Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Postavljene načelnica i njena zamenica

  Jelica Panjković-Tešić načelnica Gradske uprave

  Načelnica Gradske uprave Valjeva, narednih pet godina biće Jelica Panjković-Tešić, diplomirana pravnica, a njena zamenica biće Dragana Đenić. "Posle Uskrsa biće podeljeni resori u Gradskom veću", najavio gradonačelnik.

 • Valjevo u smogu (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo izveštaj, a da se ne zna

  Gde je 28,2 miliona dinara iz Fonda za zaštitu životne sredine?

  Građani su prošle godine u Fond za zaštitu životne sredine uplatili 49,5 miliona, a gradska vlast je u zaštitu životne sredine potrošila 21,3 miliona dinara. U izveštaju za prošlu, niti u planu za ovu godinu, ni slova o tome gde je završilo 28,2 miliona dinara.

 • Borisav Radojičić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog sukoba interesa

  Borisav Radojičić podneo ostavku u Gradskom veću

  Diplomirani ekonomista Borisav Bora Radojičić podneo je ostavku na mesto člana Gradskog veća, zbog kako Kolubarske.rs nezvanično saznaju, sukoba interesa. Ovo je druga ostavka na mesto člana u Gradskom veću u poslednja dva meseca.

 • Radovi (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Iz gradske kase u ovoj godini

  Za stručnu praksu i javne radove 25 miliona dinara

  U budžetu Valjeva za podsticaj zapošljavanja ove godine biće izdvojeno 25 miliona dinara. Kako se navodi u Lokalnom akcionom planu zapošljavanja, koji su danas usvojili članovi Gradskog veća, biće angažovano 205 lica kroz stručnu praksu i javne radove.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće predlaže

  Za održavanje zgrade u proseku 500 dinara mesečno

  Vlasnika stana od 60 kvadrata, starosti između 20 i 30 godina, u zgradi bez lifta, mesečno održavanje zgarde koštaće oko 500 dinara i još oko 180 dinara za garažu. Stanari će, ukoliko dobiju prinudnog upravnika, morati da izdvoje mesečno još od 163 do 229 dinara.

 • Zgrada u kojoj je smešten
  Za skoro iste programe mnogo više para

  Centar "Abrašević" od KUDA "Abrašević" skuplji za 5,6 miliona

  Novoosnovana ustanova Centar za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević", Grad će koštati 8,2 miliona dinara ili skoro milion dinara više od onoga što je najavljeno prilikom osnivanja. Novi su komunalni troškovi, umesto jendog biće dvoje zaposlenih, dok su umetnički programi ostali isti, ali skuplji...

 • Postavljanje kamera na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
  Za bezbednost saobraćaja 28,3 miliona

  Od kazni za održavanje trotoara, biciklističku stazu do Petnice, auto sedišta...

  U gradsku kasu od naplate saobraćajnih prekršaja trebalo bi da se slije 28,3 miliona dinara i da bude potrošeno za unapređenje bezbednosti saobraćaja. I ove godine od kazni za biciklističku stazu Valjevo-Petnica, za redovno održavanje trotoara, za auto sedišta...

 • David Maksimović (foto: Đorđe Đoković)
  Bez navođenja razloga

  David Maksimović podneo ostavku na mesto člana Gradskog veća

  Arhitekta David Maksimović podneo je ostavku na mesto člana Gradskog veća Valjeva. On nije želeo da govori o razlozima ostavke koju je juče dostavio predsedniku Skupštine grada, gradonačelniku i zameniku gradonačelnika. Maksimović je u Gradsko veće ušao kao nestranačka ličnost na predlog Dragana Jeremića, koji je na lokalnim izborma 2016. godine bio kandidat SPS-a za gradonačelnika, a kampanju je vodio pod sloganom "Naša priča je Valjevo".

 • Asfaltiranje Ulice vojvode Mišića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo program komunalne izgradnje

  Pola milijarde dinara za ulice i puteve

  Za komunalnu izgradnju i održavanje objekata komunalne infrastrukture na teritoriji grada Valjeva, u sledećoj godini biće potrošeno oko milijardu dinara ili 250 miliona dinara više nego što je to bilo planirano za 2017. godinu.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo predlog budžeta za 2018.

  U gradskoj kasi blizu 3,6 milijarde dinara

  Gradsko veće usvojilo je predlog Odluke o budžetu grada Valjeva za 2018. godinu po kojoj će u gradskoj kasi biti 3.588.828.200 dinara, što je za oko 300 miliona dinara više nego prošle godine.