Registracija Prijava preko FB

Tema: Obrazovanje

 • Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
  Od jeseni

  Šest Valjevaca studenti muzičkih akademija

  Rezultati prijemnog ispita na fakultete doneli su sjajne vesti u valjevsku muzičku školu, budući da će od oktobra, čak šest mladih Valjevaca, svršenih maturanata MŠ "Živorad Grbić" nastaviti svoje školovanje na muzičkim akademijama u Beogradu i Novom Sadu, Nikola Todorović (klavir), Vojislav Živić ( violina) i Danijela Mićić (muzički saradnik) studiraće FMU u Beogradu, dok će Jovana Kojić (sopran), Jana Rašić ( violina) i Mitar Jovanović (violina), mladi talentovani muzičari svoje dalje školovanje nastaviti na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu.

 • Startit Centar u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  U Startit Centru od 17. jula

  Besplatna radionica programiranja za osnovce

  Valjevo je među šest gradova u Srbiji gde će tokom leta biti organizovane besplatne radionice programiranja u Startit Centru. Ovaj kurs je namenjen osnovcima od petog do osmog razreda, a trajaće od 17. do 19. jula u prostorijama Startit Centra u Knez Miloševoj ulici 23.

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  U srednjim školama Kolubarskog okruga

  Posle prvog upisnog kruga ostalo 141 slobodno mesto

  U Kolubarskom okrugu posle prvog upisnog kruga ostalo je 141 slobodno mesto, najviše na Ubu 45, slede Osečina sa 35, Ljig sa 27, Valjevo sa 19 i Mionica sa 13, dok je najmanje u Lajkovcu gde su ostala dva slobodna mesta za upis svršenih osnovaca.

 • Vukovci i đaci generacije (foto: Đorđe Đoković)
  Prijem za najbolje đake

  Valjevo ima 147 "vukovaca"

  Prijem za 147 srednjoškolaca i osnovaca đaka generacije i dobitnika Vukove diplome organizovao je danas gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, koji je najboljim valjevskim učenicima poručio - "učite i živite punim životom i verujte da ste vi baš ti koji treba da pokrenu ovu zemlju!".

 • VIPOS (foto: Đorđe Đoković)
  Prvi upisni rok

  Produžen rok za predaju dokumenata za upis na VIPOS

  Predaja dokumenata za prvi upisni rok na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija produžena je do subote 1. jula, kada je zakazano polaganje prijemnog ispita. Valjevska državna visoka škola u školskoj 2017/18. godini upisuje 229 studenata na prvu godinu osnovnih strukovnih studija, a od tog broja njih 130 će studirati na teret budžeta države.

 • Prva osnovna škola (foto: Đorđe Đoković)
  Prvi dan male mature

  Osmaci danas polažu test iz srpskog jezika

  Danas počinje završni ispit za osmake koji će polagati test iz srpskog jezika, a iz Školske uprave poručuju da nema mesta za brigu, jer u srednjim školama ima više mesta nego što je svršenih osmaka.

 • Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
  Tradicionalno u junu

  Valjevska muzička škola otvara vrata za prvake

  Mališani koji vole muziku i imaju želju da počnu sa učenjem nekog muzičkog instrumenta mogu doći na prijemni ispit u muzičku školu. Ovogodišnji termini su 6. i 13. jun od 18 časova, saopšteno je iz MŠ "Živorad Grbić".

 • Tehnička škola (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Pojedini smerovi kao dualno obrazovanje

  Najviše mesta u Tehničkoj školi

  Ove godine u srednjim školama Kolubarskog i Mačvanskog okruga biće 200 mesta više u odnosu na broj svršenih osmaka. Kako je saopšteno u Školskoj upravi za 4.510 učenika osmog razreda predviđeno je 4.710 slobodnih mesta u srednjim školama u 14 gradova i opština dva okruga.

 • Andrej Poglajen (foto: Đorđe Đoković)
  Slovenački učenici i nastavnici bili gosti Gimnazije

  Valjevo ima dušu

  Učenici i nastavnici gimnazije "Jurij Vega" iz slovenačkog grada Idrije boravili su u višednevnoj poseti Valjevskoj gimnaziji. U okviru programa razmene, koji je radnog karaktera, 23 učenika i dva nastavnika bili su gosti ovdašnje gimnazije gde su imali priliku da se upoznaju sa radom najstarije valjevske srednje škole, ali i da posete Valjevo, Beograd i da se druže sa vršnjacima.

 • Startit Centar u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Mesto okupljanja IT zajednice

  I u Valjevu otvoren Startit Centar

  U Valjevu je otvoren Startit Centar koji će Valjevcima pružiti besplatnu edukaciju iz internet preduzetništva, kurseve programiranja, i biće to, kako je rečeno na otvaranju, centralno mesto okupljanja lokalne IT zajednice gde će se učiti, ali i razmenjivati iskustva.