Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
10.08.2018, 09:29

Vučićevo 1101. prvo obraćanje naciji

č: | fb:

Ovom Vučiću se nešto zaista mora priznati, sa njim nikad nije dosadno. Treba to "pročitati", jer on svakodnevno izvaljuje bisere ko na traci, što sve ne može da stane ni u najveću antologiju. Vaistinu takav šoumen, da se ne kaže cirkuzant, se retko, jednom, rađa.

 

I što je najbolje, nije važno koja je tema, čovek je univerzalan, u svemu dominira i postiže ginisovske rezultate. Kad će se već prijaviti za Ginisovu knjigu rekorda, koja bi bila mala da registruje sve njegove podvige.

 

Privremeno je uzeo odmor od najvećeg razvoja, i ostalog u čemu nam niko nije ravan, i prihvatio se Kosova, jer to je uslov svih uslova da nastavi da jaše po zdravoj pameti.

 

Obratio se, na tu temu, Srbima sa Kosova, Evropi, svetu, obeležio "Oluju" u Bačkoj Palanci, gde je sramotno doveo autobuse SNS sendvičara(!) da mu aplaudiraju, sazvao Savet za nacionalnu bezbednost, što je Žarković, iz "Vremena", s obzirom na sastav, i poruke, Saveta u kome su razni keramičari i lažni doktori, pročitao kao Savet za nacionalnu zajebanciju, najzad, 1111, ili će biti 1101, put se javno obratio naciji. A tek kako se, kad mu je njegov Marko, sa Kosova, rekao: Halo, predsedniče, preko telefona, zahvalio Srbima na Kosovu, što znaju, kad smo pritisnuti sa svih strana, šta je put u budućnost za naš narod! To nema ni u Tunguziji, to ima samo u Vučićevoj Srbiji.

 

Šta rekel, i skazal, Vučić gospodin, u tom historijskom obraćanju, koje je njegov dojučerašnji pajtos Velja Ilić - a taj ima iskustva u toj raboti, i zna da je prepozna – nazvao "mlaćenjem prazne slame"? Rekel sve za bukvare, čitanke, i udžbenike iz gramatike, "Dok se mi bavimo Olujom, neki drugi će da razmišljaju kako će da podmeću klipove, i gde će da se brčkaju...".

 

U 1101. prvom javnom obraćanju Vučić gospodin je još im'o kaže i rekne da nas čeka težak septembar, i da će nas biti milion manje ako se ne reši Kosovski čvor, zato će nastaviti da se brine da dobijemo najviše što možemo, i da izgubimo najmanje što moramo. Nikakvih tajnih odluka, ni rešenja, neće biti, narod će imati priliku da se izjasni o rešenju. Jer, kako dod'o Vučić gospodin, Srbija brine o svojim građanima, ne ide se, u Brisel, da se "mlati prazna slama", već da se ostvari kompromis do koga možemo i moramo da dođemo...

 

Naravno, da treba staviti tačku na Kosovski problem, i da se do toga mora doći, samo što ovaj naš Predsednik, kao predsedatelj tog Nacionalnog saveta, od svega pravi predstavu, u kojoj traži otvorene aplauze za svoje mantre, u kojima će i ništa predstaviti kao najveći dobitak. Obznanjena gomila je spremna, "sendviči" su podeljeni, čeka se da Vučić u 1389. prvom javnom obraćanju proglasi pobedu.

 

Ali, Srbija će i nakon toga ostati gde jeste, na tome, da dok Vučić priča o plati od 500 evra, šezdeset posto građana ima mesečna primanja koja su manja od 247 evra. I tako će ostane, sve da se svi prekfalikujemo u deficitarna zanimanja.

 

Ovde da se zapiše da je Vučićev ministar za rad i socijalna pitanja, za koga vele da u prošlom životu bio šofer, i to gospoje Jorgovanke, najavio projekat prekfalifikacije, jer nam "fale kadrovi za stara zanimanja, varioci, šoferi...". Keramičare, šofere, pečenjare na čvrsta goriva, lažne doktore na državnim funkcijama već imamo. U ovom provizorijumu od države nema da fali kadrova.

         

           

         

         

           

         

Blogovi