Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Sa koncerta na Ubu 2013. (foto: Glas Tamnave)
  Na gradsko trgu

  Poklon Uba - koncert Šabana Šaulića

  Na Gradskom trgu na Ubu sutra uveče, sa početkom u 21 čas, nastupiće legenda narodne muzike Šaban Šaulić sa naslednicom Ildom i trubačkim orkestrom "Big bend" Dejana Petrovića. Koncert je besplatan i poklon je opštine Ub sugrađanima. S obzirom na popularnost izvođača, kao i na činjenicu da je pre četiri godine prvi Šaulićev solistički koncert na Ubu izazvao nezapamćeno interesovanje i, prema proceni organizatora, okupio 5.000 ljudi, i ovoga puta očekuje se rekordan broj posetilaca.

 • Radovi na vreljanskoj crkvi (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Stara svetinja zasijaće novim sjajem

  Nemanja Matić finansira obnovu crkve u Vrelu

  Zahvaljujući srpskom fudbalskom reprezentativcu i asu Čelsija Nemanji Matiću, crkva Prenosa moštiju oca Nikolaja u Vrelu zasijaće novim sjajem. Jedan od najboljih veznih igrača na svetu, rodom iz ovog sela, finansira kompletnu rekonstrukciju tornja, visokog 41 metar, sanaciju fasade hrama i uređenje porte. Radovi na tornju su u toku i kako objašnjava starešina vreljanske svetinje, protojerej Nebojša Milivojević, u pitanju je veliki poduhvat.

 • Vuk Vučković (foto: Kolubarske.rs)
  Veliko iznenađenje na 45. Kosidbi na Rajcu

  Pobednik Vuk Vučković ima samo 18 godina

  Kosidba na Rajcu dobila je pobednika, nosioca laskavog priznanja "Zlatna kosa". Očekivalo se da će najbolji kosač biti iz Bosne i Hercegovine ili Crne Gore, jer oni decenijama već pobeđuju na Rajcu, a i na drugim, sličnim takmičenjima, pošto je rajačka Kosidba jedinstvena, čak i u svetskim razmerama.

 • Učesnici maratona u Mionici (foto: Čedomir Ilić)
  U okviru Mišićevih dana

  Održan polumaraton Struganik - Mionica

  U okviru tradicionalne manifestacije "Mišićevi dani", kojom Mioničani obeležavaju uspomenu na vojvodu iz Prvog svetskog rata Živojina Mišića, danas je održana polumaratonska trka od Struganika do Mionice.

 • Kosidba na Rajcu (foto: Kolubarske.rs)
  Manifestacija na Rajcu

  Pobednik 45. Kosidbe na Rajcu Vuk Vučković iz Preljine

  Pobednik 45. privredno-turističke manifestacije "Kosidba na Rajcu" u ručnom košenju livada je Vuk Vučković (18) iz Preljine, kod Čačka, kome je pripala "zlatna kosa".

 • Defile ulicama Ljiga (foto: Miroslava Kojić)
  Posle četiri dana

  Završene ljiške kulturne večeri

  Muzičko-scenskim prikazom knjige "Zraci" Jovanke Božić, okončane su Ljiške kulturne večeri, manifestacija koju organizuje Gradska biblioteka. Trinaestog jula obeležen je imendan Dečje biblioteke, u znak sećanja na profesora Slobodana Ž. Markovića, čiji legat sa više od 6.000 knjiga je smešten upravo u "maloj" biblioteci.

 • Kosidba na Rajcu (ilustracija) (foto: Dušan Jovanović)
  Ovog vikenda

  Tradicionalna Kosidba na Rajcu

  Fudbalski turnir Kosidba 2017. i Rok veče, održani u petak, označili su početak trodnevne privredno-turističke manifestacije "Kosidba na Rajcu", 45. po redu.

 • Radovi u Brezovici (foto: Dragana Nedeljković)
  Ovog leta u opštini Ub

  Sanacija tri seoske škole

  Opština Ub i ovoga leta finansira obnovu seoskih škola. U toku su radovi na sanaciji zgrada i školskih dvorišta u Brezovici, Rukladi i Crvenoj Jabuci za koje je u budžetu izdvojeno dva miliona dinara.

 • Likovna kolonija (foto: Miroslava Kojić)
  U organizaciji Biblioteke, od 10. do 13. jula

  Ljiške kulturne večeri

  Jednodnevnom likovnom kolonijom danas je počela tradicionalna manifestacija "Ljiške kulturne večeri”, koja će trajati do 13. jula. Večeras na sportskom terenu kod opštine posetioci će uživati u zabavnoj i narodnoj muzici, učestvuju Alo-alo bend, Dragan Petrović Petra (gitara i vokal), Dragan Kojić (violina), Milan Bojović (vokal), nastupiće i KUD "Luka Spasojević".

 • Maturanti (foto: Dragana Nedeljković)
  Na proslavi 60 godina mature

  "Desetorica veličanstvenih" okupljenih u Stublenici

  U ubskom selu Stublenica grupa bivših đaka Više realne gimnazije "Stojan Cerović" u Nikšiću proslavila je 60 godina mature. Nesvakidašnji susret organizovao je na svom imanju Vojin Milatović, koji je bio i inicijator okupljanja svoje generacije.