Registracija Prijava preko FB

Tema: Javna preduzeća

 • Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
  Namerni kvarovi u Vodovodu

  Demontirane pumpe, ćebe u kanalizaciji, odvrnuti ventili...

  Pre desetak dana na crpnoj stanici Prskavac na Gradcu pokušana je demontaža pumpi, zbog čega su pojedina sela ostala bez vode, a pričinjena je i velika materijalna šteta. Direktor Vodovoda Đorđe Milanović za Kolubarske.rs kaže da je u pitanju svojevrsna diverzja i dodaje da se u Vodovodu sve više i sve češće susreću sa kvarovima koji su izazvani namerno.

 • Đorđe Milanović (foto: Đorđe Đoković)
  Konačno nakon deset godina

  Vodovod rešava problem žitelja četiri sela

  Višegodišnji problem koji sa vodosnabdevanjem u letnjem periodu imaju žitelji Beloševca, Mrčića, Pauna i Klinaca, o čemu su nedavno pisale Kolubarske.rs, biće rešen ovog leta izgradnjom buster stanice. Direktor Vodovoda Đorđe Mlanović kaže da će tri miliona dinara, koliko će koštati radovi, obezbediti ovo javno preduzeće iz sopstvenih sredstava.

 • Ručna pumpa za vodu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog šest miliona dinara

  Godinama bez vode na 35 stepeni

  Višegodišnji problem koji sa vodosnabdevanjem imaju žitelji Beloševca, Mrčića, Pauna i Klinaca može biti rešen spuštanjem crpne stanice u Mrčiću na nižu kotu, kao i rekonstrukcijom tog dela vodovodne mreže. Za te radove potrebno je oko šest miliona dinara, a time bi bio rešen problem sa kojim se svakog leta suočava nekoliko stotina domaćinstava ovih sela.

 • Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
  Vidrak uvodi novine od 1. maja

  Novi izgled računa, novi način plaćanja i obračun kamate

  JKP "Vidrak" uslugu odnošenja smeća od 1. maja neće naplaćivati preko inkasanata, a pored novog izgleda računa, novina je i to da će biti obračunata zatezna kamata za neblagovremeno plaćanje dospelih obaveza.

 • Toplana (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog niskih temperatura

  Produžena grejna sezona do 26. aprila

  Zbog najavljenih niskih temperatura grejna sezona u Valjevu trajaće do 26. aprila. Direktor Gradske toplane Zoran Stepanović kaže da je rukovodstvo odlučilo da grejanje bude produženo još nedelju dana, i nakon zvaničnog završetka grejne sezone, tako da će svi kosrisnici biti grejani do sledeće srede.

 • Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog duga od 85 miliona dinara

  Vidrak šalje opomene pred utuženje

  Građani, privreda i ustanove JKP "Vidrak" duguju preko 85 miliona dinara, od čega je dug građana oko 61 milion dinara. U odnosu na 2014. godinu dug je manji za oko pet miliona dinara. Opšta bolnica je i dalje najveći dužnik sa tri miliona neplaćenih računa, koja je u odnosu na 2014. dug smanjila za 2,5 miliona dinara.

 • Parking (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon tri godine

  Od sutra skuplje parkiranje

  Parkiranje u Valjevu, u crvenoj i plavoj zoni, od sutra biće skuplje za deset posto. U JKP Vidrak navode da cene njihovih usluga nisu menjane tri godine i to je jedini razlog povećanja cena.

 • Đorđe Milanović (foto: Đorđe Đoković)
  Đorđe Milanović o planovima u 2017.

  Biće rekonstruisano 20 kilometara vodovodne mreže

  U JKP Vodovod za 2017. godinu planirane su investicije vredne 89 milona dinara, od čega će iz sopstvenih prihoda biti obezbeđeno 59 miliona dinara, a ostatak iz budžeta Valjeva.

 • Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
  Gradski vodovod nabavio

  Laboratorija za bolju kontrolu vode

  U okviru Fabrike vode na Pećini otvorena je mikrobioloska laboratorija, kako bi se obezbedila kontinualna mikrobiološka kontrola vode u distributivnom sistemu, saopšteno je iz JKP "Vodovod".

 • Vozilo sa opremom za optičku inspekciju kanalizacija (foto: Đorđe Đoković)
  Otkriva probleme i štedi pare

  Elektronski nadzor kanalizacije

  Sistemom za optičku inspekciju kanalizacija mogu se utvrditi nepravilnosti u kanalizacionoj mreži i proveriti da li postoje gubici u kanalizacionim cevima. Ovaj sistem već koriste sve veće lokalne samouprave u Evropi, a u poslednje vreme su zainteresovane i zemlje Balkana, rečeno je juče ispred zgrade u Kolubari 2, gde već duže vreme postoje problemi sa kanalizacijom.