Registracija Prijava preko FB

Tema: Skupština

 • Milan Gajić za skupštinskom govornicom (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Odbornik Gajić poručio

  “Prošlo je vreme hijena i frontova”

  Odbornik Milan Gajić (SNS), reagujući na to što je aktivistima Lokalnog fronta Valjevo dozvoljeno da uđu u zgradu Grada sa transparentom "Gvozdenoviću, gde je most", zatražio je od predsednika Skupštine da zabrani ulazak u zgradu ljudima koji nisu odbornici ili akreditovani novinari.

 • Željko Trifunović u holu ispred skupštinske sale (foto: Đorđe Đoković)
  Gradska vlast pokušala da odgovori na pitanja

  "Gvozdenoviću, gde je most?"

  Sa transparentom na kome piše "Gvozdenoviću, gde je most?", stajao je ispred sale Skupštine grada meštanin Petnice Željko Trifunović, aktivista Lokalnog fronta Valjevo. On je došao u skupštinski hol pred početak sednice, ne bi li "video gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, kako bi mu postavio pitanja".

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Odbornici odlučili, nakon usvojenog dnevnog reda

  Fotoreporteri da napuste salu Skupštine grada

  Fotoreporteri će morati da napuste skupštinsku salu nakon usvojenog dnevnog reda sednice Skupštine grada, odlučili su danas odbornici većine koju čine naprednjaci i socijalisti.

 • Narodni muzej Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština grada

  Promena Statuta Muzeja zbog promene direktora?

  Odbornici Skupštine grada usvojili su Odluku o izmenama Statuta Narodnog muzeja i to u delu koji se odnosi na uslove koje treba da ispunjava kandidat za direktora te ustanove. Opozicija pita da li je na pomolu smena direktora, vlast ne odgovara, osim poruke člana Gradskog veća Dejana Bogojevića (SNS) da on neće biti novi direktor Muzeja, kako se to "u nekim krugovima govori".

 • BID zona (foto: Đorđe Đoković)
  Bez odgovora o tenderu za javnu rasvetu

  Odbornici ne žele da znaju zašto HEP, a ne EPS

  Odluka gradskog rukovodstva da Hrvatska elektroprivreda (HEP) bude snabdevač električne energije za javnu rasvetu na teritoriji Valjeva, kao i za semafore, izazvala je brojne polemike u javnosti, pa i negdovanje sugrađana.

 • Maratonci trče počasni krug, GP Abrašević (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština usvojila Statut novoosnovane ustanove

  "Abrašević je partijski plen"

  Odbornici Skupštine grada, pretežno iz redova opozicije, ne spore da treba da se uredi način finansiranja "Abraševića", ali smatraju da treba da bude u skladu sa zakonom uz poštovanje procedure. Pitaju, zašto nije ispoštovan važeći Statut "Abraševića" po kome odluku o prestanku rada KUD "Abrašević" može doneti jedino Konferencija članova KUD-a.

 • Skupštinagrada (foto: Đorđe Đoković)
  Sednica Skupštine grada

  Tri časa za sport, "Abrašević" i TIC

  Na današnjoj sednici Skupštine grada najviše vremena i pažnje posvećeno je sportu, tačnije Odluci o finansiranju programa u oblasti sporta i pravilniku o kategorizaciji sportskih organizacija, o čemu je diskusija trajala jedan čas i pet minuta. Odluka o finansiranju sporta i pravilnik o kategorizaciji usvojeni su jednoglasno!

 • Skupšrina grada (foto: Đorđe Đoković)
  Sednica Skupštine grada

  Komisija za statutarna pitanja protiv dve odluke

  Sednica Skupštine grada biće održana danas, a odbornici će razmatrati 12 tačaka dnevnog reda. Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs na sednici Komisije za statutarna pitanja nisu prošla dva predloga.o osnivanju "Tehničkog inovacionog centra Valjevo" i promena Statuta Muzeja.

 • Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đokovć)
  Povišica za odbornike, šefove, zamenika predsednika

  Milutinoviću 60.000 dinara mesečno iz budžeta grada

  Odborbnici Skupštine grada, šefovi odborničkih grupa i zamenik predsednika Skupštine grada od 1. januara sledeće godine dobijaju povišicu, uz obrazloženje da je "nakanda odbornika ispod svakog nivoa i da je značajno manja nego što imaju kolege u drugim gradovima".

 • Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština grada

  Imenovani v.d. direktora u "Vidraku" i "Poletu"

  Skupština grada danas je imenovala Kseniju Badem za v.d. direktora JKP "Vidrak" i Slobodana Andrića za v.d. direktora JKP "Polet". Konkurs o izboru direktora u JKP "Vidrak" raspisan je 23. juna, vladajuća većina nije bila zadovoljna prvorangiranim kandidatom, a to je dosadašnja v.d. direktora Slađana Marković, tako da je Skupština grada donela odluku da se poništi konkurs i imenuje v.d. direktora JKP "Vidrak".