Registracija Prijava preko FB

Tema: Istražujemo

 • Odbornici SPS i SNS (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Ko plaća partije

  SNS milijarder, SPS milioner, a građani... ?

  Prema godišnjem finansijskom izveštaju ukupan prihod SNS u 2014. godini iznosio je oko 1,1 milijardu dinara, dok je SPS imao prihod od oko 497 miliona dinara. S tim, što SNS nije prikazala prihode dobijene iz republičkog budžeta za redovan rad.

 • Ambulanta u Divcima (foto: Đorđe Đoković)
  Da li su Norvežani odustali od ambulante u Divcima?

  Jokić zbog svoje izjave vređao odbornika

  Predsednik lokalnog parlamenta Mihailo Jokić je, na sednici Skupštine grada u petak, demantovao sebe, pritom optužujući odbornika da govori neistinu, koji je zapravo ponovio samo ono što je Jokić izgovorio nekoliko dana ranije.

 • Gradilište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Istražujemo

  Siva ekonomija, mit i stvarnost

  U prva tri meseca ove godine, u Kolubarskom okrugu, inspekcija rada zatekla je 84 radnika na crno kontrolišući 315 preduzeća različite delatnosti, u kojima je zaposleno preko 10.000 radnika. Da li je to podatak koji upućuje na strahovite razmere sive ekonomije i gde je, zapravo, siva ekonomija, istražuju Kolubarske.rs.

 • Šleperi od jutros na starom terminalu (foto: Đorđe Đoković)
  U subotu hitno i brzo

  Preseljena Carinska ispostava Valjevo

  Carinska ispostava Valjevo, a uz nju i carinski terminal ili parking, preseljeni su u subotu ujutru na novu lokaciju u Industrijsku zonu, na privatnu parcelu i u magacinski objekat koji su u vlasništvu preduzeća "Đezba" Nenada Dubljevića. O preseljenju Carinske ispostave nije obavešten dosadašnji vlasnik carinskog terminala, dok je špediterima u subotu saopšteno da Carinska ispostava neće raditi, a tek na njihovo pitanje iz kojih razloga, rečeno je zbog preseljenja, o čemu su danas i zvanično obavešteni.

 • Remont (foto: Đorđe Đoković)
  Istražujemo: da li je prekršen zakon

  Grad sklapa štetan ugovor sa Švajcarcima!

  Gradski većnici su na sednici u ponedeljak, 15. decembra usvojili predlog ugovora o zajedničkom ulaganju i izgradnji, koji će zaključiti Quinterra AG sa sedištem u Švajcarskoj, Grad Valjevo i Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju.

 • Slavica Sabo Tripković i Predrag Savić (foto: Đorđe Đoković)
  Istraživanje udruženja „Dosta, bre!“

  Bez kontrole novca za zapošljavanje

  Predstavnici valjevskog Udruženja građana „Dosta, bre!“ predstavili su dana svoje istraživanje, rađeno sa „Crtom“ i „Istinomerom“, o tokovima budžetskog novca namenjenog zapošljavanju i samozapošljavanju od 2010. do 2013. godine.

 • Aerodrom u Divcima, 1996. godine (foto: Miroslav Jeremić)
  Kolubarske.rs istražuju

  Aerodrom u Divcima čeka bolja vremena

  Zle godine i kriza odgodile su “do boljih vremena” nameru grupe Valjevaca, započetu 1996, da sportski aerodrom u Divcima pretvore u privredni od čega bi koristi imali Valjevo, Kolubarski okrug, Srbija... Trenutno, u Divcima su, kada je Aero klub Krušik u pitanju, aktivnosti svedene na minimum.