Registracija Prijava preko FB

Tema: Godišnjica

 • Polaganje cveća na spomen obeležje na Petom puku (foto: Đorđe Đoković)
  Obeležen 9. maj Dan pobede nad fašizmom

  Čuvanje antifašističke tradicije srpskog naroda je obaveza svih generacija

  Dan pobede nad fašizmom 9. maj obeležen je u Valjevu polaganjem venaca i cveća na spomen obeležje streljanim i poginulim u borbi protiv fašizma na Petom puku. Vence i cveće su položili predstavnici 2. Centra za obuku Vojske Srbije, Grada Valjeva i predstavnici boračkih organizacija.

 • Park Peti puk (foto: Đorđe Đoković)
  Obeležavanje 9. maja

  Dan pobede nad fašizmom

  Dan pobede nad fašizmom 9. maj danas će biti obeležen u Valjevu polaganjem cveća na spomen obeležje streljanim i poginulim u borbi protiv fašizma na Petom puku.

 • Godišnjica pogibije Milenka Pavlovića (foto: Đorđe Đoković)
  Obeležena godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića

  "Herojska krila i danas nas štite"

  Uprkos godinama koje prolaze, osećaj ponosa i svest o značaju podviga Milenka Pavlovića su sve veći, rečeno je u danu obeležavanja 18 godina od pogibije pilota Milenka Pavlovića, koji je nastradao iznad Valjeva tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

 • Parastos za Zorana Đinđića (foto: Đorđe Đoković)
  Održan parastos u hramu Pokrova presvete Bogorodice

  Godišnjica ubistva premijera Zorana Đinđića

  U hramu Pokrova presvete Bogorodice danas je održan parastos za Zorana Đinđića, premijera Srbije i predsednika DS-a, koji je pred zgradom Vlade Srbije u atentatu ubijen 12. marta 2003. godine. Parastosu su prisustvovali članovi i simpatizeri stranke, kao i građani poštovaoci Điniđićevog dela.

 • Mladi istraživači Srbije (foto: Mladi istraživači Srbije)
  Obeležavanje jubileja

  Mladi istraživači Srbije osnovani u Valjevu pre 40 godina

  Mladi istraživači Srbije danas obeležava jubilej 40 godina postojanja. Decembra 1976. rođeni su u Valjevu Mladi istraživači Srbije, kao prva samonikla organizacija mladih koja nije nastala dekretom ondašnje vlasti. Od astronomije do arheologije, od Paname do Japana, od pre 40 godina do danas Mladi istraživači Srbije sa početnom znatiželjom i danas beleže nove podvige.

 • Miloš Jevtić (foto: Đorđe Đoković)
  Osam decenija života i četiri decenije “Odgovora” Miloša Jevtića

  „Budite dobri ljudi i čitajte!“

  Osam decenija života i četiri decenije edicije "Odgovori" Miloša Jevtića obeleženi su u valjevskoj Biblioteci i na taj način je ukazno poštovanje i divljenje novinaru, Valjevcu, autoru kultne emisije "Gost Drugog programa" i tvorcu "Odgovora" u kojima je sadržano preko 210 naslova.

 • Spomenik palim borcima (foto: Đorđe Đoković)
  Udruženje boraca pisalo premijeru Vučiću

  Rukovodstvo Valjeva nije došlo na obeležavanje Vidovdana

  Udruženje boraca rata od 1990. godine u Valjevu smatra neprimerenim to što valjevsko rukovodstvo nije došlo na obeležavanje Vidovdana i parastos poginulim borcima i umrlim ratnim vojnim invalidima u ratovima od 1990.godine, iako je uredno pozvano. Zbog ovakvog nepoštovanja žrtava i, kako Udruženje boraca navodi, skandala uputili su pismo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i ministru za boračka pitanja Aleksandru Vulinu.

 • Radovan Marjanović i Aleksandar Urošević (foto: Kolubarske.rs)
  Na godišnjem skupu u Brankovini

  Aleksandar Urošević novi predsednik Rotari kluba Valjevo

  Novi predsednik Rotari kluba Valjevo postao je Aleksandar Urošević, koji je dužnost preuzeo od dr Radovana Marjanovića. I ove godine primopredaja dužnosti obavljena je u Brankovini, gde se održavaju tradicionalni godišnji skupovi rotarijanaca.

 • Polaganje venca na spomenik pilotu Milenku Pavlovića (foto: Đorđe Đoković)
  Obeležena godišnjica pogibije

  Lik i delo pilota Pavlovića ne smeju biti zaboravljeni

  “Najmanje što možemo da uradimo jeste da pamtimo, da se sećamo i učimo na onome što je Milenko uradio”, poruka je u danu obeležavanja 17 godina od pogibije pilota Milenka Pavlovića, koji je nastradao tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

 • Spomenik pilotu Milenku Pavloviću (foto: Đorđe Đoković)
  Sećanje na hrabrog pilota

  Obeležavanje godišnjice pogibije Milenka Pavlovića

  Grad Valjevo organizuje polaganje venaca i odavanje počasti pukovniku pilotu Milenku Pavloviću, na dan njegove pogibije - 4. maja u 12.00 časova, na spomen obeležju u Ulici vladike Nikolaja i u selu Bujačić, na mestu pogibije.