Registracija Prijava preko FB

Tema: KK Metalac

 • Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
  Formirana Druga ABA liga u košarci

  Bez Metalca, Vršac u kvalifikacijama

  Na skupštini ABA lige u Beogradu odlučeno je da se formira Druga ABA liga sa 12 klubova u kojoj neće biti valjevskog Metalca, Vrščani moraju u kvalifikacije, a Srbiju će predstavljati beogradski Dynamic i čačanski Borac. Osnovni kriterijum, dakle, bio je plasman u Superligi Srbije.

 • Metalac - Jiangšu (foto: facebook)
  Metalac u Kini

  Druga pobeda valjevskih košarkaša

  Valjevski košarkaši zabeležili su i drugu pobedu na turneji po Kini, objavljeno je na društvenoj mreži Fejsbuk. Selekcija Jiangšu, ovoga puta u gradu Jišu, savladana je sa 93:76 (20:25, 24:16, 25:22, 24:14).

 • Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
  Večeras, preko Istanbula

  KK Metalac leti u Kinu

  Košarkaši Metalca večeras kreću na turneju u Kinu, koja traje do 31. jula. Na dug put kreće se preko Istanbula u Turskoj odakle se leti za Šangaj. Za 12 dana Metalac će odigrati šest utakmica protiv reprzentacije grada Jiangšua, koja je sastavljena od tri tamošnja kluba. Utakmice se igraju u šest gradova tri kineske provincije.

 • Košarka (foto: Đorđe Đoković)
  Na Skupštini

  O Drugoj ABA ligi odluka 10. jula

  Sudbina Druge ABA lige u košarci biće poznata 10. jula za kada je zakazana skupština tog regionalnog takmičenja, izjavio je za današnji Glas Srpske direktor ABA lige Krešimir Novosel. On je uveren da će novo regionalno takmičenje startovati već u novoj sezoni jer je 20 klubova iz država nastalih raspadom SFRJ izrazilo spremnost za učešće.

 • KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Od 18. do 31. jula

  KK Metalac, ipak, u Kini

  Košarkaši Metalca će od 18. do 31. jula, ipak, ići na turneju po Kini, gde će u nekoliko gradova tri provincije najmnogoljudnije zemlje na kugli zemaljskoj odigrati utakmice sa istom ekipom svojih domaćina.

 • Košarka (foto: Đorđe Đoković)
  Turneja KK Metalac u Sloveniji

  Pobeda i poraz Valjevaca

  Na mini turneji u Sloveniji valjevski košarkaši su pobedili trećeligaša Koper sa 83:63, dok su sinoć poraženi 92:94 od novog prvoligaša Ilirije iz Ljubljane, javili su tamošnji elektronski mediji. Oni se, nažalost, ne bave ni elementarnim detaljima, ništa nema ni na klupskim sajtovima, osim toga da su Iliriju kao treneri ovoga puta vodili Jasmin Hukić i Dejan Jevtović (u elitnu ligu uveo ih je Saša Dončić).

 • KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
  Turneja valjevskih košarkaša

  Metalac u Sloveniji

  Prvo pitanje ljubitelja valjevske košarke na vest da KK Metalac večeras putuje u Sloveniju, gde će 7. juna igrati sa Koprom, a sutradan sa Ilirijom iz Ljubljane, novim članom Slovenačke lige, svakako je - sa kojim timom?

 • Metalac - Mladost (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Novosti iz KK Metalac

  Metalac zainteresovan za Drugu ABA ligu

  Regionalna ABA liga će u sezoni 2017/2018. imati 12 umesto dosadašnjih 14 klubova, odlučeno je na sastanku u Zagrebu. Uz prvobitnu formulu da u njoj igraju po tri kluba iz Srbije i Hrvatske, a po jedan iz BiH, Crne Gore, Slovenije i Makedonije još po jedno mesto, na osnovu koeficijenata iz sezone za nama, dobili su Srbija (četvrti klub iz Superlige Srbije) i Crna Gora (Mornar, Bar, koji će tri godine biti domaćin novoustanovljenog Superkupa klubova ABA lige).

 • Brano Đukanović u prodoru (foto: Đorđe Đoković)
  Proglašeni najbolji pojedinci

  Trojica košarkaša Metalca među najboljima u KLS

  U KLS neguju lepu praksu da na kraju svake sezone proglašavaju najbolje pojedince u nekoliko kategorija baziranih na statističkim parametrima. Ovoga puta među najboljima našla su se i trojica košarkaša Metalca. Bek šuter Brano Đukanović najbolji je strelac KLS, plej Saša Vasić prvi je asistent, dok je kapiten Đukan Đukanović najbolji "kradljivac" lopti.

 • KK Metalac (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Košarkaška liga Srbije (KLS)

  Metalac sam sebe pobedio

  U poslednjem, 26. kolu KLS, Metalac je večeras sam sebe pobedio protiv Dunava iz Starih Banovaca, u Sremu, u dvorani u Staroj Pazovi i izgubio sa 87:98 (28:30, 17:27, 30:15, 12:26). Na taj način propuštena je prilika da se sezona završi skorom 13-13, pa će ostati zapisan učinak od 12-14.