Registracija Prijava preko FB

Tema: Istraživačka stanica

 • Profesor Džonatan Elis u Petnici (foto: IS Petnica)
  Istraživačka stanica

  Petnicu posetio britanski fizičar

  Istraživačku stanicu Petnica posetio je profesor Džonatan Elis, jedan od vodećih svetskih teorijskih fizičara i član britanskog Kraljevskog naučnog društva, predavač i počasni doktor brojnih univerziteta.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Do 17. avgusta u Istraživačkoj stanici

  Petnica International

  U Istraživačkoj stanici Petnica do 17. avgusta na programu je međunarodni program „Petnica International“, trinaesti po redu. Seminar pohađa 15 polaznika iz 10 različitih zemalja: Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Makedonije, Slovenije, Španije, Ftancuske, Turske, Izraela, Tajvana i Srbije.

 • Ambasador Rusije u IS Petnica (foto: IS Petnica)
  Ambasador Rusije posetio IS Petnica

  "Važno je da svaka zemlja ima razvijenu sopstvenu nauku"

  Njegova ekselencija ambasador Ruske Federacije u Srbije Aleksandar Čepurin posetio je danas Istraživačku stanicu Petnica, naš najpoznatiji obrazovni centar za talentovane srednjoškolce i studente.

 • Kajl Skat u IS Petnica (foto: IS Petnica)
  Ambasador SAD u Petnici

  "Učite i radite ono što volite", poručio petničarima Kajl Skat

  Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat posetio je Istraživačku stanicu Petnica gde je razgovarao sa polaznicima programa iz oblasti biologije, hemije, računarstva, antropologije i informatike. Ambasador Skat je posetu započeo obilaskom laboratorija za fiziku, arheologiju, biologiju, hemiju i geologiju, i tata se upoznao sa mogućnostima koje u Petnici postoje za kvalitetan obrazovni rad sa učenicima zainteresovanim za prirodne, društvene i tehničke nauke.

 • Rotarijanci u IS Petnici (foto: Kolubarske.rs)
  Predsednik Roratija u Petnici

  "Rotari pravi promenu u lokalnoj zajednici"

  Na početku svog mandata predsednik jedne od najvećih svetskih nevladinih organizacija Rotari Internacionala Jan Rajzli obreo se u Srbiji kako bi se upoznao sa ovdašnjim rotarijancima i sa projektima koje Rotari pokret realizuje u Srbiji.

 • Srpski tim za turnir fizičara (foto: IS Petnica)
  Za turnir fizičara u Singapuru

  Srpski tim se priprema u IS Petnica

  Kako uz pomoć fizike ustanoviti da li je jaje tvrdo kuvano i kako pomoću ljudske kose napraviti uređaj za merenje vlažnosti vazduha, samo su neka od pitanja na koje je tim mladih fizičara Srbije pokušao da odgovori u okviru priprema za prestižno međunarodno takmičenje - Internacionalni turnir mladih fizičara IYPT 2017. Takmičenje se održava od 05. do 12. jula 2017. godine u Singapuru.

 • Istraživačka stanica Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Godišnjica

  35 godina Istraživačke stanice Petnica

  Istraživačka stanica Petnica danas, 22. juna, obeležava 35. rođendan, i to pre svega, kako je saopšteno iz ove jedinstvemne naučne ustanove, radno i bez mnogo ceremonija.

 • Istraživačka stanica Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Ovog vikenda

  Svetski eksperti za talente u Petnici

  Eksperti okupljeni u mrežu organizacija koje se bave izuzetnošću mladih održala je svoj godišnji skup u Istraživačkoj stanici Petnica od 26. do 28. maja. Petnica je usgostila dvadeset predstavnika organizacija koje se bave dodatnim naučnim obrazovanjem, talentima u nauci, kao i izuzetnošću mladih na godišnjoj konferenciji. Gosti iz Nemačke, Izraela, Poljske, Češke, Mađarske, Rumunije, Danske, Španije, Italije, Hrvatske i Srbije su diskutovali o unapređenju načina identifikacije talenata i modernim obrazovnim programima za njih.

 • Roboti za škole (foto: Kolubarske.rs)
  Počela realizacija rotarijanskog projekta

  "Robotom do znanja i veštine"

  U okviru projekta "Robotom do znanja i veština", koji realizuju rotari klubovi Valjevo, Šabac i Elektronski rotari klub, predstavnicima osam škola iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga poklonjeni su "Lego" robotski kompleti sa pratećim softverom i literaturom.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  U Istraživačkoj stanici Petnica

  Jubilarna 35 generacija polaznika

  Istraživačka stanica Petnica je ovog vikenda započela svoju jubilarnu 35 sezonu obrazovnih programa za talentovane srednjoškolce koji su zainteresovani za prirodne, društvene i tehničke nauke.