Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
10.01.2019, 10:10

Da li je Karić vratio orden Nevskog, da ga Putin met'e Vučiću

č: | fb:

Prošlo je ihaha vremena otkada je javljeno da je Vučić gospodin dobio orden Aleksandra Nevskog. Mnogi su se sprdali što od toga ne bilo ništa, ali je Vučić gospodin predano i danonoćno radio, i trud se isplatio. Tačno na Božić Putin je potpisao Nevskog Vučiću.

 

Odmah i lično, na naši TV ekrani, sve objasnio šef na kabinet od Vučića, naučenjak Nikola Selaković. Prvi dobitnik Nevskog je bio Petar Veliki, a poslednji Srbin koji je dobio to priznanje je Nikola Pašić, točno pre105 godina. Dodela priznanja Vučiću govori o ugledu Srbije u svetu, i ugledu predsednika. On je unapredio zemlju i sačuvao nezavisnost Srbije, njegova snaga je nesalomiva stena. Selaković je sa pravne strane objasnio da je Predsedniku drago zbog priznanja, ali i da nikome nije toliko zaigralo srce kao Vučićevom ocu Anđelku. Još je, sa iste strane, podvukao da je Predsednik upisao ime u istoriju, i da je ovo priznanje potvrda da će se to nastaviti... jer rad i odricanje se na kraju isplate...

 

Onda je Vuk Jeremić, kao čovek koji sanja Nevskog, na društvenim mrežama objavio da je Bogoljub Karić, pre dve godine, već dobio taj orden. Priložio sliku Bogoljuba, pod beli šlem, i Bogoljub reči: Hvala predsedniku Putinu na ordenu Svetog Aleksandra Nevskog za zasluge i otadžbinu koju mi je dodelio. Srbija i Rusija su za mene otadžbine i zemlje koje uvek nosim u srcu gde god se nalazio...

 

 

Šta reći na ovu pravnu okolnost, koju je prevideo pravnik Nikola Selaković. Orden Nevskog je jedno od najvećih priznanja u Rusiji, i odista se retko dodeljuje. Imajući u vidu da je kad sebe javljeno da je Vučić dobio orden koji nije dobio, može se samo pretpostaviti da je gospodin Bogoljub Karić, kao čovek velikog srca, vratio svog Nevskog, a da bi ga Putin met'uo Vučiću. Svi ordeni na broju, a Vučić u istoriji. No, ovo su samo spekulacije. Sve i da je tako gospodin Vučić bi na poligrafu dokazao da je njegov Nevski original. Gospodin Bogoljub ne bi imao potrebe da ide na poligraf, pošto se njemu veruje i bez poligrafa.

 

Još da se javi da je profesorka žurnalizma Sena Todorović javila da je u poslednjih deset godina, na privatnim Beogradskim fakultetima, doktorsku disertaciju odbranilo duplo više ljudi, nego što je na Beogradskom univerzitetu doktoriralo u poslednjih sto godina! Da se tom broju disertacija doda još jedna, u kojoj bi gospodin Bogoljub doktorirao na temu: Da li sam orden Nevskog, na Božić, pozajmio Vučiću!

Blogovi