Registracija Prijava preko FB

Tema: Poseta ministra i predsednika

 • Aleksandar Vulin u Krušiku (foto: Kolubarske.rs)
  Ministar Aleksandar Vulin poručio

  "Nećemo od civila praviti vojnike"

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin je objasnio da se "pozivanje svih radno sposobnih za vojnu i civilnu obuku" odnosi samo na one koji su služili vojsku, i to bez obzira na to da li su žene ili muškarci. On je u Valjevu, prilikom posete "Krušiku", poručio da "neće od civila praviti vojnike".

 • Aleksandar Vulin u Krušiku (foto: Kolubarske.rs)
  Ugovoreni poslovi vredni 276 miliona dolara

  Ministar Aleksandar Vulin posetio Krušik

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas valjevski "Krušik", fabriku koja ima ugovorene poslove do 2019. godine i koja zapošljava 2640 radnika, a upravo to je, kako je rekao, razlog njegove posete valjevskoj vojnoj fabrici.

 • Aleksandar Vulin (foto: Kolubarske.rs)
  U Valjevu održana konferencija

  Vulin: Niko ne treba da se oseća loše i da misli da je van društva

  Peta konferencija pod nazivom "Aktuelnosti u edukaciji i rehabilitaciji osoba sa smetnjama u razvoju", danas je održana u Valjevu. Na ovom skupu govorio je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

 • Vanja Udovičić (foto: Đorđe Đoković)
  Ministar omladine i sporta u Valjevu

  Vanja Udovičić: "Hala sportova mora biti racionalan projekat"

  Valjevo će morati još da čeka novu halu sportova za koju prvo treba da se uradi "racionalan projekat", a tek nakon toga da se traži način finansiranja izgradnje gradskog sportskog objekta. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je u Valjevu sa gradskim rukovodstvom razgovarao, kako reče, "možda o najvećem problemu Valjeva, a to je sportska hala".

 • Deonica auto-puta (ilustracija) (foto: Miroslava Kojić)
  Gasifikacija je skupa, brze trake moguće

  Vučić: Duplom trakom od Valjeva do Koridora 11

  Premijer Aleksandar Vučić, prilikom jučerašnje posete "Gorenju", je rekao da Valjevo sa budućim Koridorom 11 neće biti povezano auto-putem, ali je moguće izgraditi duple trake. Odgovarajući na pitanje novinara da li će država pomoći da se realizuje projekat gasifikacije Valjeva o čemu se govori više od deset godina, kao i izgradnju moderne saobraćajnice koja bi povezivala Valjevo sa Koridorom 11

 • Ministar privrede i predsednik Gorenje grupe potpisuju Memorandum (foto: Đorđe Đoković)
  Privreda

  Zašto je Memorandum između Vlade Srbije i "Gorenja“ tajna?

  Memorandum između Vlade Srbije i "Gorenja", kojim su predviđene nove investicije a obuhvataju proširenje kapaciteta gotovih i polugotovih proizvoda, kupivinu dodatnog zemljišta i hala pored postojeće fabrike u Valjevu, potpisan je juče u danu kada je slovenačka kompanija obeležavala deset godina uspešnog poslovanja.

 • Aleksandar Vučić u Gorenju (foto: Đorđe Đoković)
  Premijer posetio fabriku koja obeležava deset godina poslovanja

  Vučić u "Gorenju" obećao subvencije za 300 radnika

  Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Vlada podržati kompaniju Gorenje da u Valjevu zaposli još 300 radnika, koliko slovenačka fabrika planira do početka 2019. godine. U danu obeležavanja deset godina uspešnog poslovanja slovenačke fabrike u Valjevu potpisan je Memorandum između Vlade Srbije i "Gorenja", kojim su predviđene nove investicije, a obuhvataju proširenje kapaciteta gotovih i polugotovih proizvoda, kupivinu dodatnog zemljišta i kupivinu hala pored postojeće fabrike u Valjevu.

 • Gorenje (foto: Đorđe Đoković)
  Danas u podne

  Premijer Vučić u Gorenju povodom jubileja

  Premijer Aleksandar Vučić posetiće danas Valjevo, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije. Kako je najavljeno premijer će u podne obići "Gorenje" povodom obeležavanja deset godina poslovanje slovenačke fabrike rashladnih uređaja u Valjevu.

 • Poslanik, direktor, ministar i gradonačelnik (foto: Đorđe Đoković)
  Ministar Mladen Šarčević posetio Valjevo

  Poljoprivredna primer dobro organizovane škole

  Poljoprivredna škola u Valjevu ima dobro organizovan model, koji je okupio razna svetska iskustva, i može biti idealna nastavna baza za mnoge poljoprivredne škole u Srbiji, poruka je ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića nakon posete Poljoprivrednoj školi.

 • Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
  Predlog koji je predočen ministru prosvete

  Valjevska gimnazija od 2020. na prostoru kasarne „Kadinjača”?

  Valjevska gimnazija trebalo bi da se do 2020. godine preseli u novi, veći i funkcionalniji objekat, koji bi bio izgrađen na prostoru kasarne Kadinjača, a zgrada u Ulici Vuka Karadžića u kojoj je bila škola od 1870. godine dobiće neku novu namenu, ustanova kulture ili fakultet ili..., za koju se već odluči gradska vlast.