Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
28.09.2018, 09:01

Sve će biti veće od najgoreg

č: | fb:

Nedavno se na "Debatnom klubu" - ne i na našim televizijama, sa kojih se može čuti samo isprazno blebetanje Prve srpske tintare – moglo čuti, što nije novost, da je Srbija prva u Evropi po broju nepismenih. Više od milion građana nema ni osnovnu školu, a primat u Evropi, i pored štancanja fakultetskih i doktorskih diploma, držimo i po broju funkcionalno nepismenih. Ako se tome doda da smo drugi u svetu po egzodusu mladih i školovanih, eto funkcije koja objašnjava kako je zadnji šljam i ološ došao na/po svoje. Da se parafrazira sociolog Ratko Božović, u Srbiji svi idu za vođom, a ne za zakonom, zdrava i svaka druga pamet je u manjini, živimo u totalnoj lažomaniji!

 

Zato umesto društva i države imamo rijaliti, koji premijerka ne gleda, ali u njemu statira. Zato Vučić gospodin može da kaže, Bićemo u svemu najbolji, Siniša Mali, da treba da se naviknemo na to da će nam biti sve bolje i bolje, a Maja Gojković(!) da se gadi nekih ljudi u Srbiji!

 

Trbuhozborac Marko Đurić je poručio da će Brisel sačekati da vidi Vučića, i dobili smo još jednu predstavu. Glavni odbor Srpske napredne stranke, ima i to, je direktno prenosila "Pink" televizija. Glavni je razradio reči trbuhozborca, svi su ljubomorni što smo najbolji, njegova politika za rešenje Kosovskog pitanja je doživela poraz, za to je kriv narod, jer ne živi u njegovoj realnosti.

 

Sve je to tvrđenje pazara, e da bi kalif nastavio da, za svet, i dalje bude prvi pik. Tako se, umesto Vučića, takozvana premijerka, koja od ovlašćenja ima da pročita napisano, našla na zasedanju Ujedinjenih nacija. Tamo je, sa Dačićem, otišla e da bi javila da se Albanci, kao i prokleta opozicija, u Ujedinjenim nacijama, baškari po ćoškovima, sedi na hoklicama i iz zasede presreću i zaskaču svetske lidere da se slikaju sa njima.

 

A Srbija se definitivno navikava na sve bolje i bolje. U svim većim gradovima održani besplatni zdravstveni pregledi za građane, doktori su pacijentima pisali recepte i na memorandumima Srpske napredne stranke. Beogradska skupština je donela odluku da se osnuje preduzeće "Metro – Beograd". Nova firma će, za početak, imati direktora i Upravni odbor. Oni će, za početak, biti plaćeni. Eto, i metroa što se tiče, i tu smo najbolji. Ko još nije najbolji, ko još nije direktor, će bude, predsednik IO SNS, gospodin Darko Glišić, geometar sa Uba, poručio, pajz sad, u intervjuu "Politici", da "moramo još snažnije da budemo uz predsednika stranke!".

         

         

Blogovi