Registracija Prijava preko FB

Tema: Skupština

 • Grob Ljube Popovi'a (foto: Đorđe Đoković)
  Gradska vlada se predomislila

  Aleja zaslužnih građana ili park i crkva?

  U Mesnoj zajednici Brđani na mestu gde je sahranjen slikar Ljuba Popović neće biti Aleja zaslužnih građana, niti Memorijalni park, kako je ranije najavljeno, nego će biti "grob, park i crkva", obelodanio je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Gvozdenović i Ilić ne mogu da se usaglase šta je usvojila Skupština

  "Ima li pilota u avionu"?

  Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović tvrdi da je "Skupština usvojila Odluku na predlog Gradskog veća sa dva zaključka", dok predsednik Skupštine Milorad Ilić tvrdi suprotno da "Odluku Skupština nije usvojila, usvojeni su zaključci".

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Sednica Skupštine grada

  Odbornici sa posebnom pažnjom o Domu zdravlja, Muzeju i Biblioteci

  Odbornici Skupštine grada danas su za manje od šest sati rada usvojili 22 tačke dnevnog reda, među kojima su izveštaji i programi rada Doma zdravlja, Apotekarske ustanove, Centra za socijalni rad, UFK Valis, kao i ustanova kulturure čiji je osnivač Grad.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Na dnevnom redu izveštaji i programi rada

  Danas sednica Skupštine grada

  Danas zasedaju odbornici Skuopštine grada. Na dnevnom redu biće izveštaji i programi rada Doma zdravlja, Apoteka, Centra za socijalni rad, UFK Valis, kao i ustanova kulturure čiji je osnivač Grad. Odbornici će izjasniti i o memorandumu o saradnji sa italijanskim gradom Menkoniko, razmatraće predlog odluke o izradi plana generalne regulacije za područje Bujačića, Petnice, sela Klinci i dela Beloševca.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Da razmislimo pa ponovo da predložimo

  Odluka, zaključak ili ništa o memorijalnom centru?

  Šta su usvojili odbornici Skupštine grada na temu Memorijalni centar "Aleja zaslužnih građana"? Šta se desilo sa predloženom Odlukom koja je bila na dnevnom redu, da li zaključak može da menja Odluku, zašto nije objavljen u Službenom glasniku?

 • Grob Ljube Popovića (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština grada usvojila zaključak

  Idejno rešenje, javna rasprava, pa uređenje prostora na Boričevcu

  Odbornici Skupštine grada usvojili su zaključak da se uradi idejno rešenje za uređenje prostora na Boričevcu gde se nalazi grob slikara Ljube Popoviće, nakon čega će uslediti javna rasprava, a tek pošto se čuje mišljenje građana, pre svih žitelja Brđana, biće odlučeno kako će biti uređen taj prostor.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Odbornici prihvatili predloge komisije

  Posle tri godine dodeljene godišnje nagrade Grada

  Godišnju nagradu Grada Valjeva ove godine zaslužilo je deset pojedinaca i kolektiva, koji su ostvarili uspeh ili postigli značajan rezultat u prošloj godini, kao i jedan pojedinac za životno delo. Odbornici Skupštine grada usvojili su danas predlog gradske komisije o dobitnicima najznačajnijeg priznanja Valjeva koje se dodeljuje za Dan grada.

 • Nova škola u Brđanima (foto: Đorđe Đoković)
  Građani mole da se ne gradi Aleja zaslužnih u Brđanima

  Skupština nije razmatrala peticiju Brđanaca

  Građani Brđana uputili su Skupštini grada peticiju protiv izgradnje Memorijalnog parka – Aleja zaslužnih u Brđanima o kojoj se odbornici danas nisu izjašnjavali, jer nije ni stavljena na dnevni red, a odbili su predlog odbornika DS Duška Rakića koji je predložio da se odloži donošenje Odluke.

 • Milorad Ilić (foto: Đorđe Đoković)
  Iz gradske kase pet miliona dinara mimo zakona

  Predsednik Skupštine ili urednik informativno-propagandnog TV programa?

  Predsednik Skupštine grada Milorad Ilić raspisao je, suprotno zakonima, javni poziv za prikupljanje ponuda za praćenje aktivnosti Skupštine grada u 2017. godini putem audio-vizuelnih medijskih usluga za koje će iz budžeta biti plaćeno pet miliona dinara.

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Skupštine poručeno

  Pitanje Sigurne kuće biće rešeno narednih dana

  Odbornici opozicije kritikovali su vlast zbog zatvaranja Sigurne kuće u Valjevu, a gradonačelnik Slobodan Gvozdenović njihovu diskusiju ocenio da je na nivou petog razreda osnovne škole. Narednih dana biće rešeno pitanje Sigurne kuće, rečeno na sednici Skupštine grada.