Registracija Prijava preko FB

Tema: Obrazovanje

 • Ekonomska škola (foto: Đorđe Đoković)
  U okviru projekta Ministarstva privrede

  Rekonstruisan fiskulturni blok u Ekonomskoj školi

  Završena je rekonstrukcija fiskulturnog bloka u Ekonomskoj školi u koju je uloženo oko sedam miliona dinara, saopštio je kabinet gradonačelnika Valjeva. Kako se navodi u saopštenju, radovi su realizovani u okviru projekta Ministarstva privrede, za unapređenje lokalne i regionalne infrastrukture, koje je obezbedilo polovinu potrebnog novca za rekonstrukciju fiskulturne sale Ekonomske škole, dok je drugu polovinu novca obezbedio grad Valjevo.

 • Prvaci u OŠ Seste Ilić (foto: Đorđe Đoković)
  Počela škola

  U valjevskim školama više prvaka nego lane

  Nova školska godina danas je počela za 758 đaka prvaka u valjevskim osnovnim školama, što je za 12 više nego lane. Da li će Grad organizovati prijem još uvek nije poznato s obzirom na to da nema nikakve informacije o eventualnom prijemu ili svečanosti za đake prvake.

 • Učionica (foto: Đorđe Đoković)
  Novine u novoj školskoj godini

  Tri nova predmeta, e-dnevnik, uvođenje uniformi...

  Tri nova ili takozvana "redizajnirana" predmeta za učenike petog razreda, više sporta u školama, elektronski dnevnik, uvođenje uniforme u škole, samo su neke od novina o kojima je na konferenciji za novinare govorila načelnica Školske uprave za Kolubarski i Mačvanski okrug Zorica Jocić.

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Iz budžeta za osnovne i srednje škole

  Za popravke i opremu izdvojeno 44 miliona dinara

  U budžetu Valjeva za tekuće popravke i investiciono održavanje škola planirano je 34,7 milona dinara, od toga za osnovne škole 24,9 miliona, dok je za srednje škole izdvojeno 9,8 miliona dinara. Iz gradske kase biće izdvojeno i dodatnih 9,2 miliona za nabavku opreme.

 • Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
  Od jeseni

  Šest Valjevaca studenti muzičkih akademija

  Rezultati prijemnog ispita na fakultete doneli su sjajne vesti u valjevsku muzičku školu, budući da će od oktobra, čak šest mladih Valjevaca, svršenih maturanata MŠ "Živorad Grbić" nastaviti svoje školovanje na muzičkim akademijama u Beogradu i Novom Sadu, Nikola Todorović (klavir), Vojislav Živić ( violina) i Danijela Mićić (muzički saradnik) studiraće FMU u Beogradu, dok će Jovana Kojić (sopran), Jana Rašić ( violina) i Mitar Jovanović (violina), mladi talentovani muzičari svoje dalje školovanje nastaviti na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu.

 • Startit Centar u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  U Startit Centru od 17. jula

  Besplatna radionica programiranja za osnovce

  Valjevo je među šest gradova u Srbiji gde će tokom leta biti organizovane besplatne radionice programiranja u Startit Centru. Ovaj kurs je namenjen osnovcima od petog do osmog razreda, a trajaće od 17. do 19. jula u prostorijama Startit Centra u Knez Miloševoj ulici 23.

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  U srednjim školama Kolubarskog okruga

  Posle prvog upisnog kruga ostalo 141 slobodno mesto

  U Kolubarskom okrugu posle prvog upisnog kruga ostalo je 141 slobodno mesto, najviše na Ubu 45, slede Osečina sa 35, Ljig sa 27, Valjevo sa 19 i Mionica sa 13, dok je najmanje u Lajkovcu gde su ostala dva slobodna mesta za upis svršenih osnovaca.

 • Vukovci i đaci generacije (foto: Đorđe Đoković)
  Prijem za najbolje đake

  Valjevo ima 147 "vukovaca"

  Prijem za 147 srednjoškolaca i osnovaca đaka generacije i dobitnika Vukove diplome organizovao je danas gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, koji je najboljim valjevskim učenicima poručio - "učite i živite punim životom i verujte da ste vi baš ti koji treba da pokrenu ovu zemlju!".

 • VIPOS (foto: Đorđe Đoković)
  Prvi upisni rok

  Produžen rok za predaju dokumenata za upis na VIPOS

  Predaja dokumenata za prvi upisni rok na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija produžena je do subote 1. jula, kada je zakazano polaganje prijemnog ispita. Valjevska državna visoka škola u školskoj 2017/18. godini upisuje 229 studenata na prvu godinu osnovnih strukovnih studija, a od tog broja njih 130 će studirati na teret budžeta države.

 • Prva osnovna škola (foto: Đorđe Đoković)
  Prvi dan male mature

  Osmaci danas polažu test iz srpskog jezika

  Danas počinje završni ispit za osmake koji će polagati test iz srpskog jezika, a iz Školske uprave poručuju da nema mesta za brigu, jer u srednjim školama ima više mesta nego što je svršenih osmaka.