Registracija Prijava preko FB

Tema: Manifestacije

 • BitlVAnia (foto: Đorđe Đoković)
  Od 6. do 10. decembra

  BitlVAnia po četrvti put

  Četvrta po redu BitlVAnia ove godine trajaće pet dana i biće održana na više lokacija sa više različitih sadržaja. Muzika Bitlsa, kao i muzika tog vremena, sviraće se i slušati u kafeima Avantura i Bela Kuća, i holu Centra za kulturu.

 • Sala Valjevske gimnazije (foto: Đorđe Đoković)
  Večeras u Valjevskoj gimnaziji tribina

  "Ličnosti kojima se divimo" - Arsenić i Antonić

  Valjevska gimnazija brojnim programima, od tribina, književnih večeri, pozorišnih predstava, do naučnih i sportskih, obeležava 147 godina postojanja. Večeras u 18.30 u svačanoj sali Valjevske gimnazije na tribini "Ličnosti kojima se divimo" govoriće Dušan Arsenić, arhitekta, dizajner, scenoigraf, karikaturista i Branko Antonić, novinar i glumac.

 • Dani gljiva (foto: Gljivarsko društvo)
  Proteklog vikenda na Divčibarama

  Uprkos lošem vremenu 1000 gostiju na Danima gljiva

  Ovogodišnja Turistička manifestacija Dani gljiva, koja je proteklog vikenda održana na Divčibarama, bila je izuzetno uspešna i posećena uprkos hladnom i kišovitom vremnenu. Prema proceni organizatora na manifestaciji, sa tradicijom dugom 22 godine, u subotu i nedelju je bilo preko 1.000 gostiju iz cele Srbije što predstavlja veliki uspeh, ako se uzmu u obzir loši vremenski uslovi.

 • Ministri na Čvarkijadi (foto: Kolubarske.rs)
  Rekordan broj posetilaca

  Na "Čvarkijadi" četvoro ministara

  Među 50.000 posetilaca, koliko organizatori tvrde da je bilo na 12. Festivalu duvan čvaraka u Valjevu, bilo je četvoro ministara u Vladi Republike Srbije. "To znači da ovaj naš festival ima dobru reputaciju i da smo napravili prepoznatljivu manifestaciju, koja je iz godine u godinu sve bolja", rekao je idejni tvorac "valjevske čvarkijade" Slavan Batočanin.

 • Festival duvan čvaraka (foto: Đorđe Đoković)
  Na keju Kolubare

  U nedelju dvanaesta "Čvarkijada"

  Ovogodišnji 12. po redu Festival duvan čvaraka biće održan u nedelju, 8. oktobra na keju Kolubare kod Centra za kulturu. Prema najavi organizatora učestvovaće 60 oranijaša, takmičiće se njih 25, dok će ostali učestvovati u revijalnom delu, biće oko 100 izlagača, a očekuje se i do 50.000 gostiju ne samo iz Valjeva, već iz čitave Srbije i inostranstva.

 • Dani gljiva na Divčibarama (2016.) (foto: Kolubarske.rs)
  U organizaciji Gljivarskog društva

  Dani gljiva na Divčibarama ovog vikenda

  Dani gljiva, manifestacija sa tradicijom dugom 22 godine, biće održana ovog vikenda na Divčibarama. Svečano otvaranje dvodnevne manifestacije, u organizaciji Gljivarskog društva Valjevo, je u subotu u 11 časova ispred hotela "Heba" na Divčibarama.

 • Dečja nedelja (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Dečja nedelja do 8. oktobra

  "Gradimo mostove među generacijama- za radost svakog deteta"

  Slogan ovogodišnje manifestacije "Dečja nedelja", koja počinje danas i trajaće do 8. oktobra, je "Gradimo mostove među generacijama- za radost svakog deteta".

 • Plakat za predstavu Ruža sa dva mirisa
  Četvrta predstava Abrofesta

  "Ruža sa dva mirisa"

  Četvrta predstava ovogodišnjeg Abro festa je "Ruža sa dva mirisa" u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, koja će biti odigrana večeras od 20 časova na sceni Centra za kulturu.

 • Plakat Kaskader (foto: Dušan Arsenić)
  Treća predstava Abro festa

  Komedija "Kaskader"

  Treća predstava ovogodišnjeg Abro fesra je "Kaskader", poetična komedija, koja će premijerno biti izvedena večeras na sceni Centra za kulturu od 20 časova. Kroz pricu o naličju jednog dana filmskog snimanja, autor nas suočava na duhovit i neodoljiv način sa sudarom svetova na margini. Jednog, koji je ostao samo u fronclama sećanja i novog koji još nije uspeo da se razabere u maglama, potrošenih i lakovernih nadanja, to je "Kaskader".

 • Talente grande y tu madre (foto: Đorđe Đoković)
  Na Abro festu

  Umesto pozorišne predstave veče improvizacije

  U okviru ovogodišnjeg Abro festa sinoć je, pred malobrojnom valjevskom publikom, četvoro glumca Akademije umetnosti iz Novog Sada odigralo komediju "Talente grande y tu madre". Ova komedija je zapravo "uskočila" umesto predstave "Deca", po tekstu Maksima Gorkog, koju igraju studenti četvrte godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, među kojima je i Valjevac Nikola Jezdić.