Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

 • Rekonstrukcija zgrade (foto: Đorđe Đoković)
  Za dodatne radove nije planiran novac u budžetu za 2018.

  Gradilište je napušteno zbog 2,4 miliona dinara, nebrige i dileme

  Radovi na objektu prve Valjevske banke, kasnije Narodne štedionice, u kojoj su bili Radio Valjevo i Napred, počeli su sredinom maja prošle godine, a prekinuti su pre deset meseci. Niko nije želeo da odgovori na pitanje zbog čega "stoje" radovi. Nezvanično saznajemo zbog dileme.

 • Protivgradna stanica (foto: Đorđe Đoković)
  Sezona protivgradne zaštite počinje 15. aprila

  Grad nabavio protivgradne rakete

  Sezonu protivgradne zaštite, koja počinje 15. aprila, ove godine čekamo sa skoro optimalnim brojem i na vreme kupljenih raketa. Iz budžeta je za tri miliona dinara nabavljevo 90 protivgradnih "Krušikovih" raketa.

 • Ribolovac na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
  Savez sportskih ribolovaca oduzeo Valjevu organizaciju takmičenja

  Mušičari sa Gradca preseljeni na Đetinju bez valjanog razloga

  Međunarodno takmičenje ribolovaca u mušičarenju neće biti održano na Gradcu, i pored toga što su pripreme uveliko odmakle, odlučio Savez sportskih ribolovaca Srbije. Organizatoru stiglo obaveštenje, ali ne i valjano obrazloženje.

 • Potpisivanje sporazuma o saradnji (foto: Đorđe Đoković)
  Ekonomski fakultet i Grad Valjevo

  Potpisan sporazum o studentskim praksama

  Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu i grad Valjevo potpisali su danas sporazum o saradnji koji će studentima omogućiti praksu u institucijama i preduzećima čiji je osnivač lokalna samouprava. Jedini kriterijum za izbor lokalne samouprave sa kojim fakultet potpisuje sporazum jeste broj dobrih studenata koji dolaze iz tih gradova.

 • Zakrpljene rupe u Hajduk Veljkovoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
  U okviru zimskog održavanja

  "Vruće" krpljenje udarnih rupa

  Jedini radovi u Valjevu od početka godine bili su krpljenje oštećenja na gradskim ulicama, što je bila obaveza po ugovoru, iz prošle godine, za zimsko održavanje puteva i ulica u gradu. "Rupe su krpljene vrućim asfaltom koji je daleko kvalitetniji od hladnog", tako da će "zakrpe trajati duže!".

 • Smog u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština odbila predlog samostalng odbornika

  Grad nije zainteresovan da reši problem aerozagađenja

  Predlog samostalnog odbornika u Skupštini grada Ljubomira Radovića, da se u denvni red uvrsti zaključak o organizovanju javne rasprave o izvršavanju obaveza Grada vezanih za zaštitu životne sredine, skupštinska većina je odbila.

 • Gvozdenović i Jeremić (foto: Đorđe Đoković)
  Loš rezultat, loši odnosi u koaliciji

  "Rekonstrukcija gradske vlade"!?

  Zbog loših odnosa u koaliciji, kao i podela unutar vladajućih partija, a najviše zbog loših rezultata i bavljenja sobom, a ne gradom, uskoro će uslediti "reknstrukcija gradske vlade". Kolubarske.rs saznaju odlazi zamenik gradonačelnika, uskoro i još dva člana Gradskog veća,

 • Tešnjar (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Udruženje "Stari grad-Tešnjar" uputilo zahteve Gradu i policiji

  Građani traže rešenje problema stare čaršije i okoline

  Udruženje "Stari grad-Tešnjar", čiji je osnovni cilj poboljšanje životnih uslova na prostoru starog grada, upitilo je nekoliko zahteva Gradu Valjevu i Policijskoj upravi kako bi konačno bili rešeni višegodišnji problemi satare valjevske čaršije i okolnih ulica.

 • Petlja u Nepričavi (foto: Kolubarske.rs)
  Generalnim projektom CIP-a

  Od Iverka do Nepričave novom trasom

  Deonica puta M-4 od Iverka do Nepričave biće građena sa južne strane pruge i postoječeg puta, a problem putnog prelaza u Popučkama biće rešen izgradnjom nadvožnjaka, saznaju Kolubarske.rs.

 • Medenjaci Ljubice Marić (foto: Milica Lukić)
  Medenjaci po receptu Ljubice Marić

  Od hobija do posla koji se voli

  Miris i ukus kolačića sa medom svakog od nas vraća u detinjstvo. Pravile su ih naše bake, a onda su nepravedno bili zapostavljeni. Medenjaci se uglavnom jedu zimi kao poslastica, a često se i poklanjaju. Vredne ruke ali i velika ljubav, pomogli su Ljubici Marić iz Valjeva da od svog hobija stvori za sebe posao koji voli.