Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Buduća zgrada javnih službi (foto: Dragana Nedeljković)
  Radovi na zgradi solidarnosti

  Ubske javne službe na jednom mestu

  U toku su završni radovi na takozvanoj zgradi solidarnosti, gde će biti smeštene sve javne službe opštine Ub. Prošle godine, u prvoj fazi, prostor od 1.200 kvadrata je adaptiran i iz stambenog pretvoren u poslovno-kancelarijski, dok će u naredna četiri meseca izvođač, ubsko preduzeće "Luks elektro", privesti kraju i sve predviđene poslove u unutrašnjosti ovog objekta na Vašarištu.

 • Radno predsedništvo i dr Markimović (foto: Miroslava Kojić)
  Sednica Skupštine opštine Ljig

  Ponovo bez predsednika opštine

  Završni račun opštinskog budžeta bio je jedna od glavnih tema za odbornike opozicije, ne i za odbornike vlasti i predsednika opštine. Naime, prvi put se desilo da sednici ne prisustvuje čak pet odbornika koji čine skupštinsku većinu

 • Ubski bazeni (ilustracija) (foto: Dragana Nedeljković)
  Na ubskim bazenima

  Pripreme za letnju sezonu

  Uveliko traju pripreme za novu sezonu kupanja na ubskim Gradskim bazenima, čije je otvaranje planirano za 1. jun. Prema rečima Radovana Puletića, direktora Ustanove za kulturu i sport i ove godine se pred leto izvode opsežni radovi.

 • Pogled sa Šepkovca (foto: Dragana Nedeljković)
  U uređenje opštinskog brda investirano 7,6 miliona

  Ubski Šepkovac u novom ruhu

  Ubski vidikovac i nekada omiljeno izletište domaćeg stanovništva, opštinsko brdo Šepkovac, uskoro će poprimiti nov i lepši izgled. Krajem prošle nedelje započeli su dugoočekivani radovi na njegovom uređenju, koji obuhvataju izgradnju parkovskog trga sa 11 metara dugim betonskim tribinama i tri pešačke staze ukupne dužine pola kilometra i širine 1,2 metra, koje će biti popločane struganičkim kamenom

 • Radovi u Pambukovici (foto: Dragan Belajac)
  Od sredine marta

  Asfaltirano 16 puteva u ubskim selima

  U okviru programa izgradnje i uređenja 22 seoska putna pravca na području ubske opštine, koji se realizuje sredstvima Puteva Srbije, novu asfaltnu podlogu dobila su još dva sela. To su Pambukovica i Raduša, gde su završene deonice ka seoskim grobljima, obe dužine po 500 metara.

 • Fotografi ispred ubske galerije (foto: Zoran Šešlija)
  Izložba fotografija

  "Tri objektiva" doputovala na Ub

  Galerija "Sveti Luka" do 18. maja je domaćin izložbe "Putovanja tri objektiva" Tomislava Peterneka, Gorana Kukića i Igora Mandića, koju čini 60 kolor i crno-belih fotografija iz najrazličitijih krajeva širom sveta.

 • Policija (foto: Đorđe Đoković)
  U ubskom selu Murgaš

  Poginula devojčica

  Sedmogodišnja devojčica M.J. iz Čajetine nastradala je u nesreći koja se desila juče u ubskom selu Murgaš. Nesvakidašnja nesreća se dogodila kada je muškarac, star 40 godina, vozeći po dvorištu četvorotočkaš "kvad" udario u devojčicu koja mu je bila u gostima.

 • Lansirna stanica (foto: Dragana Nedeljković)
  NA TERITORIJI UBSKE OPŠTINE

  PROTIVGRADNA ZAŠTITA ZADOVOLJAVAJUĆA

  U ovogodišnjoj sezoni odbrane od grada na teritoriji ubske opštine dejstvovaće 13 od ukupno 17 protivgradnih stanica, jer su strelci u Kožuaru, Šarbanama, Brgulama i Zvizdaru odbili da rade, nezadovoljni mesečnom naknadom od 4.000 dinara, koju obezbeđuje država.

 • Muzička škola na Ubu (foto: Dragana Nedeljković)
  OD 24. DO 29. APRILA

  15. FESTIVAL UBSKE MUZIČKE ŠKOLE

  Danas je na Ubu počeo 15. Internacionalni festival Škole za osnovno muzičko obrazovanje "Petar Stojanović", koji će trajati do 29. aprila. Ubska smotra muzičkih talenata je takmičarskog karaktera i održava se u disciplinama klavir, harmonika, pevanje, gitara, gudači, drveni duvači i kamerna muzika.

 • Recitatori (foto: Miroslava Kojić)
  U ljiškoj biblioteci

  Takmičenje recitatora

  Opštinska smotra recitatora, održana u ljiškoj biblioteci, okupila je 25 recitatora iz OŠ "Sava Kerković" Ljig, OŠ "Sestre Pavlović" Belanovica i SŠ "Hiljadu trista kaplara" Ljig.