Registracija Prijava preko FB

Tema: Pozorište

 • Predstava Alisa (foto: Puls teatar Lazarevac )
  Večeras u Centru za kulturu

  Pozorišna predstava "Alisa"

  U Centru za kulturu večeras će biti odigrana predstava "Alisa", po motivima romana "Alisa u zemlji čuda" Luisa Kerola, u režiji Bojana Lazić. Predstava je realizovana u koprodukciji Puls teatra Lazarevac i Centra za kulturu Valjevo, a projekat je podržalo i sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 • Katarina Vićentijević i Branko Antonić (foto: Đorđe Đoković)
  Večeras na sceni Centra za kulturu

  "Smrt trgovačkog putnika" Gradskog pozorišta

  Gradsko pozorište “Abrašević” izvešće večeras predstavu “Smrt trgovačkog putnika”, u režiji Miroslava Trifunovića, koja je sa velikim uspehom premijerno odigrana krajem septembra u okviru ovogodišnjeg Abro festa.

 • Plakat Černodrinski se vraća kući (foto: Akademija umetnosti Novi Sad)
  Spušta se zavesa na 11. Abro fest

  Večeras "Černodrinski se vraća kući"

  Ovogodišnje, jedanaesto po redu izdanje Abro festa, završava se večeras predstavom "Černodrinski se vraća kući" u produkciji Akademije umetnosti iz Novog Sada. Ova predstava, koju je režirao prof. Ljuboslav Majera, u izvođenju desetak talentovanih mladih glumaca, nedavno je osvojila prvu nagradu na Festivalu dramskih akademija Evrope koji je održan u Bratislavi.

 • Kus petlić (foto: Đorđe Đoković)
  Druga premijera „Kus petlić“

  Oni su profesionalna scena Valjeva

  Druga premijera Gradskog pozorišta „Abrašević“ predstava „Kus petlić“ odigrana u ponedeljak u okviru Abro festa, kao i prethodne dve predstave, pokazala je da Valjevo zaslužuje da ima profesionalnu scenu i da postoje oni koji su za to kadri i voljni.

 • Kus petlić (foto: Dušan Arsenić)
  Abro fest

  Večeras premijera "Kus petlić"

  U okviru jedanaestog Abro festa večeras još jedna premijera Gradskog pozorišta "Abrašević“. Radi se o komediji "Kus petlić" koja će biti izvedena u 20 časova u dvorani Centra za kulturu.

 • Plakat Audicija (foto: Dušan Arsenić)
  Abro fest

  Drugo veče rezervisano za "Audiciju"

  Nakon odličnog početka, Abro fest će večeras biti nastavljen komadom Aleksandra Galina "Audicija" u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda.

 • Katarina Vićentijević i Branko Antonić (foto: Đorđe Đoković)
  Sinoć počeo Abro fest

  Premijera za desetku!

  Premijerom predstave "Smrt trgovačkog putnika" po tekstu Artura Milera, u režiji Miroslava Trifunovića, sinoć je počeo jedanaesti Abro fest. Počeo je tekstom koji, uz odličnu režiju i aktere, proizvodi muk, knedlu u grlu, očaj i beznađe.

 • Smrt trgovačkog putnika (foto: Dušan Arsenić)
  U Centru za kulturu od 22. do 28. septembra

  Premijera predstave "Smrt trgovačkog putnika" otvara Abro fest

  Jedanaesti Abro fest počinje večeras premijerom predstave "Smrt trgovačkog putnika" po tekstu Artura Milera. Jedan od najznačajnijih pisaca svetske dramaturgije i dobitnik “Pulicerove nagrade” Artur Miler u fokus svoje socijalne drame stavlja vreme opšte recesije.

 • Abro fest (foto: Đorđe Đoković)
  U Centru za kulturu od 22. do 28. septembra

  Dobro došli na Abro fest, naši dragi Valjevci

  Jedanaesti po redu Abro fest, u produkciji Gradskog pozorišta “Abrašević”, a pod pokroviteljstvom Grada Valjeva i u saradnji sa Centrom za kulturu, biće održan od 22. do 28. septembra, najavljeno je na konferenciji za novinare.

 • Maja Lukić kao Karolina Nojber (foto: Đorđe Đoković)
  Na pozorišnom festivalu u Smederevu

  Plaketa “Branislav Nušić” za Maju Lukić

  Na ovogodišnjem pozorišnom festivalu “Nušićevi dani”, Maja Lukić je za ulogu Karoline Nojber nagrađena Plaketom sa likom našeg najvećeg komediografa. Na ovom pozorišnom festivalu, koji se po trideset i treći put održava u Smederevu, nastupilo je i Gradsko pozorište „Abrašević“.