Registracija Prijava preko FB

Tema: Film

 • Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
  Treći dan VFS

  Večeras i "Jesen samuraja"

  "Valjevski filmski susreti" pod sloganom "Da li si za film?" u organizaciji Valjevske kulturne mreže nastavljaju se danas. U novom bioskupu, nekadašnjem Domu omladine, od 16.00 časova biće prikazan dokumentarni film "Fabrika šećera" Borisa Miljkovića, a od 20.00 časova je kratki igrani film.

 • Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
  Počeli "Valjevski filmski susreti"

  "Baš je lepo imati bioskop u svom gradu"

  Odličan film Dalibora Matanića "Zvizdan", koji je osvojio nagradu žirija u najvažnijem pratećem programu Kanskog festivala 2015. godine, otvorio je sinoć "Valjevske filmske susrete".

 • Bioskop (foto: Đorđe Đoković)
  Od 22. do 25. decembra

  “Valjevski filmski susreti” u novom bioskupu

  "Valjevski filmski susreti" pod sloganom "Da li si za film?", u organizaciji Valjevske kulturne mreže (VAKUM), počinju večeras. Festival, koji će trajati do 25. decembra, održaće se u novom bioskupu u prostoru nekadašnjeg Doma omladine.

 • Ivana Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
  U Centru za kulturu premijera

  Dokumentarni film „Sto godina iščekivanja”

  Premijera dokumentarnog filma "Sto godina iščekivanja" autorke Ivane Pavlović biće održana večeras od 20.00 časova u Centru za kulturu. Film govori o višegodišnjoj izgradnji pruge Valjevo-Loznica, ali je istovremeno i film o istoriji Srbije, bivše Jugoslavije i njenog naroda. Priča počinje 1886. godine kada je pokrenuta inicijativa za izgradnju pruge, doseže do današnjih dana, četiri puta su započinjani radovi i svaki put su je prekidali ratovi, otuda je poznatija i kao "ratna pruga".

 • Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
  U Centu za kulturu

  Večeras i sutra „Igra u tami“

  U Centru za kulturu večeras i sutra projekcija domaćeg filma Juga Radivojevića „Igra u tami“. Producenti su najavili da će se nakon večerašnje projekcije od 20 časova publici pokloniti glavni glumac Vuk Kostić.

 • Detalj pilot epizode „Glas iz davnina“
  Pilot epizoda „Glas iz davnina“

  „Sprega sa prošlošću je vraćanje u postojbinu“

  Jedan zanimljiv projekat je prikazan Valjevcima, kroz koji je pokazana prošlost, ali i poslata poruka da je mladim ljudima budućnost u Valjevu. Pilot epizoda „Glas iz davnina“, koju potpisuje mlada Valjevka, dramaturg, Dragana Jakovljević, prikazana je sinoć u restoranu „Zlatibor“. Ova prva, autorka veruje ne i poslednja, epizoda je rađena po motivima vesti koje su objavljene 14. februara 1932. godine u „Glasu Valjeva“.

 • Valjevska premijera

  “Gorčilo - jesi li ti to došao da me vidiš”

  Valjevska premijera filma “Gorčilo - jesi li ti to došao da me vidiš” večeras od 20 časova u Centru za kulturu. Ovdašnjoj publici će se predstaviti deo ekipe filma, reditelj Milan Karadžić, glumci Mima Karadžić i Helena Aksam, kao i producent Gaga Đurđević.

 • Slobodan Raković (foto: Đorđe Đoković)
  Premijera filma

  “Valjevska bolnica” pred publikom u sredu

  Premijera dokumentarno-igranog filma „Valjevska bolnica 1914-1915“, autora Slobodana Rakovića biće u sredu u 20 časova u Centru za kulturu, najavila je danas na konferenciji za novinare ekipa filma, koji je rađen na osnovu dnevničkih beleški, autentičnih tekstova i fotografija.

 • Od četvrtka do nedelje

  „Mali budo” u Centru za kulturu

  Novi domaći hit film "Mali Budo" rediteljski prvenac Danila Bećkovića, od večeras u bioskopu Centra za kulturu. Reč je o crnohumornoj komediji u kojoj naslovnu ulogu igra Petar Strugar. Budo je sin podgoričkog hirurga na lošem glasu, koji se seli u Beograd.

 • Kadar iz muzičkog spota Goribor / Ljubavi moja (foto: Bojana Andrić)
  Valjevka na „velikom” filmu

  Bojana Andrić direktor fotografije “Mali budo”

  Debitantski dugometražni igrani film reditelja Danila Bećkovića "Mali Budo" sinoć je imao uspešnu premijeru u Beogradu. Publika je aplauzom nagradila mnogobrojnu autorsku i glumačku ekipu. U ekipi je bila i Valjevka Bojana Andrić, direktor fotografije.