Registracija Prijava preko FB

Tema: Javna preduzeća

 • Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
  Vidrak uvodi novine od 1. maja

  Novi izgled računa, novi način plaćanja i obračun kamate

  JKP "Vidrak" uslugu odnošenja smeća od 1. maja neće naplaćivati preko inkasanata, a pored novog izgleda računa, novina je i to da će biti obračunata zatezna kamata za neblagovremeno plaćanje dospelih obaveza.

 • Toplana (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog niskih temperatura

  Produžena grejna sezona do 26. aprila

  Zbog najavljenih niskih temperatura grejna sezona u Valjevu trajaće do 26. aprila. Direktor Gradske toplane Zoran Stepanović kaže da je rukovodstvo odlučilo da grejanje bude produženo još nedelju dana, i nakon zvaničnog završetka grejne sezone, tako da će svi kosrisnici biti grejani do sledeće srede.

 • Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog duga od 85 miliona dinara

  Vidrak šalje opomene pred utuženje

  Građani, privreda i ustanove JKP "Vidrak" duguju preko 85 miliona dinara, od čega je dug građana oko 61 milion dinara. U odnosu na 2014. godinu dug je manji za oko pet miliona dinara. Opšta bolnica je i dalje najveći dužnik sa tri miliona neplaćenih računa, koja je u odnosu na 2014. dug smanjila za 2,5 miliona dinara.

 • Parking (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon tri godine

  Od sutra skuplje parkiranje

  Parkiranje u Valjevu, u crvenoj i plavoj zoni, od sutra biće skuplje za deset posto. U JKP Vidrak navode da cene njihovih usluga nisu menjane tri godine i to je jedini razlog povećanja cena.

 • Đorđe Milanović (foto: Đorđe Đoković)
  Đorđe Milanović o planovima u 2017.

  Biće rekonstruisano 20 kilometara vodovodne mreže

  U JKP Vodovod za 2017. godinu planirane su investicije vredne 89 milona dinara, od čega će iz sopstvenih prihoda biti obezbeđeno 59 miliona dinara, a ostatak iz budžeta Valjeva.

 • Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
  Gradski vodovod nabavio

  Laboratorija za bolju kontrolu vode

  U okviru Fabrike vode na Pećini otvorena je mikrobioloska laboratorija, kako bi se obezbedila kontinualna mikrobiološka kontrola vode u distributivnom sistemu, saopšteno je iz JKP "Vodovod".

 • Vozilo sa opremom za optičku inspekciju kanalizacija (foto: Đorđe Đoković)
  Otkriva probleme i štedi pare

  Elektronski nadzor kanalizacije

  Sistemom za optičku inspekciju kanalizacija mogu se utvrditi nepravilnosti u kanalizacionoj mreži i proveriti da li postoje gubici u kanalizacionim cevima. Ovaj sistem već koriste sve veće lokalne samouprave u Evropi, a u poslednje vreme su zainteresovane i zemlje Balkana, rečeno je juče ispred zgrade u Kolubari 2, gde već duže vreme postoje problemi sa kanalizacijom.

 • Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
  Za manje od dva meseca u Vodovodu

  Smanjen dug za struju, povećana naplata, počela legalizacija

  Valjevski "Vodovod" je za manje od dva meseca smanjio dug za struju za 16,5 miliona dinara, povećao naplatu, a u narednoj godini biće rekonstruisana vodovodna mreža kako bi se smanjili gubici. Jedan od najvećih problema ili izazova novog rukovodstva jeste legalizacija "divljih" priključaka.

 • Pumpa kod Granda (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog radova

  Bez vode MZ Peti puk

  Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Šabačkoj ulici, u sredu od 10 do 14 časova, bez vodosnabdevanja će ostati svi potrošači MZ Peti puk koji se snabdevaju sa visoke zone (rezervoara Kličevac) kao i Rudnička ulica, Jakova Nenadovića ulica, ulice Miše Reljića i Save Vujanovića.

 • Toplana (foto: Đorđe Đoković)
  Kako se Grad stara o imovini vrednoj 11 miliona evra?

  Revizor konstatovao da su netačni podaci u izveštaju Toplane

  Gradsko veće je na sednici usvojilo izveštaj o radu Toplane u prošloj godini, a da pri tom nije donet nikakav zaključak koji bi podrazumevao mere za prevazilaženje problema u poslovanju, koji su evidentni i traju već nekoliko godina.