Registracija Prijava preko FB

Tema: Sneg

 • Sneg u martu (foto: Đorđe Đoković)
  Martovske vremenske (ne) prilike

  Ulice su prohodne, parking se ne naplaćuje

  Visina snega u Valjevu, padao je više od 20 časova, je 18 centimetara, a trenutna temperatura je minus tri stepena.Sve ulice prvog prioriteta su prohodne, putari ovog prepodneva čiste lokalne puteve, Zbog snega ne plaća se parking, kažu u Vidraku.

 • Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
  Visina belog pokrivača oko 15 centimetara

  Sneg u Valjevu pada 12 časova

  Visina snega u Valjevu, koji pada bez prekida skoro 12 časova, je oko 15 centimetara. Saobraćaj se na centralnim gradskim ulicama odvija bez većih problema. Prema našim informacijama, nisu očišćene ulice koje su u visinskim zonama grada, a koje su u programu zimskog održavanja.

 • Sneg u martu - Kolubarski kej (foto: Đorđe Đoković)
  Prolećne pahulje

  Bilo je 16 snežnih dana u martu

  U Valjevu je davne 1956. godine bilo čak 16 dana sa snežnim pokrivačem u martu. Najkasniji prolećni sneg u Beogradu, pa i u Valjevu, zabeležen je 11. maja 1953. godine i tada je visina snega bila oko deset centimetara.

 • Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
  Sneg, ledena kiša, minus i šetnja

  Zimska martovska noć na valjevskim ulicama i trgovima

  Noćas je u Valjevu izmerena temperatura -3 stepena, visina snega je 15 centimetara, koji je padao od 16 pa do 23 časa kada je počela da pada ledena kiša. Saobraćaj na valjevskim ulicama odvijao se sinoć i noćas bez većih problema. Pravilo je da se u roku od četiri sata od prestanka padavina očiste ulice i da budu "crne".

 • Parking pod snegom (foto: Đorđe Đoković)
  Zbog snega i leda

  Besplatan parking naredna dva dana

  Zbog snega i leda parkiranje se neće naplaćivati do četvrtka 1. marta, rečeno je Kolubarskim.rs u službi Parking kontrola JKP "Vidrak". Kontrolori će narednih dana, zajedno sa radnicima gradske čistoće, uklanjati sneg sa trotoara i javnih površina.

 • Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
  I pored minusa i snega ovo je redovna situacija

  U Valjevu minus sedam, deset centimetara snega

  U Valjevu je danas u 10 časova temperatura bila -7 stepeni, što je najniža temperatura izmerena od početka ove zime. Visina snega je deset centimetara. Iz Gradske toplane najavljuju da će naredna dva dana grejati bez prekida. I pored niskih temperatura i snežnih padavina ovo je redovna situacija, rečeno je Kolubarskim.rs u Operativnom centru za obaveštavanje Valjevo.

 • Snežno Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
  Putevi i ulice prohodni

  U Valjevu 13, na Divčibarama oko 20 centimetara snega

  Prema podacima meteorološke stanice u Valjevu, visina snega u gradu je oko 13 centimetara, a sneg jačeg intenziteta počeo je da pada noćas oko tri časa. Temperatura u podne bila je jedan stepen iznad nule. Na Divčibarama visina snega je oko 20 centimetara.

 • Čika Ljubina ulica kod Muzeja (foto: Đorđe Đoković)
  Snežno Valjevo

  Kako li se čisti drugi kad je ovako čist prvi prioritet?

  Čika Ljubina ulica, od Ulice Vuka Karadžića do Grand hotela, je u grupi prvog prioriteta u programu zimskog održavanja ulica, koji je sačinio Grad, a prema kome preduzeće "Ingrap omni", koje je dobilo posao zimskog održavanja, čisti gradske ulice.

 • Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
  U Valjevu 30 centimetara snega

  Gvozdenović: Sneg se čisti po zakonu, a mogu građani i sami da čiste ako su nezadovoljni

  Visina snega u Valjevu je 30 centimetara. Putari kažu da se glavne ulice redovno čiste i da nema problema, građani se žale da su ulice loše očišćene, a gradonačelnik im poručuje da se "sami organizuju i da očiste sneg".

 • Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
  24 časa pada sneg

  Ulice prohodne, parking se ne naplaćuje

  Visina snega koji pada 24 časa je 11 centimatara, a trenutna temperatura u Valjevu je minus jedan stepen. "Sve ulice prvog prioriteta koje su u programu zimskog održavanja, a to su ulice u centru grada, su prohodne, trenurno se uklanja sneg iz ulica drugog prioriteta", kaže Željko Mucić iz preduzeća "Ingrap-omni", koje je zaduženo za čišćenje gradskih ulica i lokalnih puteva.