Registracija Prijava preko FB

Tema: Kolubarski okrug

 • Učesnici manifestacije (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Povodom Aranđelovdana organizovana radionica

  Svako ima svog anđela

  Povodom praznika Sabora Svetog arhangela Mihaila, u narodu poznatog kao Aranđelovdan, u Osnovnoj školi "Rajko Mihailović" u Banjanima održana je tradicionalna kreativna radionica verske nastave pod nazivom "Dani anđela".

 • Udovičić i Janković na gradilištu hale (foto: www.minoca.rs)
  Javna akcija u okviru programa Iskorači i ti

  Ministar Vanja Udovičić posetio Mionicu

  Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je Mionicu, gde je sa predsednikom Privremenog organa opštine Mionica Bobanom Jankovićem prisustvovao javnoj akciji promovisanja zdravih stilova života među mladima u okviru programa "Iskorači i ti! – Sportski. Zdravo. Bezbedno".

 • Nagrade festivala (foto: Nemanja Jovanović)
  Završen 10. Repassage fest

  "Kada na festivalu ima osmeha, to je slika onoga što festival znači"

  U sali Doma kulture, ispunjenoj do poslednjeg mesta, dodelom nagrada spuštena je zavesa na jubilarni 10. Repassage fest. "Uz dobru organizaciju ekipe iz Ustanove za kulturu u sport, ovaj festival se može definisati kao pravi jubilarni", rekao je direktor drame Narodnog pozorišta u Beogradu Željko Hubač.

 • Malograđanska svadba (foto: Dragana Nedeljković)
  Stručni žiri odlučio

  "Malograđanska svadba" najbolja predstava 10. Repassage festa

  Predstava "Malograđanska svadba" Pozorišta "Stevan Sremac" iz Crvenke u režiji Radoja Ćupića pobednik je ovogodišnjeg, 10. Repassage festa, koji je večeras završen na Ubu proglašenjem laureata i svečanom ceremonijom dodele nagrada u Domu kulture.

 • Savet Kolubarskog okruga (foto: Branko Petrović)
  Savet Kolubarskog okruga o vodosnabdevanju i auto-putu

  Sledeće godine šest miliona evra za izgradnju cevovoda

  Dve kapitalne investicije, priključenje opština Mionica, Lajkovac, Ub i Ljig na vodovodni sistem "Stubo Rovni" i izgradnja nove saobraćajnice od Iverka do petlje u Nepričavi, kojom će se Valjevo i čitav taj kraj uključiti na autoput Beograd-Ljig, bile su teme sednice Saveta Kolubarskog upravnog okruga.

 • SNS predaje listu
  Za lokalne izbore u Mionici

  SNS prva predala izbornu listu

  Opštinski odbor Srpske napredne stranke predao je Opštinskoj izbornoj komisiji izbornu listu za vanredne lokalne izbore koji će se održati 24. decembra u Mionici.

 • Detalj sa sednice (foto: Miroslava Kojić)
  Sednica Skupštine opštine Ljig

  Važne odluke nisu bile na dnevnom redu!?

  Na sednici Skupštine opštine Ljig nije bilo na dnevnom redu, a moralo je biti, imenovanje v. d. upravnika Gradske biblioteke. Još u avgustu u biblioteku je stigla skupštinska odluka o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru, prema kojoj je u ovoj ustanovi jedan radnik višak. Rok za sprovođenje odluke i donošenje nove sistematizacije bio je 31. oktobar.

 • Novi put u Sovljaku (foto: Dragana Nedeljković)
  Uspešna sezona

  U ubskim selima asfalt na 25 kilometara

  Od početka marta do sredine novembra, na teritoriji ubske opštine asfaltirano je oko 25 kilometara lokalnih saobraćajnica sredstvima “Puteva Srbije”. Gotovo sve seoske mesne zajednice mogu da se pohvale novim deonicama, jer je tokom ove građevinske sezone pod asfalt stavljeno 37 puteva.

 • Pisac porodične istorije (foto: Dragana Nedeljković)
  Deseti Repassage fest

  Večeras Crnogorci, sinoć Bosanci

  Takmičarski program desetog Repassage festa završava se večeras, komadom "O ćutanju i drugim imitacijama sreće", u izvođenju NVU "EgoKult" i Gimnazije "Petar I Petrović Njegoš" iz Danilovgrada.

 • Saobraćajka na nezavršenom Koridoru 11 (foto: Kolubarske.rs)
  Na auto-putu Lajkovac-Ub

  Još jedna žrtva saobraćajne nesreće

  Sinoć je u Opštoj bolnici preminuo Z. Č. (70) od povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče ujutro dogodila na nezavršenooj deonici auto-puta Lajkovac- Ub, na Koridoru 11.