Registracija Prijava preko FB

Tema: Manifestacije

 • Novogodišnja jelka na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
  Za najmlađe, može i za odrasle

  Šest dana novogodišnjeg programa

  Novogodišnji program, namenjan pre svega najmlađim sugrađanima, trajaće ne samo jedan dan ili jednu noć, nego će trajati šest dana, najavili su organizatori.

 • Slaven Batočanin i Zoran Mujbegović (foto: Đorđe Đoković)
  Naredna tri dana u znaku Bitlsa

  Treća po redu BitlVAnia

  Treća po redu BitlVAnia ili treći po redu performans by Slaven Batočanin & Zoran Mujbegović počinje večeras i trajaće do subote "uz obilje dobre svirke i zabave". Večeras od 19.00 časova u Istraživačkoj kući u njihovom kafeu "Avantura" nastupaju valjevski bendovi Lazar Avramović i prijatelji, Jana i Đurđa, Blue train, Džimi i Dejan, Ivan i Siniša, Pilot blues bend, a specijalni gost biće Živko Ivković.

 • Sajam zapošljavanja (foto: Đorđe Đoković)
  Za 292 slobodna radna mesta preko 600 zainteresovanih

  Na Sajmu zapošljavanja najviše traženi inženjeri i zanatlije

  Na jesenjem Sajmu zapošljavanja u Grand hotelu u potrazi za poslom bilo je preko 600 nezaposlenih, pretežno mladih, dok je u ponudi bilo 292 slobodna radna mesta. Pored inženjera, ovaj put tržene su i zanatlije kojih je i u Valjevu sve manje, a potrebe za tim kadrovima su sve veće.

 • Festival nauke Valjevske gimnazije (foto: Đorđe Đoković)
  U okviru programa 146 godina škole

  Festival nauke Valjevske gimnazije

  Na 4. Festivalu nauke Valjevske gimnazije učestvovali su, pored valjevskih gimnazijalaca i nastavnika, i učenici i nastavnici Prve kragujevačke gimnazije. U đačkom klubu "Gimnazijalac" okupilo se preko 70 mladih zaljubljenika u nauku koji su demonstrirali brojne i zanimljive eksperimente iz matematike, fizike, hemije, biologije, astronomije, dok su gosti iz Kragujevca prikazali projekte iz elektronike.

 • Plato ispred Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
  Istorijat i značaj vašara

  Valjevo je među prvim gradovima u kome je ustanovljen panađur

  Od prvog pomena imena 1393. godine Valjevo se razvijalo kraj korita Kolubare, a varoš se širila sa tešnjarske kaldrme. U 19. veku osim od poljoprivrede stanovnici Valjeva bavili su se trgovinom i zanatstvom.

 • Štand Valjeva na Sajmu u Banja Luci (foto: www.valjevo.rs)
  Unapređenje ekonomske saradnja dva grada

  Valjevci na sajmu u Banja Luci

  Jesenji sajam u Banja Luci, gde je boravila delegacija Valjeva i Regionalne privredne komore, a na kome su se predstavili i valjevski privrednici, bio je prilika za razgovore o ekonomskoj saradnji dva grada.

 • Gastro fest (foto: Đorđe Đoković)
  Prvi Gastro fest

  Promocija Valjeva?

  Prvi Gastro fest, festival gulaša, prasića, jagnjića i ostalih festivalskih đakonija, uz prateći festivalski zabavni kulturno-umetnički program, održan je juče na "dokazano dobrom i pravom mestu" za takve i slične manifestacije ispred Centra za kulturu.

 • Sajam knjiga u Beogradu (foto: Kolubarske.rs)
  Na Sajmu knjiga u Beogradu

  Zapažen nastup valjevskih bibliotekara na Forumu

  Na Sajam knjiga u Beogradu, najznačajnijoj manifestaciji kulture u regionu koji je zatvoren juče, bili su i bibliotekari iz Kolubarskog okruga. Kupovina novih naslova, promocije, tribine, okrugli stolovi, samo su deo ponude i mogućnosti za profesionalce iz biblioteka da na pravi način isprate kulturni događaj godine.

 • Sajam preduzetništva (foto: Đorđe Đoković)
  Ohrabrenje i pomoć za sopstveni posao

  Na Sajmu preduzetništva preko 400 posetilaca

  Na desetom Sajmu preduzetništva, koji su organizovali Srpska asocijacija menadžera, agencija DNA Communications i Američka agencija za međunarodni razvoj u okviru projekta "Šansa za novi početak", danas se u Valjevu predstavilo oko 200 preduzetničkih inicijativa.

 • Hotel Grand (foto: Đorđe Đoković)
  Danas u Grand hotelu

  Sajam preduzetništva

  Deseti Sajam preduzetništva, koji se organizuje u okviru projekta "Šansa za novi početak", održava se danas od 12.00 do 16.00 časova u Grand hotelu u Valjevu. Prema najavi organizatora na Sajmu će biti izloženo oko 200 preduzetničkih ideja za pokretanje sopstvenog posla.