Đorđe Đoković)
12.06.2018, 08:52

Da li je blokada puteva početak kraja Vučićevog zlatnog doba?

č: | fb:

Nema grada, mesta, u Srbiji, prednjače veći gradovi, gde nije došlo do manje, ili veće, blokade saobraćaja, zbog visoke cene benzina. A cena benzina je, vele, kao u Danskoj, sve zbog zato što preko 50 posto cene uzima država.

 

Iako građani imaju legitimno, civilizacijsko, pravo da izraze protest protiv mera vlasti, koje ih egzistencijalno ugrožavaju, vlast je odgovorila očekivano, osuđujući, i preteći građanima, za sada, drakonskim novčanim kaznama. Vučić je odmah i u svemu video političku organizovanost, optužio opoziciju i tajkune, koji imaju i medije koji samo njega cenzurišu. Pride spočitnuo građanima da im je važna samo cena goriva, a niko da ga pohvali zbog najniže cene hleba u regionu, najjeftinije struje u Evropi(a i tu je slagao)...

 

Kao i obično, Vučićevi ministri su se brže bolje uklopili u strategiju vođinog lupetanja, ministar policije, čiji doktorat priznaje samo Vučić, veli da je reč o ugnjetavanju većine od strane manjine, i ponašanju neodgovorne grupe ljudi, koji ugrožavaju prava građana, i zapretio kaznama od samo 40 000 dinara. Onome što zapalo da bude ministar vojni, sve neodoljivo podseća na ukrajinski scenario i još jedan otvoren napad na Vučića, dok gospodin Mićan, koji edukuje i organizuje botove, poziva da država stane na put "ovoj šačici ološa"...

 

Očito je da svima, pa i ovakvoj opoziciji, koja u ovoj podeli čeka da bude pozicija, smeta to što su se građani samoorganizovali, i koliko se to može, samoinicijativno ušli u blokadu puteva. Ova apatija, i nezaintersovanost za svoju sudbinu, dok ološ kidnapuje državu, je morala negde pući, ovaj put je to cena benzina. A od te cene benzina, i drugih otimačina, koje proglašavaju za štednju, ova vlast namiruje armiju svojih neradnika koji preko noći overavaju vikend diplome i sedaju u fotelje, i automobile, državnih i javnih preduzeća i institucija. Najgore je to što ova vlast neće stati sa svojom "politikom" otimačine, i hranjenja svojih parazita, te je protest građana, ovaj put zbog cene benzina, u uslovima kad je prvi kvalitet opozicije to što su svi opozicioni prvaci na broju, čini se jedini način delotvornog suprotstavljanja ovoj nemani.

 

Naravno da cena benzina nije prvi i najveći problem, i greh ove nenarodne vlasti, ali je sam protest putokaz za rešavanje problema. Neko će reći da se ćuti o mizernoj ceni rada, svakoj oblasti života i rada koji je dezavuisan i urnisan od bašibozluka koji vodi računa samo o sebi, a ne o državi i građanima, ali, od nečega se mora početi. Svima je jasno da ovde izbori, koji su lopovski, samo služe da Vučić beleži nove rekorde, ovi protesti su recept da se na isti način progovori o pravim temama, a došlo je dotle da su sve teme prave, i da na puteve promena krene narodna pešadija.

         

Blogovi