Registracija Prijava preko FB

Tema: Skupština

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Izveštaji bez zaključaka

  Odbornici uskraćeni za zapisnike

  "Bilo bi uputno da se ubuduće zapisnici sa sednica Gradskog veća dostavljaju odbornicima Skupštine grada, kao i da članovi Gradskog veća budu izvestioci za pojedine tačke dnevnog reda kako bi odbornici bili upoznati sa stavovima Gradskog veća", rekao je član Gradskog veća Žarko Kovač.

 • Skupština grada (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština grada odlučila

  Rekonstrukcija odbora i komisija

  Odlukom Skupštine grada došlo je do smene na čelu UO Doma zdravlja i NO JKP "Polet". Zamenjeni su i pojedini članovi u četiri komisije. Rekonstrukcija usvojena "u paketu" bez obrazloženja i dsikusije.

 • Slobodan Gvozdenović (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Zloupotreba skupštinske govornice, iznošenje laži i vređanje

  Gradonačelniče, ko je patologija i šta je primitivna misterija?

  Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je govorio neistine za skupštinskom govornicom tvrdeći da zaposleni u Domu zdravlja plaćaju račune za mobilne samo do limitiranog iznosa. Neistina je i da RFZO nije utvrdio nenamensko trošenje para u Domu zdravlja.

 • Skupština grada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština o ustanovama

  Usvojeni izveštaji o prošlogodišnjem radu

  Na današnjoj sednici Skupštine grada usvojeni su izveštaji o radu Doma zdravlja, Apoteke, Centra za socijalni rad i UFK Valis u 2017. godini, kao i prošlogodišnji izveštaji o radu ustanova kulture, čiji je osnivač lokalna samouprava.

 • Matija Nastasić (arhiva) (foto: Martin Rickett)
  Odbornici prihvatili predlog demokrata

  Matija Nastasić počasni građanin Valjeva

  Matija Nastasić, fudbalski reprezentativac, proglašen je za počasnog građanina Valjeva. Odluku o dodeli najvišeg priznanja Grada našem proslavljenom fudbaleru su jednoglasno doneli odbornici Skupštine grada, na predlog odbornice DS-a Milke Erić Vasiljević.

 • Aleksandar Ranković (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Odborničke metafore

  "Gvozdenović je uveo odbornike SNS-a u Skupštinu, Kaligula konja u senat"

  "Niko od 26 odbornika nije došao na ime, nemoj da se zaluđujemo, niko od nas nema franšizu SNS-a na blanko. Slobodan Gvozdenović nam je to dao. Kaligula je konja imenovao za konzula", rekao je odbornik Aleksandar Rankovi'ć.

 • Skupština grada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština na današnjoj sednici imenovala

  Trojica penzionera novi članovi Gradskog veća

  Skupština grada je izabrala tri nova člana Gradskog veća, sva trojica su penzioneri, a jedan od njih je u javnosti poznat kao teča ministra policije Nebojše Stefanovića.

 • Slobodan Gvozdenović (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština smenila člana Gradskog veća Andru Savčića

  Gvozdenović: "Jokić mi je tražio da kumića stavim u Gradsko veće"

  Skupština grada je smenila Andru Savčića, koji smatra da je to osveta Mihailu Jokiću. Gradonačelnik kaže da je Jokić od njega tražio da "stavi kumića" u Veće. "Valjevo neće više da trpi gospodina Jokića i njegove pulene. Ne dam, neću i ne može", poručio je Gvozdenović.

 • Grad kupio nova vozila za Dom zdravlja (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Odbornici usvojili program rada za ovu godinu

  Za Dom zdravlja iz gradske kase 58,8 miliona dinara

  Prihod Doma zdravlja u ovoj godini biće 550 miliona dinara. Iz budžeta Valjeva biće izdvojeno 58,8 miliona dinara, što je za 20,5 miliona dinara više nego lane. U ovoj godini čak tri puta više novca biće potrošeno na usluge po ugovoru i stručne usluge.

 • Milan Marković (foto: Đorđe Đoković)
  Odbornik Milan Marković sumnja

  Nameštene javne nabavke u Domu zdravlja?

  Odbornik Milan Marković je, za skupštinskom govornicom, izrazio sumnju da je u Domu zdravlja "nameštena" javna nabavka za kupovinu kancelarijskog materijala. U toj javoj nabavci Dom zdravlja kupuje 600 protokola operisanih i 600 protokola intervencija, a ceo operativni blok valjevske bolnice ne potroši toliko protokola.