Registracija Prijava preko FB

Tema: Pravosuđe

 • Služba za katastar nepokretnosti Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Pred Osnovnim sudom

  Načelnik valjevskog katastra osuđen za prevaru

  Načelnik Službe za katastar nepokretnosti Valjevo Miroslav Mijanović osuđen je pravosnažno pred Osnovnim sudom u Valjevo za krivično delo prevara u službi. Kako se navodi u presudi, Mijanović je "zloupotrebom svog službenog položaja netačno predstavljao

 • Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
  U sudskom procesu protiv dr Slobodana Gvozdenovića

  Sledi novo ročište, da li i superveštačenje?

  Veštačenje Odbora za sudsko-medicinska veštačenja Medicinskog fakulteta u Novom Sadu pokazalo je da ginekolog dr Slobodan Gvozdenović, aktuelni gradonačelnik Valjeva, nije kriv za smrt nerođene bebe Ivane i Saše Katića iz sela Kožuar kod Uba, prenose mediji.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Novo ročište 9. februara

  Nastavlja se postupak o rehabilitaciji Kalabića

  Nastavlja se postupak o rehabilitaciji Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske garde Kraljevske vojske u otadžbini, saopštio je sudija Višeg suda u Valjevu Dragan Obradović uz obrazloženje da je to neophodno zbog dopune dokaznog postupka. Novo ročište zakazano je za 9. februar do kada bi trebalo da se pribave dopunski podaci Arhiva Jugoslavije, kao i da se sasluša istoričar dr Bojan Dimitrijević.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  U Višem sudu u Valjevu

  Odluka o rehabilitacija Kalabića biće doneta 5. januara

  Odluka o rehabilitaciji Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske garde Kraljevske vojske u otadžbini, biće doneta 5. januara sledeće godine. Zahtev za rehabilitaciju Kalabića podnela je njegova unuka Valjevka Vesna Kalabić.

 • Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Sporazum sa Tužilaštvom

  Gvozdenović uplatio 50.000 u humanitarne svrhe i izbegao krivično gonjenje

  Protiv gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića neće biti pokrenut krivični postupak zbog verbalnog napada na službeno lice jer je prihvatio institut odlaganja krivičnog gonjenja uz obavezu da u humanitarne svrhe uplati 50.000 dinara, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Osnovnom javnom tužilaštvu.

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Za prvih šest meseci u Prekršajnom sudu

  Najviše saobraćajnih prekršaja

  Sudije Prekršajnog suda u Valjevu, koji pokriva Grad Valjevo i pet opština Kolubarskog okruga, u prvih šest meseci ove godine primile su 8.670 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka po različitim osnovama. Ovaj broj zahteva, kako navode u ovom sudu, skoro je isti kao 2015. godine od januara do juna.

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Rešenjem Apelacionog suda u Beogradu

  Ukinute osuđujuće presude Gledoviću i Filipoviću

  Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepene osuđujuće presude Branku Gledoviću, profesoru VIPOS-a i studentu Milanu Filipoviću i naložio ponovno suđenje. Kako je objavljeno na sajtu Apelacionog suda, presuda Višeg suda u Valjevu, doneta 3. decembra 2015, ukinuta je zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka.

 • Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Pred Osnovnim sudom u Valjevu

  Akumulatori povukli tužbu protiv Vuletića

  Direktor privatizovane fabrike Krušik Akumulatora, David Babić povukao je tužbu protiv Predraga Vuletića, saopšteno je Vuletiću na glavnom pretresu pred Osnovnim sudom u Valjevu. Babić je Vuletića tužio za krivično delo narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti Krušik Akumulatora zbog podataka objavljenih na jednoj od pres konferencija u Gradskom odboru Nove Srbije, čiji je Vuletić član.

 • Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Počelo ponovljeno suđenje

  Prihvaćen zahtev dr Gvozdenovića za novim veštačenjem

  U Osnovnom sudu u Valjevu, pred sudijom Brankom Marković danas je započeto ponovljeno suđenje dr Slobodanu Gvozdenoviću optuženom za „teško delo protiv zdravlja ljudi“ počinjeno 23/24. januara 2007, kada nije na vreme porodio Ivanu Katić iz Kožuara, kod Uba, zbog čega je došlo do uginuća ploda, koji je, po nalazima veštaka i Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu, „bio sposoban za vanmaterični život“.

 • Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Promena na čelu Osnovnog suda u Valjevu

  Branka Marković vf predsednika Osnovnog suda

  Sudija Branka Marković postavljena je za vršioca funkcije predsednika Osnovnog suda u Valjevu, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs u tom sudu. Mogući izbor sudije Branke Marković za vf predsednika Osnovnog suda u Valjevu, najavile su kolubarske.rs još prošle godine u novembru. Marković je zamenila predsednicu Ljiljanu Karać, koja je razrešena na sednici Narodne skupštine Srbije, 12. februara, na predlog Visokog saveta sudstva, posle inicijative koju je pokrenuo ministar pravde Nikola Selaković. Odluku je, shodno važećim propisima, donela Biljana Savić, predsednica Višeg suda u Valjevu.