Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Proizvodni pogon (foto: Željko Maksić)
  U planu preko 300 zaposlenih za manje od dve godine

  Nemački “Auto-kabel” od kraja januara u Mionici

  Nemačka kompanija "Auto-Kabel" od kraja januara otvoriće proizvodni pogon u Mionici, Prema rečima direktora kompanije "Autokabel" doo Aleksandra Petrovića do kraja maja biće zaposleno trideset, a u naredne dve godine biće preko 300 zaposlenih u pogonu nemačke kompanije.

 • Misić, Janković i Kuburović (foto: Ana Perić)
  Opština donirala

  Nova oprema za mionički Dom zdravlja

  Novu opremu vrednu skoro 570 hiljada dinara Mionica je donirala svom Domu zdravlja. Predsednik Opštine Boban Jankovićje rekao da je sada labaratorija Doma zdravlja opremljena najsavremenijim aparatima koji omogućavaju pružanje bržih, kvalitetnijih i efikasnijih usluga svim pacijentima.

 • Završni radovi (foto: Dragana Nedeljković)
  U okviru projekta "Dom za sve nas"

  Ubski srednjoškolci grade kućice za ulične pse

  Učenici ubske Tehničke škole pokrenuli su projekat izgradnje kućica za nezaštićene četvoronožce, pod sloganom "Dom za sve nas". Za sada su napravljene dve kućice, u koje može da stane nekoliko pasa. Osim što su komforne, one su i solidno građene: imaju metalnu konstrukciju, sklopljene su od čvrstih i vodootpornih OSB ploča, koje su cele obložene stirodurom sa unutrašnje strane, kako bi kucama bilo toplo

 • Klizalište u Mionici (foto: Željko Maksić)
  Do kraja februara

  Otvoreno klizalište u Mionici

  Na košarkaškom igralištu u centru Mionice postavljeno je klizalište. Za razliku od većine gradova u Srbiji, u kojima građani plaćaju korišćenje i iznajmljivanje klizaljki, za Mioničane je klizanje besplatno. Radno vreme je od 16 do 22 časa.

 • Prikupljeni paketići u humanitarnoj akciji (foto: Privatni album)
  Za decu obolelu od raka

  Ubljani prikupili 410 paketića

  Po obimu i uspehu sprovedenih akcija, ubski NURDOR trenutno važi za jedno od najaktivnijih udruženja u Srbiji, rame uz rame sa Beogradom, Užicom i Nišom.

 • Mionica otvorenog srca (foto: Ana Perić)
  Praznični program

  Mionica otvorenog srca

  Prvog dana 2019. godine Mioničani su na Trgu vojvode Živojina Mišića uživali u prazničkom programu pod nazivom "Mionica otvorenog srca" koji je za njih pripremila mionička opština.

 • Zoran Ivović predsednik Kluba (foto: OK Spartak )
  Uz jubilej OK "Spartak" iz Ljigа

  IVOVIĆI, ODBOJKAŠKA FAMILIJA

  Među generacijama ljiških odbojkaša posebno mesto pripada porodici Ivović, koja je dala tri sjajna odbojkaša, jednog veoma poznatog i priznatog i u svetskim razmerama.

 • Ulica otvorenog srca u Lajkovcu (foto: Branko Petrović)
  Zabavno i humanitarno

  U Lajkovcu Ulica otvorenog srca

  Ulica otvorenog srca u Lajkovcu, manifestacija koja polako postaje tradicionalna, okupila je veliki broj dece, roditelja, baka i deka, koji su se zabavljali, ali i učestvovali u humanitarnoj akciji donirajuči sredstva Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka

 • Učenici Tehničke škole (foto: Dragana Nedeljković)
  Donirali 55 paketića bolesnoj deci

  Lekcija humanosti ubskih srednjoškolaca

  U nekoliko akcija, učenici Tehničke škole prikupili su 72.000 dinara i darovima obradovali mališane koji se leče na Institutu za majku i dete. Prevoz do Beograda su, međutim, morali sami da plate.

 • Lokacija deponije u Kaleniću (foto: Miroslav Jeremić)
  Od polovine sledeće godine

  Kreće izgradnja deponije "Kalenić"

  Zahvaljujući sredstvima koje je Vlada Srbije opredelila za izradu projekta za građevinsku dozvolu, pribaviće se i poslednji dokument neophodan za početak radova na Regionalnom centru za upravljanje otpadom "Eko Tamnava".