Registracija Prijava preko FB

Tema: Projekti

 • DI FEST 2016. (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
  Gradonačelnik odlučio

  Pola miliona dinara za "DI FEST - Naše Divčibare" Studija M

  Grad će sa tri miliona dinara finansirati 15 projekata koji podstiču privredno-turističke manifestacije, odlučio je gradonačelnik. Najviše novca 500.000 za "DI FEST", najmanje 10.000 dinara za "Lekovite staze valjevskih planina".

 • Gradonačelnik otvorio Sremušijadu u Donjem Taoru 2017. (foto: www.valjevo.rs)
  Komisija ocenila privredno-turističke projekte

  Opet naši najbolje prošli!

  Projekat "DI FEST 2018. – Naše Divčibare" Plesnog kluba Studio M je najbolje ocenjen od 24 prispelih na konkurs za projekte koji podstiču afirmaciju privredno-turističkih manifestacija. S obzirom na to da je četvrti kriterijum zakonitost, nejasno je kako su projekti bodovani od 8,2, koliko je po četvrtom kriterijumu vrednovan "Zlatni opanak", do 23 boda koliko je ocenjen "DI FEST – Naše Divčibare"?

 • Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
  I ove godine Studio M najvredniji projekat u kulturi

  Pola miliona dinara za "Igraj, igraj Valjevo"

  Iz gradskog budžeta sa 3.450.000 dinara biće sufinansirano 30 projekata u kulturi iz deset oblasti. I ove godine najviše novca, pola miliona dinara, dato je Studiju za ples i zabavu "Studio M", i to je jedini projekat koji Grad sufinansira iz oblasti umetnička igra

 • Spomenik proti Matiji (foto: Đorđe Đoković)
  Na konkursu Ministarstva kulture "Gradovi u fokusu"

  Valjevu za projekat "Tragovima velikana" sedam miliona dinara

  Valjevu je za projekat "Tragovima velikana", na konkursu Ministarstva kulture i informisanja "Gradovi u fokusu", dodeljeno sedam miliona dinara. Naš grad je među 22 lokalne samouprave čije projekte će Ministarstvo finansirati sa 150 miliona dinara.

 • Slike Luke Tripkovića i Željka Vitorovića (foto: Đorđe Đoković)
  Biblioteka uz podršku Ministarstva realizjuje projekat

  Dela valjevskih slikara krase valjevsku biblioteku

  Matična biblioteka "Ljubomir Nenadović", uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, realizuje projekat "Opremanje Matične biblioteke umetničkim delima valjevskih likovnih umetnika". Kroz ovaj projekat valjevskim umetnicima pružena je prilika da njihova dele budu viđena i da krase Biblioteku.

 • Slobodan Ilić i Nenad Mihailović (foto: Kolubarske.rs)
  Projekat Centra za održivi lokalni i regionalni razvoj

  „Trošenje lokalnih budžeta“ deo programa LOVA

  "Trošenje lokalnih budžeta" naziv je projekta koji će realizovati Centar za održivi lokalni i regionalni razvoj (COR), nepolitička, neprofitna i nevladina organizacija. "Ovaj projekat dovodi u vezi nešto što je sveto trojstvo na lokalnom nivou, a to su strateški planovi, lokalni programski budžeti i završni račun lokalnog budžeta", rekao je profesor dr Slobodan Ilić, kreator projekta.

 • Radionica za mlade u Valjevu (foto: www.budisvoj.org )
  Edukativni program do lakšeg zaposlenja

  Radionica za mlade "Budi izibran" i u Valjevu

  Mladi iz hraniteljskih porodica sa područja Centra za porodični smeštaj i usvojenje Beograd, Radna jedinica Valjevo, prisustvovali su radionici "Budi izabran" u okviru koje su, uz pomoć predavača iz oblasti regrutovanja kadrova Vojvođanske banke, imali priliku da nauče kako da napišu radnu biografiju i da se što bolje pripreme za intervju za posao.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Kroz projekat „Razvoj održivih usluga”

  EU i Valjevo finansiraju uslugu pomoć u kući za 70 lica

  U Valjevu je otpočela realizacija projekta „Razvoj održivih usluga u zajednici na području Zapadne Srbije”, koji finansira Evropska unija sa 5,4 milona evra. Taj novac je namenjen za 28 grantova koji će biti realizovani u 36 gradova, a među njima je i Valjevo gde će sa 140.000 evra biti finansiran program uspostavljanja i unapređenja usluge pomoć u kući za osobe sa invaliditetom, s tim što Evropska unija izdvaja 123.000 evra, dok je ostatak novca obezbedio Grad, koji će finansirati rad gerontodomaćica i stručnog radnika.

 • Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Evropska unija sufinansira projekat

  Unapređenje usluge “Pomoć u kući”

  U okviru programa „Evropska podrška inkluzivnom društvu“, koji finansira Evropska unija, Valjevu je odobren projekat „Razvoj održivih usluga u zajednici u Zapadnoj Srbiji“ čija je vrednost oko 140.100 evra, od čega je vrednost donacije Evropske unije blizu 124.000 evra, a ostatak učešće Grada.

 • Narodni muzej Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Ministarstvo kulture finansira projekte

  Za ustanove kulture 7,5 miliona dinara

  Ministarstvo kulture i informisanja u ovoj godini sa 7,5 miliona dinara finansiraće 13 projekata sa kojima je konkurisalo šest ustanova kulture iz Valjeva, saopšteno je na kionferenciji za novinare u Gradskoj upravi.