Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
  Izveštaj JKP Vidrak za 2016. godinu

  "Ostale usluge i nepomenuti rashodi" iznose blizu 32 miliona

  Članovi Gradskog veća nisu imali zamerku na to što je u Vidraku prošle godine potrošeno samo 12,9 miliona dinara za investicije od planiranih 62,9 miliona dinara, niti su sporne "ostale usluge i nepomenuti rashodi" koji iznose blizu 32 miliona dinara.

 • Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Gradskog veća

  Usvojeni izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova

  Na sednici Gradskog veća, koja je održana u petak, usvojen su izveštaji o radu u prošloj godini javnih preduzeća "Vidrak", "Toplana" i "Stubo-Rovni", kao i izveštaji o poslovanju Dma zdravlja i Apoteka "Valjevo". Takođe članovi Gradskog veća dali su saglasnost na izmene i dopune programa poslovanja "Vidraka" i usvojili predlog o raspodeli dobiti u tom javnom preduzeću. Usvojen je predlog o raspodeli dobiti i u JKP "Toplana Valjevo".

 • Vladan Jerinić (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće predložilo

  Vladan Jerinić V. D. načelnika

  Na sednici Gradskog veća, koja je održana jutros, za v.d. načelnika Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove, kojom je do prošle nedelje rukovodio uhapšeni Aleksandar Vujić Subotić, postavljen je Vladan Jerinić.

 • Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
  Objašnjenje kabineta gradonačelnika

  Izveštaj Doma zdravlja "čeka" izveštaje drugih ustanova

  Izveštaj o radu i poslovanju Doma zdravlja u 2016. godini i predlog odluke o raspisivanju konkursa za izbor direktora JP "Stubo-Rovni", nisu bili na dnevnom redu jučerašnje sednice Gradskog veće jer je odlučeno da budu u paketu sa izveštajima drugih ustanova, odnosno sa konkursima drugih direktora.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Izveštaj kabineta gradonačelnika

  Gradsko veće o imovini grada, planu Tešnjara, objektu u Divcima

  Članovi Gradskog veća usvojili su predlog osnova upravljanja i raspolaganja imovinom grada Valjeva kojom se ostvaruje mogućnost da Grad Valjevo reši brojne probleme vezane za imovinu grada, a koji su često uzrok zastoja i nemogućnosti realizacije brojnih planova.

 • Autokamp Breza (foto: Kolubarske.rs)
  Bolje i sadržajnije informisanje

  Prodat ili nije prodat kamp "Breza"?

  Da li je gradska vlast pogrešila kada je odlučila da novinari ne prisustvuju sednicama Gradskog veća, a informisanje građana prepusti svojoj PR službi? Možda je najbolji odgovor na ovo pitanje vest o prodaji autokampa "Breze" na Divčibarama, koju su zbog šture i neprecizne informacije Odseka za informisanje i protokol, pojedini mediji pogrešno preneli.

 • Gradsko veće (foto: www.valjevo.rs)
  Rebalans i za infrastrukturu

  Gradsko veće usvojilo i izmene plana komunalne izgradnje

  I pored toga što je prilikom zatvaranja za javnost sednica Gradskog veća, pre više od mesec dana, najavljeno da će novinari biti "blagovremeno informisani o tačkama dnevog reda, kao i o ishodu odluka Gradskog veća", izveštaj sa juče održane sednice Gradskog veća medijima je poslat sinoć oko 19 časova, dok materijal sa predloženim odlukama nije dostavljen.

 • Kabinet gradonačelnika (foto: Kolubarske.rs)
  Informisanje preko kabineta

  Gradonačelnik ugasio PR službu

  Nakon više od dvadeset godina ukinut je Odsek za informisanje i protokol Grada Valjeva i taj posao ubuduće će obavljati Kabinet gradonačelnika, čime se informisanje i protokol stavlja pod kontrolu i u službu gradonačelnika.

 • Gradac (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon Divčibara, Petnice i Brankovine

  Formirana i Radna grupa za Gradac

  Nakon formiranja radne grupe za Divčibare, Petnicu i Brankovinu, Gradsko veće je donelo rešenje o imenovanju Radne grupe za Gradac. Predsednik je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, koji je pre desetak dana i najavio formiranje Radne grupe za Gradac jer je, kako je tada rekao "to jedini način da se brzo i efikasno reše svi problemi vezani za ovo zaštićeno prirodno dobro". Zamenik predsednika je Đorđe Jovančić iz Gradske uprave, a sekretar je Andrija Marjanović, Društvo istraživača “Vladimir Mandić Manda”.

 • Gradske parcele u industrijskoj zoni
  Gradsko veće prihvatilo odluku

  Grad kupuje zemljište za 200 miliona dinara za industrijsku zonu

  Valjevsko rukovodstvo je odlučilo da kupi zemljište "za potrebe širenja Industrijske zone Stefil", za koje je u budžetu opredeljeno 200 miliona dinara ili 1,6 miliona evra. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je obelodanio da je rukovodstvo već u pregovorima sa Ministarstvom odbrane i drugim državnim institucijama