Registracija Prijava preko FB

Tema: Skupština

 • Matija Nastasić (arhiva) (foto: Martin Rickett)
  Odbornici prihvatili predlog demokrata

  Matija Nastasić počasni građanin Valjeva

  Matija Nastasić, fudbalski reprezentativac, proglašen je za počasnog građanina Valjeva. Odluku o dodeli najvišeg priznanja Grada našem proslavljenom fudbaleru su jednoglasno doneli odbornici Skupštine grada, na predlog odbornice DS-a Milke Erić Vasiljević.

 • Aleksandar Ranković (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Odborničke metafore

  "Gvozdenović je uveo odbornike SNS-a u Skupštinu, Kaligula konja u senat"

  "Niko od 26 odbornika nije došao na ime, nemoj da se zaluđujemo, niko od nas nema franšizu SNS-a na blanko. Slobodan Gvozdenović nam je to dao. Kaligula je konja imenovao za konzula", rekao je odbornik Aleksandar Rankovi'ć.

 • Skupština grada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština na današnjoj sednici imenovala

  Trojica penzionera novi članovi Gradskog veća

  Skupština grada je izabrala tri nova člana Gradskog veća, sva trojica su penzioneri, a jedan od njih je u javnosti poznat kao teča ministra policije Nebojše Stefanovića.

 • Slobodan Gvozdenović (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština smenila člana Gradskog veća Andru Savčića

  Gvozdenović: "Jokić mi je tražio da kumića stavim u Gradsko veće"

  Skupština grada je smenila Andru Savčića, koji smatra da je to osveta Mihailu Jokiću. Gradonačelnik kaže da je Jokić od njega tražio da "stavi kumića" u Veće. "Valjevo neće više da trpi gospodina Jokića i njegove pulene. Ne dam, neću i ne može", poručio je Gvozdenović.

 • Grad kupio nova vozila za Dom zdravlja (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Odbornici usvojili program rada za ovu godinu

  Za Dom zdravlja iz gradske kase 58,8 miliona dinara

  Prihod Doma zdravlja u ovoj godini biće 550 miliona dinara. Iz budžeta Valjeva biće izdvojeno 58,8 miliona dinara, što je za 20,5 miliona dinara više nego lane. U ovoj godini čak tri puta više novca biće potrošeno na usluge po ugovoru i stručne usluge.

 • Milan Marković (foto: Đorđe Đoković)
  Odbornik Milan Marković sumnja

  Nameštene javne nabavke u Domu zdravlja?

  Odbornik Milan Marković je, za skupštinskom govornicom, izrazio sumnju da je u Domu zdravlja "nameštena" javna nabavka za kupovinu kancelarijskog materijala. U toj javoj nabavci Dom zdravlja kupuje 600 protokola operisanih i 600 protokola intervencija, a ceo operativni blok valjevske bolnice ne potroši toliko protokola.

 • Skupština Grada (foto: Đorđe Đoković)
  Fotoreporteri ipak mogu da fotografišu

  Odluke se donose i "storniraju" kako vetar duva

  Predsednik Skupštine grada Milorad Ilić je "stornirao" odluku, koju je usvojila Skupština, da fotoreporteri napuste salu nakon utvrđenog dnevnog reda, a o tome se nisu izjasnili odbornici. Odluku poštovao jedino onaj zbog koga je i doneta, fotoreporter Kolubarskih.rs.

 • Skupština grada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština grada

  Javna preduzeća, poravnanje Grada i Metalca, Nastasić počasni građanin…

  Odbornici Skupštine grada usvojili su program rada javnih preduzeća, koja u većini planiraju dobit. Usvojeni su programi poslovanja ustanova kulture, Vrtića, Doma zdravlja, postavljeni direktiri u tri ustanove kulture. Usvojen predlog da se Matiji Nastasiću dodeli najviše valjevsko priznanje.

 • Poluprazna sala Skupštone grada (9. 02. 2018.) (foto: Kolubarske.rs)
  Prekidanje TV prenosa znači cenzura

  Odbornici opozicije napustili sednicu Skupštine

  Odbornici opozicije napustili su sinoć sednicu Skupštine grada zbog toga što je prekinut TV prenos, kome su prethodili celodnevni "tehnički problemi" i to pretežno dok su govorili odbornici opozicije. "Na delu je cenzura", poručili su.

 • Skupština grada (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Na današnjoj sednici Skupštine grada

  DS traži raspravu o izveštaju revizora, o zagađenju, formiranje Fonda

  Odbornici DS-a su predložili dopunu dnevnog reda današnje sednice Skupštine grada, ali nisu optimisti da će vladajuća većina prihvatiti njihova tri predloga.