Registracija Prijava preko FB

Tema: Pozorište

 • Predstava Nesrećna Kafina (foto: Đorđe Đoković)
  Na Zimskom pozorišnom festivalu za decu u Aleksincu

  Specijalna nagrada za "Nesrećnu kafinu"

  Predstava "Nesrećna Kafina" osvojila je specijalnu nagradu za kolektivnu igru na Zimskom pozorišnom festivalu za decu u Aleksincu. Ovo je prvo učešće na nekom festivalu predstave "Nesrećna Kafina", koja je rađena u koprodukciji Centra za kulturu i Šabačkog pozorišta,

 • Predstava Nesrećna Kafina (foto: Đorđe Đoković)
  Pozorišna predstava za decu

  "Nesrećna Kafina" na dva festivala

  Predstava za decu "Nesrećna Kafina" učestvovaće na dva festivala. Otvoriće Zimski festival pozorišta za decu u Aleksincu, koji počinje danas, dok će 9. februara zatvoriti Festival predstava za decu "Kruška".

 • Kaskader (foto: Đorđe Đoković)
  Na sceni Centra za kulturu

  "Kaskader" poklon predstava Europroma

  Tradicionalno u drugoj polovini januara kompanija "Europrom" poklanja sugrađanima neku od uspešnih pozorišnih predstava. Ovoga puta će to biti komedija Bratislava Brace Petkovića "Kaskader", Gradskog pozorišta “Abrašević”.

 • Predstava Nesrećna Kafina (foto: Đorđe Đoković)
  Večeras premijera dečje predstave

  "Nesrećna Kafina" za srećan početak profesionalne scene!

  Predstava za decu "Nesrećna Kafina", po motivima smešno žalosne igre Jovana Jovanovića Zmaja, premijerno će biti odigrana večeras od 18 časova na sceni Centra za kulturu.

 • Maratonci trče počasni krug (foto: Kolubarske.rs)
  Premijera Gradskog pozorišta "Abrašević"

  Bravo za valjevske "Maratonce"

  Sinoć je, ili bolje rečeno noćas, Gradsko pozorište "Abrašević" premijerno izvelo predstavu "Maratonci trče počasni krug" u režiji Miroslava Trifunovića. I pored kasne premijere, igrana je od 23 časa, i pretople sale ali i scene, sala je bila prepuna, a akteri publiku oduševili, koja ih je nagradila dugim i jakim aplauzom.

 • Predstava Voz (foto: Zvezdara teatar)
  Gostuje Zvezdara teatar

  "Voz" večeras na sceni Centra za kulturu

  Predstava "Voz" Zvezdara teatra po tekstu Kormaka Makartija večeras na sceni Centra za kulturu. U predstavi igraju Voja Brajović i Sergej Trifunović, a režiju i adaptaciju potpisuje Voja Brajović.

 • Branko Đurić Đura (foto: Promo)
  Na sceni Centra za kulturu

  Večeras „Đurologija“

  U Centru za kulturu večeras od 20.00 časova „Đurologija“, autorska hit predstava popularnog glumca i muzičara Branka Đurića Đure. Ovaj svojevrsni (anti) stendap šou, kako ga i sam Đuro voli nazivati, u stvari je zbirka Đurinih razmišljanja koja na zabavan način predstavljaju sve ono što ga nasmejava, ali i nervira u današnjem životu.

 • Okrugli sto
  Okrugli sto na temu da li Valjevu treba i kakvo pozorište

  Valjevo treba da ima pozorište, ali treba da zna da je to "skupa igračka"

  Valjevo treba da ima i imaće profesionalno pozorište, preostaje da odlučimo koji će to model biti, poruka je gradske vlasti. Uopšte se ne dovodi u pitanje da li smo za ili protiv osnivanja profesionalnog pozorišta, pitanje je samo kako će se to pozorište, koje je "skupa igračka", finansirati, poruka je sa nedavno održanog okruglog stola na temu profesionalnog pozorišta u Valjevu koji je okupio, pored gradskog rukovodstva – inicijatora razgovora, i one koji se profesionalno i amaterski bave pozorištem i koji vole pozorište.

 • Predstava Alisa (foto: Puls teatar Lazarevac )
  Večeras u Centru za kulturu

  Pozorišna predstava "Alisa"

  U Centru za kulturu večeras će biti odigrana predstava "Alisa", po motivima romana "Alisa u zemlji čuda" Luisa Kerola, u režiji Bojana Lazić. Predstava je realizovana u koprodukciji Puls teatra Lazarevac i Centra za kulturu Valjevo, a projekat je podržalo i sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 • Katarina Vićentijević i Branko Antonić (foto: Đorđe Đoković)
  Večeras na sceni Centra za kulturu

  "Smrt trgovačkog putnika" Gradskog pozorišta

  Gradsko pozorište “Abrašević” izvešće večeras predstavu “Smrt trgovačkog putnika”, u režiji Miroslava Trifunovića, koja je sa velikim uspehom premijerno odigrana krajem septembra u okviru ovogodišnjeg Abro festa.