Registracija Prijava preko FB

Tema: Divčibare

 • Nevena Ignjatović (foto: Divčibare Ski Resort)
  Slalom vožnja ski stazom Crni vrh

  Nevena Ignjatović na Divčibarama

  Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović bila je gost Divčibare Ski Resort-a i svojom slalom vožnjom oduševila okupljene skijaše. Ljubitelji skijanja, turisti na Divčibarama i svi oni koji su juče proveli dan na ovoj planini, imali su priliku da posmatraju nekoliko spustova Nevene Ignjatović niz ski stazu "Crni vrh".

 • Ski staza Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
  Na Divčibarama u jeku ski sezona

  Na stazi "Crni vrh" juče 350 skijaša

  Na ski stazi "Crni vrh", koja od ove godine ima i sistem za veštačko osnežavanje, juče je bilo 350 skijaša, pretežno iz Valjeva i Beograda. Saglasni su da je staza odlična, dobro pripremljena i idealna za skijanje na jedan dan, i veruju da će "taj jedan dan biti još 20 dana u toku sezone!" Neki, tačnije iskusniji skijaši, uz pohvale, žale što staza nije duža. "Zahtevna i crvena jeste, ali je kratka", kažu.

 • Zgrada policije i vatrogasaca na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
  Biro MUP-a Srbije ne odgovara na pitanja

  Da li je bilo problema u vatrogasnoj jedinici na Divčibarama?

  Na Divčibarama je u nedelju izgoreo stambeno-poslovni objekat i taj događaj je otvorio nekoliko pitanja, pre svega o stanju i funkcionisanju vatrogasno-spasilačke jedinice na Divčibarama. Očevici tvrde da su vatrogasci kasno reagovali, da vozilo vatrogasne jedinice na Divčibarama nije bilo u funkciji, navodno kamion je bio zaleđen, i to su, kako kažu, razlozi zbog čega vatrogasci nisu uspeli da spasu turistički objekat od preko 200 kvadrata.

 • Požar na objektu (foto: Kolubarske.rs)
  U požaru

  Izgoreli apartmani na Divčibarama

  U požaru koji je izbio jutros oko 10.25 časova na Divčibarama izgoreo je stambeno-poslovni obejekat površine preko 200 kvadrata. U ovom požaru, na sreću niko nije stradao, a prema prvim informacijama pričinjena je velika materijalna šteta.

 • Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Na Divčibarama počinje sezona skijanja

  Open day na ski stazi Crni vrh

  Sutra zvanično počinje ski sezona na stazi Crni vrh na Divčibarama, kada će biti organizovan Open day za sve ljubitelje skijanja. Direktor firme "Kej invest nekretnine" Časlav Maksimović kaže da je staza spremna za prve ovogodišnje skijaše.

 • Ski staza Crni vrh (foto: Đorđe Đoković)
  Na stazi Crni vrh na Divčibarama

  Zvanično pušten u rad sistem za veštačko osnežavanje

  Uz puštanje "topova" za proizvodnju veštačkog snega danas je zvanično pušten u rad sistem za veštačko osnežavanje na ski stazi Crni vrh na Divčibarama, koja će za skijaše biti otvorena za novogodišnje praznike.

 • Staza Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
  Danas na Divčibarama mala svečanost

  Prvi veštački sneg na ski stazi Crni vrh

  Ski staza Crni vrh na Divčibarama, nakon dvogodišnje pauze, ponovo će biti otvorena i prve skijaše primiće već za novogodišnje praznike. Pripreme za zimsku sezonu su završene, postavljen je sistem za veštačko osnežavanje koji pokriva stazu dugu 850 metara. Ovih dana na ski stazi je napravljen i prvi veštački sneg, tako da će se na Divčibarama skijati bez obzira na to da li će biti dovoljne količine prirodnog snega.

 • Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Konačno skinut katanac

  Posle šest godina Divčibare će ponovo imati benzinsku stanicu

  Građevinsko preduzeće "Ingrap omni" kupilo je benzinsku stanicu na Divčibrama, koja bi trebalo da bude otvorena najkasnije do kraja decembra, saznaju Kolubarskim.rs. Ukoliko sve bude bilo po planu, uključujući brzu rekonstrukciju objekta i instaliranje savremenog sistema za točenje goriva što će zavisiti od brzine dobijanje potrebnih dozvola, na Divčibarama će posle šest godina imati gde da se natoči gorivo.

 • Ski staza Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
  Skijanje na stazi "Crni vrh" od polovine decembra

  Minimalna cena ski passa, a za decu do pet godina besplatno

  Početak zimske sezone na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama sa veštačkim osnežavanjem planiran je za drugu polovinu decembra i biće obeležen svečanim otvaranjem staze, saopšteno je iz Divčibare Ski Resorta.

 • Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Rezultat rada Radne grupe

  Od danas dva nova polaska autobusa do Divčibara

  Prvi rezultat rada Radne grupe za Divčibare, koju je Gradsko veće formiralo pre dva meseca u cilju boljeg i bržeg razvoja Divčibara, jeste uvođenje dva nova polaska autobusa na relaciji Valjevo-Divčibara i to iz Valjeva u 7.00 i 19.15 časova, dok je polazak sa Divčibara predviđen u 8.30 i 20.45 časova.