Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Elena Stanojlović (foto: Dragana Nedeljković)
  Registru davalaca pristupilo 24 Ubljana

  Elena je izlečena zahvaljujući transplataciji kostne srži

  U okviru februarske akcije dobrovoljnog davanja krvi, prvi put su na Ubu organizovali i prijavljivanje u Registar davalaca kostne srži Srbije. Odluku da će biti donori u toku akcije je donelo 24 Ubljana.

 • Lokacija deponije u Kaleniću (foto: Miroslav Jeremić)
  Pred početak realizacije deponije "Kalenić"

  Još tri neophodna dokumenta

  Ub će sutra biti domaćin sastanka predstavnika Švedske razvojne agencije, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i preduzeća "Eko Tamnava" na kome će se precizirati svi detalji u vezi finansiranja i izrade tri neophodna dokumenta za početak realizacije projekta Regionalne deponije "Kalenić".

 • Centar Ljiga (foto: Miroslava Kojić)
  Čekajući da prođe još jedna grejna sezona

  Ima li države u Ljigu?

  Postoje standardi u mnogim oblastima, za sve i svašta, potrebno i nepotrebno. Nešto se poštuje, nešto ne, i to je tako u ovoj državi. Nekada nepoštovanje standarda nije problematično, nekada može biti itekako ozbiljno. Nema države, ima bezakonja. I direktora koji ne ispunjava uslove za direktora javnog preduzeća.

 • Nagrađeni sportisti i klubovi (foto: Branko Petrović)
  Tradicionalna dodela nagrada

  Proglašeni najbolji sportisti i klubovi u Lajkovcu

  Najbolja sportistkinja u prošloj godini je Dragana Tomić, kapiten i najbolji igrač ženskog košarkaškog kluba "Železničar", dok je najbolji sportista kapiten FK "Železničar" Nemanja Radivojević. Godišnjim priznanjem za najbolji klub nagrađen je Košarkaški klub "Železničar", dok su u kategoriji najbolji kolektiv priznanje dobili Planinarsko-smučarsko društvo Ćira i Moto klub TNT. Nagrade i priznanja najboljim sportistima i klubovima.

 • Andrijana Čović (foto: Iz privatnog albuma)
  Na zimskoj školi mladih matematičara

  Druga nagrada za Andrijanu Čović

  Učenica četvrtog razreda Osnovne škole "Rajko Mihailović" iz Banjana, Andrijana Čović osvojila je drugu nagradu na završnom testu iz matematike u poznatoj "Arhimedesovoj" zimskoj školi mladih matematičara, nedavno održanoj na Tari.

 • Baloni podrške sa Uba (foto: Dragan Belajac)
  Na svetski dan dece obolele od raka

  Ubljani ponovo položili ispit humanosti

  Na humanitarnoj aukciji rukotvorina i drugim dobrotvornim akcijama na Ubu, održanim u Domu kulture povodom Svetskog dana dece obolele od raka, za nepuna dva sata sakupljeno je 154.000 dinara za završetak izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

 • Sa prošlogodišnje manifestacije na Ubu (foto: Milovan Milovanović)
  Na svetski dan dece obolele od raka

  Ubljani u akciji “I ja se borim”

  Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, na Ubu će sutra biti održane dobrotvorne akcije podrške pod sloganom "I ja se borim". Program počinje u 11 časova u Domu kulture gde će se, osim humanitarne aukcije rukotvorina, organizovati i brojne aktivnosti za mališane.

 • Ortopedski pregled u ubskom Vrtiću (foto: Dragana Nedeljković)
  Za ubske mališane

  Besplatan ortopedski pregled

  U Predškolskoj ustanovi "Ub" organizovan je besplatan preventivni pregled stopala i nogu mališana, koji je obavio dr Siniša Dučić, hirurg-ortoped u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

 • Konferencija o novim tehnologijama (foto: Ana Ilić)
  Banjanski prosvetari na konferenciji

  Nove tehnologije u obrazovanju

  Pet profesorki iz OŠ "Rajko Mihailović" iz Banjana učestvovalo je na sajmu i konferenciji "Nove tehnologije u obrazovanju", koja je u organizaciji Britanskog saveta i uz podršku Ministarstva prosvete, održana u Beogradu. Profesorke ruskog, engleskog i francuskog jezika, Jelka Panić, Jelena Lazić i Marija Petrović, kao i profesorke razredne nastave Ana Pravik i Ana Ilić...

 • Zlatna rajačka lisica (foto: Vlada Ivanović)
  Skup lovaca na Rajcu

  Najlepšu lisicu odstrelio Veljko Savić

  Tradicionalna lovno-turistička manifestacija Zlatna rajačka lisica, okupila je u nedelju na Rajcu preko 300 lovaca iz raznih krajeva Srbije. Nagradu za najlepšu odstreljenu lisicu osvojio je Veljko Savić iz Ivanovaca, drugo mesto pripalo je Mladenu Jovičiću iz Gornjeg Milanovca, treće Milanu Jankoviću iz Ljiga, a četvrti je Aleksandar Matović iz Gornjih Branetića.