Registracija Prijava preko FB

Tema: Poplava

 • Kolubara oko 10h (foto: Đorđe Đoković)
  Vanredna odbrana od poplava

  Kolubara naglo dostigla dva metra

  Vodostaj na Kolubari jutros je iznosio dva metra zbog čega je u 7.00 časova proglašena vanredna odbrana od poplava na teritoriji Valjeva. Đorđe Malešević iz „Erozije“ kaže da su ljudi i mehanizacija u pripravnosti, ali on očekuje da će već od podneva početi da opada nivo Kolubare.

 • Kolubara u 12 časova (foto: Đorđe Đoković)
  Žarko Kovač poručuje:

  Ovaj put nećemo imati većih problema

  Kolubara je u podne dostigla nivo od 200 centimetara i proglašena je vanredna odbrana od poplava. “Međutim, vodostaj Kolubare u prethodna dva časa stagnira, tako da nema opasnosti od većeg izlivanja”, kaže zamenik gradonačelnika Žarko Kovač.

 • Kolubara u 11 časova (foto: Đorđe Đoković)
  Nadležni prate situaciju

  Kolubara raste

  Za proteklih 12 sati u Valjevu je palo 29 litara kiše po metru kvadratnom, dok je u drugim opštinama Kolubarskog sliva palo i do 40 litara kiše po metru kvadratnom. Zbog padavina povećan je vodostaj na Kolubari u Valjevu, u 9.00 časova iznosio je 180 centimetara, dok je jutros u 7.00 časova vodostaj bio 154 centimetra.

 • Knez Miloševa, uništene radnje (foto: Đorđe Đoković)
  Vlada usvojila Uredbu

  Konačno pomoć i privrednicima koji su pretrpeli štetu

  Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju državnog programa obnove privredne delatnosti na poplavljenom području, po kojoj pravo na bespovratna novčana sredstava imaju oštećeni privrednici, koji su 31. maja 2014. godine imali do 50 zaposlenih na određeno i neodređeno vreme, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

 • Nikola Radojičić (foto: Đorđe Đoković)
  Država usvojila program obnove privrede

  Privrednici treba ponovo da prijave štetu

  Privrednici koji su pretrpeli štetu u vreme majskih poplava imaju rok da do 15. februara podnesu prijave o nastaloj šteti na privrednim objektima i sredstvima za proizvodnju. Vlada Srbije je krajem prošle godine usvojila Državni program obnove privredne delatnosti na području koje je bilo poplavljeno u maju, kojim je izdvojeno pola milijarde dinara za obnovu i podsticaj privredne delatnosti na poplavljenim područjima.

 • Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
  U pet do dvanaest

  Država vratila Gradu 52 miliona dinara

  Poslednjeg dana prošle godine država je Valjevu nadoknadila 52 miliona dinara koliko je utrošeno u vreme vanredne situacije. Skoro osam meseci nakon poplava u gradsku kasu je vraćen novac, koji je utrošen u prva tri dana odbrane od poplava. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da gradsko rukovodstvo nije računalo na taj novac.

 • Korito Kolubare na Jadru (foto: Đorđe Đoković)
  Najavljuje gradonačelnik

  Uskoro počinje sanacija korita Kolubare

  Radovi na obnovi korita Kolubare, od Jadra do Pećine, trebalo bi da počne do kraja nedelje. „Nakon tendera koji će biti po skraćenom postupku završen ovih dana, a očekujemo da posao dobije „Erozija”, radiće se sanacija korita Kolubare, leva i desna obala, od mosta na Jadru do teniskog terena na Pećini”, najavio je gradonačelnik Stanko Terzić.

 • Kolubara na Jadru (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon posete direktora „Srbijavoda“

  Sanacija korita Kolubare počinje u septembru

  Za sanaciju korita Kolubare, koje je pretrpelo velika oštećenja u majskim poplavama, biće izdvojeno 115 miliona dinara, a radovi će otpočeti u septembru.

 • Nikola Radojčić (foto: Đorđe Đoković)
  Sanacija i pomoć

  Poljoprivrednici i privrednici još čekaju državni program

  Štetu u majskim poplavama pretrpelo je 55 preduzetnika i 927 poljoprivrednika koji još uvek čekaju državni program koji će definisati uslove pomoći.

 • Sanacija klizišta (foto: Đorđe Đoković)
  Čeka se pojašnjenje

  Rešenja o dodeli državne pomoći još nisu dostavljena Kancelariji

  Rešenja na osnovu kojih će biti organizovana izgradnja tipskih stambenih objekata i isplata novčane pomoći grtađanima koji su pretrpeli štetu u majskim poplavama Grad Valjevo još uvek nije dostavio Kancelariji za obnovu i pomoć poplavljenih područja.