Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Isti iznos kao i za ovu godinu

  Valjevu "nenamenski" oko 388 miliona dinara

  Prema Predlogu zakona o budžetu Republike Srbije, Valjevu će sledeće godine iz republičke kase biti dodeljeno oko 388 miliona dinara nenamenskog transfera, što je identičan iznos koliko je Valjevu "vraćeno" novca u 2017. godini.

 • Ulica kneza Jovice nakon završenih radova (foto: Đorđe Đoković)
  Pola miliona dinara za krpljenje rupa

  Pet godina čekanja zbog tri i po dana radova!

  Radovi u Ulici kneza Jovice trajali su tri i po dana. Toliko je radnicima Društva za proizvodnju i trgovinu Valis plus inženjering trebalo vremena da saniraju oštećenja na kolektoru kišne kanalizacije i ulici. Stanari tešnjarske ulice, koji su sva tri dana "pažljivo pratili radove", sumnjaju da su urađeni kvalitetno i da su konačno rešeni njihovi problemi.

 • Stipendisti Grada (foto: www.valjevo.rs)
  U okviru Lokalnom akcionog plana

  Stipendije za 60 učenika i studenata romske nacionalnosti

  Grad Valjevo, u okviru Lokalnog akcionog plana za obrazovanje Roma, sa tri miliona i 250 hiljada dinara stipendira 60 učenika i studenata romske nacionalnosti. Rešenja o stipendiranju dodeljena su juče za četvoro osnovaca, 45 srednjoškolaca i 11 studenata.

 • Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
  Iz gradske kase

  Za novogodišnje ukrase i klizalište sedam miliona dinara

  U gradskoj kasi ove godine za kupovinu i montažu novogodišnje rasvete i ukrasa izdvojeno je pet milona dinara, dok je za postavljanje klizališta opredeljeno dva miliona dinara.

 • Edukacija sa kupcima i potrošačima (foto: Branko Petrović)
  U Valjevskoj pivari

  Edukacija sa kupcima i potrošačima

  "Valjevska pivara" je juče organizovala prezentaciju senzornih karakteristika piva za predstavnike poslovnih partnera, ugostitelja i potrošača, sa ciljem očuvanja kvaliteta "Valjevskog piva" na putu do krajnjeg potrošača.

 • Konferencija za novinare KUD Abrašević (foto: Kolubarske.rs)
  Doneta Odluka, pa saglasnost Konferencije

  Gradsko rukovodstvo zna šta je bolje za amatere

  "Abrašević" je ukinut bez odluke Konferencije amatera koja po Statutu donosi odluku o prestanku rada KUD-a, čulo se na sednici Skupštine grada, dok rukovodstvo KUD "Abrašević" uverava javnost da je Konferencija većinom glasova donela odluku o gašenju "Abraševića".

 • Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
  Kako je Valjevo dobilo dve gradskeuprave

  Kompromis "žutih" i "crvenih"

  Na poslednjoj sednici Gradske skupštine odbornici su doneli logičnu odluku, ukinuli su dve i prestrojili je ponovo u jednu Gradsku upravu. Zbog čega kažem ponovo? Zbog toga što je Valjevo do 2008. imalo jednu, a tada je, kao posledicu "trulog kompromisa", zarad tobožnje efikasnosti, dobilo dve gradske uprave.

 • Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
  Čista propaganda

  U nedostatku argumenata, Milutinović maše papirima i vređa

  Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje filijala Valjevo Mihailo Milutinović, komentarišući tekst Kolubarskih.rs pod naslovom „Prijateljske subvencije za samozapošljavanje“, je rekao da je u pitanju „nekompetentnost, zlonamernost i površnost“.

 • Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
  U Gradskoj upravi tvrde

  Valjevo EPS-u ne duguje, Hrvatska elektroprivreda je novi snabdevač

  Grad Valjevo ne duguje EPS-u za isporučenu električnu energiju tako da ne postoji ni jedna zakonska prepreka da angažujemo Hrvatsku elektroprivredu (HEP) za snabdevanje strujom javne rasvete i semafora, rečeno je Kolubarskim.rs u Gradskoj upravi.

 • Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Internom revizijom utvrđene nepravilnosti

  "Prijateljske" subvencije za samozapošljavanje

  U izveštaju o internoj reviziji Nacionalne službe za zapošljavanje filijala Valjevo navodi se da je najviše nepravilnosti bilo kod dodele državnog novca za subvencionisanje stručne prakse i samozapošljavanja.