Registracija Prijava preko FB

Tema: Gost - post

 • Grob Ljube Popovića (foto: Đorđe Đoković)
  Zapis o grobu našeg velikana Ljube Popovića

  Grob na rubu šikare, neograđen, neosvetljen, nenadziran, poligon za igre kučića...

  Nije sada ni vreme ni mesto da se demonstrira kao neka načitanost ili slično opsenjivanje prostote jer je reč u ovom zapisu o grobu našeg velikana Ljube Popovića. Kažem: pustimo citate, ali mi se i na sam dan Ljubine sahrane i danas posle posete njegovom mestu večitog počinka SAME nameću neke reči iz romana Pogledaj dom svoj, anđele

 • Boris Tadić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post: Boleross Micin

  Mikiliks (srpska verzija Vikiliksa)

  Mesto i vreme dešavanja: zgrada predsednika Republike Srbije, 4. oktobar 2009. godine. Radni naziv: Generalna proba obeležavanja/proslave 5. oktobra. Prisutni: Boris Tadić, predsednik Republike; najviši rukovodioci Demokratske stranke, njih oko deset. Ivica Dačić, predsednik SPS-a, i desetak visokih funkcionera pomenute partije.

 • Kasarna Kadinjača (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post: Vojislav Andrić

  Nova zgrada Valjevske gimnazije na prostoru "Kadinjače"

  Cilj ovog teksta je da jasno predstavi mogućnost preseljenja Valjevske gimnazije u novu, moderno definisanu i savremeno opremljenu zgradu koja bi bila izgrađena u naredne četiri godine na prostoru nekadašnje kasarne „Kadinjača“, koja bi koštala 15 miliona evra.

 • Anna Salova na otvaranju izložbe u Valjevu (foto: Iz privatnog albuma)
  Gost-post: V.V.

  Pokloni naših Čeha

  Vredi li činiti dobro u ovom i svakom vremenu je pitanje na koje, bar u domenu vere ili vežbanja duha u misaonim raspravama, ne ostavlja sumnju u potvrdan odgovor. Ali u stvarnom životu, bezbrojni su primeri koji svakog od nas uveravaju i u suprotno.

 • Kiša (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post: Stefan Stefanović, dipl. pravnik

  Reminiscencija – grad Valjevo

  Svaki grad ima svoju ulicu divljih kestenova, pozajmljenu iz romana „Bašta, popeo“ Danila Kiša. Distinkcija Danilovih kestenova i Valjevskih kestenova je ta što je piščevu nostalgiju na ulicu iz detinjstva grubo sasekao taksista svojom potvrdom da drvoreda nema više, dok valjevski kestenovi odolevaju nemilosrdnoj ruci lokalnih vlastodržaca i testeri ljudskog zaborava.

 • Grupna fotografija (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post: Vojislav Andrić

  Čestitamo, zahvaljujemo, predlažemo...

  Ovih dana, posle vidovdanskih školskih svečanosti, na kojima su u našim osnovnim i srednjim školama najboljim đacima uručena zaslužena priznanja, svedoci smo svečanih prijema i nagrada koje za dobitnike Vukovih diploma organizuju gradonačelnici i predsednici opština, divnih programa na kojima Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zajedno sa „Politikom“, nagrađuje đake generacija

 • Maturanti Valjevske gimnazije (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post: Vojislav Andrić

  Maturanti

  U istom danu, prošle subote, u Valjevskoj gimnaziji susret pet gimnazijskih generacija i prijemni ispiti za nove gimnazijalce. Simbolično, ali životno nepobitno istinito. Na jednom mestu prošlost koja traje, sadašnjost koja se snažno iskazuje i budućnost koja obećava.

 • Stable (ilustracija) (foto: Iulia Mikitenko)
  Gost-post: V.V.

  Stapar i tabarka za pečenje rakije u „rođačkim vezama“

  Imena naših sela imaju imena uglavnom po karakterističnim delovima reljefa u svom ataru, imenima jakih izvora, šuma ili po nekoj izuzetnoj steni ili nečem drugom što je bila poznata odrednica pored ustaljenih puteva.

 • Konji (foto: Đorđe Đoković)
  Gost-post: V.V.

  Ackov ili Konjski grob - nesvakidašnja priča iz Podgorine

  „Nema više takvih ljudi“, kaže Ranko Petrović iz Osečine, „ili ih je premalo, da se skoro i ne vide u ovom vremenu. Moj deda Radoje i njegov brat Vladisav su osam godina na konjima proveli, projahali Srbijom uzduž i popreko, oslobađali Kosovo, današnju Makedoniju, Staru Srbiju, kako se govorilo, stizali do mora.

 • Dušan Selaković
  Gost-post: Dušan Selaković iz Frankfurta

  Granica koja dodiruje nebo

  Zahvaljujem se mojim prijateljima iz Kolubarskih.rs, koji su mi dali priliku da iznesem neka svoja zapažanja o košarci u Nemačkoj, kao i da se osvrnem na ABA ligu i naravno na naš dragi (možda se naivno nadam, večni), Metalac.