Registracija Prijava preko FB

Tema: Film

 • Bioskop 85 (foto: Đorđe Đoković)
  Repertoar Bioskopa 85

  "Pedeset nijansi - Oslobođeni" od 22.30

  Zbog velikog interesovanja film "Pedeset nijansi - Oslobođeni" biće prikazan u Bioskopu 85, 17. i 18. februara, od 22.30 minuta. U ponedeljak 19. februara biće prikazan film Slobodana Šijana "Ko to tamo peva", restaurirana verzija kultnog domaćeg filma (1980).

 • Projekcija filma Druga strana svega (foto: ĐorđeĐoković)
  U prepunom Bioskopu 85

  Bravo za dokumentarni film "Druga strana svega"

  Dokumentarni film "Druga strana svega", autorke Mile Turajlić prikazan je sinoć u Bioskopu 85. Tokom dve projekcije sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, dodate su i pomoćne stolice zbog velikog interesovanja za ovaj film.

 • Bioskop 85 (foto: Đorđe Đoković)
  Večeras u Bioskopu 85 

  Projekcija filma "Druga strana svega"

  Nagrađivani dokumentarac "Druga strana svega", autorke Mile Turajlić, valjevskoj publici biće prikazan danas u 17.30 i 20 časova u Bioskopu 85. Nakon druge projekcije biće organizovan razgovor sa Milom Turajlić, autorkom i prof. dr Srbijankom Turajlić, glavnom protagonistkinjom ovog filma.

 • Bioskop 85 (foto: Đorđe Đoković)
  Večeras u Bioskopu 85

  "Nebo nad Bjelovarom" film posvećen herojima

  Dokumentarni film "Nebo nad Bjelovarom" biće prikazan večeras u "Bioskopu 85" u Centru za kulturu Valjeva, sa početkom u 18 časova. Film „Nebo nad Bjelovarom“ je posvećen narodnom heroju majoru Milanu Tepiću i vojniku Stojadinu Mirkoviću.

 • Bioskop 85 (foto: Đorđe Đoković)
  Projekcijom domaćeg filma "Prokleti pas"

  Otvoren "Bioskop 85"

  "Bioskop 85" i zvanično je otvoren sinoć projekcijom filma "Prokleti pas", reditelja Dragana Pešikana. U ovoj neobičnoj akcionoj komediji, koja je premijeru imala u Beogradu pre dve nedelje, igra i Valjevka Maja Lukić.

 • Premijera filma Arijus van Tinhoven-valjevski Holanđanin (foto: Đorđe Đoković)
  Premijera filma o Arijusu van Tinhovenu

  Film o humanosti, požrtvovanju, hrabrosti

  U novom "Bioskopu 85" sinoć je premijerno prikazan dokumentarni film "Arijus van Tinhoven-valjevski Holanđanin", autora Slobodana Rakovića. U filmu koji traje 50 minuta kroz priču o mladom holandskom lekaru Arijusu van Tinhovenu ispričan je deo istorije srpskog naroda, njegovo stradanje kroz Balkanski i Prvi svetski rat, i požrtvovanje, hrabrost, humanist i saosećajnost lekara, dobrovoljne medicinske misije u Srbiji, koju je predvodio Arijus van Tinhoven, jedan od najpoznatijih lekara-heroja.

 • Insert iz filma Arijus van Tinhoven- valjevski Holanđanin (foto: Strahinja Pavlović)
  U Bioskopu 85

  Premijera filma "Arijus van Tinhoven- valjevski Holanđanin"

  Dokumentarni film "Arijus van Tinhoven-valjevski Holanđanin", autora Slobodana Rakovića biće premijerno prikazan večeras u 18.00 časova u novom "Bioskopu 85", nakon čega će uslediti i druga projekcija u 19.30 časova u velikoj sali Centra za kulturu.

 • Valjevski filmski susreti (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
  Treći dan VFS

  Večeras i "Jesen samuraja"

  "Valjevski filmski susreti" pod sloganom "Da li si za film?" u organizaciji Valjevske kulturne mreže nastavljaju se danas. U novom bioskupu, nekadašnjem Domu omladine, od 16.00 časova biće prikazan dokumentarni film "Fabrika šećera" Borisa Miljkovića, a od 20.00 časova je kratki igrani film.

 • Valjevski filmski susreti (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
  Počeli "Valjevski filmski susreti"

  "Baš je lepo imati bioskop u svom gradu"

  Odličan film Dalibora Matanića "Zvizdan", koji je osvojio nagradu žirija u najvažnijem pratećem programu Kanskog festivala 2015. godine, otvorio je sinoć "Valjevske filmske susrete".

 • Bioskop 85 (foto: Đorđe Đoković)
  Od 22. do 25. decembra

  “Valjevski filmski susreti” u novom bioskupu

  "Valjevski filmski susreti" pod sloganom "Da li si za film?", u organizaciji Valjevske kulturne mreže (VAKUM), počinju večeras. Festival, koji će trajati do 25. decembra, održaće se u novom bioskupu u prostoru nekadašnjeg Doma omladine.