Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Grand hotel (foto: Đorđe Đoković)
  Rešenje o radnom vremenu

  Ugostitelji će za praznike moći da rade 24 časa

  Gradsko veće je, u skladu sa Odlukom o radnom vremenu, donelo je rešenje o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata tokom predstojećih prazničnih dana, saopšteno je iz Gradske uprave.

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće

  Usvojeni programi poslovanja Toplane, Vodovoda i Vidraka

  Gradsko veće je na današnjoj sednici usvojilo program poslovanja Toplane, Vodovoda i Vidraka u 2017. godini. Sva tri javna preduzeća su u svojim programima poslovanja navela da će u narednoj godini ostvariti dobit.

 • Psi u Knez Miloševoj (foto: Đorđe Đoković)
  Nova Odluka Grada

  Veća kontrola prijavljenih ujeda pasa lutalica

  Identifikacija i hvatanje psa lutalice, kao i izlazak na mesto događaja, saglasnost Gradskog veća za isplatu štete veće od 50.000 dinara, samo su neke od novina sadržanih u Odluci o postupku i načinu rešavanja zahteva građana za naknadu štete nastale usled ujeda pasa lutalica.

 • Pogled iz vazduha na seosko domaćinstvo i njive (foto: Đorđe Đoković)
  Šta donosi novi budžet?

  Kupovinu zemlje, fudbalski stadion, možda pozorište i sigurno veći porez

  Šta donosi prvi budžet nove gradske vlasti, koju čini koalicija naprednjaka i socijalista? Gradonačelnik kaže "novu politiku ovog grada", zamenik poručuje da je "budžet sistemski", a no što je evidentno jeste da je veći za preko 321 milion dinara u odnosu na ovogodišnji.

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo predlog budžeta

  U gradskoj kasi sledeće godine preko 3,1 milijarda dinara

  Budžet Valjeva za 2017. godinu iznosiće 3.166.171.200 dinara, što je za 11,3 posto više u odnosu na ovogodišnji budžet . "Oseća se ovim budžetom jedna promena politike ovog grada", rekao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović .

 • Šuma (foto: Đorđe Đoković)
  Umesto javnog preduzeća Društvo sa ograničenom odgovornošću

  "Agrorazvoj valjevske doline" gazdovaće i šumama

  "Agrorazvoj valjevske doline" ubuduće neće funkcionisati kao Javno preduzeće nego će to biti Društvo sa ograničenom odgovornošću. Grad Valjevo je osnivač Društva, tako da će Skupština grada usvajati program rada i izveštaj o poslovanju "Agrorazvoja" kome su prenete na gazdovanje šume koje su u vlasništvu grada.

 • Nova škola u Brđanima (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo izmenu programa Direkcije

  Manje para za turizam, vodosnabdevanje, školu u Brđanima

  Politika gradske vlasti, kada je u pitanju komunalna izgradnja i investicije u infrastrukturu, vidi se i kroz treću izmenu programa komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture Gradske direkcije koju je prošle nedelje usvojilo Gradsko veće.

 • Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće odlučilo

  Umesto Direkcije Odeljenje za infrastrukturu

  Na današnjoj sednici Gradskog veća doneta je odluka o prestanku rada Javnog preduzeća Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva, a sve poslove Direkcije, kao i zaposlene, preuzeće Grad. Odluka o prestanku rada ovog javnog preduzeća doneta je u skladu sa izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu po kome Gradska direkcija do 1. decembra ove godine treba da bude ugašena, s obzirom na to da se direkcije brišu iz pojma indirektni budžetski korisnici.

 • Kabinet informatike (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Imenovana radna grupa za formiranje MIC-a

  Međuregionalni informacioni centar 2018. u Valjevu

  Rešenjem Gradskog veća imenovana je radna grupa za formiranje Međuregionalnog informacionog centra (MIC) kojom će predsedavati zamenik gradonačlnika Dragan Jeremić, dok je koordinator projekta direktor Tehničke škole Branko Goloskoković.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Novi objekti diktiraju tržišnu cenu

  Porez na imovinu neznatno veći sledeće godine

  Porez na imovinu u sledećoj godini biće veći za stanove u prve tri zone, dok će porez za poslovni prostor biti povećan samo za objekte u prvoj zoni. Odluku o prosečnoj ceni kvadratnog metra nepokretnosti po zonama za utvrđivanja poreza na imovinu u 2017. godini na teritoriji Valjeva donelo je Gradsko veće.