Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Ubljani u akciji I ja se borim (arhiva) (foto: Dragana Nedeljković)
  Povodom Svetskog dana dece obolele od raka

  Ubljani treći put u akciji “I ja se borim”

  Ub je među 39 gradova u Srbiji gde će biti obeležen 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka, humanitarnim skupom podrške pod sloganom "I ja se borim". Program počinje u 12 časova na Gradskom trgu, a jedan čas kasnije okupljeni će pustiti na stotine zelenih balona podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na decu koja su, na žalost, izgubila bitku protiv opake bolesti.

 • Radovan Puletić (foto: Kolubarske.rs)
  "First take" Radovana Puletića

  Bez ponavljanja i iz jednog poteza

  Predstavljajući svoju knjigu "First take" Radovan Puletić je pokazao da je dobar pisac, odličan šoumen, duhovit pripovedač i human čovek. "Likovi i događaji u njegovim pričama su deo njegove svakodnevice, kafansko društvo iz mladosti, porodica, poznata trojka sa bazena, legendarni ubski fudbaleri i treneri".

 • Radovan Puletić (foto: Đorđe Đoković)
  U sali Doma kulture na Ubu

  "First take" Radovana Puletića

  Knjiga "First take" Radovana Puletića biće predstavljena večeras u Domu kulture na Ubu u 19.30 časova. U njoj su na jednom mestu sabrane priče koje je autor objavljivao u Glasu Tamnave i u internet novinama Kolubarske.rs u okviru bloga "3put odjedanput".

 • Nova kuća porodice Grbić (foto: Ana Perić)
  Dar organizacije "Čovekoljublje" uz podršku Mionice

  Nova kuća za porodicu Grbić

  Tročlana porodica Grbić iz mioničkog sela Donji Mušić dobila ja novu kuću površine 54 kvadratna metra, ukupne vrednosti 24. 000 evra, dar organizacija “Čovekoljublje” uz podršku opštine Mionica.

 • Zamena rasvete (foto: Dragana Nedeljković)
  Finansira Kancelarija za javna ulaganja

  U ubskoj osnovnoj školi radovi vredni 17 miliona dinara

  Počeli su radovi na rekonstrukciji sistema grejanja, unutrašnje rasvete i elektro instalacija u ubskoj Osnovnoj školi "Milan Munjas". Ovim radovima, škola će rešiti dugogodišni i gorući problem grejanja, ukazuje Živana Baratović, direktorka škole.

 • Sedište Ðunisa je u zgradi javnih službi (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Komunalno javno preduzeće "Đunis"

  Značajna ulaganja u ubske bazene i "Školarac"

  Ubsko Komunalno javno preduzeće "Đunis" je početkom godine preuzelo upravljanje Gradskim bazenima i Sportsko-rekreativnim centrom "Školarac", o kojima se u prethodnoj deceniji starala Ustanova za[...]

 • Izgradnja mosta (foto: www.mionica.rs)
  Sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima

  Počeli radovi na izgradnji mosta

  Počeli su radovi, vredni 13,7 miliona dinara, na izgradnji mosta preko Suvoborske reke na putu na putu Kozomor – Planinica. Radove finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

 • Ubska biblioteka (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Jubilej vredan pažnje

  146 godina Ubske biblioteke

  Tokom 2018, Gradska biblioteka "Božidar Knežević" će nizom programa obeležiti 146 godina postojanja. Najstarija institucija kulture u ubskoj opštini nastala je na temeljima Čitaonice ubske, koja je otvorena 27. januara 1872. godine (14. januara po starom kalendaru).

 • Opštinska uprava Ub (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Opština Ub izdvojila skoro tri miliona dinara za četiri projekta

  Konkurs za medije "uspeo" iz drugog puta

  Opština Ub će u ovoj godini sufinansirati četiri medijska projekta, i to tri iz Uba i jedan iz Valjeva. Odluka je doneta nakon ponovljenog konkursa s obzirom na to da prvi konkurs nije uspeo "zbog odustajanja" onih koji su prošli na konkursu.

 • Opštinska uprava Ub (foto: Dragan Belajac Džagi)
  U ovoj školskoj godini

  Opština Ub stipendira 175 studenata

  Nakon sprovedenog konkursa, Komisija za dodelu novčanih naknada dela troškova studiranja Opštinske uprave Ub donela je odluku da u školskoj 2017/18. godini stipendira 175 ovdašnjih studenata prvog, drugog i trećeg stepena akademskih studija.