Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Osečina

Vesti iz Opštine Osečina

 • Članovi sekcije Razigrano pero sa Lidijom Marić Jovanović (foto: Razigrano pero)
  Literarna i lingvistička sekcija najbolje u Srbiji

  Uspesi učenika škole "Braća Nedić" iz Osečine

  Literarna sekcija "Razigrano pero" i Lingvistička sekcija OŠ "Braća Nedić" iz Osečine osvojile su prva mesta na ovogodišnjem Republičkom takmičenju literarnih i lingvističkih sekcija osnovnih i srednjih škola Srbije koje organizuju Društvo za srpski jezik i književnost Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zadužbina Desanke Maksimović i Vukova zadužbina.

 • Most na putu Valjevo-Loznica (foto: Đorđe Đoković)
  Na teritoriji Osečine

  Građeni mostovi, na redu su putevi

  Na teritoriji opštine Osečina u 2016. godini izgrađena su tri mosta, čiju je gradnju sa 108 miliona dinara finansirala Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Predsednik Opštine Osečina Dragan Aleksić kaže da je osim u gradnju mostova, koji su uništeni u majskim poplavama 2014. godine, uložena su značajna sredstva i u sređivanje korita reke Pecke.

 • Mališani i Deda Mraz posle predstave
  U organizaciji biblioteke

  Novogodišnja predstava za decu iz Osečine i Pecke

  Biblioteka u Osečini je darovala predškolcima i prvacima u Peckoj i Osečini novogodišnju predstavu Vilinska Abrakadabra. Vila Dobrila već godinama ne uspeva da nauči čarolije koje koristi, pomeša reči i rime, doda malo svoje zbunjenosti, a čarolije, nikako da uspeju, tako, nije talentovana.

 • Dragan Aleksić (foto: Đorđe Đoković)
  U novoj, rekonstruisanoj glavnoj ulici

  Od proleća i u Osečini naplata parkiranja

  Najznačajniji infrastrukturni rad u ovoj godini u Osečini je rekonstrukcija Karađorđeve ili glavne ulice, u okviru koga je, pored novog asfalta i trotoara, urađena i zamena starih azbestnih vodovodnih cevi i fekalna kanalizacija.

 • Kristina Savić i najmlađa publika (foto: biblioteka-osecina.org)
  Muzička komedija

  Brak ustvari ljubav

  Uz podršku Kancelarije za mlade i njenog rukovodioca Vladimira Radivojevića publika u Osečini je imala priliku da uživa u muzičkoj komediji "Brak ustvari ljubav", u kojoj igraju poznati beogradski glumci Vladan i Kristina Savić.

 • Sednica Skupštine opštine Osečina (foto: Đorđe Đoković)
  Sednica Skupštine opštine Osečina

  Usvojen rebalans budžeta, Direkcija pripojena JKP "Osečina"

  Odbornici Skupštine opštine Osečina odlučili su da Direkciju za izgradnju "Jadar" pripoje Javnom komunalnom preduzeću "Osečina". Ne sednici lokalnog parlamentra usvojen je rebalans ovogodišnjeg budžeta, odluka o javnim i nekategorisanim putevima na teritoriji Osečine, kao i odluka o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru opštine Osečina.

 • Osečina (foto: Đorđe Đoković)
  Sednica SO Osečina

  Pred odbornicima rebalans budžeta

  Odbornici Skupštine opštine Osečina danas će razmatrati izvršenje budžeta Opštine za prvih devet meseci ove godine, kao i rebalans ovogodišnjeg budžeta. Na dnevnom redu skupštinskog zasedanja je i predlog odluke o usklađivanju poslovanja Javnog komunalnog preduzeća "Osečina" iz Osečine sa Zakonom o javnim preduzećima

 • Prvi put u biblioteci (foto: Ana Ivković )
  Program u osečanskoj biblioteci

  “Prvi put u biblioteci“

  “Prvi put u biblioteci“, naziv je programa koji je organizovan u Biblioteci u Osečini za mame i njihove bebe. Direktorka Ana Ivković kaže da je bilo živo i veselo u Biblioteci u kojoj se okupilo 14 mama sa bebama. Program je imao svoj edukativni, ali i zabavni deo. "U prvom delu programa pedijatar Bosiljka Aleksić govorila je mamama o važnosti dojenja...

 • Likovna radionica (foto: Ana Ivković)
  Likovna radionica za osečanske osnovce

  „Moja mašta može svašta“

  Besplatna likovna radionica pod nazivom „Moja mašta može svašta“ okupila je 24 učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole u Osečini. Ovu radionicu je organizovala Biblioteka, koja je obezbedila sredstva za materijal, tako da je za polaznike sve bilo besplatno.

 • Dečja nedelja u Biblioteci u Osečini (foto: www.osecina.com)
  U okviru Dečje nedelje u Osečini

  Besplatne članske karte za predškolce i prvake

  U okviru manifestacije "Dečja nedelja" koja je realizovana i u Osečini, podeljene su najmlađima, već po tradiciji, besplatne članske karte za Narodnu biblioteku. Ovaj put članovi biblioteke postalo je 67 prvaka i 99 predškolaca.