Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Suprotno Poslovniku sednice Gradskog veća zatvorene za javnost

  Za bolje informisanje građana, bolje da novinara nema!

  Neko je odlučio da "radi boljeg i sadžajnijeg informisanja građana" sednicama Gradskog veća ne prisustvuju novinari, a u Poslovniku piše da se "javnost rada obezbeđuje pozivanjem predstavnika sredstava javnog informisanja na sednice Gradskog veća".

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo odluku

  Saradnja Valjeva i italijanske opštine Menkoniko

  Gradsko Veće usvojilo je Odluku o saradnji Grada Valjeva i Opštine  Menkoniko u Italiji. Kako je objašnjeno Valjevo i ova mala opština u pokrajini Lombardija sarađivaće u nekoliko oblasti, pre svega na realizaciji zajedničkog projekata sa kojim će konkurisati za sredstva iz evropskih fondova.

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće o poslovanju ustanova

  Detaljna analiza poslovanja, ali i analiza strukture zaposlenih

  Izveštaji i programi rada preduizeća i ustanova čiji je osnivač grad i koje se finansiraju iz budžeta treba da sadrže detaljnu analizu poslovanja, sagledavanje stanja sa jasno definisanim problemima, ali i sa projekcijom poslovanja za narednih deset godina, zaključak je koji je usvojen na današnjoj sednici Gradskog veća na kojoj su usvojeni programi rada Doma zdravlja i Apoteke za ovu godinu i razmatrani izveštaji prošlogodišnjeg poslovanja Centra za socijalnui rad, UFK "Valis" i ustanova kulture.

 • Postavljanje kamere u Sinđelićevoj (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Pored postojeće četiri

  Još tri kamere za snimanje prekršaja

  Ove godine biće postavljene još tri kamere za snimnaje saobraćajnih prekršaja u Valjevu. Gradonačelnik poručuje da su kamere pomoć policiji da rešava krivična dela, dok član Gradskog veća Nikola Popović smatra da su bespotrebne.

 • Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Dodeljeno priznanje

  Plaketa Valjeva za Češku i Belorusiju

  Javno priznanje - Plaketa grada Valjeva dodeljena je ambasadi Republike Češke i ambasadoru Belorusije Vladimiru Čuševu, a biće uručeno na Dan grada, 20. marta.

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Gradskog veća

  Minut za lokalni akcioni plan zapošljavanja

  Gradsko veće nastavlja praksu brzopoteznog usvajanja odluka, bez obrazloženja i diskusije samo uz dizanje ruke. Na jučerašnjoj sednici bilo je 15 tačaka dnevnog reda i o većini nije prozborena ni reč, po principu „sve je sadržano u materijalu, a materijal je dostavljen članovima Gradsakog veća i novinarima, pa ko želi neka čita i neka se bavi usvojenim odlukama i predlozima“.

 • Kafe u Tešnjaru (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo

  Nova Odluka o novom radnom vremenu

  Samo dva meseca nakon što je Skupština grada usvojila Odluku o radnom vremenu, Gradsko veće odbornicima lokalnog parlamenta nudi na usvajanje novu Odluku po kojoj će biti produženo radno vreme i biće skoro identično onom koje je važilo do 29. novembra 2016. godine kada je usvojena nova Odluka.

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Postavljeni v.d. načelnika i v.d. zamenika Gradske uprave

  Gradonačelnik ni ime da im izgovori

  Bez saopštavanja imena na jučerašnjoj sednici Gradskog veća postavljeni su v.d. načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove i v.d. zamenika.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Promena na čelu Gradske uprave

  Gradsko veće o v.d. načelniku i o njegovom v.d. zameniku

  V.d. načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove biće diplomirani pravnik Aleksandar Purić (SNS), dok će v.d. njegovog zamenika biti aktuelna načelnica Jelica Stojanović (SPS).

 • Akumulacija Stubo Rovni (foto: Đorđe Đoković)
  "Kolubara" ni na nebu ni na zemlji

  Kršenjem zakona čuva se investicija od 70 miliona evra

  Gradsko veće usvojilo je program poslovanja JP "Kolubara" za 2017. godinu svesno kršeći Zakon o budžetskom sistemu po kome od 1. decembra 2016. godine javna preduzeća ne mogu biti finansirana iz budžeta. Program poslovanja je usvojen i uprkos upozorenju Gradske uprava za lokalni razvoj da se iz gradskog budžeta ne mogu finansirati usluge i investicije koje javno preduzeće planira u ovoj godini.