Registracija Prijava preko FB

Tema: Sećanja

 • Spomenik pilotu Milenku Pavloviću (foto: Đorđe Đoković)
  Sećanje na žrtave NATO bombardovanja

  Ne smemo zaboraviti, a ni oprostiti

  Polaganjem venaca na spomenik pilotu Milenku Pavloviću i na spomenik žrtvama iz valjevskog kraja palih za otadžbinu od 1990. do 1999. godine obeležen je 24. mart, dan kada je počela NATO agresija na SRJ.

 • Milena Matić (foto: Iz porodičnog albuma)
  In memoriam

  Milena Matić (1957 – 2017)

  Rođena je u Valjevu, gde je završila osnovnu školu. Valjevsku gimnaziju - društveno jezički smer je završila 1975. godine, (razredna Tatjana Joksimović), i već tada je ispoljila ljubav prema jezicima (nemački i ruski), a bila je aktivna i u Istraživačima.

 • Bora Vukmirović, Milan Terzić i Blagoje Topličić (foto: Iz foto arhive Revije Kolubara)
  In memoriam

  Milan Terzić Baron (1944 – 2017)

  Umro je Milan Terzić Baron (1944), nekadašnji valjevski gimnazijalac, dugogodišnji producent Sportskog programa RTS-a. Valjevski ambasador u Beogradu proneo je ime Valjeva širom Evrope i Sveta. Komemoracija će sutra biti održana u Beogradu, a sahrana u Valjevu. Iz Revije Kolubara prenosimo tekst,iz novembra 2004. godine, pokojnog novinara Zorana Tripkovića o Mići Baronu.

 • Slobodan Kobi Mitrović (foto: Foto arhiva revije Kolubara)
  In memoriam

  Kobi i Boba

  Valjevo je za kratko vreme ostalo bez dvojice uglednih sugrađana, braće Mitrović – arhitekte Slobodana Kobija (1934-2017) i univerzitetskog profesora prava dr Dobrosava Bobe (1933-2016), sinova tešnjarskog advokata Momčila Mitorvića (1903-1990), koji je između dva svetska rata bio urednik Glasa Valjeva, novina koje su tada izlazile dva puta nedeljno.

 • Milica Marković (foto: Milutin Rafailović)
  In memoriam

  Milica Marković (1956 – 2017)

  U Valjevu je, posle kraće bolesti, u utorak preminula novinar Milica Marković, urednik i vlasnik TV 3M sa Uba. U novinarstvu je provela 30 godina, 24 u Radio Valjevu, a šest u svojoj TV stanici.

 • Miki Jevremović (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Miki Jevremović (1941 – 2017)

  U Beogradu je, posle kraće bolesti, preminuo Miodrag Miki Jevremović (75), poznati pevač. Kao đak Valjevske gimnazije karijeru je počeo na tada tradicionalnoj priredbi "Prvi glas Srbije" održanoj u nekadašnjem Domu omladine, zgradi nekadašnje kafane Balkana u Karađorđevoj ulici, koja se nalazila na delu sadašnjeg Gradskog trga gde je podignut soliter za potrebe SO Valjevo.

 • Smilja Žeravčić (foto: Iz foto arhive Revije Kolubara)
  In memoriam

  Dr Smilja Žeravčić (1947 – 2017)

  U Valjevu je prošle noći preminula prim. dr Smilja Žeravčić (rođ. Glišić), specijalista opšte medicine u penziji. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Valjevu i bila prvi Vukovac – gimnazijalac. Kao osnovac bila je na prijemu kod Josipa Broza, na Belom dvoru u Beogradu, o 25. maju - Titovom rođendanu.

 • Ružičić čuči drugi s desna ( broj 8)
  In memoriam

  Dušan Ružičić Kebac (1956-2016)

  U Valjevu je jutros iznenada preminuo Dušan Ružičić Kebac (1956), bivši košarkaš prvoligaške generacije Metalca i trener mlađih selekcija u tom klubu. Rano je debitovao za prvi tim, verovatno je najmlađi prvotimac u istoriji Metalca dugoj skoro 70 godina.

 • FK Budućnost, podmladak 81, Tadić stoji peti sleva
  In memoriam

  Milan Tadić Tadija (1964-2016)

  Sportsko Valjevo ostalo je bez jednog od najtalentovanijih fudbalera. Milan Tadić Tadija (1964) prerano je jutros okončao život. Ponikao u Budućnosti bio je član Omladinske reprezentacije SFRJ, koju je selektirao pokojni Stevan Ćele Vilotić, nekada godinama zadužen za mlađe selekcije "plavih".

 • Dragoljub Petrović (foto: Đorđe Đoković)
  Prvoslav Dragoljub Petrović (1933-2016)

  Odlazak doajena valjevske muzičke i boemske scene

  Danas će na Novom groblju u Valjevu biti sahranjen klavirista Prvoslav Dragoljub Petrović, koji je preminuo 30. oktobra. Stariji Valjevci žale zbog odlaska gospodina za klavirom, mlađi žale što ga nisu upoznali i mnogo toga od njega naučili.