Registracija Prijava preko FB

Tema: Pruga Beograd - Bar

 • Železnička stanica Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Završeni radovi na rekonstrukciji deonice od Resnika do Valjeva

  Od Valjeva do Beograda vozom za 65 minuta

  Završeni su radovi na rekonstrukciji barske pruge na deonici od Resnika do Valjeva, u dužini od 77,6 kilometara. Ovom modernizovanom trasom od Valjevo do Beograda putovaće se 65, umesto dosadašnjih 100 minuta, a vozovi će dostizati brzinu od 100 kilometara na sat.

 • Voz (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon radova

  Od ponoći ponovo saobraćaju vozovi na barskoj pruzi

  Na pruzi Beograd – Bar od ponoći je ponovo uspstavljen saobraćaj vozova redovnom trasom preko Valjeva, saopštilo je "Srbija Voz" a.d. Redovnom trasom saobraća međunarodni voz za Bar, sa polaskom iz Beograda u 9.10 sati, a ponovo je uspostavljen saobraćaj noćnog voza za Bar.

 • Deonica Resnik-Vreoci (foto: Goran Milićević)
  Kriminal ugrožava realizaciju važnog državnog projekta

  Ponovo krađa na gradilištu deonice Resnik-Vreoci

  Tokom proteklog vikenda na železničkoj deonici Resnik - Valjevo, gde je u toku završna faza radova, desilo se nekoliko velikih krađa. Zbog tog kriminala je ugrožena realizacija važnog državnog projekta, saopšteno je iz kompanije "RŽD Internešnl", koja izvodi radove na barskoj pruzi.

 • Radovi od Resnika do Valjeva (foto: Goran Milićević)
  "RŽD Internešnl" nastavja sa obnovom barske pruge

  Radovi od Resnika do Valjeva počinju sutra

  Druga faza radova na obnovi barske pruge od Resnika do Valjeva, počeće sutra (subota), u okviru koje će biti rekonstruisana deonica Vreoci - Valjevo, koja nije mogla u potpunosti da se uradi u špicu turističke sezone. Planirano je da svi radovi na deonici Resnik - Valjevo budu završeni do kraja 2017. godine.

 • Vreoci (foto: www,valjevo.rs)
  Posle 40 godina počela rekonstrukcija barske pruge

  Od Valjeva do Beograda putovaće se 70 minuta

  Radovi na rekonstrukciji barske pruge na deonici Resnik – Valjevo u dužini od 77,6 kilometara počeli su danas, a finansirani su iz ruskog kredita u iznosu od 80 miliona dolara za modernizaciju srpskih železnica.

 • Pruga Beograd - Bar (foto: Đorđe Đoković)
  Umesto 50 voziće se 120 kilometara na čas

  Rekonstrukcija pruge od Valjeva do Resnika

  Radovi na rekonstrukciji barske pruge od Valjeva do Resnika, nakon čega će brzina vozova sa sadašnjih 30 do 50 kilometara biti povećana na 120 kilometara na čas, počeće u martu sledeće godine. Nakon rekonstrukcije te deonice barske pruge, putovanje između Resnika i Valjeva umesto sadašnjih dva sata i 10 minuta trajaće sat i 15 minuta.

 • Štadlerovi vozovi (foto: Boško Đoković)
  Od sutra na Barskoj pruzi

  Saobraćaju Štadlerovi vozovi

  Od sutra, 23. oktobra, na Barskoj pruzi počinju da saobraćaju Inter Sity vozovi 513/512 na relaciji Beograd - Prijepolje teretna – Beograd u sastavu novih švajcarskih elektro-motornih garniture, rekla je valjevskim medijima Suzana Ljubičić, pomoćnik šefa Sekcije za saobraćajno komercijalne poslove Užice.

 • Štadlerovi vozovi (foto: Boško Đoković)
  Od subote uveče

  “Štadler” vozi Barskom prugom

  JP Železnice Srbije su od subote i na pruzi Beograd – Bar uvele nove “Štadlerove” elektromotorne vozove, koji saobraćaju od Beograda do Vrbnice (kod Prijepolja), na teritoriji Srbije. Prvi “Štadler flirt” kroz Valjevo je prošao u 21.18 sati, a iz Beograda je krenuo u 19.00 sati.

 • Ministarka obilazi sanirani deo pruge (foto: Đorđe Đoković)
  Krajem godine rekonstrukcija pruge Beograd-Bar

  Ministarka došla u Lastru da podrži srpsku železnicu?!

  Rekonstrukcija pruge Beograd - Bar počeće u poslednjem kvartalu ove godine, a biće finansirana iz ruskog kredita, koji je pokrenut prošle godine, najavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nakon obilaska obnovljene deonice na pruzi Beograd-Bar u Lastri.

 • Pruga Beograd - Bar (foto: Đorđe Đoković)
  Između Valjeva i Lastre

  Ministarka obilazi obnovljene deonice Barske pruge

  Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obići će danas obnovljene deonice na pruzi Beograd-Bar, između Valjeva i Lastre. Obilasku će, pored ministarke, prisustvovati generalni direktor "Železnica Srbije" Miroslav Stojčić.