Registracija Prijava preko FB

Tema: Krušik

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon javne prodaje

  "Krušik" kupio "Akumulatore"

  Holding korporacija "Krušik" postala je vlasnik "Krušik-Akumulatora", nakon javne prodaje, po početnoj ceni od oko 72 miliona dinara. Kako su preneli valjevski mediji, od te sume je 12 miliona dinara uplaćeno kao depozit za učešće na javnoj prodaji, dok jsu dva objekta "Akumulatora" plaćena oko 60 miliona dinara.

 • Aleksandar Vulin u Krušiku (foto: Kolubarske.rs)
  Ugovoreni poslovi vredni 276 miliona dolara

  Ministar Aleksandar Vulin posetio Krušik

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas valjevski "Krušik", fabriku koja ima ugovorene poslove do 2019. godine i koja zapošljava 2640 radnika, a upravo to je, kako je rekao, razlog njegove posete valjevskoj vojnoj fabrici.

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Razgovor sa rukovodstvom i sindikatom

  Ministar Aleksandar Vulin danas u Krušiku

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetiće danas HK "Krušik" u Valjevu. Predviđeno je da poseta započne sastankom sa rukovodstvom valjevske vojne fabrike i predstavnicima sindikata u 9.30 časova, a potom će ministar odbrane od 10 do 10.30 časova obići novi pogon Kapislane i pogon mehaničke obrade Upaljačnicu.

 • Ranka Savić (foto: Đorđe Đoković)
  Valjevska fabrika, kao retko koja, bez većih problema

  ASNS u "kontroli" partijskog zapošljavanja u "Krušiku"

  Valjevski "Krušik", za razliku od mnogih kompanija u Srbiji, uspešno posluje, ima obezbeđen posao vredan 280 miliona dolara, otvara nova radna mesta, a zarade su redovne i iznad proseka. Ovo je novinarima izjavila predsenica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije (ASNS) Ranka Savić, nakon posete "Krušiku" gde je razgovarala sa članovima sindikata ASNS i sa direktorom fabrike Mladenom Petkovićem.

 • Aleksandar Vučić u Krušiku
  Premijer u Krušiku

  Aleksandar Vučić pustio u rad novi pogon

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić pustio je danas u rad mašinu u novom pogonu za serijsku proizvodnju raketnih motora vrednom 9,4 miliona evra obezbeđenih iz sopstvenih sredstava. Takođe danas, u Krušiku je položen kamen temeljac za novu kapislanu vrednu deset miliona evra uz pomoć JP Jugomiport SDPR. Buduća kapislana zameniće 4.000.000 evra uvoza iz BiH.

 • Krušik (foto: Đorđe Đoković)
  Novi pogoni u Krušiku

  Vučić sutra seče vrpcu i postavlja kamen temeljac

  Premijer tehničke vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u vojnoj fabrici "Krušik", gde će otvoriti novi pogon za proizvodnju raketnih motora i položiti kamen temeljac za novu kapislanu.

 • Ranka Savić (foto: Đorđe Đoković)
  ASNS u valjevskoj fabrici

  U „Krušiku“ ohrabrujuće i dobro!

  Položaj srpskog radnika je izuzetno težak, osim radnika HK „Krušik“ kojima je obezbeđen posao i zarade, kao i solidni uslovi rada, zaključak je sa kojim su danas čelnici Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata napustili valjevsku vojnu fabriku.

 • Aleksandar Vučić u Mionici (izbori 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
  Otvara Kapislanu

  Premijer Aleksandar Vučić dolazi na proleće u Valjevo

  Premijer Aleksandar Vučić najavio je dolazak u Valjevo krajem aprila kada će otvoriti Kapislanu u „Krušiku”. On je dolazak u Valjevo potvrdio na sednici Skupštine Srbije u subotu, na kojoj je smenjen ministar odbrane Bratislav Gašić. To bi bila prva poseta Valjevu srpskog premijera i lidera SNS od dolaska na vlast naprednjaka.

 • Krušik
  Novi pogoni, nova radna mesta

  “Krušikova” Alatnica biće završena do kraja februara

  Valjevski “Krušik” je u prošloj godini ostvario dobit od oko 200 miliona dinara, a najveće dve investicije u koje je uloženo 20 miliona evra biće završene u ovoj godini. Kako je objavljeno u fabričkim novinama do kraja februara biće otvorena nova Alatnica, dok će Kapislana biti završena do kraja godine.

 • Krušik (foto: www.krusik.rs)
  Krušik Akumulatori pred stečajem?

  Namenska preuzela 72 radnika Akumulatora

  Krušik Namenska je 22. oktobra preuzela radnike Krušik Akumulatora, njih 72, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs u Krušikovoj vojnoj fabrici. Odobrenje za taj potez dala je Državna komisija za davanje saglasnosti za dodatno zapošljavanje i radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava. Rdnici Akumulatora su sporazumno raskinuli radni odnos, a u Namensku su preuzeti na dva meseca verovatno zbog povećanja obima posla. Šta će dalje sa njima biti u ovom trenutku teško je reći.