Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Osečina

Vesti iz Opštine Osečina

 • Sajam šljiva (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
  U Osečini

  "Sajam šljiva" od 24. do 27. avgusta

  Ovogodišnji 12. "Sajam šljiva" u Osečini biće održan od 24. do 27. avgusta. Organizatori su pripremili brojne programe, a ove godine u oba sajamska dana biće održani koncerti. Prve večeri manifestacije u petak 25. avgusta od 21 čas nastupiće Dženan Lončarević, dok će u subotu koncert održati Neverne bebe.

 • Takmičari za harambašu (foto: Milan Jugović)
  Na svečanosti "kod topa" u Bratačiću

  Novi harambaša Živomir Pavić iz Plužca

  Na tradicionalnoj svečanosti, koja je osmi put na Ilindan održana u spomen kompleksu "kod topa" u podgorskom selu Bratačić, novi harambaša postao je Živomir Pavić iz sela Plužac, kod Osečine. Bio je najbolji među osam takmičara u narodnom višeboju - skok u dalj iz mesta trupačke, skok u vis preko panja, bacanje kamena s ramena, borna na brvnu, nadvlačenje klipka.

 • Članovi sekcije Razigrano pero sa Lidijom Marić Jovanović (foto: Razigrano pero)
  Literarna i lingvistička sekcija najbolje u Srbiji

  Uspesi učenika škole "Braća Nedić" iz Osečine

  Literarna sekcija "Razigrano pero" i Lingvistička sekcija OŠ "Braća Nedić" iz Osečine osvojile su prva mesta na ovogodišnjem Republičkom takmičenju literarnih i lingvističkih sekcija osnovnih i srednjih škola Srbije koje organizuju Društvo za srpski jezik i književnost Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zadužbina Desanke Maksimović i Vukova zadužbina.

 • Most na putu Valjevo-Loznica (foto: Đorđe Đoković)
  Na teritoriji Osečine

  Građeni mostovi, na redu su putevi

  Na teritoriji opštine Osečina u 2016. godini izgrađena su tri mosta, čiju je gradnju sa 108 miliona dinara finansirala Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Predsednik Opštine Osečina Dragan Aleksić kaže da je osim u gradnju mostova, koji su uništeni u majskim poplavama 2014. godine, uložena su značajna sredstva i u sređivanje korita reke Pecke.

 • Mališani i Deda Mraz posle predstave
  U organizaciji biblioteke

  Novogodišnja predstava za decu iz Osečine i Pecke

  Biblioteka u Osečini je darovala predškolcima i prvacima u Peckoj i Osečini novogodišnju predstavu Vilinska Abrakadabra. Vila Dobrila već godinama ne uspeva da nauči čarolije koje koristi, pomeša reči i rime, doda malo svoje zbunjenosti, a čarolije, nikako da uspeju, tako, nije talentovana.

 • Dragan Aleksić (foto: Đorđe Đoković)
  U novoj, rekonstruisanoj glavnoj ulici

  Od proleća i u Osečini naplata parkiranja

  Najznačajniji infrastrukturni rad u ovoj godini u Osečini je rekonstrukcija Karađorđeve ili glavne ulice, u okviru koga je, pored novog asfalta i trotoara, urađena i zamena starih azbestnih vodovodnih cevi i fekalna kanalizacija.

 • Kristina Savić i najmlađa publika (foto: biblioteka-osecina.org)
  Muzička komedija

  Brak ustvari ljubav

  Uz podršku Kancelarije za mlade i njenog rukovodioca Vladimira Radivojevića publika u Osečini je imala priliku da uživa u muzičkoj komediji "Brak ustvari ljubav", u kojoj igraju poznati beogradski glumci Vladan i Kristina Savić.

 • Sednica Skupštine opštine Osečina (foto: Đorđe Đoković)
  Sednica Skupštine opštine Osečina

  Usvojen rebalans budžeta, Direkcija pripojena JKP "Osečina"

  Odbornici Skupštine opštine Osečina odlučili su da Direkciju za izgradnju "Jadar" pripoje Javnom komunalnom preduzeću "Osečina". Ne sednici lokalnog parlamentra usvojen je rebalans ovogodišnjeg budžeta, odluka o javnim i nekategorisanim putevima na teritoriji Osečine, kao i odluka o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru opštine Osečina.

 • Osečina (foto: Đorđe Đoković)
  Sednica SO Osečina

  Pred odbornicima rebalans budžeta

  Odbornici Skupštine opštine Osečina danas će razmatrati izvršenje budžeta Opštine za prvih devet meseci ove godine, kao i rebalans ovogodišnjeg budžeta. Na dnevnom redu skupštinskog zasedanja je i predlog odluke o usklađivanju poslovanja Javnog komunalnog preduzeća "Osečina" iz Osečine sa Zakonom o javnim preduzećima

 • Prvi put u biblioteci (foto: Ana Ivković )
  Program u osečanskoj biblioteci

  “Prvi put u biblioteci“

  “Prvi put u biblioteci“, naziv je programa koji je organizovan u Biblioteci u Osečini za mame i njihove bebe. Direktorka Ana Ivković kaže da je bilo živo i veselo u Biblioteci u kojoj se okupilo 14 mama sa bebama. Program je imao svoj edukativni, ali i zabavni deo. "U prvom delu programa pedijatar Bosiljka Aleksić govorila je mamama o važnosti dojenja...