Registracija Prijava preko FB

Tema: Grad

 • Parking Grada za vreme radnog vremena (foto: Đorđe Đoković)
  UPOTREBA ILI ZLOUPOTREBA SLUŽBENIH VOZILA? (DRUGI DEO)

  Službena ili privatna putovanja?

  Gradski funkcioneri su sa šest službenih automobila za 21 dan u julu prešli oko 10.100 kilometara. Rekorder je "reno megan", koji je za 19 dana prešao 3.289 kilometara, na drugom mestu je "škoda superb" (stara) sa 2.652 kilometra za 13 dana, koja je na raspolaganju pomoćnicima gradonačelnika, načelnicima gradske uprave, članvima Gradskog veća, Skupštini...

 • Protest na raskrsnici (foto: Kolubarske.rs)
  Žitelji Ulice Kneza Jovice prvog dana protesta poručili

  "Nećemo obećanja, hoćemo datum početka radova"

  Prvog dana protesta organizovanog zbog toga što gradska vlast tri i po godine ne rešava problem Ulice Kneza Jovice, žitelji tog dela Tešnjara su poručili da "neće više da slušaju obećanja, hoće da znaju datum kada će početi radovi u njihovoj ulici".

 • Desankin venac (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog naknadnih radova produžen rok

  Kabineti ili Skupština grada na Desankinom vencu?

  Rekonstrukcija zdanja na Desankivom vencu neće biti završena do 16. avgusta, kao što je precizirano ugovorom, zbog naknadnih radova za koje će danas biti raspisana javna nabavka, potvrdio je za Kolubarske.rs zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

 • Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
  Neuspešan raskid

  Tender nije uspeo, ali je Studio M uspeo da i dalje pruža usluge reprezentacije

  Na tender za pružanje usluga reprezentacije, koji je objavljen pre dva meseca, nije se niko javio, ali to ne znači da Grad Valjevo neće imati posrednika za ove usluge, i to zahvaljujući Ugovoru o raskidu ugovora. Usluge će Gradu, i bez novog tendera, nastaviti da pruža Studio M koji je, po prethodnom tenderskom postupku, ugovor za pružanje usluga reprezentacije zaključio 30. decembra 2015. godine na period od godinu dana.

 • Požar u Planinici (foto: Kolubarske.rs)
  Nakon devet dana

  Ugašen požar na Suvoboru i Maljenu

  Požar u mioničkom selu Planinica, na obroncima Suvobora i Maljena ugašen je jutros, rekao je Kolubarskijm.rs rukovodilac akcije gašenja Milan Mihailović iz Odeljenja za vanredne situacije valjevskog MUP-a. "Požar je ugašen jutros u 8 časova, intervencija je izvedena bez i jedne povrede pripadnika angažovanih snaga", rekao je Mihailović.

 • Česma kod
  Saopštenje

  Voda na deset javnih česmi je ispravna za piće

  Voda na svih deset česmi u gradu, koje su priključene na gradski Vodovod, je ispravna za piće, saopšteno je iz Gradske uprave nakon satanka predstavnika službi i ustanova koje su uključene u održavanje Tešnjarskih večeri.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Da se preimenuje Prva proleterska

  Četnici Valjeva ponovo traže Dražinu ulicu

  Komisiji za određivanje naziva delova mesta, ulica i trgova grada Valjeva, organizacija "Četnici Valjevo" ponovo je uputila zahtev da se nekoj ulici u gradu dodeli naziv Ulica generala Dragoljuba Draže Mihailovića.

 • Šumski požar u Planinici (foto: Kolubarske.rs)
  Na padinama Maljena i Suvobora

  Lokalizovan požar kod Mionice

  Požar koji od ponedeljka bukti na padinama planina Suvobor i Maljen, na oko 30 kilometara od Valjeva, danas je lokalizovan uz pomoć dva helikoptera MUP Srbije. Kako je Kolubarskim.rs večeras rekao Milan Mihailović iz Odeljenja za vanredne situacije požar je lokalizovan, a u zoru se nastavlja borba za njegovo gašenje.

 • Šumski požar u Planinici (foto: Kolubarske.rs)
  Zbog šumskog požara

  Vanredna situacija u tri sela

  Opštinski štab za vanredne situacije u Mionici proglasio je jutros vanrednu situaciju u selima Planinica, Gornji Lajkovac i Brežđe zbog šumskog požara na obroncima Suvobora i Maljena, rekao je Kolubarskim.rs Milan Mihailović iz Odeljenja za vanredne situacije MUP-a. Na taj način stvoreni su uslovi za angažovanje ljudi i mehanizacije iz Mioničke opštine, kao i za pružanje pomoći MUP-a i Vojske Srbije.

 • Zoran Stepanović i Slađana Marković (foto: Đorđe Đoković)
  Na čelu javnih preduzeća i posle roka utvrđenog zakonom

  V. d. direktora u tehničkom mandatu, novi izum valjevske vlasti

  Vršioci dužnosti direktora u tri javna preduzeća (Toplana, Vodovod, Vidrak) su još uvek na tim funkcijama i pored toga što im je mandat istekao 22. jula. Oni su u "tehničkom mandatu jer javno preduzeće ne može biti bez direktora", glasi objašnjenje.