Registracija Prijava preko FB

Tema: Javna preduzeća

 • Toplana (foto: Đorđe Đoković)
  I zvanično završena grejna sezona

  Toplana u pripravnosti do 3. maja

  Grejna sezona je zvanično završena 15. aprila. Direktor Gradske toplane Zoran Stepanović najavljuje da će toplana biti u pripravnosti do 3. maja, a nakon toga počinje redovan remont postrojenja i čišćenje kotlova.

 • Rekonstrukcija stare fabrike vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
  Strateška odluka Vodovoda

  Rekonstrukcija stare fabrike vode na Pećini posle 36 godina

  Prva faza radova na rekonstrukciji stare fabrike vode na Pećini, koja je izgrađena pre šest decenija, biće završena do sredine maja. Direktor Vodovoda Đorđe Milanović kaže da je reč o strateški važnoj odluci s obzirom na to da stara fabrika vode nije rekonstruisana 36 godina, a bitna je za vodosnabdevanje grada.

 • Vodovod Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Sredstvima iz donacije i Vodovoda

  Rekonstruisane dve crpne stanice

  Sredstvima iz donacije SETEC-a i valjevskog Vodovoda rekonstruisane su dve crpne stanice "Janko Janković" i "Bair". Vrednost radova ove, kako kažu u Vodovodu, značajne investicije je 12,7 miliona dinara.

 • JKP Polet - nova zelena pijaca (foto: Đorđe Đoković)
  "Najbolje rešenje"

  Pripajanje Poleta Vidraku ili Agrorazvoju ili...?

  Gradsko rukovodstvo se pre nekoliko meseci dogovorilo da se Polet pripoji Vidraku. Gradonačelnik je poručio da je "to najbolje rešenje", nedavno je sekretar Skupštine grada izjavio da je to bila samo ideja, zvanična odluka nije doneta, dok zamenik gradonačelnika o Poletu ne zna ništa!

 • Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
  Čeka se zeleno svetlo Skupštine grada

  Skuplje usluge Vidraka od 1. marta

  Posle pet godina, usluge JKP "Vidrak" biće skuplje za 12 posto. Odluku treba da donese Skupština grada. Naprednjaci su svojevremeno govorili da "ne mogu građani plaćati bahatost i nedomaćinsko poslovanje javnih preduzeća".

 • Radovi u Pantićevoj ulici (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Sumirana ova, najavljena sledeća godina

  Ambiciozni planovi Vodovoda biće "podržani" sa 94 miliona dinara

  Godina koja je na izmaku bila je uspešna za JKP Vodovod Valjevo, a sledeća bi trebalo da bude još uspešnija s obzirom na to da je u gradskom budžetu za ovo javno preduzeće opredeljeno blizu 94 miliona dinara.

 • Pukla cev u Pantićevoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
  U Pantićevoj ulici

  Pukla magistralna vodovodna cev

  U Pantićevoj ulici, preko puta crkve, pukla je magistralna vodovodna cev zbog čega se izlila velika količina vode, koja je zbog niske temperature počela da ledi. Kako nam je rečeno putari su posuli so, kako ne bi bilo problema u saobraćaju u tom delu grada, a ekipe vodovoda rade na otklanjanju kvara.

 • Dansko-srpski dani voda u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  Dansko-srpski dani voda u Valjevu

  Delegacija Danske posetila Vodovod

  Valjevski Vodovod posetili su ambasador Danske Anders Kristian Hougard i Danska grupa za tehnologiju voda. Skup pod nazivom "Dansko – srpski dani voda 2017", koji su zajednički organizovali Ambasada Kraljevine Danske i Danska grupa za tehnologiju voda pod pokroviteljstvom JKP Vodovod i grada Valjeva.

 • Slađana Marković (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon isteka direktorskog mandata ostala u preduzeću

  Slađana Marković pomoćnik direktora u Vidraku

  Bivša v. d. direktora JKP Vidrak Slađana Marković (SNS) je i nakon isteka direktorskog mandata ostala u ovom javnom preduzeću, i to na mestu pomoćnika direktora, tako da je Vidrak dobio i trećeg pomoćnika i pored toga što je Pravilnikom određeno da ima dva, kao i da direktor zasniva radni odnos na određeno vreme, kako je precizirano u Statutu preduzeća.

 • Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
  Dokumentaciju odneli državni organi

  "Pod istragom" i javne nabavke Vidraka

  Predmet istrage državnih organa su i javne nabavke, koje je raspisalo JKP Vidrak, čija je ukupna vrednost oko 15,5 miliona dinara, saznaju Kolubarske.rs. Dokumentacija za šest, od 18 javnih nabavki koje su raspisane u periodu od 1. juna prošle do 1. juna ove godine, nije u Vidraku jer se, kako je Kolubarskim.rs odgovoreno iz tog preduzeća, „nalazi u državnim organima“.