Registracija Prijava preko FB

Tema: Godišnjica

 • Mutička škola
  Muzika koja traje

  Muzička škola obeležava 64 godine postojanja

  Muzička škola će, od danas do četvrtka, ciklusom koncerata obeležiti 64 godine postojanja. Svečani program počinje večeras nastupom Alekse Mirkovića, u utorak muzika pobednika sa brojnih talmičenja, u sredu je koncert najboljih učenika klavirskog odseka, dok će u četvrtak biti održan veliki koncert na Desankinom vencu.

 • Prelet MiG- 29 (foto: Đorđe Đoković)
  Sećanje na hrabrost i junaštvo

  Milenko Pavlović je heroj naše generacije

  Tačno u 12.04 časova, u vreme kada je pre 19 godina pilot pukovnik Milenko Pavlović herojski poginuo braneći svoju zemlju od NATO agresora, iznad Valjeva je preleteo MiG-29, kojim je upravljao potpukovnik Milovan Đorđević i na taj način odao počast heroju.

 • Polaganje venca na spomenik pilotu Milenku Pavloviću (foto: Đorđe Đoković)
  19 godina od bombardovanja

  Sećamo se svih koji su izgubili život u NATO agresiji

  Polaganjem venaca na spomenik heroju i žrtvama agresije, obeležen je Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja. U delegaciji Grada nije bio niko od rukovodstva. Nije bilo govora i izjava, "jer nisu predviđene, takav je dogovor u celoj Srbiji".

 • Parastos za Zorana Đinđića (foto: Đorđe Đoković)
  Parastos u hramu Pokrova presvete Bogorodice

  Petnaest godina od ubistva premijera Zorana Đinđića

  Na današnji dan pre 15 godina ubijen je premijer Srbije i lider DS Zoran Đinđić. Politička pozadina ubistva nikada nije otkrivena. U hramu Pokrova presvete Bogorodice održan je parastos za Zorana Đinđića, prisustvovali su članovi i simpatizeri DS-a, kao i građani poštovaoci Điniđićevog dela.

 • IUS Radovan Trnavac Mića
  Dve decenije Internacionalnog studija

  "Moguće je i kada je nemoguće"

  Grad Valjevo je 1997. godine osnovao Internacionalni umetnički studio i dao mu ime "Radovan Trnavac Mića", a cilj je bio da ugosti poznate umetnike širom sveta. Danas, nakon dve decenije cilj je ostvarem s obzirom na to da je ugostio preko 300 umetnika sa različitih krajeva sveta, koji su Galeriji poklonili 232 umetnička dela, koja danas čine jednu od najznačajnijih kolekcija internacionalne umetnosti s kraja 20. i početka 21. veka i koja ostaje u kulturnoj baštini Srbije.

 • Izložba u Trnavcu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Jubilej vredan pažnje

  Dve decenije "Trnavca"

  Internacionalni umetnički studio "Radovan Trnavac Mića" danas obeležava jubilej 20 godina postojanja. Ova kulturno-umetničke institucija već dve decenije uspešno radi na spajajnju i prezenatciji različitih kultura širom zemaljske kugle posredstvom univerzalnog umetničkog jezika, razumljivog na celoj planeti.

 • Obeležen Dan oslobođenja Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  U Spomen parku na Petom puku

  Obeležen 15. septembar - Dan oslobođenja Valjeva

  Polaganjem venaca i cveća u Spomen parku na Petom puku, danas je obeležen 15. septembar- Dan oslobođenja Valjeva u Drugom svetskom ratu. Cveće su položili predstavnici Vojske Srbije, Prve proleterske brigade, Šeste ličke, a u ime grada Valjeva predsednik Skupštine Milorad Ilić i pomoćnik gradonačelnika Nikola Radojičić.

 • Polaganje cveća na spomen obeležje na Petom puku (foto: Đorđe Đoković)
  Obeležen 9. maj Dan pobede nad fašizmom

  Čuvanje antifašističke tradicije srpskog naroda je obaveza svih generacija

  Dan pobede nad fašizmom 9. maj obeležen je u Valjevu polaganjem venaca i cveća na spomen obeležje streljanim i poginulim u borbi protiv fašizma na Petom puku. Vence i cveće su položili predstavnici 2. Centra za obuku Vojske Srbije, Grada Valjeva i predstavnici boračkih organizacija.

 • Park Peti puk (foto: Đorđe Đoković)
  Obeležavanje 9. maja

  Dan pobede nad fašizmom

  Dan pobede nad fašizmom 9. maj danas će biti obeležen u Valjevu polaganjem cveća na spomen obeležje streljanim i poginulim u borbi protiv fašizma na Petom puku.

 • Godišnjica pogibije Milenka Pavlovića (foto: Đorđe Đoković)
  Obeležena godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića

  "Herojska krila i danas nas štite"

  Uprkos godinama koje prolaze, osećaj ponosa i svest o značaju podviga Milenka Pavlovića su sve veći, rečeno je u danu obeležavanja 18 godina od pogibije pilota Milenka Pavlovića, koji je nastradao iznad Valjeva tokom NATO bombardovanja 1999. godine.