Registracija Prijava preko FB

Tema: Istraživačka stanica

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  U Istraživačku stanicu Petnica

  Pristigla nova generacija talenata

  Istraživačka stanica Petnica je započela novu sezonu obrazovnih programa za talentovane srednjoškolce koji su zainteresovani za prirodne, društvene i tehničke nauke.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Istraživačka stanica raspisala

  Godišnji konkurs za srednjoškolce

  Istraživačka stanica Petnicа, evropska prestižna institucija za rad sa mladim talentima, raspisala je konkurs za prijavljivanje za njene programe u 2018. godini. Srednjoškolci iz svih krajeva naše zemlje, bez obzira na tip škole, a koji imaju interesovanje za prirodne, društvene ili tehničke nauke su dobrodošli da se prijave za učešće na programima ove prestižne institucije.

 • Vikend robotike (foto: Đorđe Đoković)
  Vikend robotike u Petnici

  Svaka čast za mlade robotičare

  Tim osnovne škole "Ljuba Nešić" iz Zaječara, sa osvojenih 128 bodova, je pobednik takmičenja u programiranju robota u okviru "Vikenda robotike" koji je održan u Istraživačkoj stanici Petnica.

 • Konferencijia posvećena meteorima (foto: IS Petnica)
  U IS Petnica

  Stručnjaci za meteorsku astronomiju iz 25 zemalja

  U Istraživačkoj stanici Petnica danas se završava četvorodnevna međunarodna konferencija posvećena meteorima, na kojoj je učestvovalo 150 astronoma iz 25 zemalja."Međunarodna meteorska organizacija je nakon 20 godina ponovo izabrala Petnicu da bude domaćin našem godišnjem okupljanju", Cis Verbek, belgijski astronom i predsednik Međunarodne meteorske organizacije.

 • Profesor Džonatan Elis u Petnici (foto: IS Petnica)
  Istraživačka stanica

  Petnicu posetio britanski fizičar

  Istraživačku stanicu Petnica posetio je profesor Džonatan Elis, jedan od vodećih svetskih teorijskih fizičara i član britanskog Kraljevskog naučnog društva, predavač i počasni doktor brojnih univerziteta.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Do 17. avgusta u Istraživačkoj stanici

  Petnica International

  U Istraživačkoj stanici Petnica do 17. avgusta na programu je međunarodni program „Petnica International“, trinaesti po redu. Seminar pohađa 15 polaznika iz 10 različitih zemalja: Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Makedonije, Slovenije, Španije, Ftancuske, Turske, Izraela, Tajvana i Srbije.

 • Ambasador Rusije u IS Petnica (foto: IS Petnica)
  Ambasador Rusije posetio IS Petnica

  "Važno je da svaka zemlja ima razvijenu sopstvenu nauku"

  Njegova ekselencija ambasador Ruske Federacije u Srbije Aleksandar Čepurin posetio je danas Istraživačku stanicu Petnica, naš najpoznatiji obrazovni centar za talentovane srednjoškolce i studente.

 • Kajl Skat u IS Petnica (foto: IS Petnica)
  Ambasador SAD u Petnici

  "Učite i radite ono što volite", poručio petničarima Kajl Skat

  Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat posetio je Istraživačku stanicu Petnica gde je razgovarao sa polaznicima programa iz oblasti biologije, hemije, računarstva, antropologije i informatike. Ambasador Skat je posetu započeo obilaskom laboratorija za fiziku, arheologiju, biologiju, hemiju i geologiju, i tata se upoznao sa mogućnostima koje u Petnici postoje za kvalitetan obrazovni rad sa učenicima zainteresovanim za prirodne, društvene i tehničke nauke.

 • Rotarijanci u IS Petnici (foto: Kolubarske.rs)
  Predsednik Roratija u Petnici

  "Rotari pravi promenu u lokalnoj zajednici"

  Na početku svog mandata predsednik jedne od najvećih svetskih nevladinih organizacija Rotari Internacionala Jan Rajzli obreo se u Srbiji kako bi se upoznao sa ovdašnjim rotarijancima i sa projektima koje Rotari pokret realizuje u Srbiji.

 • Srpski tim za turnir fizičara (foto: IS Petnica)
  Za turnir fizičara u Singapuru

  Srpski tim se priprema u IS Petnica

  Kako uz pomoć fizike ustanoviti da li je jaje tvrdo kuvano i kako pomoću ljudske kose napraviti uređaj za merenje vlažnosti vazduha, samo su neka od pitanja na koje je tim mladih fizičara Srbije pokušao da odgovori u okviru priprema za prestižno međunarodno takmičenje - Internacionalni turnir mladih fizičara IYPT 2017. Takmičenje se održava od 05. do 12. jula 2017. godine u Singapuru.