Registracija Prijava preko FB

Tema: Krušik

 • Aleksandar Vulin u Krušiku (foto: Kolubarske.rs)
  Ugovoreni poslovi vredni 276 miliona dolara

  Ministar Aleksandar Vulin posetio Krušik

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas valjevski "Krušik", fabriku koja ima ugovorene poslove do 2019. godine i koja zapošljava 2640 radnika, a upravo to je, kako je rekao, razlog njegove posete valjevskoj vojnoj fabrici.

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Razgovor sa rukovodstvom i sindikatom

  Ministar Aleksandar Vulin danas u Krušiku

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetiće danas HK "Krušik" u Valjevu. Predviđeno je da poseta započne sastankom sa rukovodstvom valjevske vojne fabrike i predstavnicima sindikata u 9.30 časova, a potom će ministar odbrane od 10 do 10.30 časova obići novi pogon Kapislane i pogon mehaničke obrade Upaljačnicu.

 • Ranka Savić (foto: Đorđe Đoković)
  Valjevska fabrika, kao retko koja, bez većih problema

  ASNS u "kontroli" partijskog zapošljavanja u "Krušiku"

  Valjevski "Krušik", za razliku od mnogih kompanija u Srbiji, uspešno posluje, ima obezbeđen posao vredan 280 miliona dolara, otvara nova radna mesta, a zarade su redovne i iznad proseka. Ovo je novinarima izjavila predsenica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije (ASNS) Ranka Savić, nakon posete "Krušiku" gde je razgovarala sa članovima sindikata ASNS i sa direktorom fabrike Mladenom Petkovićem.

 • Aleksandar Vučić u Krušiku
  Premijer u Krušiku

  Aleksandar Vučić pustio u rad novi pogon

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić pustio je danas u rad mašinu u novom pogonu za serijsku proizvodnju raketnih motora vrednom 9,4 miliona evra obezbeđenih iz sopstvenih sredstava. Takođe danas, u Krušiku je položen kamen temeljac za novu kapislanu vrednu deset miliona evra uz pomoć JP Jugomiport SDPR. Buduća kapislana zameniće 4.000.000 evra uvoza iz BiH.

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Novi pogoni u Krušiku

  Vučić sutra seče vrpcu i postavlja kamen temeljac

  Premijer tehničke vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u vojnoj fabrici "Krušik", gde će otvoriti novi pogon za proizvodnju raketnih motora i položiti kamen temeljac za novu kapislanu.

 • Ranka Savić (foto: Đorđe Đoković)
  ASNS u valjevskoj fabrici

  U „Krušiku“ ohrabrujuće i dobro!

  Položaj srpskog radnika je izuzetno težak, osim radnika HK „Krušik“ kojima je obezbeđen posao i zarade, kao i solidni uslovi rada, zaključak je sa kojim su danas čelnici Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata napustili valjevsku vojnu fabriku.

 • Aleksandar Vučić u Mionici (izbori 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
  Otvara Kapislanu

  Premijer Aleksandar Vučić dolazi na proleće u Valjevo

  Premijer Aleksandar Vučić najavio je dolazak u Valjevo krajem aprila kada će otvoriti Kapislanu u „Krušiku”. On je dolazak u Valjevo potvrdio na sednici Skupštine Srbije u subotu, na kojoj je smenjen ministar odbrane Bratislav Gašić. To bi bila prva poseta Valjevu srpskog premijera i lidera SNS od dolaska na vlast naprednjaka.

 • Krušik
  Novi pogoni, nova radna mesta

  “Krušikova” Alatnica biće završena do kraja februara

  Valjevski “Krušik” je u prošloj godini ostvario dobit od oko 200 miliona dinara, a najveće dve investicije u koje je uloženo 20 miliona evra biće završene u ovoj godini. Kako je objavljeno u fabričkim novinama do kraja februara biće otvorena nova Alatnica, dok će Kapislana biti završena do kraja godine.

 • Krušik (foto: www.krusik.rs)
  Krušik Akumulatori pred stečajem?

  Namenska preuzela 72 radnika Akumulatora

  Krušik Namenska je 22. oktobra preuzela radnike Krušik Akumulatora, njih 72, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs u Krušikovoj vojnoj fabrici. Odobrenje za taj potez dala je Državna komisija za davanje saglasnosti za dodatno zapošljavanje i radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava. Rdnici Akumulatora su sporazumno raskinuli radni odnos, a u Namensku su preuzeti na dva meseca verovatno zbog povećanja obima posla. Šta će dalje sa njima biti u ovom trenutku teško je reći.

 • Krušik (foto: MM)
  Nastavlja se kriza u Krušik Akumulatorima

  Direktor Savković podneo ostavku

  Višemesečna kriza u privatizovanoj fabrici valjevskih Krušik Akumulatora nastavlja se uprkos nedavno objavljenoj vesti kako je proizvodnja velikih "nikl kadmijum" baterija za potrebe vojske i policije obnovljena, što je nedavno potvrdio i ministar odbrane Bratislav Gašić prilikom posete Krušiku.