Registracija Prijava preko FB

Tema: Obrazovanje

 • Startit Centar u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Mesto okupljanja IT zajednice

  I u Valjevu otvoren Startit Centar

  U Valjevu je otvoren Startit Centar koji će Valjevcima pružiti besplatnu edukaciju iz internet preduzetništva, kurseve programiranja, i biće to, kako je rečeno na otvaranju, centralno mesto okupljanja lokalne IT zajednice gde će se učiti, ali i razmenjivati iskustva.

 • LOVA
  COR raspisao konkurs

  Studentski timski radovi u oblasti lokalnih budžeta

  Centar za održiv lokalni i regionalni razvoj iz Šušeoke (COR) raspisao je konkurs za tri najbolja studentska timska rada u oblasti lokalnih budžeta, kako bi se podstakla participacija mladih i njihovo uključivanje u argumentovanu debatu o mogućim unapređenjima u upravljanju lokalnim javnim finansijama.

 • Najbolji matematičari Integral kupa (foto: Dragan Krunić)
  Na prvom "Integral kupu"

  Najbolji matematičari iz Beograda

  Pobednik prvog "Integral kupa" u ekipnoj konkurenciji je ekipa Matematičke gimnazije iz Beograda, druga je bila Valjevska gimnazija, a treća ekipa Gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša.

 • VIPOS (foto: Đorđe Đoković)
  U VIPOS-u promovisan

  Zbornik radova sa studentskog Festivala

  Visoka poslovna škola strukovnih studija promovisala je "Zbornik radova i katalog hobija 13. Festivala studentskih radova". Reč je o publikaciji u kojoj je predstavljeno deset stručnih radova iz svih oblasti koje se izučavaju u valjevskoj državnoj visokoj školi, a čiji su autori studenti VIPOS-a

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Program obeležavanja 146 godina Valjevske gimnazije

  Predstavljanje romana Luke Tripkovića

  "Osmeh pod gorom maslinovom", naziv je knjige Luke Tripkovića koja će biti predstavljena večeras u 18.30 časova u Valjevskoj gimnaziji. O ovom romanu u izdanju Matice srpska u ediciji "Prva knjiga", govoriće dr Vladislava Gordić Petković, dr Mileta Prodanović, Miloš Jevtić i autor Luka Tripković.

 • Kabinet informatike (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Imenovana radna grupa za formiranje MIC-a

  Međuregionalni informacioni centar 2018. u Valjevu

  Rešenjem Gradskog veća imenovana je radna grupa za formiranje Međuregionalnog informacionog centra (MIC) kojom će predsedavati zamenik gradonačlnika Dragan Jeremić, dok je koordinator projekta direktor Tehničke škole Branko Goloskoković.

 • Osnovci (foto: www.valjevo.rs)
  Đački parlament

  Osnovci žele više koncerata i predstava

  Članovi učeničkih parlamenata valjevskih osnovnih škola predložili su da program „Dečje nedelje“ sledeće godine bude upotpunjen koncertima i pozorišnim predstavama.

 • VIPOS (foto: Đorđe Đoković)
  Za Dan Visoke poslovne škole strukovnih studija

  Promovisan projekat za turistički razvoj Brankovine

  Projekat "Predlog za nacrt strategije razvoja Brankovine kao turističke mikrodestinacije”, koji je urađen u saranji sa Narodnim muzejom, predstavila je Visoka poslovna škola strukovnih studija obeležavajući Dan škole i 37. rođendan

 • Profesori VIPOS-a (foto: Predrag Vujanac)
  Profilisano obrazovanje u funkciji ruralnog i regionalnog razvoja

  VIPOS, sa partnerima, spreman za realizaciju projekta

  Visoka poslovna škola strukovnih studija (VIPOS), kao koordinator, i NVO Centar za održiv lokalni i regionalni razvoj Šušeoka, kao kreator inicijative, pokreću projekat pod nazivom “Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji”, rečeno je na konferenciji za novinare.

 • Aleksandar Gogić (foto: Mateja Manojlović)
  U Valjevskoj gimnaziji

  Tri predavanja sa dalekog zapada

  Sinoć je u Valjevskoj gimnaziji održana tribina pod nazivom „Tri predavanja sa dalekog zapada“, na kojoj su tri naučnika iz Amerike, od kojih je jedan bivši valjevski gimnazijalac, držali kratke prezentacije sa temom iz svoje oblasti istraživačkog delovanja.