Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Zgrada u kojoj je smešten
  Za skoro iste programe mnogo više para

  Centar "Abrašević" od KUDA "Abrašević" skuplji za 5,6 miliona

  Novoosnovana ustanova Centar za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević", Grad će koštati 8,2 miliona dinara ili skoro milion dinara više od onoga što je najavljeno prilikom osnivanja. Novi su komunalni troškovi, umesto jendog biće dvoje zaposlenih, dok su umetnički programi ostali isti, ali skuplji...

 • Postavljanje kamera na duplim trakama (foto: Đorđe Đoković)
  Za bezbednost saobraćaja 28,3 miliona

  Od kazni za održavanje trotoara, biciklističku stazu do Petnice, auto sedišta...

  U gradsku kasu od naplate saobraćajnih prekršaja trebalo bi da se slije 28,3 miliona dinara i da bude potrošeno za unapređenje bezbednosti saobraćaja. I ove godine od kazni za biciklističku stazu Valjevo-Petnica, za redovno održavanje trotoara, za auto sedišta...

 • David Maksimović (foto: Đorđe Đoković)
  Bez navođenja razloga

  David Maksimović podneo ostavku na mesto člana Gradskog veća

  Arhitekta David Maksimović podneo je ostavku na mesto člana Gradskog veća Valjeva. On nije želeo da govori o razlozima ostavke koju je juče dostavio predsedniku Skupštine grada, gradonačelniku i zameniku gradonačelnika. Maksimović je u Gradsko veće ušao kao nestranačka ličnost na predlog Dragana Jeremića, koji je na lokalnim izborma 2016. godine bio kandidat SPS-a za gradonačelnika, a kampanju je vodio pod sloganom "Naša priča je Valjevo".

 • Asfaltiranje Ulice vojvode Mišića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo program komunalne izgradnje

  Pola milijarde dinara za ulice i puteve

  Za komunalnu izgradnju i održavanje objekata komunalne infrastrukture na teritoriji grada Valjeva, u sledećoj godini biće potrošeno oko milijardu dinara ili 250 miliona dinara više nego što je to bilo planirano za 2017. godinu.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo predlog budžeta za 2018.

  U gradskoj kasi blizu 3,6 milijarde dinara

  Gradsko veće usvojilo je predlog Odluke o budžetu grada Valjeva za 2018. godinu po kojoj će u gradskoj kasi biti 3.588.828.200 dinara, što je za oko 300 miliona dinara više nego prošle godine.

 • Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
  Grad finansira usavršavanje učenika ili nastavnika?

  Ni MIC, ni MOC, nego TIC

  Gradsko veće je usvojilo Odluku o osnivanju Centra za stručno usavršavanje "Tehnički inovacioni centar Valjevo" (TIC). Nejasno je da li će se u Centru "usavršavati nastavnici, direktori, sekretari... ili će se "usavršavati učenici"?

 • Pogled na Valjevo obavijeno dimom (foto: Đorđe Đoković)
  U fondu za zaštitu životne sredine ostala skoro polovina novca

  Koga briga za životnu sredinu

  S obzirom na to da je do kraja godine ostalo nešto više od mesec dana, a sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Valjeva nisu potrošena, gradska vlast je bila primorana da uradi i drugu izmenu Programa korišćenja tih sredstava.

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće odlučilo

  Jedna gradska uprava od 1. januara

  Gradsko veće je odlučilo da od 1. januara sledeće godine bude jedna Gradska uprava. Pre devet godina dve uprave su formirane zbog "efikasnosti u radu", dok se danas zbog "jedinstva i celovitosti" od dve pravi jedna Gradska uprava.

 • KUD Abrašević (foto: Đorđe Đoković)
  Odlukom gradske vlasti

  Nova ustanova kulture umesto KUD "Abrašević"

  Gradsko rukovodstvo je odlučilo da formira još jednu ustanovu kulture u našem gradu. Umesto dosadašnjeg KUD "Abrašević" biće osnovan Centar za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević" Valjevo.

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Kabinet gradonačelnika pripremio

  Izveštaj sa sednice Gradskog veća

  Gradsko veće usvojilo je drugu izmenu plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture u gradu, odluku o izmeni plana generalne regulacije za Divčibare, predlog odluke o osnivanju Ustanove kulture Centar za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević" Valjevo, zatim odluku o izmeni plana generalne regulacije za Divčibare.