Registracija Prijava preko FB

Tema: Film

 • Bioskop 85 (foto: Đorđe Đoković)
  Večeras u Bioskopu 85

  "Nebo nad Bjelovarom" film posvećen herojima

  Dokumentarni film "Nebo nad Bjelovarom" biće prikazan večeras u "Bioskopu 85" u Centru za kulturu Valjeva, sa početkom u 18 časova. Film „Nebo nad Bjelovarom“ je posvećen narodnom heroju majoru Milanu Tepiću i vojniku Stojadinu Mirkoviću.

 • Bioskop 85 (foto: Đorđe Đoković)
  Projekcijom domaćeg filma "Prokleti pas"

  Otvoren "Bioskop 85"

  "Bioskop 85" i zvanično je otvoren sinoć projekcijom filma "Prokleti pas", reditelja Dragana Pešikana. U ovoj neobičnoj akcionoj komediji, koja je premijeru imala u Beogradu pre dve nedelje, igra i Valjevka Maja Lukić.

 • Premijera filma Arijus van Tinhoven-valjevski Holanđanin (foto: Đorđe Đoković)
  Premijera filma o Arijusu van Tinhovenu

  Film o humanosti, požrtvovanju, hrabrosti

  U novom "Bioskopu 85" sinoć je premijerno prikazan dokumentarni film "Arijus van Tinhoven-valjevski Holanđanin", autora Slobodana Rakovića. U filmu koji traje 50 minuta kroz priču o mladom holandskom lekaru Arijusu van Tinhovenu ispričan je deo istorije srpskog naroda, njegovo stradanje kroz Balkanski i Prvi svetski rat, i požrtvovanje, hrabrost, humanist i saosećajnost lekara, dobrovoljne medicinske misije u Srbiji, koju je predvodio Arijus van Tinhoven, jedan od najpoznatijih lekara-heroja.

 • Insert iz filma Arijus van Tinhoven- valjevski Holanđanin (foto: Strahinja Pavlović)
  U Bioskopu 85

  Premijera filma "Arijus van Tinhoven- valjevski Holanđanin"

  Dokumentarni film "Arijus van Tinhoven-valjevski Holanđanin", autora Slobodana Rakovića biće premijerno prikazan večeras u 18.00 časova u novom "Bioskopu 85", nakon čega će uslediti i druga projekcija u 19.30 časova u velikoj sali Centra za kulturu.

 • Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
  Treći dan VFS

  Večeras i "Jesen samuraja"

  "Valjevski filmski susreti" pod sloganom "Da li si za film?" u organizaciji Valjevske kulturne mreže nastavljaju se danas. U novom bioskupu, nekadašnjem Domu omladine, od 16.00 časova biće prikazan dokumentarni film "Fabrika šećera" Borisa Miljkovića, a od 20.00 časova je kratki igrani film.

 • Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
  Počeli "Valjevski filmski susreti"

  "Baš je lepo imati bioskop u svom gradu"

  Odličan film Dalibora Matanića "Zvizdan", koji je osvojio nagradu žirija u najvažnijem pratećem programu Kanskog festivala 2015. godine, otvorio je sinoć "Valjevske filmske susrete".

 • Bioskop 85 (foto: Đorđe Đoković)
  Od 22. do 25. decembra

  “Valjevski filmski susreti” u novom bioskupu

  "Valjevski filmski susreti" pod sloganom "Da li si za film?", u organizaciji Valjevske kulturne mreže (VAKUM), počinju večeras. Festival, koji će trajati do 25. decembra, održaće se u novom bioskupu u prostoru nekadašnjeg Doma omladine.

 • Ivana Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
  U Centru za kulturu premijera

  Dokumentarni film „Sto godina iščekivanja”

  Premijera dokumentarnog filma "Sto godina iščekivanja" autorke Ivane Pavlović biće održana večeras od 20.00 časova u Centru za kulturu. Film govori o višegodišnjoj izgradnji pruge Valjevo-Loznica, ali je istovremeno i film o istoriji Srbije, bivše Jugoslavije i njenog naroda. Priča počinje 1886. godine kada je pokrenuta inicijativa za izgradnju pruge, doseže do današnjih dana, četiri puta su započinjani radovi i svaki put su je prekidali ratovi, otuda je poznatija i kao "ratna pruga".

 • Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
  U Centu za kulturu

  Večeras i sutra „Igra u tami“

  U Centru za kulturu večeras i sutra projekcija domaćeg filma Juga Radivojevića „Igra u tami“. Producenti su najavili da će se nakon večerašnje projekcije od 20 časova publici pokloniti glavni glumac Vuk Kostić.

 • Detalj pilot epizode „Glas iz davnina“
  Pilot epizoda „Glas iz davnina“

  „Sprega sa prošlošću je vraćanje u postojbinu“

  Jedan zanimljiv projekat je prikazan Valjevcima, kroz koji je pokazana prošlost, ali i poslata poruka da je mladim ljudima budućnost u Valjevu. Pilot epizoda „Glas iz davnina“, koju potpisuje mlada Valjevka, dramaturg, Dragana Jakovljević, prikazana je sinoć u restoranu „Zlatibor“. Ova prva, autorka veruje ne i poslednja, epizoda je rađena po motivima vesti koje su objavljene 14. februara 1932. godine u „Glasu Valjeva“.