Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Gradske parcele u industrijskoj zoni
  Gradsko veće prihvatilo odluku

  Grad kupuje zemljište za 200 miliona dinara za industrijsku zonu

  Valjevsko rukovodstvo je odlučilo da kupi zemljište "za potrebe širenja Industrijske zone Stefil", za koje je u budžetu opredeljeno 200 miliona dinara ili 1,6 miliona evra. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je obelodanio da je rukovodstvo već u pregovorima sa Ministarstvom odbrane i drugim državnim institucijama

 • Odluke (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo

  Prvi rebalans budžeta, smanjenje ili povećanje?

  Valjevsko rukovodstvo se već u petom mesecu odlučilo za prvu korekciju gradske kase zbog toga što je "upravo ovo vreme, kraj maja i početak juna, optimalno kada rebalansi imaju svrhu, a radi se o velikim projektima". Ovako je razloge prvog rebalansa budžeta za 2017. obrazložio zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić. On je skrenuo pažnju na to da nema svrhe donositi rebalans budžeta u septembru i oktobru, to je već kraj godine, rokovi za radove su kratki imajući u vidu Zakon o javnim nabavkama.

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon mesec dana

  Na današnjoj sednici Gradskog veća i novinari

  Današnja sednica Gradskog veća otvorena je za novinare kojima je, uz dnevni red i materijal, upućen i poziv da prisustvuju sednici, koja će biti održana u 10 časova.

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Sednice Gradskog veća zatvorene za javnost

  Za bolje informisanje građana, bolje da novinara nema!

  Neko je odlučio da "radi boljeg i sadžajnijeg informisanja građana" sednicama Gradskog veća ne prisustvuju novinari, a u Poslovniku piše da se "javnost rada obezbeđuje pozivanjem predstavnika sredstava javnog informisanja na sednice Gradskog veća".

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo odluku

  Saradnja Valjeva i italijanske opštine Menkoniko

  Gradsko Veće usvojilo je Odluku o saradnji Grada Valjeva i Opštine  Menkoniko u Italiji. Kako je objašnjeno Valjevo i ova mala opština u pokrajini Lombardija sarađivaće u nekoliko oblasti, pre svega na realizaciji zajedničkog projekata sa kojim će konkurisati za sredstva iz evropskih fondova.

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće o poslovanju ustanova

  Detaljna analiza poslovanja, ali i analiza strukture zaposlenih

  Izveštaji i programi rada preduizeća i ustanova čiji je osnivač grad i koje se finansiraju iz budžeta treba da sadrže detaljnu analizu poslovanja, sagledavanje stanja sa jasno definisanim problemima, ali i sa projekcijom poslovanja za narednih deset godina, zaključak je koji je usvojen na današnjoj sednici Gradskog veća na kojoj su usvojeni programi rada Doma zdravlja i Apoteke za ovu godinu i razmatrani izveštaji prošlogodišnjeg poslovanja Centra za socijalnui rad, UFK "Valis" i ustanova kulture.

 • Postavljanje kamere u Sinđelićevoj (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Pored postojeće četiri

  Još tri kamere za snimanje prekršaja

  Ove godine biće postavljene još tri kamere za snimnaje saobraćajnih prekršaja u Valjevu. Gradonačelnik poručuje da su kamere pomoć policiji da rešava krivična dela, dok član Gradskog veća Nikola Popović smatra da su bespotrebne.

 • Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Dodeljeno priznanje

  Plaketa Valjeva za Češku i Belorusiju

  Javno priznanje - Plaketa grada Valjeva dodeljena je ambasadi Republike Češke i ambasadoru Belorusije Vladimiru Čuševu, a biće uručeno na Dan grada, 20. marta.

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Gradskog veća

  Minut za lokalni akcioni plan zapošljavanja

  Gradsko veće nastavlja praksu brzopoteznog usvajanja odluka, bez obrazloženja i diskusije samo uz dizanje ruke. Na jučerašnjoj sednici bilo je 15 tačaka dnevnog reda i o većini nije prozborena ni reč, po principu „sve je sadržano u materijalu, a materijal je dostavljen članovima Gradsakog veća i novinarima, pa ko želi neka čita i neka se bavi usvojenim odlukama i predlozima“.

 • Kafe u Tešnjaru (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo

  Nova Odluka o novom radnom vremenu

  Samo dva meseca nakon što je Skupština grada usvojila Odluku o radnom vremenu, Gradsko veće odbornicima lokalnog parlamenta nudi na usvajanje novu Odluku po kojoj će biti produženo radno vreme i biće skoro identično onom koje je važilo do 29. novembra 2016. godine kada je usvojena nova Odluka.