Katanac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Katanac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
05.10.2018, 09:02

Da li će švalerke doći glave SNS-u

č: | fb:

Kao što se znade, Vučić gospodin bio u najvažnijoj poseti Moskvi, kako lično javio, proveo dva sata nasamo sa Putinom, i dobio podršku za sve. Nije javio da, kako piše ruski "Komersant", ne dobio podršku Putina za svoje ideje o rešenju pitanja Kosova, te da je izazvao, blago rečeno, čuđenje domaćina, kada se, protivno diplomatskoj praksi, obratio Putinu na ruskom, a ne na svom jeziku.

 

No, gospodin Vučić se uspešno vratio iz Rusije, i ukinuo naredbu o povećanoj borbenoj gotovosti vojske. Posle razgovora sa evropskim zvaničnicima rek'o da ne zna šta svet i Evropa hoće po pitanju Kosova, zna da Kosovo neće priznati, sve da ga mlate po glavi sa tri motke.

 

U situaciji kad predsedniku Vučiću vise tri motke nad glavom, desilo se nešto nezamislivo. Kako javio portal "Vranjske", deo nezadovoljnih članova SNS obratio se javnosti navodeći da je poznato da SNS u Vranju zapošljava "rodbinu, prijatelje i komšike", ali da je situacija postala nepodnošljiva, jer su na red došle švalerke.

 

Nezadovoljni javljaju da je cilj obraćanja javnosti da se smanji stranačko zapošljavanje do koga se dolazi preko kreveta, a da počne da se ceni trud ljudi koji se bore za stranku. Navode da jedan od vodećih naprednjaka u Vranju ima švalerku koja je radila u "Simpu", a potom je dobila posao u "Centru za talente", i da joj je to treći posao za tri godine. Zbog zato pitaju: "Zar doterane ljubavnice vrede više nego mi koji lepimo plakate i obezbeđujemo glasove? Treba stati na put konkubinama i sličnima, i da počne poštovanje pravog rada i borbe za stranku!".

 

Kad se čulo za SNS švalerke u Vranju, javljeno da švalerke drmaju i u Novom Sadu, Grockoj, Aranđelovcu, Jagodini... Komersant Ljuba Pače, na ove okolnosti, mada je zauzet pojačavanjem imununiteta, samo je imao specijalno da pita, a gde su, glede švalerki, Valjevo i druge prćilovice, pa to su poznati centri za talente? I da se doda, zašto se prozivaju samo švalerke na lokalu, zar toga nema po vertikali, di su ministri, državni sekretari, razne agencije, nije valjda da tamo nema ni jedan Centar za talente.

 

Neverovatno, umesto da se diče švalerkama, oni ih osuđuju. Uostalom, šta bolje ide uz lažnu, kupljenu, diplomu, rukovodeće radno mesto, kabinet, službeni auto, vozača, drugih sinekura, od talentovane švalerke. Ako je švalerka autentična, naša što bi se reklo, gde je tu problem. Nezgoda bi mogla biti ako je švalerka to bila i prethodnom režimu, ako je u pitanju švalerka preletačica. E, to bi bilo za svaku osudu.

 

Ali, i tu treba biti oprezan, misliti na sutra. Jednog sutra, naprednjaci neće biti više na vlasti. Neće li tada naprednjačke švalerke nastradati, izgubiti parče hleba. Šta ako sutra, ili kad tad, na vlast dođu Đilas i Dosta je bilo. Treba li oni da traže nove švalerke i otvaraju nove Centre za talente? Jevtinije, po državu i poreske obaveznike, je da postojeće švalerke budu na raspolaganju đilasovcima i ovima što ih zovu Dojebilo. Ko još, uz postojeće, otvara nove Centre za talente? Nove švalerke dolaze u obzir, jedino, što treba uvažiti, ako smo baš talentovani za švaleraciju!

         

Blogovi