Registracija Prijava preko FB

Tema: Pravosuđe

 • Slobodan Gvozdenović sa advokatom ulazi u Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Pred Osnovnim sudom u Valjevu

  Odložen nastavak suđenja dr Gvozdenoviću

  Osnovni sud u Valjevu odložio je na neodređeno vreme današnji nastavak suđenja ginekologu dr Slobodanu Gvozdenoviću optuženom za smrt nerođenog deteta porodice Katić iz Kožuara kod Uba.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Odlukom Višeg suda

  Produžen pritvor načelniku i službeniku Gradske uprave

  Današnjom odlukom Višeg suda u Valjevu ponovo je produžen pritvor do 30 dana načelniku Gradske uprave Aleksandru Vujić Subotiću (1983) i službeniku te uprave A. Đ. (1983), saznaju Kolubarske.rs.

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Ima li zastoja u istrazi o mitu u Gradskoj upravi

  Ko je i zbog čega "pritiskao" Vujića Subotića?

  S obzirom na to da nekoliko dana kolaju priče o tome kako je na Aleksandra Vujića Subotića (34), bivšeg načelnika jedne od dve gradske uprave u Valjevu, koji je gotovo dva meseca u pritvoru zbog sumnje da je primao mito i namešatao tendere, te falsifikovao isprave i zloupotrebio službeni položaj, Kolubarske.rs su pokušale da istraže šta se zapravo događa.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Istraga o primanju i davanju mita

  Viši sud odbio sve žalbe

  Viši sud u Valjevu odbio je sve žalbe u krivičnom predmetu istrage o primanju i davanju mita, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs u Višem tužilaštvu. Odbijene su žalbe branilaca načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića i službenika te uprave A. Đ. na rešenja o produženju pritvora na novih 30 dana, ali i žalbe višeg tužioca na ukidanje pritvora ostalim učesnicima te afere.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Odlukom Višeg suda u Valjevu

  Samo gradskim službenicima produžen pritvor

  Današnjom odlukom Višeg suda u Valjevu pritvor do 30 dana produžen je načelniku Gradske uprave Aleksandru Vujić Subotiću (1983) i službeniku te uprave A. Đ. (1983), dok je ukinut grupi vlasnika i odgovornih lica u preduzećima iz Valjeva, Šapca i Novog Sada, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Višem tužilaštvu koje je tražilo produžetak pritvora za sve osumnjičene i najavljuje žalbu na odluku Suda.

 • Tadić, Momčilov i Gvozdenović ulaze u Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Nastavljeno suđenje pred Osnovnim sudom

  Oštra polemika dr Božića i dr Momčilova na suđenju dr Gvozdenoviću

  Pred Osnovnim sudom u Valjevu danas je nastavljeno suđenje valjevskom gradonačelniku, ginekologu dr Slobodanu Gvozdenoviću optužnom za smrt nerođenog deteta Ivane Katić iz Kožuara, kod Uba, do čega je došlo pre deset godina. Na današnjem ročištu pred sudijom Biljanom Jankićević "koplja" su ukrstili sudski obducent dr Ljubiša Božić, kao svedok, i as. dr Paja Momčilov, ginekolog i savetnik odbrane Slobodana Gvozdenovića, a njihova polemika na momente je prerasla u svađu.

 • Viši sud Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  Viši sud u Valjevu

  Pritvor za sedmoro osumnjičenih

  Viši sud u Valjevu, na zahtev Višeg tužilaštva, odredio je pritvor do 30 dana službenicima Gradske uprave A. V. S. (1983) i A. Đ. (1983), kao i petorici vlasnika i odgovornih lica u preduzećima iz Valjeva, Šapca i Novog Sada.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Viši sud u Valjevu

  Rehabilitovan Nikola Kalabić

  Viši sud u Valjevu rehabilitovao je nekadašnjeg komandanta Gorske garde Jugoslovenske vojske u otadžbini, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs u Višem javnom tužilaštvu u koje je stiglo rešenje o rehabilitaciji nekadašnjeg četničkog komandanta doneto 27. aprila i obrazloženo na 36 kucanih strana.

 • Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
  Pred Višim sudom u Valjevu

  Zatvor za bivše policajce

  Krivično veće Višeg suda u Valjevu, kojim je predsedavala sudija Jasmina Terzić, izreklo je danas osam godina zatvora Dejanu Subotiću (40), a sedam i po godina zatvora Milanu Ćulafiću (36), obadvojici iz Valjeva, bivšim policjacima Policijske uprave u Valjevu.

 • Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
  Na sednici Skupštine Srbije

  Mile Nikolić izabran za tužioca u Osnovnom tužilaštvu

  Dosadašnjii v.d. funkcije Mile Nikolić, glasovima poslanika u Skupštini Srbije, izabran je za javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu na period od šest godina.