Registracija Prijava preko FB

Tema: Istražujemo

 • Reno megan (foto: Đorđe Đoković)
  Za pet meseci, sedam automobila

  Da li je najveći uspeh vlasti kupovina novih automobila?

  Gradsko rukovodstvo je za pet meseci kupilo sedam novih automobila za koje je iz gradske kase izdvojeno 11,5 miliona dinara. Nedavno je nabavljeno pet novih automobila koja su koštala blizu šest miliona dinara. Najvredniji među njima je "reno megan", koji košta oko dva miliona dinara, a pored te limuzine kupljene su i četiri "dacie sandero".

 • Odbornici SPS i SNS (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Ko plaća partije

  SNS milijarder, SPS milioner, a građani... ?

  Prema godišnjem finansijskom izveštaju ukupan prihod SNS u 2014. godini iznosio je oko 1,1 milijardu dinara, dok je SPS imao prihod od oko 497 miliona dinara. S tim, što SNS nije prikazala prihode dobijene iz republičkog budžeta za redovan rad.

 • Ambulanta u Divcima (foto: Đorđe Đoković)
  Da li su Norvežani odustali od ambulante u Divcima?

  Jokić zbog svoje izjave vređao odbornika

  Predsednik lokalnog parlamenta Mihailo Jokić je, na sednici Skupštine grada u petak, demantovao sebe, pritom optužujući odbornika da govori neistinu, koji je zapravo ponovio samo ono što je Jokić izgovorio nekoliko dana ranije.

 • Gradilište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Istražujemo

  Siva ekonomija, mit i stvarnost

  U prva tri meseca ove godine, u Kolubarskom okrugu, inspekcija rada zatekla je 84 radnika na crno kontrolišući 315 preduzeća različite delatnosti, u kojima je zaposleno preko 10.000 radnika. Da li je to podatak koji upućuje na strahovite razmere sive ekonomije i gde je, zapravo, siva ekonomija, istražuju Kolubarske.rs.

 • Šleperi od jutros na starom terminalu (foto: Đorđe Đoković)
  U subotu hitno i brzo

  Preseljena Carinska ispostava Valjevo

  Carinska ispostava Valjevo, a uz nju i carinski terminal ili parking, preseljeni su u subotu ujutru na novu lokaciju u Industrijsku zonu, na privatnu parcelu i u magacinski objekat koji su u vlasništvu preduzeća "Đezba" Nenada Dubljevića. O preseljenju Carinske ispostave nije obavešten dosadašnji vlasnik carinskog terminala, dok je špediterima u subotu saopšteno da Carinska ispostava neće raditi, a tek na njihovo pitanje iz kojih razloga, rečeno je zbog preseljenja, o čemu su danas i zvanično obavešteni.

 • Remont (foto: Đorđe Đoković)
  Istražujemo: da li je prekršen zakon

  Grad sklapa štetan ugovor sa Švajcarcima!

  Gradski većnici su na sednici u ponedeljak, 15. decembra usvojili predlog ugovora o zajedničkom ulaganju i izgradnji, koji će zaključiti Quinterra AG sa sedištem u Švajcarskoj, Grad Valjevo i Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju.

 • Slavica Sabo Tripković i Predrag Savić (foto: Đorđe Đoković)
  Istraživanje udruženja „Dosta, bre!“

  Bez kontrole novca za zapošljavanje

  Predstavnici valjevskog Udruženja građana „Dosta, bre!“ predstavili su dana svoje istraživanje, rađeno sa „Crtom“ i „Istinomerom“, o tokovima budžetskog novca namenjenog zapošljavanju i samozapošljavanju od 2010. do 2013. godine.

 • Aerodrom u Divcima, 1996. godine (foto: Miroslav Jeremić)
  Kolubarske.rs istražuju

  Aerodrom u Divcima čeka bolja vremena

  Zle godine i kriza odgodile su “do boljih vremena” nameru grupe Valjevaca, započetu 1996, da sportski aerodrom u Divcima pretvore u privredni od čega bi koristi imali Valjevo, Kolubarski okrug, Srbija... Trenutno, u Divcima su, kada je Aero klub Krušik u pitanju, aktivnosti svedene na minimum.