Registracija Prijava preko FB

Tema: Sećanja

 • Slobodan Raković (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Slobodan Raković (1948 - 2017)

  U Valjevu je prošle noći, posle dužeg bolovanja, preminuo novinar Slobodan Raković Raka (69), dugogodišnji poslenik TV Beograd (RTS) i stalni dopisnik beogradskog Pregleda. Bio je sin učitelja Mirka i Milice (rođ. Jevtić). Posle završene gimnazije apsolvirao je matematiku na PMF u Beogradu, a potom je završio Višu ekonomsku školu u Valjevu.

 • Stevan Ćirić
  In memoriam

  Stevan Ćirić (1935 - 2017)

  U Valjevu je sinoć posle dužeg bolovanja preminuo novinar Stevan Ćirić (82), dugogodišnji direktor i glavni urednik nedeljnika Napred. Rođen u Majinoviću, školovao se u Valjevu i Beogradu. Posle Gimnazije završio je književnost na Filozofskom fakultetu Beogradskog univerziteta.

 • Stamen Ivanov
  In memoriam

  Stamen Ivanov (1929 - 2017)

  Sinoć je u Valjevu u 88. godini preminuo gimnazijski profesor u penziji Stamen Ivanov, jedan od profesora Valjevske gimnazije koji su bitno doprineli ugledu i razvoju ove škole.

 • Radovan Nenadović
  In memoriam

  Dr Radovan Nenadović (1933 - 2017)

  Valjevo je ostalo bez još jednog od svojih znamenitih sugrađana, ugasio se život dr Radovana Nenadovića, pionira neuropsihijatrije u ovom kraju. Valjevsku gimnaziju završio je 1952, u generaciji koja je o sebi ostavila trag u spomenici u kojoj su trag o sebi ostavili svi njeni đaci. Medicinski fakultet završio je u Beogradu, gde je položio i specijalistički ispit iz neuropsihijatrije.

 • Miodrag Ćirović
  In memoriam

  Miodrag Ćirović (1935 - 2017)

  U svom domu danas je preminuo Miodrag Ćirović Ćira, akademski dizajner. Rođen u Valjevu, školovao se u Novom Sadu i Beogradu, gde je na Akademiji primenjenih umetnosti diplomirao kod prof. Mihajla Petrova.

 • Omaž Ljubi Popoviću u Modernoj galeriji (foto: Kolubarske rs.)
  U Modernoj galeriji otvoren spomen-atelje

  Godinu dana bez Ljube Popovića

  "Ovih godinu dana bez Ljube Popovića sigurno je najtežih godinu dana Moderne galerije. Teško je kad neko ko da boju i ton Modernoj galeriji ode, a vi ostanete sami da tu boju i ton poštujete, čuvate, negujete i pokušavate da to na neki način nastavite", rekao je direktor Moderne Galerije Vojislav Jovanović.

 • Mihailo Ranković
  In memoriam

  Dr Mihailo Ranković (1935-2017)

  Posle kraćeg bolovanja u Valjevu je preminuo dr Mihailo Ranković, jedan od pionira fizijatrije i reumatologije u Opštoj bolnici. Rođen u Beomuževiću školovao se u Pričeviću i Valjevu, medicinu je završio u Beogradu, gde je i položio specijalistički ispit i subspecijalizaciju.

 • Petar Pajić (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Petar Pajić (1935-2017)

  Danas je okončan životni vek novinara i pesnika Petra Pere Pajića (1935), dugogodišnjeg urednika u Drugom programu Radio Beograda. Rođen je u Valjevu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju, a studije književnosti u Beogradu.

 • Miroslav Jekić (foto: Iz porodičnog albuma)
  In memoriam

  Miroslav Jekić (1951 - 2017)

  Fudbalsko Valjevo ostalo je jutros bez Miroslava Jekića Jekare (66), jednog od boljih golmana i trenera golmana u istoriji ovog sporta. Ponikao je u podmlatku Budućnosti, koji je selektirao Ivan Ivanović, a u kojem su igrali i Dule Obradović Fazan, Zoran Lučić, Slobodan Pule Radić, Milan Ciga Petrović...

 • Dragan Savić Savke (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Umro novinar Dragan Savić Savke

  Iz Osečine je stigla vest da je umro novinar Dragan Savić Savke (61), jedan od saradnika Kolubarskih.rs tokom prvih godina izlaska naših novina. Savke je bio pouzdan svedok života u Podgorini, vredan i radan, a godinama je sarađivao sa Večernjim novistima, Napredom, Radio Valjevom...