Registracija Prijava preko FB

Tema: Sećanja

 • Miroslav Jekić (foto: Iz porodičnog albuma)
  In memoriam

  Miroslav Jekić (1951 - 2017)

  Fudbalsko Valjevo ostalo je jutros bez Miroslava Jekića Jekare (66), jednog od boljih golmana i trenera golmana u istoriji ovog sporta. Ponikao je u podmlatku Budućnosti, koji je selektirao Ivan Ivanović, a u kojem su igrali i Dule Obradović Fazan, Zoran Lučić, Slobodan Pule Radić, Milan Ciga Petrović...

 • Dragan Savić Savke (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Umro novinar Dragan Savić Savke

  Iz Osečine je stigla vest da je umro novinar Dragan Savić Savke (61), jedan od saradnika Kolubarskih.rs tokom prvih godina izlaska naših novina. Savke je bio pouzdan svedok života u Podgorini, vredan i radan, a godinama je sarađivao sa Večernjim novistima, Napredom, Radio Valjevom...

 • Spomenik pilotu Milenku Pavloviću (foto: Đorđe Đoković)
  Sećanje na žrtave NATO bombardovanja

  Ne smemo zaboraviti, a ni oprostiti

  Polaganjem venaca na spomenik pilotu Milenku Pavloviću i na spomenik žrtvama iz valjevskog kraja palih za otadžbinu od 1990. do 1999. godine obeležen je 24. mart, dan kada je počela NATO agresija na SRJ.

 • Milena Matić (foto: Iz porodičnog albuma)
  In memoriam

  Milena Matić (1957 – 2017)

  Rođena je u Valjevu, gde je završila osnovnu školu. Valjevsku gimnaziju - društveno jezički smer je završila 1975. godine, (razredna Tatjana Joksimović), i već tada je ispoljila ljubav prema jezicima (nemački i ruski), a bila je aktivna i u Istraživačima.

 • Bora Vukmirović, Milan Terzić i Blagoje Topličić (foto: Iz foto arhive Revije Kolubara)
  In memoriam

  Milan Terzić Baron (1944 – 2017)

  Umro je Milan Terzić Baron (1944), nekadašnji valjevski gimnazijalac, dugogodišnji producent Sportskog programa RTS-a. Valjevski ambasador u Beogradu proneo je ime Valjeva širom Evrope i Sveta. Komemoracija će sutra biti održana u Beogradu, a sahrana u Valjevu. Iz Revije Kolubara prenosimo tekst,iz novembra 2004. godine, pokojnog novinara Zorana Tripkovića o Mići Baronu.

 • Slobodan Kobi Mitrović (foto: Foto arhiva revije Kolubara)
  In memoriam

  Kobi i Boba

  Valjevo je za kratko vreme ostalo bez dvojice uglednih sugrađana, braće Mitrović – arhitekte Slobodana Kobija (1934-2017) i univerzitetskog profesora prava dr Dobrosava Bobe (1933-2016), sinova tešnjarskog advokata Momčila Mitorvića (1903-1990), koji je između dva svetska rata bio urednik Glasa Valjeva, novina koje su tada izlazile dva puta nedeljno.

 • Milica Marković (foto: Milutin Rafailović)
  In memoriam

  Milica Marković (1956 – 2017)

  U Valjevu je, posle kraće bolesti, u utorak preminula novinar Milica Marković, urednik i vlasnik TV 3M sa Uba. U novinarstvu je provela 30 godina, 24 u Radio Valjevu, a šest u svojoj TV stanici.

 • Miki Jevremović (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Miki Jevremović (1941 – 2017)

  U Beogradu je, posle kraće bolesti, preminuo Miodrag Miki Jevremović (75), poznati pevač. Kao đak Valjevske gimnazije karijeru je počeo na tada tradicionalnoj priredbi "Prvi glas Srbije" održanoj u nekadašnjem Domu omladine, zgradi nekadašnje kafane Balkana u Karađorđevoj ulici, koja se nalazila na delu sadašnjeg Gradskog trga gde je podignut soliter za potrebe SO Valjevo.

 • Smilja Žeravčić (foto: Iz foto arhive Revije Kolubara)
  In memoriam

  Dr Smilja Žeravčić (1947 – 2017)

  U Valjevu je prošle noći preminula prim. dr Smilja Žeravčić (rođ. Glišić), specijalista opšte medicine u penziji. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Valjevu i bila prvi Vukovac – gimnazijalac. Kao osnovac bila je na prijemu kod Josipa Broza, na Belom dvoru u Beogradu, o 25. maju - Titovom rođendanu.

 • Ružičić čuči drugi s desna ( broj 8)
  In memoriam

  Dušan Ružičić Kebac (1956-2016)

  U Valjevu je jutros iznenada preminuo Dušan Ružičić Kebac (1956), bivši košarkaš prvoligaške generacije Metalca i trener mlađih selekcija u tom klubu. Rano je debitovao za prvi tim, verovatno je najmlađi prvotimac u istoriji Metalca dugoj skoro 70 godina.