Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

  • Dvorište biblioteka (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
    32. letnja sezone kulturnih dešavanja

    Buka u dvorištu

    Živa panel-diskusija na temu "Književnost između vere i ateizma" doprinela je buci na otvaranju 32. letnje sezone kulturnih dešavanja u dvorištu biblioteke koja od skora nosi naziv "BOOKa u Dvorištu".

  • Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
    Posao na tenderu dobio konzorcijum "Kej" i ES "Energo Servis"

    Konačno, ovog leta biće očišćena brana na Gradcu

    Čišćenje Berkove brane na reci Gradac, koja nije čišćena devet godina, počeće najkasnije za 15 dana. Okončan je tender, procenjena vrednost radova je oko 8,3 miliona dinara, a najpovoljnija ponuda je oko 3.6 dinara bez PDV-a.

  • Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
    Da li Radna grupa prati ili koči javne nabavke?

    "Igranka" oko javne nabavke za projekat rekonstrukcije bolnice

    Radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice još uvek nisu počeli, mada je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović najavio da će početi na proleće. Grad pet meseci nije kadar da ispuni jedinu obavezu, da raspiše tender za projektnu dokumentaciju.

  • Parking u Kolubari 2 (foto: Đorđe Đoković)
    "Uzurpiranje" javnih parkirališta

    Parkiranje u naseljima i Tešnjaru

    Stanari naselja u blizini "Krušika" žale se da radnici fabrike "uzurpiraju" njihova parking mesta i da oni često nemaju gde da parkiraju svoja vozila. Problem imaju i žitelji Tešnjara koji imaju stanarske parking karte, ali nemaju slobodno mesto za parkiranje svog vozila.

  • Parkirana vozila
    Zoniranje Karađorđeve kod Prve škole i na Jadru

    Naplatom parkinga protiv "saobraćajnog haosa" i auto placa

    Deo Karađorđeve, od Nušićeve do Uzun Mirkove ulice, koji nije zoniran, pojedinci zloupotrebljavaju i parking mesta koriste kao plac za prodaju polovnih automobila. U Gradskoj upravi razmišljaju da i tu počne naplata parkinga.

  • Kadinjača (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
    Zavod za zaštitu okončao aferu "kasarna Kadinjača“

    Objekti "Kadinjače" neće biti pod zaštitom

    Nijedan objekat nekadašnjeg vojnog kompleksa "Kadinjača" neće biti stavljen pod zaštitu države, a jedina obaveza vlasnika je da na tom prostoru napravi spomen obeležje, kao što je to ranije definisano Planom generalne regulacije.

  • Ulica Cake Milivojević (foto: Kolubarske,rs)
    Popustila podzida, šljunak i pesak na ulici...

    Mala kiša, veliki problemi

    Juče je u Valjevu za jedan i po čas palo šest litara kiše po metru kvdratnom. Ova nevelika količina vode je napravila veliki problem u Ulici Cake Milivojević gde je popustila podzida, dok je raskrsnicu Dušanove i Ulice Petra Molera "zatrpao" šljunak.

  • Pas (foto: Đorđe Đoković)
    Za neodgovorne vlasnike pasa

    Nema više upozoravanja, samo kažnjavanje!

    Komunalna policija će od danas kažnjavati vlasnike pasa koji ne poštuju Odluku o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca. Sa 5.000 dinara biće kažnjeni oni koji izvode psa bez povoca i bez zaštitne korpe na 7njušci, i ako nemaju kod sebe potvrdu o vakcinaciji.

  • Vidrak i Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
    Ostavke i direktora Doma zdravlja i Vidraka

    Funkcioneri napuštaju lokalnu vlast!

    Direktor Doma zdravlja i v. d. direktora JKP "Vidrak" podneli su ostavke na direktorske funkcije, koje bi trebalo da usvoje odbornici Skupštine grada na sednici koja će biti održana 5. juna. Na toj sednici biće konstatovana i ostavka zamenika gradonačelnika.

  • Slava u Vakljevskoj pivari  (foto: Đorđe Đoković)
    Rezanjem slavskog kolača obeležene Treće Trojice

    Slava Valjevske pivare u senci privatizacije

    Valjevska pivara danas je obeležla slavu Treće Trojice. Za razliku od prethodnih godina kada su u danu slave saopštavani poslovni rezultati, ove godine izostao je govor o uspešnom poslovanju zbog toga što je Valjevska privara ušla u proces privatizacije. Radnici sa zebnjom očekuju privatizaciju, direktor poručuje da nema razloga za to.