Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Muzička škola na Ubu (foto: Dragana Nedeljković)
  OD 24. DO 29. APRILA

  15. FESTIVAL UBSKE MUZIČKE ŠKOLE

  Danas je na Ubu počeo 15. Internacionalni festival Škole za osnovno muzičko obrazovanje "Petar Stojanović", koji će trajati do 29. aprila. Ubska smotra muzičkih talenata je takmičarskog karaktera i održava se u disciplinama klavir, harmonika, pevanje, gitara, gudači, drveni duvači i kamerna muzika.

 • Recitatori (foto: Miroslava Kojić)
  U ljiškoj biblioteci

  Takmičenje recitatora

  Opštinska smotra recitatora, održana u ljiškoj biblioteci, okupila je 25 recitatora iz OŠ "Sava Kerković" Ljig, OŠ "Sestre Pavlović" Belanovica i SŠ "Hiljadu trista kaplara" Ljig.

 • Potpisivanje Memoranduma (foto: Dragana Nedeljković)
  Potpisivanje memoranduma o razumevanju

  Kompletiranje dokumentacije za Regionalnu deponiju "Kalenić"

  Za izgradnju Regionalne deponije "Kalenić" priprema nedostajuće tehničke dokumentacije omogućena je Memorandumom o razumevanju, koji su na Ubu potpisali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstva rudarstva i energetike, Kancelarije za Evropske integracije, Regionalnog preduzeća „Eko-Tamnava“ i 11 lokalnih samouprava uključenih u ovaj projekat.

 • Opštinska zgrada (foto: Miroslava Kojić)
  Plan javnih nabavki u Ljigu

  Asfaltiranje puteva, led sijalice, sređivanje "sređene" zgrade...

  Prvi put ove godine ljiška opština donela je i na svoj sajt stavila plan javnih nabavki male vrednosti i u otvorenom postupku. Precizirani su rokovi oglašavanja, realizacije i okvirne cene. Nabavke se odnose na gradnju i asfaltiranje puteva, izgradnju mostova, azil za pse, informisanje, sređivanje fasade zgrade opštine, prostorni plan opštine, izradu projekata (toplane, vodovoda, puteva, sale), javnu rasvetu.

 • Učesnici manifestacije (foto: Dragana Nedeljković)
  U susret Vaskrsu

  Kreativna radionica u Banjanima

  Osnovna škola "Rajko Mihailović" iz Banjana po trinaesti put zaredom bila je organizator i domaćin kreativne radionice šaranja i ukrašavanja vaskršnjih jaja, koja se održava u okviru verske nastave. Na radionici pod nazivom "U susret Vaskrsu" učestvovalo je blizu 220 učenika.

 • Gosti i domaćini (foto: Dragana Nedeljković)
  Deca deci

  Vaskršnji darovi za Specijalnu školu na Ubu

  Povodom predstojećeg praznika Vaskrsa, deci sa smetnjama u razvoju iz Izdvojenog odeljenja specijalne škole "Ljubomir Aćimović" na Ubu podeljeni su paketići i drugi pokloni, koje su za njih pripremili učenici škola sa područja Arhijerejskog namesništva tamnavskog.

 • Radovi u Kožuaru (foto: Dragana Nedeljković)
  Sredstvima puteva Srbije

  Asfaltirane deonice u Kožuaru i Vukoni

  Današnjim asfaltiranjem dve deonice u Vukoni i Kožuaru, ukupne dužine jedan kilometar, nastavljeni su radovi na uređenju lokalne putne infrastrukture na području ubske opštine, koji su započeti sredinom marta. Radove je finansiralo Javno preduzeće Putevi Srbije, koje će do leta izgraditi 22 seoska putna pravca.

 • Javni radovi (foto: Dragan Belajac)
  U KJP "Đunis"

  Javni radovi uposlili 45 Ubljana

  Nacionalna služba za zapošljavanje odobrila je ubskom Komunalnom javnom preduzeću "Đunis" da u okviru javnih radova od 1. aprila uposli 45 nezaposlenih lica sa evidncije te službe, od kojih su dve osobe sa invaliditetom.

 • Učenici na prezentaciji (foto: Dragan Belajac)
  Bitka za znanje

  Ubske osnovce roboti uče programiranju

  U okviru edukativne kampanje Fonda B92 "Bitka za znanje", ubska Osnovna škola "Milan Munjas" dobila je pet robota mBot STEM, uz pomoć kojih će đaci učiti osnove programiranja i kodiranja. Ovi posebno dizajnirani roboti, jednostavni za sklapanje i korišćenje.

 • Darko Glišić (foto: Dragan Belajac)
  Vučić ubedljivo prvi na Ubu

  Glišić: “Rezultati za ponos, ali i zalog za budućnost”

  Predsednički kandidat vladajućekoalicije Aleksandar Vučić ubedljivio je pobedio na Ubu, gde je osvojio 67,44 posto glasova birača. Predsednik opštine Ub Darko Glišić, komentarišući izborni rezultat i ubedljivu pobedu Aleksandra Vučića u Tamnavi, kaže da su građani prepoznali ko je u prethodnom periodu pomogao da se opština razvija.