Registracija Prijava preko FB

Tema: Nevreme

 • Opet kiša (foto: Đorđe Đoković)
  Pljusak i grmljavina

  Za četiri časa 37 litara kiše

  U Valjevu i okolini za nešto više od četiri časa palo je preko 37 litara kiše po metru kvadratnom. Kiša je počela da pada, uz jaku grmljavinu, noćas oko 03.45 časova i nesmanjenim intenzitetom je padala je nekoliko časova.

 • Grad (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje Štaba za vanredne situacije

  Štetu prijavilo 646 građana

  Štetu na objektima, automobilima i usevima, nakon nevremena praćeno gradom i olujnim vetrom, koje je u nedelju pogodilo Valjevo, do sada je prijavilo 646 građana. Najveći broj prijava 351 odnosi se na štete na objektima, na kojima su polupani crepovi i razbijena prozorska stakla. Prijavljena je šteta na 204 automobila i podneta je 91 prijava za štetu na poljoprivrednim usevima, saopšteno je iz Gradske uprave nakon sednice Štaba za vanredne situacije grada Valjeva.

 • Grad (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon nedeljnog nevremena

  Štetu prijavilo 110 građana

  Štetu na automobilima i objektima, nakon nevremena praćeno gradom i olujnim vetrom, koje je u nedelju pogodilo Valjevo, prijavilo je 110 građana. „Najviše prijava, čak 90 je podneto zbog oštećenja na automobilima, dok je 20 građana prijavilo štetu na objektima na kojima su polupani crepovi i stakla.

 • Grad (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

  Grad će tek da kupi 37 protivgradnih raketa

  Do sada je podneto 40 prijava o šteti pričinjenoj nakon vremenskih nepogoda, grada i kiše, koji su zahvatili teritoriju Valjeva i 13 sela, saopšteno je iz Gradske uprave nakon sednice Štaba za vanredne situacije. Nadležne komisije će, od sutra 4. avgusta, na osnovu prijava građana uraditi preliminarnu procenu štete.

 • Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
  Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže

  Grad je prošle nedelje kupio protivgradne rakete

  I pored toga što nabavka protivgradnih raketa nije u nadležnosti lokalne samouprave, Grad Valjevo je prošle nedelje kada je okončana javna nabavka, kupio 40 komada protivgradnih raketa., kaže za Kolubarske.rs zamenik gradonačelnika Žarko Kovač. On tako negira navode da grad nije kupio rakete.

 • Duple trake (foto: Đorđe Đoković)
  Brzinom od 98 kilometara na sat

  Olujni vetar obarao drveće

  U Valjevu je sinoć duvao olujni vetar brzinom od 98 kilometara na sat, što je najveća brzina u poslednjih trideset godina. Vetar je oborio veliki broj drveća, tako da su tokom noći i jutra vatrogasci i radnici Vidraka uklanjali drveće koje je palo na automobile i dalekovode. Osim oborenih stabala i polomljenih crepova oluja nije napravila veću štetu.

 • Čika Ljubina nakon kiše (foto: Đorđe Đoković)
  Dragan Živanović, tehnički direktor Vodovoda

  Slivnici (uglavnom) funkcionišu

  Tokom jučerašnjeg nevremena sa gradom, a potom i posle oluje i pljuska, većina slivnika na gradskim ulicama nije funkcionisala, pa su „potoci“ išli gradskim saobraćajnicama. Odgovor na pitanje, zbog čega se to ponavlja u sličnim situacijama, potražili smo od Dragana Živanovića, tehničkog direktora Vodovoda.

 • Grad (foto: Đorđe Đoković)
  Grad i dalje preti

  Valjevo bez raketa!

  Valjevu i okolini do sutra uveče preti još nekoliko gradonosnih udara, a raketa na protivgradnim stanicama više nema!, rekao je Kolubarskim.rs načelnik Odeljenja proivgradne zaštite RHMZ, Zoran Babić, Valjevac, koji i sam ima kuću na Blizonjskom visu preko puta Radarskog centra, koji koordinira protivgradnom odbranom u Kolubarskom i Mačvanskom okrugu.

 • Grad (foto: Đorđe Đoković)
  Oko 15.05

  Grad u Valjevu

  Nešto posle 15.00 sati u Valjevu je padao grad veličine od zrna pasulja i petodinarke do ploda kajsije. Nevreme je, praćeno vetrom, trajalo desetak minuta, a eventualne štete znaće se, suditi po dosadašnjim iskustvima, tek tokom sutrašnjeg dana. U Radarskom centru na Blizonjskom visu, koje koordinira rad strelaca na protivgradnim stanicama, u vreme dejstava ne vredi zvati jer su prezauzetosti poslom.

 • Zabeleli se krovovi (foto: Kolubarske.rs)
  Bivalo je

  Aprilski sneg

  Nisu neobični aprilski snegovi, kažu meteorolozi. Bilo je u aprilu snega i niske temperaturei u bliskoj budućnosti. Možda smo zaboravili, ali prošle godine 15. aprila bilo je hladno sa temperaturom od samo tri stpena, a po brdima se zabeleo sneg.