Aleksandar Vučić sa novinarima u Mionici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić sa novinarima u Mionici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2018, 10:52

Ko je odgovoran za sramotu Srbije

č: | fb:

Samo što je Vučić gospodin Vučić posetio Mionicu, gde je, preko svojih medija, svom auditorijumu, rekao da će plate i penzije biti najveće, i da će se dalje povećavati, a potom i Vrnjačku banju, gde je sve to ponovio, ovaj put obećavajući da će to biti za tri meseca, lider Srbije je stigao u Pariz.

 

Tu je dočekan kao niko, bilo je to u danu povratka francuskih fudbalera sa Svetskog prvenstva, Pariz je bio pun! I sastanalk sa Makronom bio najbolji u istoriji, Vučić je izneo da je Srbija dobila podršku Francuske u svojim namerama da oko Kosova postigne kompromisno rešenje. Na zajedničkoj konferenciji za štampu čulo se i da je Makronu važno da Srbija sprovede reforme, te da od toga zavisi i datum priključenja Evropi.

 

Ta zajednička konferencija za štampu sa liderom Francuske, plus što je izmolio obećanje Makrona da će posetiti Srbiju, je, po "našim" medijima, i samom Vučiću, kruna njegove posete Parizu. Naravno da se to nije čulo na zajedničkoj konferenciji, već je Vučić istorijsku vest o još jednoj pobedi naknadno saopštio medijima koje je poveo sa sobom, a pratili su ga, o državnom trošku, sve sam "Pink" i "Hepi".

 

Posetu Vučića Parizu, pratio je i manji "incident", u "Le mondu" se, u danu njegovog dolaska u Francusku, pojavio tekst Vuka Jeremića pod naslovom "Za sramotu Srbije odgovoran je Vučić". Nebitno kako je Jeremić to uspeo da plasira, da li je, i koliko, platio, ili nije platio, tek u uticajnom francuskom dnevniku je objavljeno da je "Srbija lider stabilokratije zahvaljujući Vučiću". U Mondu obajavljeno da stabilokratiju karakterišu "bliska saradnja sa organizovanim kriminalom, zloupotreba državnog aparata u cilju sticanja političke koristi, gušenje osnovnih građanskih prava i sloboda, degradacija parlamentarne debate i fabrikovanje lažnih kriza sa ciljem da se ograniči vladavina prava i nezavisnost državnih institucija".

 

Vučić i slobodni mediji su ignorisali ove komplimente, kojima bi se još štošta moglo dodati, izuzimajući redovnog Krstića, koje je, a đe bi, na RTS-u rekao da svi, i sve, rade da Vučiću crkne krava. Tako je, po njemu, Jeremić "platio Figaru", da bi blatio Srbiju i njenog predsednika, te da je to nevaspitano, i sa ciljem da ne uspemo da rešimo probleme...

 

Dok Vučić briljira, ne zaostaje ni opozicija. U javnost je procurila vest da je Savez za Srbiju - u kome je, osim Đilasa, gomila onih koji hoće da budu, i ostanu, opozicija po svaku cenu, a cena je Srbija -  zakazao sastanak na kome će se govoriti o podeli mandata, tim procentima, u Skupštini Srbije. Mnogi se, posle ove vesti, pitaju, ko će da glasa za ovakvu opoziciju?

 

Dok svi briljiraju nezapaženo je prošla vest da je Srbija poslednja po siromaštvu u Evropi. Mada, ima i svetlih primera koji to demantuju. U Ministarstvo inostranih poslova, po konkursu, u radni odnos na određeno vreme, primnjeno deset kandidata, među kojima i Marija Tončev, ćerka Ivice Tončeva, državnog sekretara u istom ministarstvu. Ivica Tončev, iz Surdulice, koji ima zanat u rangu autolakirera, i diplome i mastere raznih megatrendova, plus gasterbajtersko iskustvo u Beču, koji je kao takav državni sekretar, imao na sve da kaže: Nisam ćerku zaposlio preko veze! Pa ko je, drugovi i gospodo, odgovoran za sramotu Srbije?

Blogovi