Registracija Prijava preko FB

Tema: Obrazovanje

 • Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Plan upisa u skladu sa potrebama tržišta rada

  U srednjim školama više mesta nego osmaka

  U valjevskim srednjim školama biće 1.080 slobodnih mesta, a osmi razred završava 873 učenika. Biće mesta i za svršene osnovce iz drugih opština. U planu je otvaranje novih smerova – tehničar grejanja i klimatizacije, elektrotehničar informacionih tehnologija i službenik u bankarstvu i osiguranju.

 • Andrija Tanasković u Bečkoj sali (foto: Muzička škola)
  Još jedan uspeh učenika muzičke škole

  Andrija Tanasković nastupao u čuvenoj Bečkoj sali

  Učenik MŠ “Živorad Grbić” Andrija Tanasković predstavio je svoj grad i školu koncertiranjem u čuvenoj Bečkoj sali Mocarteum fondacije u Salcburgu. Njegov nastp je još jedno veliko priznanje za kvalitet rada valjevske muzičke škole!

 • Nova biblioteka Gimnazije (foto: Đorđe Đoković)
  U Valjevskoj gimnaziji

  U starom zdanju moderna biblioteka

  U zdanju sagrađenom 1906. godine, rekonstruisan je jedan deo, dobio je moderan i savremeni oblik u koji kada uđete čini vam se kao da ste u nekom drugom vremenu i drugom prostoru. Na spratu starog zdanja Valjevske gimnazije od nedavno se nalazi biblioteka koja pripada budućnosti.

 • Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
  Umetnica, studentkinja Berklija preneće svoja iskustva

  Tamara Jokić gost Muzičke škole

  Studentkinja muzičkog koledža Berkli Tamara Jokić, izuzetno talentovana interpretatorka fado muzike, ali i drugih muzičkih žanrova, danas će biti gost valjevske muzičke škole. Učenici škole će imati priliku da kroz radionicu-masterklas pevanja sa Tamarom

 • Šesta škola (foto: Đorđe Đoković)
  Preseljenje do kraja godine?

  Nova zgrada Šeste škole još uvek bez đaka

  I pored najave da će se đaci OŠ "Milovan Glišić" u novu školsku zgradu preseliti "najverovatnije 8. novembra" to se neće dogoditi zbog toga što još uvek nije obezbeđena neophodna dokumentacija. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović nije bio voljan da odgovori na pitanje novinara o završetku škole u Brđanima, niti da precizno kaže da li će se đaci peseliti 8. novembra.

 • Sportski tereni u Poljoprivrednoj školi (foto: Đorđe Đoković)
  Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete

  Karavan "Duh mladosti" u Poljoprivrednoj školi

  Danas u Valjevu boravi karavan „Duh mladosti“, koji organizuje Omladinska organizacija Spirit of Youth, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U prostoru Poljoprivredne škole u Valjevu će predstavnici Ministarstva boraviti od 16 do 20 časova, gde će organizovati brojne sportske i edukativne aktivnosti.

 • VIPOS (foto: Đorđe Đoković)
  Odlukom nacionalne Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta

  Na VIPOS-u i program master strukovnih studija

  Visoka poslovna škola strukovnih studija je dobila program master studija, odnoso studija drugog stepena visokog obrazovanja, saopšteno je iz ove škole. U prvoj generaciji master strukovnih studija na VIPOS-u odobreno je 50 mesta za samofinansirajuće studente.

 • Predškolci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  U Muzičkoj školi

  Promocija programa za predškolce

  Valjevska muzička škola realizovaće promociju svojih godišnjih programa namenjenih predškolcima (5 i 6 godina starosti) i učenicima prvog i drugog razreda osnovne škole pod nazivom "Nota do note, pesmica". Promocija godišnjih programa za predškolce je danas u 18 časova u svečanoj sali škole.

 • Ekonomska škola (foto: Đorđe Đoković)
  U okviru projekta Ministarstva privrede

  Rekonstruisan fiskulturni blok u Ekonomskoj školi

  Završena je rekonstrukcija fiskulturnog bloka u Ekonomskoj školi u koju je uloženo oko sedam miliona dinara, saopštio je kabinet gradonačelnika Valjeva. Kako se navodi u saopštenju, radovi su realizovani u okviru projekta Ministarstva privrede, za unapređenje lokalne i regionalne infrastrukture, koje je obezbedilo polovinu potrebnog novca za rekonstrukciju fiskulturne sale Ekonomske škole, dok je drugu polovinu novca obezbedio grad Valjevo.

 • Prvaci u OŠ Seste Ilić (foto: Đorđe Đoković)
  Počela škola

  U valjevskim školama više prvaka nego lane

  Nova školska godina danas je počela za 758 đaka prvaka u valjevskim osnovnim školama, što je za 12 više nego lane. Da li će Grad organizovati prijem još uvek nije poznato s obzirom na to da nema nikakve informacije o eventualnom prijemu ili svečanosti za đake prvake.