Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

 • Klizalište na platou Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
  Umesto javne nabavke dogovor dva čoveka

  Klizalište primer nepoštovanja zakona, samovolje i bahatosti gradske vlasti

  Klizalište u Valjevu otvoreno je 29. decembra u okviru novogodišnjeg programa i trebalo je da radi do 15. januara, što je bilo ugovoreno po tenderu koji je raspisan za organizaciju novogodišnjeg programa.

 • Psi u Knez Miloševoj (foto: Đorđe Đoković)
  Sprečiti lažne prijave ujeda pasa lutalica

  Naknada štete zbog ujeda pasa lutalica u Valjevu kao u Beogradu

  Grad Valjevo je u prošloj godini isplatio 23,7 miliona dinara za naknadu štete zbog ujeda pasa lutalica, što u velikoj meri opterećuje gradsku kasu. Ako se naš grad uporedi sa Beogradom koji je u prošloj godini isplatio 24 miliona dinara, opravdano se sumnja da mnogi u Valjevu podnose lažne prijave i da su brojne zloupotrebe.

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Iz gradske kase se plaća 96 mobilnih telefona

  Za telefoniranje 2,5 miliona dinara

  Za mobilne telefone funkcionera i zaposlenih u Gradskoj upravi iz gradske kase se izdvoji oko 2,5 miliona dinara godišnje, a na spisku se nalazi 96, od ukupno 117 zaposlenih u Gradskoj upravi.

 • Pogled na Valjevo obavijeno dimom (foto: Đorđe Đoković)
  Zahvaljujući vetru i padavinama

  U februaru "samo" tri zagađena dana

  Prva tri dana u februaru zabeleženo je povećano zagađenje vazduha u Valjevu, ali ni približno rekordnom kada je koncentraciji čađi iznosila 205 mikrograma po kubnom metru, koliko je izmereno 12. januara. "Bolji" vazduh u februru smo udisali zahvaljujući vetru i padavinama, kažu u Zavodu za javno zdravlje.

 • Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
  Za tri nedelje

  Popisano oko 10.000 nezakonito izgrađenih objekata

  Na teritoriji Valjeva za tri nedelje popisano je oko 10.000 nezakonito izgrađenih objekata ili polovina od ukupnog broja nelegalnih objekata, saopštio je Odsek za informisanje Gradske uprave. „Građani moraju da popišu svoje nezakonito izgrađene objekte, jer ukoliko to ne urade do 1. marta, gube mogućnost da uđu u postupak ozakonjenja.

 • Parking Gradske uprave (foto: Đorđe Đoković)
  Za tri meseca na putovanja pola miliona dinara

  Najviše para potrošio član Gradskog veća

  Troškovi službenih putovanja u inostranstvo za tri meseca gradskih funkcionera, odbornika i zaposlenih po ugovoru u Gradskoj upravi, iznosili su skoro pola miliona dinara. Najviše novca oko 124.000 dinara na dva službena putovanja u inostranstvo potrošio je član Gradskog veća Andra Savčić, dok je najamanji trošak napravio gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, čiji je službeni put u inostranstvo koštao 4.354 dinara.

 • Nakon krpljenja rupa u Knez Mihailovoj (foto: Đorđe Đoković)
  Loši radovi

  Danas krpljenje na proleće asfaltiranje

  Počelo je krpljenje udarnih rupa u centralnim gradskim ulicama, međutim "hladan asfalt" se nije zadržao nego je raznet jer rupe nisu dobro zakrpljene. Načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović kaže da je još juče od izvođača radova preduzeća "Ingrap-omni" zahtevao da se oštećenja ponovo zakrpe i da, kako je rekao, ubuduće to rade kvalitetnije.

 • Budućnost Krušik - FAP (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Za sportske klubove 59,9 miliona dinara

  Najviše novca za FK Budućnost-Krušik

  U ovoj godini najviše novca 10,8 miliona dinara iz gradske kase dobiće fudbalski klub Budućnost-Krušik, dok će KK Metalac biti finansiran sa deset miliona dinara, odlučila je gradska komisija za sport. Grad Valjevo je u ovogodišnjem budžetu opredelio 59,9 milioina dinara za 38 sportskih klubova i saveza, a prema odluci komisija za sport milionske iznose dobiće deset klubova i saveza dok će ostali dobiti daleko manje sredstava.

 • Turistička organizacija Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Budžet Turističke organizacije iznosi 18,7 miliona

  Za plate i usluge po ugovoru 13,6 miliona dinara

  Budžet Turističke organizacije Valjevo iznosi 18,7 miliona, od toga na zarade zaposlenih i na usluge po ugovoru biće potrošeno 13,6 miliona dinara. I pored troje ekonomista biće angažovani radnici za računovodstvene i administrativne usluge.

 • Ljubinko Andrić na Festivalu duvan čvaraka 2016. (foto: Đorđe Đoković)
  V.d. direktora Poleta kao četnički major

  Traži od Vučića da se kandiduje za predsednika

  Vršilac dužnosti direktora valjevskog komunalnog preduzeća "Polet" Ljubinko Andrić uputio je pismo Aleksandru Vučiću, koje nije potpisao kao član SNS, niti kao v.d. direktora nego kao četnički major, u kome u ime valjevskih domaćina i četnika od Vučića traži da se kandiduje za predsednika Republike Srbije.