Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Ubski trg (foto: Dragana Nedeljković)
  Za ubske studente

  Pooštreni uslovi za stipendije

  Do 24. januara otvoren je konkurs Opštine Ub za dodelu novčane naknade studentima dela troškova studiranja u školskoj 2016/17. godini. Od ove godine, primenjuje se izmenjena opštinska Odluka o stipendijama kojom su, u odnosu na prethodnu, pooštreni uslovi za dobijanje ove naknade.

 • Koncert u Narodnoj biblioteci Srbije (foto: Iz privatnog albuma)
  Svi uspesi ubske violinistkinje

  Muzika i snovi Aleksandre Latinović

  Izuzetno uspešna i perspektivna ubska violinistkinja Aleksandra Latinović, čije je ime veoma cenjeno i poznato širom nase zemlje zahvaljujući rezultatima koje postiže na domaćim i međunarodnim takmičenjima, upravo se vratila sa turneje po Italiji i Sloveniji.

 • Petrović, Glišić, Božović i Vesić (foto: Dragana Nedeljković)
  Konačno

  Na pomolu rešenje za regionalnu deponiju Kalenić

  Povodom nastavka aktivnosti na projektu Regionalne deponije u Kaleniću, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, na čelu sa državnim sekretarom Stanom Božović i pomoćnikom ministra Aleksandrom Vesićem boravili su u radnoj poseti opštini Ub.

 • Ubska crkva (foto: Dragana Nedeljković)
  U podne za Božić

  Prvi put na Ubu lomljenje česnice

  Na Ubu će ove godine prvi put biti organizovano osvećenje i lomljenje božićne česnice i to zahvaljujući Pekari "Srba". U želji da i građani ubske opštine, a pre svega najmlađi, uživaju u ovom obredu za najradosniji hrišćanski praznik, vlasnik pekare Čedomir Jakovljević ne samo da će umesiti božićnu česnicu, već će darovati i dukat. Manifestacija će biti održana sutra, na Božić, sa početkom u 12 časova na platou ispred Tržnog centra "Lazić".

 • Ulica otvorenog srca (foto: Branko Petrović)
  Za novogodišnje praznike

  Ulica otvorenog srca u Lajkovcu

  U pešačkoj zoni Lajkovca zaživela je Ulica otvorenog srca koja će trajati do petka 6. januara. Decu, ali i njihove roditelje, zabavili su klovn i mađioničar, koji će to činiti i naredna dva dana, a organizovan je i ulični bioskop.

 • Lokalni put (foto: Dragana Nedeljković)
  Prohodno

  Sneg i na Ubu

  Na području ubske opštine od sinoć pada sneg, koji je dostigao visinu od pet do sedam santimetara. Preduzeće "Aleksić", koje je zauženo za zimsko održavanje, tokom noći očistilo je glavne pravce i kritične tačke.

 • Glišic, Kekic i Nikolic (foto: Dragana Nedeljković)
  Ubskom Domu zdravlja

  Poštanska štedionica donirala pola miliona dinara

  Banka Poštanska štedionica donirala je ubskom Domu zdravlja sredstva u iznosu od 500.000 dinara za nabavku medicinske i druge opreme. Najveći deo novca je utrošen za opremanje službe fizikalne medicine, koja je dobila laser, ležaj za medicinsku masažu, otomane, računar i kompjuterski sto, a manji deo je uložen u Dečje odeljenje, gde je nabavljen sto za povijanje beba, otoman i kompjuter.

 • Odbornici SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
  Sednica Skupštine opštine Ljig

  Usvojen budžet bez predsednika Opštine

  Drugi put zaredom, predsednik ljiške opštine Dragan Lazarević nije bio prisutan na sednici opštinske skupštine. Ovoga puta, nije ga bilo prilikom usvajanja najvažnijeg opštinskog dokumenta, budžeta za narednu godinu.

 • Most na putu Valjevo-Loznica (foto: Đorđe Đoković)
  Na teritoriji Osečine

  Građeni mostovi, na redu su putevi

  Na teritoriji opštine Osečina u 2016. godini izgrađena su tri mosta, čiju je gradnju sa 108 miliona dinara finansirala Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Predsednik Opštine Osečina Dragan Aleksić kaže da je osim u gradnju mostova, koji su uništeni u majskim poplavama 2014. godine, uložena su značajna sredstva i u sređivanje korita reke Pecke.

 • Mališani i Deda Mraz posle predstave
  U organizaciji biblioteke

  Novogodišnja predstava za decu iz Osečine i Pecke

  Biblioteka u Osečini je darovala predškolcima i prvacima u Peckoj i Osečini novogodišnju predstavu Vilinska Abrakadabra. Vila Dobrila već godinama ne uspeva da nauči čarolije koje koristi, pomeša reči i rime, doda malo svoje zbunjenosti, a čarolije, nikako da uspeju, tako, nije talentovana.