Registracija Prijava preko FB

Tema: Obrazovanje

 • Tehnička škola (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Pojedini smerovi kao dualno obrazovanje

  Najviše mesta u Tehničkoj školi

  Ove godine u srednjim školama Kolubarskog i Mačvanskog okruga biće 200 mesta više u odnosu na broj svršenih osmaka. Kako je saopšteno u Školskoj upravi za 4.510 učenika osmog razreda predviđeno je 4.710 slobodnih mesta u srednjim školama u 14 gradova i opština dva okruga.

 • Andrej Poglajen (foto: Đorđe Đoković)
  Slovenački učenici i nastavnici bili gosti Gimnazije

  Valjevo ima dušu

  Učenici i nastavnici gimnazije "Jurij Vega" iz slovenačkog grada Idrije boravili su u višednevnoj poseti Valjevskoj gimnaziji. U okviru programa razmene, koji je radnog karaktera, 23 učenika i dva nastavnika bili su gosti ovdašnje gimnazije gde su imali priliku da se upoznaju sa radom najstarije valjevske srednje škole, ali i da posete Valjevo, Beograd i da se druže sa vršnjacima.

 • Startit Centar u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Mesto okupljanja IT zajednice

  I u Valjevu otvoren Startit Centar

  U Valjevu je otvoren Startit Centar koji će Valjevcima pružiti besplatnu edukaciju iz internet preduzetništva, kurseve programiranja, i biće to, kako je rečeno na otvaranju, centralno mesto okupljanja lokalne IT zajednice gde će se učiti, ali i razmenjivati iskustva.

 • LOVA
  COR raspisao konkurs

  Studentski timski radovi u oblasti lokalnih budžeta

  Centar za održiv lokalni i regionalni razvoj iz Šušeoke (COR) raspisao je konkurs za tri najbolja studentska timska rada u oblasti lokalnih budžeta, kako bi se podstakla participacija mladih i njihovo uključivanje u argumentovanu debatu o mogućim unapređenjima u upravljanju lokalnim javnim finansijama.

 • Najbolji matematičari Integral kupa (foto: Dragan Krunić)
  Na prvom "Integral kupu"

  Najbolji matematičari iz Beograda

  Pobednik prvog "Integral kupa" u ekipnoj konkurenciji je ekipa Matematičke gimnazije iz Beograda, druga je bila Valjevska gimnazija, a treća ekipa Gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša.

 • VIPOS (foto: Đorđe Đoković)
  U VIPOS-u promovisan

  Zbornik radova sa studentskog Festivala

  Visoka poslovna škola strukovnih studija promovisala je "Zbornik radova i katalog hobija 13. Festivala studentskih radova". Reč je o publikaciji u kojoj je predstavljeno deset stručnih radova iz svih oblasti koje se izučavaju u valjevskoj državnoj visokoj školi, a čiji su autori studenti VIPOS-a

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Program obeležavanja 146 godina Valjevske gimnazije

  Predstavljanje romana Luke Tripkovića

  "Osmeh pod gorom maslinovom", naziv je knjige Luke Tripkovića koja će biti predstavljena večeras u 18.30 časova u Valjevskoj gimnaziji. O ovom romanu u izdanju Matice srpska u ediciji "Prva knjiga", govoriće dr Vladislava Gordić Petković, dr Mileta Prodanović, Miloš Jevtić i autor Luka Tripković.

 • Kabinet informatike (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Imenovana radna grupa za formiranje MIC-a

  Međuregionalni informacioni centar 2018. u Valjevu

  Rešenjem Gradskog veća imenovana je radna grupa za formiranje Međuregionalnog informacionog centra (MIC) kojom će predsedavati zamenik gradonačlnika Dragan Jeremić, dok je koordinator projekta direktor Tehničke škole Branko Goloskoković.

 • Osnovci (foto: www.valjevo.rs)
  Đački parlament

  Osnovci žele više koncerata i predstava

  Članovi učeničkih parlamenata valjevskih osnovnih škola predložili su da program „Dečje nedelje“ sledeće godine bude upotpunjen koncertima i pozorišnim predstavama.

 • VIPOS (foto: Đorđe Đoković)
  Za Dan Visoke poslovne škole strukovnih studija

  Promovisan projekat za turistički razvoj Brankovine

  Projekat "Predlog za nacrt strategije razvoja Brankovine kao turističke mikrodestinacije”, koji je urađen u saranji sa Narodnim muzejom, predstavila je Visoka poslovna škola strukovnih studija obeležavajući Dan škole i 37. rođendan