Registracija Prijava preko FB

Tema: Sneg

 • Snežno Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  Putevi i ulice prohodni

  U Valjevu 13, na Divčibarama oko 20 centimetara snega

  Prema podacima meteorološke stanice u Valjevu, visina snega u gradu je oko 13 centimetara, a sneg jačeg intenziteta počeo je da pada noćas oko tri časa. Temperatura u podne bila je jedan stepen iznad nule. Na Divčibarama visina snega je oko 20 centimetara.

 • Čika Ljubina ulica kod Muzeja (foto: Đorđe Đoković)
  Snežno Valjevo

  Kako li se čisti drugi kad je ovako čist prvi prioritet?

  Čika Ljubina ulica, od Ulice Vuka Karadžića do Grand hotela, je u grupi prvog prioriteta u programu zimskog održavanja ulica, koji je sačinio Grad, a prema kome preduzeće "Ingrap omni", koje je dobilo posao zimskog održavanja, čisti gradske ulice.

 • Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
  U Valjevu 30 centimetara snega

  Gvozdenović: Sneg se čisti po zakonu, a mogu građani i sami da čiste ako su nezadovoljni

  Visina snega u Valjevu je 30 centimetara. Putari kažu da se glavne ulice redovno čiste i da nema problema, građani se žale da su ulice loše očišćene, a gradonačelnik im poručuje da se "sami organizuju i da očiste sneg".

 • Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
  24 časa pada sneg

  Ulice prohodne, parking se ne naplaćuje

  Visina snega koji pada 24 časa je 11 centimatara, a trenutna temperatura u Valjevu je minus jedan stepen. "Sve ulice prvog prioriteta koje su u programu zimskog održavanja, a to su ulice u centru grada, su prohodne, trenurno se uklanja sneg iz ulica drugog prioriteta", kaže Željko Mucić iz preduzeća "Ingrap-omni", koje je zaduženo za čišćenje gradskih ulica i lokalnih puteva.

 • Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
  Nakon jučerašnjih problema

  Normalizovano snabdevanje strujom i vodom

  Normalizovano je snabdevanje strujom nakon jučerašnjeg kvara na trafostanici "Valjevo 2" na Boričevcu, kada je nekoliko časova bez struje bio veći deo grada. Normalizovano je i snabdevanje vodom.

 • Radnici Vidraka čiste sneg (foto: Đorđe Đoković)
  Odluka o čišćenju snega i leda

  Brezovu metlu, lopatu ili volan u ruke!

  Građani su dužni da čiste sneg ispred svojih stambenih i poslovnih objekata, a JKP Vidrak održava trgove, mostove i ostale javne površine, propisano je gradskom Odlukom.

 • Poledica (foto: Đorđe Đoković)
  Valjevo

  Za vikend 31 intervencija zbog padova

  Proteklog vikenda valjevski lekari su imali dosta posla zbog padova sugrađana najčešće na zaleđenim trotoarima. U Opštoj bolnici Valjevo lekari su imali 31 ortopedsku intervenciju, od čega jedan prelom kičmenog pršljena, tri kontuzije kuka i četiri povrede glave. "To je očekivano povećan broj intervencija u zimskim uslovima" rečeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije.

 • Snežno i hladno Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
  Ocena Štaba za vanredne situacije

  I pored niskih temperatura situacija u gradu je stabilna

  Situacija u Gradu je stabilna i nema većih problema i pored ekstremno niskih temperatura i snežnih padavina, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije koja je održana danas. Kako se navodi u saopštenju za javnost snabdevanje eletričnom energijom i vodom je uredno, Toplana radi punim kapacitetom.

 • Kej Kolubare (foto: Đorđe Đoković)
  Zimsko održavanje ulica i puteva

  Očišćen grad i sa duplo manje novca

  Za zimsko održavanje ulica i lokalnih puteva u valjevskom kraju gradska vlast je potrošila 3,5 miliona dinara manje u odnosu na prethodne godine. Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je to praktično ušteđen novac jer je ranije za sedam snežnih dana izdvajano preko sedam miliona dinara za zimsko održavanje ulica i lokalnih puteva.

 • Saša Ivanović (foto: Đorđe Đoković)
  Građani poštuju odluku o čišćenju snega

  Računamo i na solidarnost

  Većina vlasnika i korisnika objekata ovog prepodneva je očistila sneg sa trotoara ispred svojih kuća i poslovnog prostora. “Ljudi su se masovno odazvali pozivu da uklone sneg. Vazno je reći da taj sneg građani ne bacaju na ulicu, već da ga odlože na kraj trotoara, uz samu ivicu sa ulicom ispred svjih objekata,” objašnjava Načelnik komunalne inspekcije Saša Ivanović.