Registracija Prijava preko FB

Tema: Istraživačka stanica

 • Korak u nauku (foto: Đorđe Đoković)
  Konferenciju otvorila ambasadorka Francuske

  "Korak u nauku" u Istraživačkoj stanici Petnica

  Konferencija polaznika programa Istraživačke stanice Petnica "Korak u nauku", koja je organizovana po petnaesti put u ovoj jedinstvenoj instituciji, okupila je skoro 200 mladih istraživača koji će prezentovati 80 projekata iz 15 naučnih oblasti.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Raspisan konkurs za srednjoškolce

  Petnica poziva na programe u 2017.

  Istraživačka stanica Petnicа raspisala je konkurs za prijavljivanje za njene programe u 2017. godini. Srednjoškolci iz svih krajeva naše zemlje, bez obzira na tip škole, a koji imaju interesovanje za prirodne, društvene ili tehničke nauke su dobrodošli da se prijave za učešće na programima ove prestižne institucije, saopšteno je iz Petnice.

 • Učesnici konferencije Korak u nauku (2014,) (foto: Nikola Božić)
  U Istraivačkoj stanici Petnica

  Konferencija “Korak u nauku“

  U Istraživačkoj stanici Petnica od 24. do 27. novambra održaće se petnaesta konferencija “Korak u nauku”. Konferencija će okupiti mlade koji su ove godine, kao učenici srednjih škola pohađali obrazovne programe u Istraživačkoj stanici Petnica i na njima realizovali svoje samostalne ili timske naučnoistraživačke projekte.

 • WWF Akademija za prirodu u Petnici (foto: Jelena Zečević)
  U Istraživačkoj stanici Petnica

  Prvi ciklus WWF akademije za prirodu

  Svetska organizacija za prirodu pokrenula je prvi ciklus programa "WWF Akademija za prirodu" koji se završava sutra u Istraživačkoj stanici Petnica.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  U IS Petnica

  Istraživački projekti učenika valjevskih škola

  Ovog leta na letnjim kampovima iz različitih naučnih oblasti, koje su zastupljene u obrazovnom programu Istraživačke stanice Petnica, svoje istraživačke projekte radili su i učenici valjevskih škola. Uspešno završeni projekti biće prezentovani na godišnjoj Konferenciji radova polaznika krajem godine u ISP i objavljeni u zborniku Petničke sveske.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  U Istraživačkoj stanici boravilo više od stotinu stranaca

  „Petnica je oaza za naučni i obrazovni rad”

  Istraživačka stanica Petnica ovoga leta imala je priliku da ugosti preko 100 stranaca sa svih kontinenata. Grupa francuskih studenata je po peti put svoju školsku godinu započela je u Petnici, dok su pojedini bili učesnici letnjih studentskih škola, a neki su bili na praksi.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Živo u Istraživačkoj stanici

  Francuski studenti ponovo u Petnici

  U Istraživačkoj stanici u Petnici od danas do 3. septembra boraviće 28 studenata i sedam nastavnika Univerziteta interdisciplinarnih studija „Dekart“ iz Pariza. Ovo je peta godina kako studenti iz Pariza jedan semestar provode u Istraživačkoj stanici u Petnici.

 • Međunarodna škola mašinskog učenja (foto: Nikola Božić)
  U Istraživačkoj stanici Petnica

  Međunarodna škola mašinskog učenja

  Istraživačka stanica Petnica, kao naša prestižna obrazovna institucija, nastavlja tradiciju organizovanja programa za studente redovnih i postdiplomskih studija, koji se uvek realizuju u saradnji sa nekim relevantnim partnerom.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Država obezbedila novac

  Petnica nastavila sa radom

  Istraživačka stanica Petnica nastavila je sa radom, nako što je sa Ministarstvom prosvete i nauke potpisala ugovor o finansiranju programa, saopšteno je iz Petnice. Dodaje se da će svi odloženi programi biti nadoknađeni.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  Rešenje problema za Istraživačku stanicu

  Za Petnicu pare i iz beogradske kase

  Grad Beograd će sa šest miliona dinara finansirati Istraživačku stanicu Petnica, dok će obećanih 30 miliona dinara iz republičkog budžeta Petnica dobiti najkasnije početkom juna, odluke su koje su usledile samo nekoliko dana nakon što su iz Petnice upozorili da bez novca neće biti seminara i da se ponovo našla u nezavidnoj situaciji.