Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

 • Zelena pijaca (foto: Đorđe Đoković)
  Gubitak preko devet miliona dinara

  Gradsko rukovodstvo daleko od Poleta

  Prema godišnjem finansijskom izveštaju za 2016. godinu JP Polet, koje gazduje valjevskim pijacama, ima gubitak od blizu 9,3 miliona dinara. Opstanak preduzeća bez svežeg novca je doveden u pitanje, v. d. direktora Ljubinko Andrić je napustio preduzeće jer mu je istekao mandat, a Grad, osnivač tog javnog preduzeća, okreće glavu od tih problema.

 • Dušanova ulica (foto: Đorđe Đoković)
  Rekonstrukcija centralnih ulica

  Dušanova uskoro sređena, dogodine konačno i Vuka Karadžića

  Nakon radova na rekonstrukciji Dušanove ulice od Ulice vladike Nikolaja do Karađorđeve, koje finansira JP Putevi Srbije, i rekonstrukcije vodovodne mreže za koju je novac obezbedio Grad, biće rekonstruisani, mada nije bilo u planu, i to sredstvima iz budžeta trotoari u Dušanovoj ulici.

 • Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
  Objavljen tender za privatizaciju

  Država prodaje Valjevsku pivaru

  Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije Valjevske pivare, objavila je televizija N1. Kako se navodi, pisma o zainteresovanosti treba da sadrže, između ostalog, predlog modela privatizacije Valjevske pivare, predlog indikativne cene, investicionog programa, okvirnog plana poslovanja i broja radnika koje je investitor spreman da zaposli na neodređeno vreme. Javni poziv je otvoren do 6. novembra 2017.

 • Njive i livade (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Na oglas se ipak neko javio

  Grad je kupio i Vujićevu zemlju u Popučkama

  Grad je za oko 195 miliona dinara kupio građevinsko zemljišta u Popučkama, koje je bilo u vlasništvu Vidoja Vujića, čime je potvrđeno ranije pisanje Kolubarskih.rs da će za potrebe industrijske zone biti kupljeno upravo zemljište Vidoja Vujića.

 • Koncert Ace Lukasa (foto: Đorđe Đoković)
  Koncert iznenađenja

  Aca Lukas među Valjevcima

  Sinoć je u Valjevu Aca Lukas održao koncert pred nekoliko hiljada ljudi. Procene su da je na koncertu bilo i do 4.000 ljudi, koji su "do poslednjeg mesta" ispunili plato Centra za kulturu, a publike je bilo na mostu i u parku s druge strane Kolubare.

 • Kolubara u korovu (foto: Đorđe Đoković)
  Sređuje se korito Kolubare kod stadiona

  Korov nadvisio most

  Radovi na sređivanju dela korita Kolubare u dužini od oko 300 metara kod fudbalskog stadiona "Budućnost" na Pećini počeli su juče. U narednih dvadesetak dana biće očišćena obala reke koja je zarasla u korov i brana "češljevi" u kojoj se taložio mulj i otpad.

 • Ulica dr Pantića (foto: Đorđe Đoković)
  Završena rekonstrukcija

  Pantićeva otvorena za saobraćaj

  Ulica dr Pantića od Dušanove do Ulice Vuka Karadžića otvorena je za saobraćaj nakon tromesečnih radova. Završeno je asfaltiranje saobraćajnice i trotoara, dok je u toku prepodneva priključena i nova rasveta. U toku su radovi u Pantićevoj od Dušanove do Radničke ulice.

 • Valjevsko pivo za američko tržište (foto: Đorđe Đoković)
  Potvrda kvaliteta

  "Valjevsko pivo" po četvrti put preko okeana

  Iz Valjevske pivare juče je put Sjedinjenih Američkih Država krenuo novi kontejner "Valjevskog piva" od 24 tone. To je četvrta isporuka za godinu dana ili druga u poslednja tri meseca za distributera "Valjevskog" iz Čikaga. Preko okeana ovoga puta je otpremljeno tzv. malo Valjevsko pivo od 0,33 litra, u brendiranim kartonskim pakovanjima.

 • Dušanova ulica (foto: Đorđe Đoković)
  Radove finansira JP "Putevi Srbije"

  Počinje rekonstrukcija dela Dušanove ulice

  Danas počinju radovi na rekonstrukciji Dušanove od Ulice dr Pantića do "duplih traka", deonice koja je magistralni put, u koju će JP "Putevi Srbije" uložiti 40 miliona dinara. Ulica je od danas zatvorena za saobraćaj,

 • Most preko reke Medojevice (foto: Kolubarske.rs)
  Uz pomoć Grada i „Metalproma-a“

  Meštani Gornje Bukovice dobili most

  Meštani Gornje Bukovice dobili su novi most preko reke Medojevice, čija je vrednost 4,4 miliona dinara. "Most dosta zanči za naše selo jer obezbeđuje prelazak preko reke koja posle velikih kiša toliko nabuja da je nemoguće preći. Ovaj most povezuje veliki broj kuća i skraćuje put od Valjeva do Bukovice za skoro osam kilometara", kaže Dragan Milinković predsednik MZ Gornja Bukovica.