Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Sednica SO Ub (foto: Dragana Nedeljković)
  Na sednici Skupštine opštine

  Ubljani usvojili drugi rebalans

  Na današnjoj trećoj sednici Skupštine opštine Ub jednoglasno je usvojen drugi rebalans budžeta za tekuću godinu, kojim su budžetski prihodi uvećani za 34.765.000 miliona dinara, tako da nakon rebalansa iznosi blizu 911 miliona dinara.

 • Ubljani u Slavonskom brodu (foto: Iz privatnog albuma)
  Na jubilarnom FAK-u

  Ubskom pozorištu četiri nagrade

  Sa predstavom "Portret" Zorana Mijaljevića, ubsko Pozorište "Raša Plaović" pobednik je upravo završenog 10. Festivala amaterskih kazališta (FAK), koji je održan u Slavonskom Brodu.

 • Nova ograda u dvorištu Vrtića (foto: Dragana Nedeljković)
  NBS sa 2,7 miliona dinara finansirala radove

  Nova ograda i prilazna staza za ubski vrtić

  Predškolsku ustanovu "Ub" posetili su predstavnici Narodne banke Srbije, koja je finansirala izgradnju nove ograde oko dvorišta Vrtića, u dužini od 240 metara, kao i popločavanje behatonom 30 kvadratnih metara prilaznih staza. Radovi su koštali preko 2,7 miliona dinara, a izvela ih je ubska Zanatska zadruga "Sloga".

 • Asfalt u Tvrdojevcu (foto: Dragan Belajac Džagi)
  38 lokalnih puteva

  Glišić: "Malo li je toliko puteva u jednoj opštini u jednoj godini"?

  Zahvaljujući nastavku saradnje sa "Putevima Srbije", na području opštine Ub do kraja građevinske sezone biće izgrađeno još 16 seoskih puteva, a tri su već završena – u Zvizdaru, Tvrdojevcu i Čučugama.

 • Boban Janković sa prvacima (foto: www.mionica.rs)
  Predsednik Opštine uručio poklon

  Besplatne knjige za Mioničke prvake

  Mionica je svojim prvacima poklonila besplatne knjige i radne sveske. Odluka o besplatnim udžbenicima za đake koji su prvi put seli u školske klupe je doneta na predlog predsednika mioničke opštine Bobana Jankovića.

 • Ubski bazeni (foto: Milovan Milovanović)
  U ovogodišnjoj sezoni

  Ubski bazeni oborili rekord

  Posle tri meseca, na ubskim Gradskim bazenima završena je kupališna sezona, najuspešnija od otvaranja tog objekta 1978. godine. U periodu od 1. juna do 31. avgusta prodato je 18.233 dnevnih ulaznica, čime je oboren rekord od pre dve godine, od 18.200 ulaznica.

 • Prvaci ubske škole (foto: Dragana Nedeljković)
  Prvi put u klupe selo 250 učenika

  Dobrodošlica i pokloni za ubske prvake

  U četiri osnovne škole na području ubske opštine danas je u đačke klupe prvi put selo 250 učenika, što je za 14 manje nego lane. Najviše đaka prvaka ima gradska OŠ „Milan Munjas” – 170, dok je prošlog 1. septembra ova obrazovna ustanova bila prinovljena za 177 novih učenika.

 • Udovičić i Janković na napuštenom gradilištu (foto: www.mionica.rs)
  Nastavljena gradnja hale u Mionici

  Udovičić: “Sa reči prelazimo na dela”

  Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je Mionicu i sa predsednikom opštine Bobanom Jankovićem obeležio početak radova na završetku sportske hale u toj varoši. "Prelazimo sa reči na dela", poručio je ministar na napuštenom gradilištu hale sportova, koje je već od danas "oživljeno".

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Završetak hale za pet meseci

  Ministar Udovičić danas u Mionici

  Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetiće danas Mionicu gde će obeležiti početak radova na završetku sportske hale čija je izgradnja počela pre 25 godina. Reč je o jednoj od najsavremneijih sportskih hala u Srbiji, površine oko 3000 kvadrata koja će moći da primi do 2.800 ljudi, u koju je uloženo blizu 114 miliona dinara. Za završetak sportske hale Ministarstvo omladine i sporta je opredelilo 44 miliona dinara, dok je ostatak novca obezbeđen iz opštinskog budžeta.

 • Sajam šljiva (foto: Đorđe Đoković)
  Završen 12. Sajam šljiva u Osečini

  Pobednik Dragan Filipović iz Lopatnja

  Dodelom priznanja najboljima u Osečini je danas završen trodnevni 12. Sajam šljiva uz učešće oko 200 izlagača iz Srbije i zemalja okruženja. Najbolji izvoznici šljive u 2016. godini su "Tehno Božići" iz Šapca i "Jovanović voće" iz Osečine.