Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Gradskog veća

  Minut za lokalni akcioni plan zapošljavanja

  Gradsko veće nastavlja praksu brzopoteznog usvajanja odluka, bez obrazloženja i diskusije samo uz dizanje ruke. Na jučerašnjoj sednici bilo je 15 tačaka dnevnog reda i o većini nije prozborena ni reč, po principu „sve je sadržano u materijalu, a materijal je dostavljen članovima Gradsakog veća i novinarima, pa ko želi neka čita i neka se bavi usvojenim odlukama i predlozima“.

 • Kafe u Tešnjaru (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo

  Nova Odluka o novom radnom vremenu

  Samo dva meseca nakon što je Skupština grada usvojila Odluku o radnom vremenu, Gradsko veće odbornicima lokalnog parlamenta nudi na usvajanje novu Odluku po kojoj će biti produženo radno vreme i biće skoro identično onom koje je važilo do 29. novembra 2016. godine kada je usvojena nova Odluka.

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Postavljeni v.d. načelnika i v.d. zamenika Gradske uprave

  Gradonačelnik ni ime da im izgovori

  Bez saopštavanja imena na jučerašnjoj sednici Gradskog veća postavljeni su v.d. načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove i v.d. zamenika.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Promena na čelu Gradske uprave

  Gradsko veće o v.d. načelniku i o njegovom v.d. zameniku

  V.d. načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove biće diplomirani pravnik Aleksandar Purić (SNS), dok će v.d. njegovog zamenika biti aktuelna načelnica Jelica Stojanović (SPS).

 • Akumulacija Stubo Rovni (foto: Đorđe Đoković)
  "Kolubara" ni na nebu ni na zemlji

  Kršenjem zakona čuva se investicija od 70 miliona evra

  Gradsko veće usvojilo je program poslovanja JP "Kolubara" za 2017. godinu svesno kršeći Zakon o budžetskom sistemu po kome od 1. decembra 2016. godine javna preduzeća ne mogu biti finansirana iz budžeta. Program poslovanja je usvojen i uprkos upozorenju Gradske uprava za lokalni razvoj da se iz gradskog budžeta ne mogu finansirati usluge i investicije koje javno preduzeće planira u ovoj godini.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Umesto devet, od ove godine 14 oblasti

  Nova odluka rešava stare probleme?

  Gradsko veće je usvojilo novu odlku o nagradi Grada Valjeva kojom je povećan broj oblasti sa devet na 14, a pojedine oblasti su razdvojene. Ovom odlukom biće rešeni problemi iz prethodnih godina, poručuje vlast.

 • Sednica Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće

  Usvojeni programi rada za ovu godinu

  Gradsko veće je na sednici održanoj sinoć razmatralo i za sat vremena usvojilo 24 tačke dnevnog reda, među kojima su najbrojniji godišnji programi rada ustanova i nekoliko javnih preduzeća.

 • Grand hotel (foto: Đorđe Đoković)
  Rešenje o radnom vremenu

  Ugostitelji će za praznike moći da rade 24 časa

  Gradsko veće je, u skladu sa Odlukom o radnom vremenu, donelo je rešenje o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata tokom predstojećih prazničnih dana, saopšteno je iz Gradske uprave.

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće

  Usvojeni programi poslovanja Toplane, Vodovoda i Vidraka

  Gradsko veće je na današnjoj sednici usvojilo program poslovanja Toplane, Vodovoda i Vidraka u 2017. godini. Sva tri javna preduzeća su u svojim programima poslovanja navela da će u narednoj godini ostvariti dobit.

 • Psi u Knez Miloševoj (foto: Đorđe Đoković)
  Nova Odluka Grada

  Veća kontrola prijavljenih ujeda pasa lutalica

  Identifikacija i hvatanje psa lutalice, kao i izlazak na mesto događaja, saglasnost Gradskog veća za isplatu štete veće od 50.000 dinara, samo su neke od novina sadržanih u Odluci o postupku i načinu rešavanja zahteva građana za naknadu štete nastale usled ujeda pasa lutalica.