Registracija Prijava preko FB

Tema: Sećanja

 • Vlada Đurđević
  In memoriam

  Vlada Đurđević (1937-2018)

  Valjevsko i srpsko novinarstvo ostalo je minulih dana bez istaknutog žurnaliste Vlade Đurđevića (81), novinara Politike u penziji. Rođen u Slatini, osnovnu školu završio je u Dokmiru, a Gimnaziju u Valjevu 1955. godine.

 • Branko Pirgić Pirga (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Branko Pirgić Pirga (1952 - 2017)

  U Beogradu je prošle noći preminuo pisac i književni kritičar Branko Pirgić Pirga (65). Rođen je 26. februara 1952. godine u Valjevu. Završio je Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, na odseku za književnost. Radio je kao profesor i novinar.

 • Slobodan Raković (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Slobodan Raković (1948 - 2017)

  U Valjevu je prošle noći, posle dužeg bolovanja, preminuo novinar Slobodan Raković Raka (69), dugogodišnji poslenik TV Beograd (RTS) i stalni dopisnik beogradskog Pregleda. Bio je sin učitelja Mirka i Milice (rođ. Jevtić). Posle završene gimnazije apsolvirao je matematiku na PMF u Beogradu, a potom je završio Višu ekonomsku školu u Valjevu.

 • Stevan Ćirić
  In memoriam

  Stevan Ćirić (1935 - 2017)

  U Valjevu je sinoć posle dužeg bolovanja preminuo novinar Stevan Ćirić (82), dugogodišnji direktor i glavni urednik nedeljnika Napred. Rođen u Majinoviću, školovao se u Valjevu i Beogradu. Posle Gimnazije završio je književnost na Filozofskom fakultetu Beogradskog univerziteta.

 • Stamen Ivanov
  In memoriam

  Stamen Ivanov (1929 - 2017)

  Sinoć je u Valjevu u 88. godini preminuo gimnazijski profesor u penziji Stamen Ivanov, jedan od profesora Valjevske gimnazije koji su bitno doprineli ugledu i razvoju ove škole.

 • Radovan Nenadović
  In memoriam

  Dr Radovan Nenadović (1933 - 2017)

  Valjevo je ostalo bez još jednog od svojih znamenitih sugrađana, ugasio se život dr Radovana Nenadovića, pionira neuropsihijatrije u ovom kraju. Valjevsku gimnaziju završio je 1952, u generaciji koja je o sebi ostavila trag u spomenici u kojoj su trag o sebi ostavili svi njeni đaci. Medicinski fakultet završio je u Beogradu, gde je položio i specijalistički ispit iz neuropsihijatrije.

 • Miodrag Ćirović
  In memoriam

  Miodrag Ćirović (1935 - 2017)

  U svom domu danas je preminuo Miodrag Ćirović Ćira, akademski dizajner. Rođen u Valjevu, školovao se u Novom Sadu i Beogradu, gde je na Akademiji primenjenih umetnosti diplomirao kod prof. Mihajla Petrova.

 • Omaž Ljubi Popoviću u Modernoj galeriji (foto: Kolubarske rs.)
  U Modernoj galeriji otvoren spomen-atelje

  Godinu dana bez Ljube Popovića

  "Ovih godinu dana bez Ljube Popovića sigurno je najtežih godinu dana Moderne galerije. Teško je kad neko ko da boju i ton Modernoj galeriji ode, a vi ostanete sami da tu boju i ton poštujete, čuvate, negujete i pokušavate da to na neki način nastavite", rekao je direktor Moderne Galerije Vojislav Jovanović.

 • Mihailo Ranković
  In memoriam

  Dr Mihailo Ranković (1935-2017)

  Posle kraćeg bolovanja u Valjevu je preminuo dr Mihailo Ranković, jedan od pionira fizijatrije i reumatologije u Opštoj bolnici. Rođen u Beomuževiću školovao se u Pričeviću i Valjevu, medicinu je završio u Beogradu, gde je i položio specijalistički ispit i subspecijalizaciju.

 • Petar Pajić (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Petar Pajić (1935-2017)

  Danas je okončan životni vek novinara i pesnika Petra Pere Pajića (1935), dugogodišnjeg urednika u Drugom programu Radio Beograda. Rođen je u Valjevu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju, a studije književnosti u Beogradu.