Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

 • Karađorđeva ulica rekonstruisana 2016. (foto: Đorđe Đokivić)
  Rekonstruisana prošle godine

  Zašto krpimo novu Karađorđevu?

  Rekonstruisana Karađorđeva ulica već je u rupama i zakrpama, a u sređivanje glavne ulice od Uzun Mirkove do Jadra uloženo je preko 180 miliona dinara. Karađorđeva je u zakrpama zbog kvarova na vodovodnoj mreži i hladne zime, ali ne i zbog loše izvedenih radova, kaže načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović.  

 • Dušanova ulica (foto: Đorđe Đoković)
  Krpljenje rupa ovih dana

  Počela rekonstrukcija dela Dušanove ulice

  Radovi u Dušanovoj ulici, koji su planirani još prošle godine, počeli su danas, dok će rekonstrukcija Ulice dr Pantića početi za desetak dana. Radovi, čija je vrednost 11,5 miliona dinara, u Dušanovoj ulici od "duplih traka" do Ulice Selimira Đorđevića biće završeni za 60 kalendarskih dana, a posao su dobili GP Kompresor ing i Procesor.

 • Požar u Casabelli (foto: Đorđe Đoković)
  U fabrici nameštaja u Gradcu

  Požar u "Casabelli"

  U požaru koji je izbio danas oko 18.00 časova gori pogon nameštaja "Casabella" u Knez Mihailovoj ulici 85 u Gradcu, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Vatrogasnoj jedinici.

 • Zgrada na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
  Kompanija Bosis raspisala

  Konkurs za mural

  Povodom obeležavanja 35 godina postojanja i podrške lokalnoj zajednici, kompanija Bosis iz Valjeva, lider u proizvodnji štampane i kaširane kartonske ambalaže, raspisala je konkurs za izradu idejnog rešenja murala na temu "Valjevo u budućnosti" na fasadi zgrade u centru grada, saopšteno je iz kompanije Bosis.

 • Dacia duster na parkingu Gradske uprave (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Grad kupuje pet novih automobila

  Posle tamnog terenca, naručena metalik svetlo siva limuzina

  Gradsko rukovodstvo ponovo je odlučilo da obnovi vozni park, ovaj put sa pet novih automobila. U konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku opisano je do detalja kakva vozila su potrebna, ali još uvek nije odlučeno za čije potrebe se kupuju.

 • Košarkaški teren na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
  Počinju prolećni radovi

  Sređivanje košarkaškog terena na Pećini i koša u Gimnaziji

  Rekonstrukcija košarkaškog terena na Pećini, u koji će biti uloženo 4,5 miliona dinara, počeće najkasnije u maju, dok će koš u dvorištu Valjevske gimnazije, koji je polomljen sredinom septembra, biti ponovo postavljen u toku ovog meseca.

 • Kolubara (foto: Đorđe Đoković)
  Kolubara sinoć 102 centimetra

  Za manje od 20 časova u Valjevu 21 litar kiše

  Za manje od 20 časova u Valjevu je palo 21 litar kiše po metru kvadratnom, koja je neprekidno padala od ponoći 8. marta do sinoć do 19.10 minuta. I pored obilnih padavina nema opasnosti od poplava. Vodostaj na Kolubari sinoć u 23.00 časa iznosio je 102 centimetra.

 • Radovi na Duplim trakama (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Od novčanih kazni za saobraćajne prekršaje

  Održavani putevi, plaćani TV spotovi, strategije...

  Od naplaćenih novčanih kazni za učinjene saobraćajne prekršaje prošle godine u budžet grada je uplaćeno 26,5 miliona dinara. To je 30 odsto od ukupne sume novca naplaćene od saobraćajnih prekršaja na teritoriji Valjeva, koliko po zakonu dobijaju lokalne samouprave za poboljšanje bezbednosti saobraćaja.

 • Portirnica na prvom spratu Gradske uprave (foto: Đorđe Đoković)
  Umesto da čuvaju grad, čuvaju Gradsku kuću

  Komunalni policajci ili portiri u noćnoj smeni

  Komunalni policajci skoro četiri meseca angažovani su na poslovima noćnih čuvara u Gradskoj upravi. Objašnjeno nam je da je to neophodno zbog toga što nema dovoljno portira, a neko mora da čuva prvi sprat gde su kabineti i kancelarije gradskih funkcionera.

 • Istorijski arhiv Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Gradska vlast i Arhiv se dosetili

  Direktorka Arhiva na ispomoć!?

  Gradska vlast ne odustaje od namera da u Istorijski arhiv zaposli Bojanu Savčić, suprugu plaćenog člana Gradskog veća. Prema saznanjima Kolubarskih.rs, Bojana Savčić će biti imenovana za v.d. direktora ustanove nakon što aktuelna direktorka ode u penziju 18. juna, pre toga biće zaposlena u Gradskoj upravi, a potom upućena u Arhiv kao "radnik na ispomoći zbog obimnog i hitnog posla".