Registracija Prijava preko FB

Tema: Pravosuđe

 • Osnovni sud (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  UNS: Osnovni sud u Valjevu da omogući izveštavanje novinarima

  Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje što novinarima u Valjevu nije bilo dozvoljeno da prisustvuju glavnom pretresu u postupku koji se vodi protiv dr Vladimira Rankovića, "Javnost rada sudaje garantovana i sledeći put ovaj sud će obezbediti uslove za rad novinara", rekla je predsednica Osnovnog suda Branka Marković.

 • Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
  U Osnovnom sudu u Valjevu

  Sudija nije dozvolio novinarima da prisustvuju suđenju

  Dvojici valjevskih novinara, dopisnicima "Politike" i "Blica", sudija Osnovnog suda u Valjevu Dragan Pavlović nije dozvolio da prisustvuju glavnom pretresu u postupku protiv dr Vladimira Rankovića, lekara specijaliste pedijatrije u valjevskoj bolnici, okrivljenog za teško delo protiv zdravlja ljudi, koji se vodi pred Osnovnim sudom u Valjevu.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Nastavljeno suđenje Sretenu Nikoliću za ubistvo u “Zipi”

  Svedočili mladići ranjeni kobne noći i Damjanovi roditelji

  U nastavku suđenja Sretenu Nikoliću, danas su svedočila dvojica tada ranjenih mladića i roditelji ubijenog, Ljiljana i Vlatko Dragojlović. "Moj sin je bio kulturan i vaspitan, nikome nije pretio, ubijen je na dužnosti", rekla je Damjanova majka Ljiljana.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Pred Višim sudom u Valjevu

  Počelo suđenje za ubistvo u "Zipi"

  U Višem sudu u Valjevu danas je, uz jake mere obezbeđenja, počelo suđenje Sretenu Nikoliću (24) za ubistvo Damjana Dragojlovića (25), takođe iz Valjeva, počinjeno u kafiću "Zipa", u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine, kada su dve osobe teško a jedna lakše povređena. Nikolić se, kako se saznaje, tereti za teško ubistvo, pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje i nošenje oužja.

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Presudom Apelacionog suda u Beogradu

  Potvrđeno 10 godina zatvora za ubistvo u Nanomiru

  Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Valjevu, od 28. septembra 2017. godine, kojom je Radisav Ilić (53) iz mioničkog sela Nanomir zbog ubistva supruge Zorice (47) osuđen na 10 godina zatvora uz meru bezbednosti oduzimanja lovačke puške.

 • Saobraćajka na nezavršenom Koridoru 11 (foto: Kolubarske.rs)
  Hapšenje zbog saobraćajke na putu Ub - Lajkovac

  Pritvor za izvršnog direktora JP “Putevi Srbije”

  Viši sud u Valjevu odredio je pritvor do 30 dana izvršnom direktoru Z. S. (1961) osumnjičenom da je odgovoran za saobraćajnu nesreću, koja se 12. novembra dogodila na neotvorenom delu autoputa Ub - Lajkovac, u Stublenici, u kojoj su smrtno stradale dve osobe, a jedna teško povređena.

 • Damjanovi drugovi ispred Više suda (foto: Đorđe Đoković)
  Pred Višim sudom u Valjevu

  Održano pripremno ročište za ubistvo Damjana Dragojlovića

  Pred Višim sudom u Valjevu danas je održano prvo pripremno ročište u procesu protiv Sretena Nikolića (22) iz Valjeva osumnjičenog da je 30. oktobra prošle godine ubio Damjana Dragojlovića (25) radnika obezbeđenja kafića "Zipa" i ranio još troje gostiju.

 • Slobodan Gvozdenović sa advokatom ulazi u Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Pred Osnovnim sudom u Valjevu

  Odložen nastavak suđenja dr Gvozdenoviću

  Osnovni sud u Valjevu odložio je na neodređeno vreme današnji nastavak suđenja ginekologu dr Slobodanu Gvozdenoviću optuženom za smrt nerođenog deteta porodice Katić iz Kožuara kod Uba.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Odlukom Višeg suda

  Produžen pritvor načelniku i službeniku Gradske uprave

  Današnjom odlukom Višeg suda u Valjevu ponovo je produžen pritvor do 30 dana načelniku Gradske uprave Aleksandru Vujić Subotiću (1983) i službeniku te uprave A. Đ. (1983), saznaju Kolubarske.rs.

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Ima li zastoja u istrazi o mitu u Gradskoj upravi

  Ko je i zbog čega "pritiskao" Vujića Subotića?

  S obzirom na to da nekoliko dana kolaju priče o tome kako je na Aleksandra Vujića Subotića (34), bivšeg načelnika jedne od dve gradske uprave u Valjevu, koji je gotovo dva meseca u pritvoru zbog sumnje da je primao mito i namešatao tendere, te falsifikovao isprave i zloupotrebio službeni položaj, Kolubarske.rs su pokušale da istraže šta se zapravo događa.