Registracija Prijava preko FB

Tema: Pravosuđe

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Viši sud u Valjevu

  Rehabilitovan Nikola Kalabić

  Viši sud u Valjevu rehabilitovao je nekadašnjeg komandanta Gorske garde Jugoslovenske vojske u otadžbini, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs u Višem javnom tužilaštvu u koje je stiglo rešenje o rehabilitaciji nekadašnjeg četničkog komandanta doneto 27. aprila i obrazloženo na 36 kucanih strana.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Pred Višim sudom u Valjevu

  Zatvor za bivše policajce

  Krivično veće Višeg suda u Valjevu, kojim je predsedavala sudija Jasmina Terzić, izreklo je danas osam godina zatvora Dejanu Subotiću (40), a sedam i po godina zatvora Milanu Ćulafiću (36), obadvojici iz Valjeva, bivšim policjacima Policijske uprave u Valjevu.

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Skupštine Srbije

  Mile Nikolić izabran za tužioca u Osnovnom tužilaštvu

  Dosadašnjii v.d. funkcije Mile Nikolić, glasovima poslanika u Skupštini Srbije, izabran je za javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu na period od šest godina.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Pred Višim sudom

  U maju odluka o rehabilitaciji Kalabića

  Pred Višim sudom u Valjevu održane su završne reči u postupku po zahtevu za rehabilitaciju nekadašnjeg komandanta Gorske garde Jugoslovenske vojske u otadžbini Nikole Kalabića, koji je pokrenula njegova unuka Vesna Kalabić. Konačna odluka biće poznata u maju.

 • Služba za katastar nepokretnosti Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Pred Osnovnim sudom

  Načelnik valjevskog katastra osuđen za prevaru

  Načelnik Službe za katastar nepokretnosti Valjevo Miroslav Mijanović osuđen je pravosnažno pred Osnovnim sudom u Valjevo za krivično delo prevara u službi. Kako se navodi u presudi, Mijanović je "zloupotrebom svog službenog položaja netačno predstavljao

 • Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
  U sudskom procesu protiv dr Slobodana Gvozdenovića

  Sledi novo ročište, da li i superveštačenje?

  Veštačenje Odbora za sudsko-medicinska veštačenja Medicinskog fakulteta u Novom Sadu pokazalo je da ginekolog dr Slobodan Gvozdenović, aktuelni gradonačelnik Valjeva, nije kriv za smrt nerođene bebe Ivane i Saše Katića iz sela Kožuar kod Uba, prenose mediji.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Novo ročište 9. februara

  Nastavlja se postupak o rehabilitaciji Kalabića

  Nastavlja se postupak o rehabilitaciji Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske garde Kraljevske vojske u otadžbini, saopštio je sudija Višeg suda u Valjevu Dragan Obradović uz obrazloženje da je to neophodno zbog dopune dokaznog postupka. Novo ročište zakazano je za 9. februar do kada bi trebalo da se pribave dopunski podaci Arhiva Jugoslavije, kao i da se sasluša istoričar dr Bojan Dimitrijević.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  U Višem sudu u Valjevu

  Odluka o rehabilitacija Kalabića biće doneta 5. januara

  Odluka o rehabilitaciji Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske garde Kraljevske vojske u otadžbini, biće doneta 5. januara sledeće godine. Zahtev za rehabilitaciju Kalabića podnela je njegova unuka Valjevka Vesna Kalabić.

 • Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
  Sporazum sa Tužilaštvom

  Gvozdenović uplatio 50.000 u humanitarne svrhe i izbegao krivično gonjenje

  Protiv gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića neće biti pokrenut krivični postupak zbog verbalnog napada na službeno lice jer je prihvatio institut odlaganja krivičnog gonjenja uz obavezu da u humanitarne svrhe uplati 50.000 dinara, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Osnovnom javnom tužilaštvu.

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Za prvih šest meseci u Prekršajnom sudu

  Najviše saobraćajnih prekršaja

  Sudije Prekršajnog suda u Valjevu, koji pokriva Grad Valjevo i pet opština Kolubarskog okruga, u prvih šest meseci ove godine primile su 8.670 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka po različitim osnovama. Ovaj broj zahteva, kako navode u ovom sudu, skoro je isti kao 2015. godine od januara do juna.