Registracija Prijava preko FB

Tema: Krušik

 • Ranka Savić (foto: Đorđe Đoković)
  Valjevska fabrika, kao retko koja, bez većih problema

  ASNS u "kontroli" partijskog zapošljavanja u "Krušiku"

  Valjevski "Krušik", za razliku od mnogih kompanija u Srbiji, uspešno posluje, ima obezbeđen posao vredan 280 miliona dolara, otvara nova radna mesta, a zarade su redovne i iznad proseka. Ovo je novinarima izjavila predsenica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije (ASNS) Ranka Savić, nakon posete "Krušiku" gde je razgovarala sa članovima sindikata ASNS i sa direktorom fabrike Mladenom Petkovićem.

 • Aleksandar Vučić u Krušiku
  Premijer u Krušiku

  Aleksandar Vučić pustio u rad novi pogon

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić pustio je danas u rad mašinu u novom pogonu za serijsku proizvodnju raketnih motora vrednom 9,4 miliona evra obezbeđenih iz sopstvenih sredstava. Takođe danas, u Krušiku je položen kamen temeljac za novu kapislanu vrednu deset miliona evra uz pomoć JP Jugomiport SDPR. Buduća kapislana zameniće 4.000.000 evra uvoza iz BiH.

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Novi pogoni u Krušiku

  Vučić sutra seče vrpcu i postavlja kamen temeljac

  Premijer tehničke vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u vojnoj fabrici "Krušik", gde će otvoriti novi pogon za proizvodnju raketnih motora i položiti kamen temeljac za novu kapislanu.

 • Ranka Savić (foto: Đorđe Đoković)
  ASNS u valjevskoj fabrici

  U „Krušiku“ ohrabrujuće i dobro!

  Položaj srpskog radnika je izuzetno težak, osim radnika HK „Krušik“ kojima je obezbeđen posao i zarade, kao i solidni uslovi rada, zaključak je sa kojim su danas čelnici Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata napustili valjevsku vojnu fabriku.

 • Aleksandar Vučić u Mionici (izbori 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
  Otvara Kapislanu

  Premijer Aleksandar Vučić dolazi na proleće u Valjevo

  Premijer Aleksandar Vučić najavio je dolazak u Valjevo krajem aprila kada će otvoriti Kapislanu u „Krušiku”. On je dolazak u Valjevo potvrdio na sednici Skupštine Srbije u subotu, na kojoj je smenjen ministar odbrane Bratislav Gašić. To bi bila prva poseta Valjevu srpskog premijera i lidera SNS od dolaska na vlast naprednjaka.

 • Krušik
  Novi pogoni, nova radna mesta

  “Krušikova” Alatnica biće završena do kraja februara

  Valjevski “Krušik” je u prošloj godini ostvario dobit od oko 200 miliona dinara, a najveće dve investicije u koje je uloženo 20 miliona evra biće završene u ovoj godini. Kako je objavljeno u fabričkim novinama do kraja februara biće otvorena nova Alatnica, dok će Kapislana biti završena do kraja godine.

 • Krušik (foto: www.krusik.rs)
  Krušik Akumulatori pred stečajem?

  Namenska preuzela 72 radnika Akumulatora

  Krušik Namenska je 22. oktobra preuzela radnike Krušik Akumulatora, njih 72, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs u Krušikovoj vojnoj fabrici. Odobrenje za taj potez dala je Državna komisija za davanje saglasnosti za dodatno zapošljavanje i radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava. Rdnici Akumulatora su sporazumno raskinuli radni odnos, a u Namensku su preuzeti na dva meseca verovatno zbog povećanja obima posla. Šta će dalje sa njima biti u ovom trenutku teško je reći.

 • Krušik (foto: MM)
  Nastavlja se kriza u Krušik Akumulatorima

  Direktor Savković podneo ostavku

  Višemesečna kriza u privatizovanoj fabrici valjevskih Krušik Akumulatora nastavlja se uprkos nedavno objavljenoj vesti kako je proizvodnja velikih "nikl kadmijum" baterija za potrebe vojske i policije obnovljena, što je nedavno potvrdio i ministar odbrane Bratislav Gašić prilikom posete Krušiku.

 • Mladen Petković (foto: Đorđe Đoković)
  Direktor o novim poslovima i investicijama

  "Krušik" nije više gubitaš

  Danas je „Krušik“ profitabilno preduzeće koje, za razliku od prethodnog perioda, ne pravi gubitak, ima obedzbeđen posao do 2017. godine, radnici na vreme primaju zarade, a otpočele su i nove investicije, samo su neki od pokazatelja stabilnog poslovanja koje je danas saopštio direktor Mladen Petković na konferernciji za novinare na kojoj je želeo da upozna javnost sa poslovanjem ove vojne fabrike.

 • Petković, Gašić i Vukanić (foto: Đorđe Đoković)
  Ministar odbrane posetio vojnu fabriku

  Gašić najavio 20 miliona evra investicija u Krušiku

  Tokom današnje posete "Krušiku" ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić najavio je u ovoj i narednoj godini investiciju od 20 miliona evra u „jednu od najznačajnijih fabrika namenske industrije Srbije“ i posao za 340 radnika, ukoliko se dobije pozitivan odgovor Vlade Srbije.