Registracija Prijava preko FB

Tema: Projekti

 • Slike Luke Tripkovića i Željka Vitorovića (foto: Đorđe Đoković)
  Biblioteka uz podršku Ministarstva realizjuje projekat

  Dela valjevskih slikara krase valjevsku biblioteku

  Matična biblioteka "Ljubomir Nenadović", uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, realizuje projekat "Opremanje Matične biblioteke umetničkim delima valjevskih likovnih umetnika". Kroz ovaj projekat valjevskim umetnicima pružena je prilika da njihova dele budu viđena i da krase Biblioteku.

 • Slobodan Ilić i Nenad Mihailović (foto: Kolubarske.rs)
  Projekat Centra za održivi lokalni i regionalni razvoj

  „Trošenje lokalnih budžeta“ deo programa LOVA

  "Trošenje lokalnih budžeta" naziv je projekta koji će realizovati Centar za održivi lokalni i regionalni razvoj (COR), nepolitička, neprofitna i nevladina organizacija. "Ovaj projekat dovodi u vezi nešto što je sveto trojstvo na lokalnom nivou, a to su strateški planovi, lokalni programski budžeti i završni račun lokalnog budžeta", rekao je profesor dr Slobodan Ilić, kreator projekta.

 • Radionica za mlade u Valjevu (foto: www.budisvoj.org )
  Edukativni program do lakšeg zaposlenja

  Radionica za mlade "Budi izibran" i u Valjevu

  Mladi iz hraniteljskih porodica sa područja Centra za porodični smeštaj i usvojenje Beograd, Radna jedinica Valjevo, prisustvovali su radionici "Budi izabran" u okviru koje su, uz pomoć predavača iz oblasti regrutovanja kadrova Vojvođanske banke, imali priliku da nauče kako da napišu radnu biografiju i da se što bolje pripreme za intervju za posao.

 • Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Kroz projekat „Razvoj održivih usluga”

  EU i Valjevo finansiraju uslugu pomoć u kući za 70 lica

  U Valjevu je otpočela realizacija projekta „Razvoj održivih usluga u zajednici na području Zapadne Srbije”, koji finansira Evropska unija sa 5,4 milona evra. Taj novac je namenjen za 28 grantova koji će biti realizovani u 36 gradova, a među njima je i Valjevo gde će sa 140.000 evra biti finansiran program uspostavljanja i unapređenja usluge pomoć u kući za osobe sa invaliditetom, s tim što Evropska unija izdvaja 123.000 evra, dok je ostatak novca obezbedio Grad, koji će finansirati rad gerontodomaćica i stručnog radnika.

 • Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
  Evropska unija sufinansira projekat

  Unapređenje usluge “Pomoć u kući”

  U okviru programa „Evropska podrška inkluzivnom društvu“, koji finansira Evropska unija, Valjevu je odobren projekat „Razvoj održivih usluga u zajednici u Zapadnoj Srbiji“ čija je vrednost oko 140.100 evra, od čega je vrednost donacije Evropske unije blizu 124.000 evra, a ostatak učešće Grada.

 • Narodni muzej Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Ministarstvo kulture finansira projekte

  Za ustanove kulture 7,5 miliona dinara

  Ministarstvo kulture i informisanja u ovoj godini sa 7,5 miliona dinara finansiraće 13 projekata sa kojima je konkurisalo šest ustanova kulture iz Valjeva, saopšteno je na kionferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

 • Dekupaž radionica (foto: Đorđe Đoković)
  Izložba radova „I mi možemo isto“

  Vapek house

  Dnevne sobe nameštene sa ukusom, garniture za sedenje sa oslikanim nogarama, ukrasni baloni sa kojih se osmehuju deda mrazevi i pingvini umotani u šarene šalove, a sve ispod belih baldahina koje vise sa plafona, prizor su u kojem su uživali posetioci izložbe radova u okviru projekta podrške lečenim zavisnicima „I možemo isto“.

 • Valjevo u Velikom ratu 1914 Viđenja onovremene štampe u Srbiji i svetu (foto: Marija Milutinović)
  “Valjevo u štampi 1914. godine”

  O Valjevu od Amerike do Australije

  Projekat “Valjevo u štampi 1914. godine”, Revije “Kolubara” predstavlja pisanje novina, domaćih i stranih, o dešavanjima u Valjevu i okolini na početku Prvog svetskog rata. O tome, šta je o Valjevu u prvim mesecia Velikog rata pisalo u štampi od Amerike do Australije, od Novog Zelenda do Engleske, sakupljeno je i objavljneno u okviru internet izdanja Revije „Kolubara”, na linku valjevo1914.kolubara.info

 • Rezervoar u Rabrovici (foto: Đorđe Đoković)
  Do kraja godine

  U Divce stiže voda iz gradskog vodovda

  Do kraja godine Lukavac i Divci biće priključeni na gradski vodovod, čime će biti rešen prolem vodosnabdevanja skoro 5000 meštana ova dva i okolnih sela. Radovi na rezervoaru pijaće vode u selu Rabrovica kapaciteta 150 kubnih metara, koji će omogućiti snabdevanje i visinskih delova Divaca, privode se kraju.

 • Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
  Česi i dalje pomažu

  Direktor Češke razvojne agencije u Valjevu

  “Češka razvojna agencija, od samog početka podrške Srbiji kroz brojne projekte, ulaže u Valjevo, jer smo u gradskom rukovodstvu prepoznali dobrog i pouzdanog partnera sa kojim smo realizovali nekoliko projekata”, rekao je prilikom današnje posete Valjevu direktor Češke razvojne agencije Mihal Kaplan.