Registracija Prijava preko FB

Tema: Obrazovanje

 • Šesta škola (foto: Đorđe Đoković)
  Preseljenje do kraja godine?

  Nova zgrada Šeste škole još uvek bez đaka

  I pored najave da će se đaci OŠ "Milovan Glišić" u novu školsku zgradu preseliti "najverovatnije 8. novembra" to se neće dogoditi zbog toga što još uvek nije obezbeđena neophodna dokumentacija. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović nije bio voljan da odgovori na pitanje novinara o završetku škole u Brđanima, niti da precizno kaže da li će se đaci peseliti 8. novembra.

 • Sportski tereni u Poljoprivrednoj školi (foto: Đorđe Đoković)
  Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete

  Karavan "Duh mladosti" u Poljoprivrednoj školi

  Danas u Valjevu boravi karavan „Duh mladosti“, koji organizuje Omladinska organizacija Spirit of Youth, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U prostoru Poljoprivredne škole u Valjevu će predstavnici Ministarstva boraviti od 16 do 20 časova, gde će organizovati brojne sportske i edukativne aktivnosti.

 • VIPOS (foto: Đorđe Đoković)
  Odlukom nacionalne Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta

  Na VIPOS-u i program master strukovnih studija

  Visoka poslovna škola strukovnih studija je dobila program master studija, odnoso studija drugog stepena visokog obrazovanja, saopšteno je iz ove škole. U prvoj generaciji master strukovnih studija na VIPOS-u odobreno je 50 mesta za samofinansirajuće studente.

 • Predškolci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  U Muzičkoj školi

  Promocija programa za predškolce

  Valjevska muzička škola realizovaće promociju svojih godišnjih programa namenjenih predškolcima (5 i 6 godina starosti) i učenicima prvog i drugog razreda osnovne škole pod nazivom "Nota do note, pesmica". Promocija godišnjih programa za predškolce je danas u 18 časova u svečanoj sali škole.

 • Ekonomska škola (foto: Đorđe Đoković)
  U okviru projekta Ministarstva privrede

  Rekonstruisan fiskulturni blok u Ekonomskoj školi

  Završena je rekonstrukcija fiskulturnog bloka u Ekonomskoj školi u koju je uloženo oko sedam miliona dinara, saopštio je kabinet gradonačelnika Valjeva. Kako se navodi u saopštenju, radovi su realizovani u okviru projekta Ministarstva privrede, za unapređenje lokalne i regionalne infrastrukture, koje je obezbedilo polovinu potrebnog novca za rekonstrukciju fiskulturne sale Ekonomske škole, dok je drugu polovinu novca obezbedio grad Valjevo.

 • Prvaci u OŠ Seste Ilić (foto: Đorđe Đoković)
  Počela škola

  U valjevskim školama više prvaka nego lane

  Nova školska godina danas je počela za 758 đaka prvaka u valjevskim osnovnim školama, što je za 12 više nego lane. Da li će Grad organizovati prijem još uvek nije poznato s obzirom na to da nema nikakve informacije o eventualnom prijemu ili svečanosti za đake prvake.

 • Učionica (foto: Đorđe Đoković)
  Novine u novoj školskoj godini

  Tri nova predmeta, e-dnevnik, uvođenje uniformi...

  Tri nova ili takozvana "redizajnirana" predmeta za učenike petog razreda, više sporta u školama, elektronski dnevnik, uvođenje uniforme u škole, samo su neke od novina o kojima je na konferenciji za novinare govorila načelnica Školske uprave za Kolubarski i Mačvanski okrug Zorica Jocić.

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Iz budžeta za osnovne i srednje škole

  Za popravke i opremu izdvojeno 44 miliona dinara

  U budžetu Valjeva za tekuće popravke i investiciono održavanje škola planirano je 34,7 milona dinara, od toga za osnovne škole 24,9 miliona, dok je za srednje škole izdvojeno 9,8 miliona dinara. Iz gradske kase biće izdvojeno i dodatnih 9,2 miliona za nabavku opreme.

 • Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
  Od jeseni

  Šest Valjevaca studenti muzičkih akademija

  Rezultati prijemnog ispita na fakultete doneli su sjajne vesti u valjevsku muzičku školu, budući da će od oktobra, čak šest mladih Valjevaca, svršenih maturanata MŠ "Živorad Grbić" nastaviti svoje školovanje na muzičkim akademijama u Beogradu i Novom Sadu, Nikola Todorović (klavir), Vojislav Živić ( violina) i Danijela Mićić (muzički saradnik) studiraće FMU u Beogradu, dok će Jovana Kojić (sopran), Jana Rašić ( violina) i Mitar Jovanović (violina), mladi talentovani muzičari svoje dalje školovanje nastaviti na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu.

 • Startit Centar u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  U Startit Centru od 17. jula

  Besplatna radionica programiranja za osnovce

  Valjevo je među šest gradova u Srbiji gde će tokom leta biti organizovane besplatne radionice programiranja u Startit Centru. Ovaj kurs je namenjen osnovcima od petog do osmog razreda, a trajaće od 17. do 19. jula u prostorijama Startit Centra u Knez Miloševoj ulici 23.