Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

 • Centar Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Ne postoje dokumenta o korisnicima

  Stanovi u vlasništvu Grada se godinama bespravno i besplatno koriste!

  Grad Valjevo u javnoj svojini ima 19 stanova, koje neko koristi bez ugovora i bez plaćanja mesečne kirije. Istovremeno za 77 stanova socijalnog stanovanja su potpisani ugovori i zakupci plaćaju kiriju.

 • Valjevo u dimu, smogu... 12.01.2017. (foto: Đorđe Đoković)
  Četiri puta više čađi

  Valjevo bez vazduha

  Juče smo bili prekomerno zagađeni, zbog čega su mnogi imali problem sa disanjem i jaku glavobolju. Koncentracija čađi na pojedinim mernim mestima u Valjevu bila je četiri puta veća od dozvoljenih vrednosti.

 • Gradska uprava i Trg (foto: Đorđe Đoković)
  Bilo je i partijskog zapošljavanja

  U prošloj godini zaposleno 136 radnika u javnom sektoru

  U Vidraku, Vodovodu i Gradskoj upravi u prošloj godini zaposleno je 136 radnika, najviše 89 u Vidraku, u Vodovodu je posao na određeno vreme dobilo 26 radnika, dok je u Gradskoj upravi angažovan 21 radnik.

 • Dragan Mojsilović (foto: Đorđe Đoković)
  Smena u Odeljenju za inspekcijske poslove

  Dragan Mojsilović novi načelnik inspekcije

  Dosadašnji načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove Saša Ivanović je smenjen, a na njegovo mesto postavljen je inženjer zaštite bilja Dragan Mojsilović, šef odseka za održavanje u Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastrukturu.

 • Sija u centru grada (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog kvara na Boričevcu

  Skoro dva časa veći deo grada bio bez struje

  Skoro dva časa veći deo Valjeva bio je bez struje zbog kvara na trafostanici na Boričevcu. Pacijenti bili zarobljeni u Domu zdravlja, pozvani i vatrogasci, a tamo gde su agregati svetlelo je punim sjajem.

 • Građanin (foto: Đorđe Đoković)
  Izvršna vlast ne poštuje Odluku Skupštine grada

  Ko se plaši Zaštitnika građana?

  U Valjevu nije ustanovljen Zaštitnik građana i pored toga što je još 22. jula Skupština grada usvojila Odluku o Zaštitniku građana grada Valjeva. U budžetu za ovu godinu nisu planirana sredstva, što navodi na zaključak da nećemo imati Zaštitnika građana ni ove godine!

 • Muzej zavičajnih pisaca (foto: Đorđe Đoković)
  Otvoren Muzej zavičajnih pisaca

  Valjevo ukazalo čast svojim književnicima i piscima

  Valjevo je prvi grad u Srbiji koji je otvorio Muzej zavičajnih pisaca, posvećen znamenitim književnicima i piscima valjevskog kraja i na taj način, kako reče akademik Matija Bećković na otvaranju, "Valjevo je ukazalo čast svojim piscima".

 • Trafostanica u Kolubari 2 (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog minusa

  Kolubara 2 bez struje naredna tri časa

  U najvećem valjevskom naselju Kolubara 2 od jutros problemi sa strujom, koji će biti rerešni u naredna dva do tri časa, uveravaju nas iz Elektrodsitribucije.

 • Klizalište (foto: Đorđe Đoković)
  Moguće i do 16. januara

  Produžen raspust zbog gripa

  Školski raspust biće produžen za dva dana, tako da će se deca u školske klupe vratiti u sredu, 11. januara, umesto 9, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević. Međutim, kako je rečeno odluku će u Ministarstvu prosvete dodatno razmatrati u ponedeljak, piše Blic.

 • Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Od noćas pada sneg

  Sve ulice i putevi su prohodni

  Sneg koji pada od noćas u Valjevu i na Divčibarama ne pravi veće probleme putarima. Visina snega u Valjevu je sedam centimetara, dok ga na Divčibarama ima preko deset centimetara.