Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Sednica Gradskog veća

  Za šest meseci prihodi i rashodi realizovani ispod 50 posto

  Izveštaj o izvršenju budžeta grada Valjeva za prvih šest meseci ove godine je jednoglasno usvojen na sednici Gradskog veća i upućen na usvajanje Skupštini grada Valjeva. Nakon jučerašnje sednice Gradskog veća, kojoj nisu prisustvovali novinari, kabinet gradonačelnika je medijima dostavio izveštaj sa sednice, koji prenosimo u celini.

 • Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
  Na Gradskom veću

  Prošli direktori za Toplanu i Vodovod, Vidrak "na čekanju"

  Skupštini grada biće dostavljen predlog Gradskog veća da Zoran Stepanović bude imenovan za direktora "Toplane", a Đorđe Milanović za direktora "Vodovoda", dok će Gradsko veće, do sednice Skupštine, "morati još malo da razmisli" za direktora "Vidraka".

 • Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Gradskog veća

  Usvojen izveštaj o radu Vodovoda u prošloj godini

  Na sednici Gradskog veća, koja je održana u četvrtak, usvojen je izveštaji o radu u prošloj godini JKP Vodovod, data je i saglasnost na odluku o pokriću gubitka u prošloj godini tog javnog preduzeća. Članovi Gradskog veća prihvatili su predlog o raspisivanju konkursa za izbor direktora JP “Kolubara”, kao i predlog da se formira radna grupa koja će izraditi metodologiju popisa i procene vrednosti imovine Grada, kao i načina upravljanja imovinom.

 • Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
  Izveštaj JKP Vidrak za 2016. godinu

  "Ostale usluge i nepomenuti rashodi" iznose blizu 32 miliona

  Članovi Gradskog veća nisu imali zamerku na to što je u Vidraku prošle godine potrošeno samo 12,9 miliona dinara za investicije od planiranih 62,9 miliona dinara, niti su sporne "ostale usluge i nepomenuti rashodi" koji iznose blizu 32 miliona dinara.

 • Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Gradskog veća

  Usvojeni izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova

  Na sednici Gradskog veća, koja je održana u petak, usvojen su izveštaji o radu u prošloj godini javnih preduzeća "Vidrak", "Toplana" i "Stubo-Rovni", kao i izveštaji o poslovanju Dma zdravlja i Apoteka "Valjevo". Takođe članovi Gradskog veća dali su saglasnost na izmene i dopune programa poslovanja "Vidraka" i usvojili predlog o raspodeli dobiti u tom javnom preduzeću. Usvojen je predlog o raspodeli dobiti i u JKP "Toplana Valjevo".

 • Vladan Jerinić (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće predložilo

  Vladan Jerinić V. D. načelnika

  Na sednici Gradskog veća, koja je održana jutros, za v.d. načelnika Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove, kojom je do prošle nedelje rukovodio uhapšeni Aleksandar Vujić Subotić, postavljen je Vladan Jerinić.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Objašnjenje kabineta gradonačelnika

  Izveštaj Doma zdravlja "čeka" izveštaje drugih ustanova

  Izveštaj o radu i poslovanju Doma zdravlja u 2016. godini i predlog odluke o raspisivanju konkursa za izbor direktora JP "Stubo-Rovni", nisu bili na dnevnom redu jučerašnje sednice Gradskog veće jer je odlučeno da budu u paketu sa izveštajima drugih ustanova, odnosno sa konkursima drugih direktora.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Izveštaj kabineta gradonačelnika

  Gradsko veće o imovini grada, planu Tešnjara, objektu u Divcima

  Članovi Gradskog veća usvojili su predlog osnova upravljanja i raspolaganja imovinom grada Valjeva kojom se ostvaruje mogućnost da Grad Valjevo reši brojne probleme vezane za imovinu grada, a koji su često uzrok zastoja i nemogućnosti realizacije brojnih planova.

 • Autokamp Breza (foto: Kolubarske.rs)
  Bolje i sadržajnije informisanje

  Prodat ili nije prodat kamp "Breza"?

  Da li je gradska vlast pogrešila kada je odlučila da novinari ne prisustvuju sednicama Gradskog veća, a informisanje građana prepusti svojoj PR službi? Možda je najbolji odgovor na ovo pitanje vest o prodaji autokampa "Breze" na Divčibarama, koju su zbog šture i neprecizne informacije Odseka za informisanje i protokol, pojedini mediji pogrešno preneli.

 • Gradsko veće (foto: www.valjevo.rs)
  Rebalans i za infrastrukturu

  Gradsko veće usvojilo i izmene plana komunalne izgradnje

  I pored toga što je prilikom zatvaranja za javnost sednica Gradskog veća, pre više od mesec dana, najavljeno da će novinari biti "blagovremeno informisani o tačkama dnevog reda, kao i o ishodu odluka Gradskog veća", izveštaj sa juče održane sednice Gradskog veća medijima je poslat sinoć oko 19 časova, dok materijal sa predloženim odlukama nije dostavljen.