Registracija Prijava preko FB

Tema: Pravosuđe

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Pred Višim sudom u Valjevu

  Šestoviću šest i po godina za dilovanje droge

  Pred Višim sudom u Valjevu Radovan Šestović je ouđen nepravosnažno na 6,5 godina zatvora zbog preprodaje droge i sprečavanje službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti, potvrđeno je Kolubarskim.rs u tom sudu.

 • Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
  Osuđeni na višegodišnje kazne zatvora

  Apelacioni sud potvrdio presudu bivšim policajcima

  Apelacioni sud u Beogradu jpotvrdio je presudu Višeg suda u Valjevu kojom su na višegodišnje kazne zatvora osuđeni bivši inspektori Policijske uprave Valjevo Dejan Subotić i Milan Ćulafić. Oni su u više navrata zahtevali i primali novčanu korist od osobe iz kriminogene sredine da bi mu otkrivali poverljive informacije o policijskim akcijama usmerenim prema njemu, kao i da bi mu pružali odgovarajuću "zaštitu" od drugih policijskih službenika.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Ponovo odložen glavni pretres za ubistvo u "Zipi"

  Kažnjeni advokati jer nisu došli na suđenje

  Glavni pretres pred Višim sudom u postupku protiv Sretena Nikolića okrivljenog za teško ubistvo Damjana Dragojlovića u kafiću "Zipa" je odložen zbog toga što se Nikolićevi advokati danas nisu pojavili u sudnici. Prihvaćen je zahtev za izuzeće sudije Mitra Đenisića, člana Krivičnog veća. Umesto njega sudija Vesna Herceg.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Odloženo suđenje za ubistvo u "Zipi"

  Advokati okrivljenog traže izuzeće člana veća

  Pred Višim sudom u Valjevu, postupak protiv Sretena Nikolića okrivljenog za ubistvo Damjana Dragojlovića, danas je odložen na neodređeno vreme, jer je odbrana zatržila izuzeće sudije Mitra Đenisića zbog sumnje u njegovu pristrasnost.

 • Gvozdenović napušta Sud (foto: Kolubarske.rs)
  Prvostepena presuda Osnovog suda u Valjevu

  Slobodan Gvozdenović nije kriv za smrt nerođenog deteta

  Osnovni sud u Valjevu doneo je prvostepenu presudu da ginekolog dr Slobodan Gvozdenović (SNS), aktuelni gradonačelnik Valjeva, nije kriv za smrt nerođenog deteta Ivane Katić iz Kožuara kod Uba. Majka je presudu dočekala u suzama, tužilaštvo i oštećeni su najavili žalbu, dok je Gvozdenovićev advokat istakao da je "ovaj pstupak tipičan primer zloupotrebe pravosuđa u političke svrhe".

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Nastavljeno u Višem sudu saslušanjem svedoka

  Suđenje za ubistvo u "Zipi"

  U Višem sudu nastavljeno je suđenje Sretenu Nikoliću optuženom da je 2016. godine u kafiću "Zipa" ubio Damjana Dragojlovića i teže i lakše povredio još tri osobe. Delove iskaza nekoliko svedoka, advokat odbrane Predrag Vasović je okarakterisao kao neverodostojne, u koliziji sa snimcima sa kamere i pristrasno.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Svedočili konobari i gosti

  Nastavljeno suđenje za ubistvo u "Zipi"

  Danas je u Višem sudu u Valjevu, iskazom svedoka optužbe, nastavljeno suđenje Sretenu Nikoliću (24) optuženom da je u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine u kafiću "Zipa" ubio Damjana Dragojlovića (25) i teže i lakše povredio još tri osobe. Branioci Sretena Nikolića stavili su primedbe na iskaze većine svedoka,

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Suđenje za ubistvo u “Zipi”

  Odložen glavni pretres jer su advokati imali udes

  Danas je odložen glavni pretres pred Krivičnim većem Višeg suda u Valjevu u postupku protiv Sretena Nikolića (24) okrivljenog za ubistvo Damjana Dragojlovića (25), počinjeno u kafiću "Zipa", u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine, kada su dve osobe teško a jedna lakše povređena.

 • Osnovni sud (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  UNS: Osnovni sud u Valjevu da omogući izveštavanje novinarima

  Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje što novinarima u Valjevu nije bilo dozvoljeno da prisustvuju glavnom pretresu u postupku koji se vodi protiv dr Vladimira Rankovića, "Javnost rada sudaje garantovana i sledeći put ovaj sud će obezbediti uslove za rad novinara", rekla je predsednica Osnovnog suda Branka Marković.

 • Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
  U Osnovnom sudu u Valjevu

  Sudija nije dozvolio novinarima da prisustvuju suđenju

  Dvojici valjevskih novinara, dopisnicima "Politike" i "Blica", sudija Osnovnog suda u Valjevu Dragan Pavlović nije dozvolio da prisustvuju glavnom pretresu u postupku protiv dr Vladimira Rankovića, lekara specijaliste pedijatrije u valjevskoj bolnici, okrivljenog za teško delo protiv zdravlja ljudi, koji se vodi pred Osnovnim sudom u Valjevu.