Registracija Prijava preko FB

Tema: Gradsko veće

 • Pogled na Valjevo obavijeno dimom (foto: Đorđe Đoković)
  U fondu za zaštitu životne sredine ostala skoro polovina novca

  Koga briga za životnu sredinu

  S obzirom na to da je do kraja godine ostalo nešto više od mesec dana, a sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Valjeva nisu potrošena, gradska vlast je bila primorana da uradi i drugu izmenu Programa korišćenja tih sredstava.

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće odlučilo

  Jedna gradska uprava od 1. januara

  Gradsko veće je odlučilo da od 1. januara sledeće godine bude jedna Gradska uprava. Pre devet godina dve uprave su formirane zbog "efikasnosti u radu", dok se danas zbog "jedinstva i celovitosti" od dve pravi jedna Gradska uprava.

 • KUD Abrašević (foto: Đorđe Đoković)
  Odlukom gradske vlasti

  Nova ustanova kulture umesto KUD "Abrašević"

  Gradsko rukovodstvo je odlučilo da formira još jednu ustanovu kulture u našem gradu. Umesto dosadašnjeg KUD "Abrašević" biće osnovan Centar za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević" Valjevo.

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Kabinet gradonačelnika pripremio

  Izveštaj sa sednice Gradskog veća

  Gradsko veće usvojilo je drugu izmenu plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture u gradu, odluku o izmeni plana generalne regulacije za Divčibare, predlog odluke o osnivanju Ustanove kulture Centar za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević" Valjevo, zatim odluku o izmeni plana generalne regulacije za Divčibare.

 • Centar Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Za prvih devet meseci

  Realizovana samo trećina planiranih investicija

  Gradsko veće je usvojilo izveštaj o izvršenju budžeta za devet meseci ove godine u kome su prihodi realizovani oko 68 posto, rashodi 59 posto, dok neutrošena sredstva iznose oko 8,5 posto u odnosu na ukupan budžet Grada.

 • Kolubara 2 (foto: Đorđe Đoković)
  Odluka o kućnom redu

  Deset hiljada dinara kazna za bacanje smeća kroz prozor

  Gradsko veće usvojilo je odluku o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji Valjeva, kojom su predviđene novčane kazne i do 100.000 dinara.

 • Sala Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog spajanja Vidraka i Poleta

  Poništava se konkurs za direktora Vidraka

  Gradsko veće je usvojilo predlog odluke da se stavi van snage odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP Vidrak. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović obrazlažući odluku je naveo da se konkurs poništava zbog namere vladajuće koalicije da se objedini delatnost JKP Vidrak i JKP Polet.

 • Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Gradsko veće usvojilo predlog

  Kućni red u zgradama uređen odlukom

  Gradsko veće usvojilo je predlog Odluke o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji Valjeva. Odlukom, koja je izrađena u skladu sa Zakonom o stanovanju, regulisan je način održavanja i upotrebe zgrada i zemljišta, buci u vreme odmora, držanju kućnih ljubimaca, obavljanju privredne delatnosti u stambenoj

 • Kabinet gradonačelnika (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće usvojilo izmene odluke o upravama

  Kabinetu informisanje nije išlo od ruke

  Gradsko rukovodstvo je, posle nekoliko reformskih poteza poput formiranja gradonačelnikovih komisija, kolegijuma, Kabineta gradonačelnika, zatvaranja sednica Gradskog veća za novinare..., odlučilo da povuče i prvi retrogradni potez.

 • Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
  Do okončanja krivičnog postupka

  Bivši načelnik Gradske uprave suspendovan sa posla

  Gradsko veće je donelo rešenje o suspenziji sa posla bivšeg načelnika jedna od dve gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića, koji je uhapšen krajem juna. On će, dok je pod suspenzijom, primati jednu četvrtinu osnovne plate, navodi se u rešenju.