Registracija Prijava preko FB

Tema: Javna preduzeća

 • Đorđe Milanović (foto: Đorđe Đoković)
  Đorđe Milanović o planovima u 2017.

  Biće rekonstruisano 20 kilometara vodovodne mreže

  U JKP Vodovod za 2017. godinu planirane su investicije vredne 89 milona dinara, od čega će iz sopstvenih prihoda biti obezbeđeno 59 miliona dinara, a ostatak iz budžeta Valjeva.

 • Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
  Gradski vodovod nabavio

  Laboratorija za bolju kontrolu vode

  U okviru Fabrike vode na Pećini otvorena je mikrobioloska laboratorija, kako bi se obezbedila kontinualna mikrobiološka kontrola vode u distributivnom sistemu, saopšteno je iz JKP "Vodovod".

 • Vozilo sa opremom za optičku inspekciju kanalizacija (foto: Đorđe Đoković)
  Otkriva probleme i štedi pare

  Elektronski nadzor kanalizacije

  Sistemom za optičku inspekciju kanalizacija mogu se utvrditi nepravilnosti u kanalizacionoj mreži i proveriti da li postoje gubici u kanalizacionim cevima. Ovaj sistem već koriste sve veće lokalne samouprave u Evropi, a u poslednje vreme su zainteresovane i zemlje Balkana, rečeno je juče ispred zgrade u Kolubari 2, gde već duže vreme postoje problemi sa kanalizacijom.

 • Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
  Za manje od dva meseca u Vodovodu

  Smanjen dug za struju, povećana naplata, počela legalizacija

  Valjevski "Vodovod" je za manje od dva meseca smanjio dug za struju za 16,5 miliona dinara, povećao naplatu, a u narednoj godini biće rekonstruisana vodovodna mreža kako bi se smanjili gubici. Jedan od najvećih problema ili izazova novog rukovodstva jeste legalizacija "divljih" priključaka.

 • Pumpa kod Granda (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog radova

  Bez vode MZ Peti puk

  Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Šabačkoj ulici, u sredu od 10 do 14 časova, bez vodosnabdevanja će ostati svi potrošači MZ Peti puk koji se snabdevaju sa visoke zone (rezervoara Kličevac) kao i Rudnička ulica, Jakova Nenadovića ulica, ulice Miše Reljića i Save Vujanovića.

 • Toplana (foto: Đorđe Đoković)
  Kako se Grad stara o imovini vrednoj 11 miliona evra?

  Revizor konstatovao da su netačni podaci u izveštaju Toplane

  Gradsko veće je na sednici usvojilo izveštaj o radu Toplane u prošloj godini, a da pri tom nije donet nikakav zaključak koji bi podrazumevao mere za prevazilaženje problema u poslovanju, koji su evidentni i traju već nekoliko godina.

 • Đorđe Milanović (foto: Đorđe Đoković)
  Vodovod traži povećanje od 15 posto

  Milanović o poskupljenju vode, dugovima, merama...

  Cena vode u Valjevu biće povećana za 15 posto, tako da će kubik vode za građane koštati 37,42 dinara, a za privredu 109 dinara, ukoliko ovu odluku Nadzornog odbora usvoji Skupština grada na septembarskoj sednici. U Vodovodu kažu da cena vode nije menjana više od tri godine i da je poskupljenje neophodno kako bi ovo javno preduzeće, uz brojne mere, pa i „bolne”, koje će biti preduzete, prevazišlo trenutnu finansijsku situaciju i kako bi u narednom periodu uspešno poslovalo i investiralo u vodovodnu mrežu.

 • Radovi na vodovodnoj mreži (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog kvara

  Bez vode Suvoborska, Rajkovačka, Paune...

  Zbog poravke kvara na vodovodnoj mreži u Suvoborskoj ulici, danas do 13.00 časova bez vodosnabdevanja će biti potrošači u Suvoborskoj ulici sa poprečnim ulicama, Rajkovačkoj ulici sa poprečnim ulicama kao i sela Paune, Mrčić, Petnica, Beloševac i Klinci.

 • Radovi (foto: Đorđe Đoković)
  Na raskrsnici Vojvode Mišića i Pantićeve ulice

  Ugrađeni savremeni zatvarači, uskoro i u Sinđelićevoj

  Završeni su radovi, vredni dva miliona dinara, na zameni zatvarača na raskrsnici Ulice vojvode Mišića i Dr Pantića. Vodosnabdevanje je normalizovano još juče oko podneva, dok će od sutra ulice biti otvorene za saobraćaj.

 • Radovi u Ulici vojvode Mišića (foto: Kolubarske.rs)
  Zbog zamene starih zatvarača

  Ulice zatvorene za saobraćaj, pojedini bez vode

  Zbog radova na raskrsnici ulica Vojvode Mišića i Dr Pantića jedan deo grada sutra će ostati bez vode, i to od 06.00 do 20.00 časova, dok će za saobraćaj, već od danas, biti zatvoren deo Pantićeve i deo Ulice vojvode Mišića.