Registracija Prijava preko FB

Tema: Javna preduzeća

 • Slađana Marković (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon isteka direktorskog mandata ostala u preduzeću

  Slađana Marković pomoćnik direktora u Vidraku

  Bivša v. d. direktora JKP Vidrak Slađana Marković (SNS) je i nakon isteka direktorskog mandata ostala u ovom javnom preduzeću, i to na mestu pomoćnika direktora, tako da je Vidrak dobio i trećeg pomoćnika i pored toga što je Pravilnikom određeno da ima dva, kao i da direktor zasniva radni odnos na određeno vreme, kako je precizirano u Statutu preduzeća.

 • Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
  Dokumentaciju odneli državni organi

  "Pod istragom" i javne nabavke Vidraka

  Predmet istrage državnih organa su i javne nabavke, koje je raspisalo JKP Vidrak, čija je ukupna vrednost oko 15,5 miliona dinara, saznaju Kolubarske.rs. Dokumentacija za šest, od 18 javnih nabavki koje su raspisane u periodu od 1. juna prošle do 1. juna ove godine, nije u Vidraku jer se, kako je Kolubarskim.rs odgovoreno iz tog preduzeća, „nalazi u državnim organima“.

 • Toplana (foto: Đorđe Đoković)
  Na biomasu zdravije i jeftinije

  Cena grejanja zavisi od vrste energenata

  Korisnici daljinskog sistema grejanja u Valjevu jeftiniju uslugu mogu očekivati tek nakon što Toplana pređe na korišćenje obnovljivih izvora energije, odnosno na biomasu, što je u planu najkasnije za dve godine.

 • Toplana (foto: Đorđe Đoković)
  Toplana spremna

  Topli radijatori i pre 15. oktobra

  Radijatori bi mogli da budu topli i pre zvanične grejne sezone koja počinje 15. oktobra, ukoliko se obistini prognoza RHMZ da će za vikend biti hladnije. Direktor Toplane Zoran Stepanović kaže da postoji mogućnost, na osnovu trenutne desetodnevne prognoze, da stanovi i objekti budu grejani u subotu, nedelju, ponedeljak i utorak.

 • Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
  Namerni kvarovi u Vodovodu

  Demontirane pumpe, ćebe u kanalizaciji, odvrnuti ventili...

  Pre desetak dana na crpnoj stanici Prskavac na Gradcu pokušana je demontaža pumpi, zbog čega su pojedina sela ostala bez vode, a pričinjena je i velika materijalna šteta. Direktor Vodovoda Đorđe Milanović za Kolubarske.rs kaže da je u pitanju svojevrsna diverzja i dodaje da se u Vodovodu sve više i sve češće susreću sa kvarovima koji su izazvani namerno.

 • Đorđe Milanović (foto: Đorđe Đoković)
  Konačno nakon deset godina

  Vodovod rešava problem žitelja četiri sela

  Višegodišnji problem koji sa vodosnabdevanjem u letnjem periodu imaju žitelji Beloševca, Mrčića, Pauna i Klinaca, o čemu su nedavno pisale Kolubarske.rs, biće rešen ovog leta izgradnjom buster stanice. Direktor Vodovoda Đorđe Mlanović kaže da će tri miliona dinara, koliko će koštati radovi, obezbediti ovo javno preduzeće iz sopstvenih sredstava.

 • Ručna pumpa za vodu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog šest miliona dinara

  Godinama bez vode na 35 stepeni

  Višegodišnji problem koji sa vodosnabdevanjem imaju žitelji Beloševca, Mrčića, Pauna i Klinaca može biti rešen spuštanjem crpne stanice u Mrčiću na nižu kotu, kao i rekonstrukcijom tog dela vodovodne mreže. Za te radove potrebno je oko šest miliona dinara, a time bi bio rešen problem sa kojim se svakog leta suočava nekoliko stotina domaćinstava ovih sela.

 • Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
  Vidrak uvodi novine od 1. maja

  Novi izgled računa, novi način plaćanja i obračun kamate

  JKP "Vidrak" uslugu odnošenja smeća od 1. maja neće naplaćivati preko inkasanata, a pored novog izgleda računa, novina je i to da će biti obračunata zatezna kamata za neblagovremeno plaćanje dospelih obaveza.

 • Toplana (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog niskih temperatura

  Produžena grejna sezona do 26. aprila

  Zbog najavljenih niskih temperatura grejna sezona u Valjevu trajaće do 26. aprila. Direktor Gradske toplane Zoran Stepanović kaže da je rukovodstvo odlučilo da grejanje bude produženo još nedelju dana, i nakon zvaničnog završetka grejne sezone, tako da će svi kosrisnici biti grejani do sledeće srede.

 • Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog duga od 85 miliona dinara

  Vidrak šalje opomene pred utuženje

  Građani, privreda i ustanove JKP "Vidrak" duguju preko 85 miliona dinara, od čega je dug građana oko 61 milion dinara. U odnosu na 2014. godinu dug je manji za oko pet miliona dinara. Opšta bolnica je i dalje najveći dužnik sa tri miliona neplaćenih računa, koja je u odnosu na 2014. dug smanjila za 2,5 miliona dinara.