Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće

  Još jedna Komisija za koordinaciju

  Gradsko veće formiralo je još jednu komisiju, ovaj put za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti grada Valjeva. Komisiju čini njih dvanaestoro: predsednik i njegov zamenik, i pet članova i njihovi zamenici.

 • Ulica vladike Nikolaja (duple trake) (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo izveštaj o trošenju novca od kazni

  Grad nije uspeo da potroši pet miliona za bezbednost saobraćaja

  Prošle godine Grad nije uspeo da potroši sav novac od naplaćenih novčanih kazni za učinjene saobraćajne prekršaje na teritoriji Valjeva, a koji je namenjen za bezbednost saobraćaja na putevima grada. Od 28,3 miliona dinara, koliko je uplaćeno u kasu grada, nije iskorišćeno preko pet miliona dinara.

 • Dom vojske (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće odlučilo

  Biblioteka u Domu vojske

  Biblioteka će biti smeštena u objekat Doma vojske, odlučilo je gradsko rukovodstvo. Tako će biti zaustavljeno propadanje monumentalnog zdanja, a biblioteka će konačno dobiti prostor kakav zaslužuje.

 • Deponija u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo program fonda za zaštitu životne sredine

  Za ekologiju 48,6 miliona dinara

  Gradsko veće usvojilo je Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Valjeva u 2018. godini, koji iznosi 48,6 miliona dinara ili skoro milion dinara više nego prošle godine.

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Zbunjujuće

  Gradsko veće (ni) je usvojilo program budžetskog fonda za ekologiju?

  Sudeći prema izveštaju, Gradsko veće nije usvojilo Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine. Međutim u materijalu dostavljenom novinarima o tome je trebalo da se izjasni Gradsko veće. Zašto nije?

 • Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Postavljene načelnica i njena zamenica

  Jelica Panjković-Tešić načelnica Gradske uprave

  Načelnica Gradske uprave Valjeva, narednih pet godina biće Jelica Panjković-Tešić, diplomirana pravnica, a njena zamenica biće Dragana Đenić. "Posle Uskrsa biće podeljeni resori u Gradskom veću", najavio gradonačelnik.

 • Valjevo u smogu (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo izveštaj, a da se ne zna

  Gde je 28,2 miliona dinara iz Fonda za zaštitu životne sredine?

  Građani su prošle godine u Fond za zaštitu životne sredine uplatili 49,5 miliona, a gradska vlast je u zaštitu životne sredine potrošila 21,3 miliona dinara. U izveštaju za prošlu, niti u planu za ovu godinu, ni slova o tome gde je završilo 28,2 miliona dinara.

 • Borisav Radojičić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog sukoba interesa

  Borisav Radojičić podneo ostavku u Gradskom veću

  Diplomirani ekonomista Borisav Bora Radojičić podneo je ostavku na mesto člana Gradskog veća, zbog kako Kolubarske.rs nezvanično saznaju, sukoba interesa. Ovo je druga ostavka na mesto člana u Gradskom veću u poslednja dva meseca.

 • Radovi (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Iz gradske kase u ovoj godini

  Za stručnu praksu i javne radove 25 miliona dinara

  U budžetu Valjeva za podsticaj zapošljavanja ove godine biće izdvojeno 25 miliona dinara. Kako se navodi u Lokalnom akcionom planu zapošljavanja, koji su danas usvojili članovi Gradskog veća, biće angažovano 205 lica kroz stručnu praksu i javne radove.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće predlaže

  Za održavanje zgrade u proseku 500 dinara mesečno

  Vlasnika stana od 60 kvadrata, starosti između 20 i 30 godina, u zgradi bez lifta, mesečno održavanje zgarde koštaće oko 500 dinara i još oko 180 dinara za garažu. Stanari će, ukoliko dobiju prinudnog upravnika, morati da izdvoje mesečno još od 163 do 229 dinara.