Registracija Prijava preko FB

Tema: Istraživačka stanica

 • Roboti za škole (foto: Kolubarske.rs)
  Počela realizacija rotarijanskog projekta

  "Robotom do znanja i veštine"

  U okviru projekta "Robotom do znanja i veština", koji realizuju rotari klubovi Valjevo, Šabac i Elektronski rotari klub, predstavnicima osam škola iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga poklonjeni su "Lego" robotski kompleti sa pratećim softverom i literaturom.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  U Istraživačkoj stanici Petnica

  Jubilarna 35 generacija polaznika

  Istraživačka stanica Petnica je ovog vikenda započela svoju jubilarnu 35 sezonu obrazovnih programa za talentovane srednjoškolce koji su zainteresovani za prirodne, društvene i tehničke nauke.

 • Korak u nauku (foto: Đorđe Đoković)
  Konferenciju otvorila ambasadorka Francuske

  "Korak u nauku" u Istraživačkoj stanici Petnica

  Konferencija polaznika programa Istraživačke stanice Petnica "Korak u nauku", koja je organizovana po petnaesti put u ovoj jedinstvenoj instituciji, okupila je skoro 200 mladih istraživača koji će prezentovati 80 projekata iz 15 naučnih oblasti.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Raspisan konkurs za srednjoškolce

  Petnica poziva na programe u 2017.

  Istraživačka stanica Petnicа raspisala je konkurs za prijavljivanje za njene programe u 2017. godini. Srednjoškolci iz svih krajeva naše zemlje, bez obzira na tip škole, a koji imaju interesovanje za prirodne, društvene ili tehničke nauke su dobrodošli da se prijave za učešće na programima ove prestižne institucije, saopšteno je iz Petnice.

 • Učesnici konferencije Korak u nauku (2014,) (foto: Nikola Božić)
  U Istraivačkoj stanici Petnica

  Konferencija “Korak u nauku“

  U Istraživačkoj stanici Petnica od 24. do 27. novambra održaće se petnaesta konferencija “Korak u nauku”. Konferencija će okupiti mlade koji su ove godine, kao učenici srednjih škola pohađali obrazovne programe u Istraživačkoj stanici Petnica i na njima realizovali svoje samostalne ili timske naučnoistraživačke projekte.

 • WWF Akademija za prirodu u Petnici (foto: Jelena Zečević)
  U Istraživačkoj stanici Petnica

  Prvi ciklus WWF akademije za prirodu

  Svetska organizacija za prirodu pokrenula je prvi ciklus programa "WWF Akademija za prirodu" koji se završava sutra u Istraživačkoj stanici Petnica.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  U IS Petnica

  Istraživački projekti učenika valjevskih škola

  Ovog leta na letnjim kampovima iz različitih naučnih oblasti, koje su zastupljene u obrazovnom programu Istraživačke stanice Petnica, svoje istraživačke projekte radili su i učenici valjevskih škola. Uspešno završeni projekti biće prezentovani na godišnjoj Konferenciji radova polaznika krajem godine u ISP i objavljeni u zborniku Petničke sveske.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  U Istraživačkoj stanici boravilo više od stotinu stranaca

  „Petnica je oaza za naučni i obrazovni rad”

  Istraživačka stanica Petnica ovoga leta imala je priliku da ugosti preko 100 stranaca sa svih kontinenata. Grupa francuskih studenata je po peti put svoju školsku godinu započela je u Petnici, dok su pojedini bili učesnici letnjih studentskih škola, a neki su bili na praksi.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Živo u Istraživačkoj stanici

  Francuski studenti ponovo u Petnici

  U Istraživačkoj stanici u Petnici od danas do 3. septembra boraviće 28 studenata i sedam nastavnika Univerziteta interdisciplinarnih studija „Dekart“ iz Pariza. Ovo je peta godina kako studenti iz Pariza jedan semestar provode u Istraživačkoj stanici u Petnici.

 • Međunarodna škola mašinskog učenja (foto: Nikola Božić)
  U Istraživačkoj stanici Petnica

  Međunarodna škola mašinskog učenja

  Istraživačka stanica Petnica, kao naša prestižna obrazovna institucija, nastavlja tradiciju organizovanja programa za studente redovnih i postdiplomskih studija, koji se uvek realizuju u saradnji sa nekim relevantnim partnerom.