Registracija Prijava preko FB

Tema: Obrazovanje

 • Sedište Školske uprave Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Od ponedeljka polaganje prijemnih ispita

  U srednjim školama više mesta nego što ima malih maturanata

  Sledeće nedelje osmaci polažu prijemni ispit za upis u jednu od pet srednjih škola u Valjevu. U ovoj školskoj godini osmi razred je završilo 873 učenika, 46 više nego prošle godine, a u srednjim školama ima 1.080 slobodnih mesta.

 • Koncert muzičke škole (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Danas se održava

  Prijemni ispit za upis u muzičku školu

  U Muzičkoj školi "Živorad Grbić" danas se održava prijemni ispit za upis u prvi razred osnovne muzičke škole sa početkom u 18 časova. Škola otvara vrata za decu iz Valjeva, Lajkovca i Mionice u kojoj bi izdvojeno odeljenje MŠ počelo sa radom od 1. septembra.

 • Okrugli sto na Singidunumu (foto: Đorđe Đoković)
  Okrugli sto na fakultetu Singidunum: "Sprečavanje i suzbijanje nasilja u porodici"

  U prvih pet meseci 206 slučajeva nasilja u porodici

  Na teritoriji Kolubarskog okruga u prvih pet meseci ove godine prijavljen je identičan broj slučajeva nasilja u porodici kao i lane u istom periodu ili do početka primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, rečeno je na okruglom stolu na temu ”Sprečavanje i suzbijanje nasilja u porodici” na Fakultetu "Singidunum".

 • Dvorište Gimnazije nakon žurke maturanata (foto: Đorđe Đoković)
  Završetak srednje škole i proslave

  Veseli maturanti

  Učenici završnih razreda trogodišnjih i četvorogodinjih srednjih stručnih škola raspuštaju se danas, dok su maturanti gimnazija sa nastavom završili 24. maja. Večeras žurka na Gradskom trgu za maturante tri škole, Gimnazijalci prošle nedelje slavili i ostavili haos u školskom dvorištu.

 • Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Plan upisa u skladu sa potrebama tržišta rada

  U srednjim školama više mesta nego osmaka

  U valjevskim srednjim školama biće 1.080 slobodnih mesta, a osmi razred završava 873 učenika. Biće mesta i za svršene osnovce iz drugih opština. U planu je otvaranje novih smerova – tehničar grejanja i klimatizacije, elektrotehničar informacionih tehnologija i službenik u bankarstvu i osiguranju.

 • Andrija Tanasković u Bečkoj sali (foto: Muzička škola)
  Još jedan uspeh učenika muzičke škole

  Andrija Tanasković nastupao u čuvenoj Bečkoj sali

  Učenik MŠ “Živorad Grbić” Andrija Tanasković predstavio je svoj grad i školu koncertiranjem u čuvenoj Bečkoj sali Mocarteum fondacije u Salcburgu. Njegov nastp je još jedno veliko priznanje za kvalitet rada valjevske muzičke škole!

 • Nova biblioteka Gimnazije (foto: Đorđe Đoković)
  U Valjevskoj gimnaziji

  U starom zdanju moderna biblioteka

  U zdanju sagrađenom 1906. godine, rekonstruisan je jedan deo, dobio je moderan i savremeni oblik u koji kada uđete čini vam se kao da ste u nekom drugom vremenu i drugom prostoru. Na spratu starog zdanja Valjevske gimnazije od nedavno se nalazi biblioteka koja pripada budućnosti.

 • Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
  Umetnica, studentkinja Berklija preneće svoja iskustva

  Tamara Jokić gost Muzičke škole

  Studentkinja muzičkog koledža Berkli Tamara Jokić, izuzetno talentovana interpretatorka fado muzike, ali i drugih muzičkih žanrova, danas će biti gost valjevske muzičke škole. Učenici škole će imati priliku da kroz radionicu-masterklas pevanja sa Tamarom

 • Šesta škola (foto: Đorđe Đoković)
  Preseljenje do kraja godine?

  Nova zgrada Šeste škole još uvek bez đaka

  I pored najave da će se đaci OŠ "Milovan Glišić" u novu školsku zgradu preseliti "najverovatnije 8. novembra" to se neće dogoditi zbog toga što još uvek nije obezbeđena neophodna dokumentacija. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović nije bio voljan da odgovori na pitanje novinara o završetku škole u Brđanima, niti da precizno kaže da li će se đaci peseliti 8. novembra.

 • Sportski tereni u Poljoprivrednoj školi (foto: Đorđe Đoković)
  Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete

  Karavan "Duh mladosti" u Poljoprivrednoj školi

  Danas u Valjevu boravi karavan „Duh mladosti“, koji organizuje Omladinska organizacija Spirit of Youth, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U prostoru Poljoprivredne škole u Valjevu će predstavnici Ministarstva boraviti od 16 do 20 časova, gde će organizovati brojne sportske i edukativne aktivnosti.