Registracija Prijava preko FB

Tema: Skupština

 • Skupština grada
  Skupština grada usvojila budžet za 2017.

  Gradonačelnik poručuje: "Budžet je podsticajan"

  Odbornici Skupštine grada su sa 41 glasom za i šest glasova protiv usvojili Odluku o budžetu Valjeva za 2017. godinu, po kojoj će u gradskoj kasi biti 3.166.171.200 dinara, što je u odnosu na ovogodišnji budžet više za preko 321 milion dinara ili za 11,3 posto.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Sednica Skupštine grada

  Odbornici o nepotrošenim parama, rebalansu, ukidanju Direkcije…

  Odbornici Skupštine grada su skoro šest sati razmatrali i usvojili 29 tačaka dnevnog reda, a najviše vremena posvećeno je zagađenju vazduha u Valjevu i promeni radnog vremena ugostiteljskih objekata. Sudeći po trajanju rasprave i broju učesnika, značajnija i životnija tema je sat vremena kraće radno vreme kafića, nego treća kategorija vazduha u Valjevu koji je prekomerno zagađen.

 • Grand hotel (foto: Đorđe Đoković)
  Neophodna, ali privremena

  Usvojena odluka o kraćem radnom vremenu

  Odbornici Skupštine grada usvojili su izmenu odluke o radnom vremenu po kojoj se skraćuje radno vreme ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata na teritoriji Valjeva.

 • Crkva u Tubraviću (foto: www.stubo-rovni.rs)
  Zašto Grad finansira radove na objektu SPC

  Iz gradske kase 893.000 dinara za uređenje crkve u Tubraviću

  Odbornici lokalnog parlamenta na današnjoj sednici razmatraće rešenje o davanju saglasnosti na izmene programa poslovanja Javnog preduzeća "Kolubara", koje je usvojilo Gradsko veće, a te izmene znače da će iz gradske kase biti izdvojeno oko 893.000 dinara za crkvu u Tubraviću.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Sednica Skupštine grada

  Odbornici biraju dva nova člana Gradskog veća

  Na današnjoj sednici Skupštine grada naći će se 28 tačaka dnevnog reda, a među njima i izbor dva nova člana Gradskog veća, što je u skladu sa nedavno usvojenim izmenama Statuta grada da se broj članova Gradskog veća povećava sa devet na 11 ili devet koje postavlja Skupština i dva po funkciji – gradonačelnik i njegov zamenik.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Odbornici prihvatili aneks trilateralnog ugovora

  Neiskorišćeno 600.000 evra iz kredita KfW banke

  Odbornici Skupštine grada prihvatili su da kredit za toplifikaciju Valjeva, koji je odobrila Nemačka razvojna banka KfW, bude manji za preko 600.000 evra, a samim tim biće umanjena kamata za neiskorišćena sredstva.

 • Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Gradonačelnik opravdava usmene dogovore koji dovode do sporova uz poruku

  „Pravo treba da služi životu, a ne život pravu“

  Odbornici Skupštine grada usvojili su predlog da Grad Valjevo, prihvatajući sudsko poravnjanje u vanparničnom postupku, isplati oko 2,3 miliona dinara GP "Ingrap-omni" za radove izvedene, na osnovu usmenog dogovora, pre dve godine na rekonstrukciji hale sportova.

 • Dušan Jovanović (foto: Đorđe Đoković)
  Imenovan novi v.d. direktor

  Direktor Moderne galerije Dušan Jovanović otišao u penziju

  Dugogodišnji direktor Moderne galerije Dušan Jovanović je krajem septembra otišao u zasluženu penziju, a za v.d. direktora ove jedinstvene umetničke galerije je odlukom Skupštine grada postavljen akademski fotograf Vojislav Jovanović.

 • Ulica pored Arhiva (foto: Đorđe Đoković)
  Odbornici Skupštine grada usvojili

  Pet ulica dobilo nazive

  Četiri ulice u industrijskoj zoni i krak Pop Lukine ulice prema Ulici Selimira Đorđevića dobile su nazive. Skupština grada usvojila je predlog Komisije za dodelu naziva ulicama Valjeva da ulicama u industrijskoj zoni dodeli imena istaknutih valjevskih privrednika Dimitrije Mitrović, Jovan Molnar, Marinko Matić, dok će jedna ulica poneti ime nekadašnje fabrike na čijem je prostoru izgrađena industrijka zona.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština usvojila izmene Statuta grada

  Vlast: neophodno i sve po zakonu; opozicija: nepotrebno i vlast data jednom čoveku

  Među prvim poslovima novog gradskog rukovodstva je izmena Statuta grada, koji je donet u septembru 2008. godine. Vladajuća koalicija objašnjava da su sve promene urađene u skladu sa zakonom, dok opozicija poručuje da nije dobro da se nadležnosti izmeštaju iz Skupštine.