Registracija Prijava preko FB

Tema: Skupština

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  U Skupštini Izveštaj godinu dana rada vlasti

  Bilo je grešaka, a za kapitalne poslove potrebno je vreme

  Godinu dana gradske vlasti stalo je u 12 minuta govora gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića u Skupštini grada. On nije čitao Izveštaj o radu gradončelnika napisan na "gusto kucanu 61 stranu", koji je bio na dnevnom redu, kako ne bi "zamarao odbornike" nego je nabrojao ono što je urađeno i najavio šta će tek biti urađeno.

 • Slobodan Gvozdenović na Skupštini grada (foto: Đorđe Đoković)
  DS traži raspuštanje Skupštine zbog hapšenja načelnika

  Gvozdenović: "Skupština nije raspuštena ni kada ste skupljali leševe po gradu"

  Odbornici DS zatražili su raspuštanje parlamenta i ostavke gradskih funkcionera zbog afere sa hapšenjem načelnika i službenika Gradske uprave. Gradonačelnik odgovara nema razloga za raspuštanje Skupštine, niti za podnošenje ostavki.

 • Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
  Poruke gradskim funkcionerima protiv izbora Kovača

  Žarko Kovač izabran za člana Gradskog veća

  Žarko Kovač (LDP) izabran je za člana Gradskog veća na predlog vladajuće Socijalističke partije Srbije. Na današnjoj sednici Skupštine grada u drugom pokušaju, nakon što je propao izbor Kovača na zasedanju početkom juna, tajnim glasanjem za Kovačev izbor se izjasnilo 38 odbornika od 44 vladajuće koalicije koju čine naprednjaci i socijalisti. Skupština grada broji 51 odbornika, u glasačku kutiju je ubačeno 45 listića, od čega su tri bila nevažeća.

 • Nova škola u Brđanima (foto: Đorđe Đoković)
  Da li je objekat na klizištu

  Dileme oko nove škole u Brđanima

  Osnovna škola "Milovan Glišić" u Brđanima, čija je izgradnja počela pre 17 godina, biće završena do 1. septembra, objekat nije na klizištu, dok će projekat rekonstrukcije stare škole biti završen do kraja avgustu ove godine.

 • Istorijski arhiv Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Sa povremenih poslova u direktorsku fotelju

  Žena člana Gradskog veća imenovana za v. d. direktora Arhiva

  Službenica u Gradskoj upravi angažovana po ugovoru za obavljanje privremenih i povremenih poslova Bojana Savčić, žena plaćenog člana Gradskog veća Andre Savčića, postavljena je za vršioca dužnosti direktora Međuopštinskog istorijskog arhiva u Valjevu.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Sednica lokalnog parlamenta

  Skupština usvojila prvi rebalans budžeta Valjeva

  Skupština grada usvojila je prvi rebalans budžeta Valjeva za 2017. godinu, tako da je, kako je obrazložio zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, budžet manji za sedam miliona dinara. On nije saopštio koliko iznosi budžet Valjeva nakon rebalansa, nego je objasnio "dileme koje su se pojavile sa ciframa koje pokazuje da je budžet veći".

 • Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
  Nije prošao predlog gradonačelnika

  Odbornici nisu prihvatili da Žarko Kovač bude član Gradskog veća

  Odbornici Skupštine grada danas nisu prihvatili predlog gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića da Žarko Kovač iz opozicione LDP bude izabran za člana Gradskog veća. Obrazlažući predlog, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je naveo da je Žarko Kovač na kvoti njihovog koalicionog partnera i da je on zapravo predlog SPS-a.

 • Predsednik i zamenik predsednika Skupštine (foto: Đorđe Đoković)
  Danas sednica Skupštine grada

  Odbornici o prvom rebalansu budžeta, kupovini zemljišta...

  Odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici razmatraće prvi rebalans budžeta Valjeva za 2017. godinu, završni račun Grada za prošlu godinu, odluku o kupovini građevinskog zemljišta...

 • Grob Ljube Popovi'a (foto: Đorđe Đoković)
  Gradska vlada se predomislila

  Aleja zaslužnih građana ili park i crkva?

  U Mesnoj zajednici Brđani na mestu gde je sahranjen slikar Ljuba Popović neće biti Aleja zaslužnih građana, niti Memorijalni park, kako je ranije najavljeno, nego će biti "grob, park i crkva", obelodanio je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Gvozdenović i Ilić ne mogu da se usaglase šta je usvojila Skupština

  "Ima li pilota u avionu"?

  Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović tvrdi da je "Skupština usvojila Odluku na predlog Gradskog veća sa dva zaključka", dok predsednik Skupštine Milorad Ilić tvrdi suprotno da "Odluku Skupština nije usvojila, usvojeni su zaključci".