Registracija Prijava preko FB

Tema: Pozorište

 • Predstava Nesrećna Kafina (foto: Đorđe Đoković)
  Večeras premijera dečje predstave

  "Nesrećna Kafina" za srećan početak profesionalne scene!

  Predstava za decu "Nesrećna Kafina", po motivima smešno žalosne igre Jovana Jovanovića Zmaja, premijerno će biti odigrana večeras od 18 časova na sceni Centra za kulturu.

 • Maratonci trče počasni krug (foto: Kolubarske.rs)
  Premijera Gradskog pozorišta "Abrašević"

  Bravo za valjevske "Maratonce"

  Sinoć je, ili bolje rečeno noćas, Gradsko pozorište "Abrašević" premijerno izvelo predstavu "Maratonci trče počasni krug" u režiji Miroslava Trifunovića. I pored kasne premijere, igrana je od 23 časa, i pretople sale ali i scene, sala je bila prepuna, a akteri publiku oduševili, koja ih je nagradila dugim i jakim aplauzom.

 • Predstava Voz (foto: Zvezdara teatar)
  Gostuje Zvezdara teatar

  "Voz" večeras na sceni Centra za kulturu

  Predstava "Voz" Zvezdara teatra po tekstu Kormaka Makartija večeras na sceni Centra za kulturu. U predstavi igraju Voja Brajović i Sergej Trifunović, a režiju i adaptaciju potpisuje Voja Brajović.

 • Branko Đurić Đura (foto: Promo)
  Na sceni Centra za kulturu

  Večeras „Đurologija“

  U Centru za kulturu večeras od 20.00 časova „Đurologija“, autorska hit predstava popularnog glumca i muzičara Branka Đurića Đure. Ovaj svojevrsni (anti) stendap šou, kako ga i sam Đuro voli nazivati, u stvari je zbirka Đurinih razmišljanja koja na zabavan način predstavljaju sve ono što ga nasmejava, ali i nervira u današnjem životu.

 • Okrugli sto
  Okrugli sto na temu da li Valjevu treba i kakvo pozorište

  Valjevo treba da ima pozorište, ali treba da zna da je to "skupa igračka"

  Valjevo treba da ima i imaće profesionalno pozorište, preostaje da odlučimo koji će to model biti, poruka je gradske vlasti. Uopšte se ne dovodi u pitanje da li smo za ili protiv osnivanja profesionalnog pozorišta, pitanje je samo kako će se to pozorište, koje je "skupa igračka", finansirati, poruka je sa nedavno održanog okruglog stola na temu profesionalnog pozorišta u Valjevu koji je okupio, pored gradskog rukovodstva – inicijatora razgovora, i one koji se profesionalno i amaterski bave pozorištem i koji vole pozorište.

 • Predstava Alisa (foto: Puls teatar Lazarevac )
  Večeras u Centru za kulturu

  Pozorišna predstava "Alisa"

  U Centru za kulturu večeras će biti odigrana predstava "Alisa", po motivima romana "Alisa u zemlji čuda" Luisa Kerola, u režiji Bojana Lazić. Predstava je realizovana u koprodukciji Puls teatra Lazarevac i Centra za kulturu Valjevo, a projekat je podržalo i sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 • Katarina Vićentijević i Branko Antonić (foto: Đorđe Đoković)
  Večeras na sceni Centra za kulturu

  "Smrt trgovačkog putnika" Gradskog pozorišta

  Gradsko pozorište “Abrašević” izvešće večeras predstavu “Smrt trgovačkog putnika”, u režiji Miroslava Trifunovića, koja je sa velikim uspehom premijerno odigrana krajem septembra u okviru ovogodišnjeg Abro festa.

 • Plakat Černodrinski se vraća kući (foto: Akademija umetnosti Novi Sad)
  Spušta se zavesa na 11. Abro fest

  Večeras "Černodrinski se vraća kući"

  Ovogodišnje, jedanaesto po redu izdanje Abro festa, završava se večeras predstavom "Černodrinski se vraća kući" u produkciji Akademije umetnosti iz Novog Sada. Ova predstava, koju je režirao prof. Ljuboslav Majera, u izvođenju desetak talentovanih mladih glumaca, nedavno je osvojila prvu nagradu na Festivalu dramskih akademija Evrope koji je održan u Bratislavi.

 • Kus petlić (foto: Đorđe Đoković)
  Druga premijera „Kus petlić“

  Oni su profesionalna scena Valjeva

  Druga premijera Gradskog pozorišta „Abrašević“ predstava „Kus petlić“ odigrana u ponedeljak u okviru Abro festa, kao i prethodne dve predstave, pokazala je da Valjevo zaslužuje da ima profesionalnu scenu i da postoje oni koji su za to kadri i voljni.

 • Kus petlić (foto: Dušan Arsenić)
  Abro fest

  Večeras premijera "Kus petlić"

  U okviru jedanaestog Abro festa večeras još jedna premijera Gradskog pozorišta "Abrašević“. Radi se o komediji "Kus petlić" koja će biti izvedena u 20 časova u dvorani Centra za kulturu.