Registracija Prijava preko FB

Tema: Sećanja

 • Miki Jevremović (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Miki Jevremović (1941 – 2017)

  U Beogradu je, posle kraće bolesti, preminuo Miodrag Miki Jevremović (75), poznati pevač. Kao đak Valjevske gimnazije karijeru je počeo na tada tradicionalnoj priredbi "Prvi glas Srbije" održanoj u nekadašnjem Domu omladine, zgradi nekadašnje kafane Balkana u Karađorđevoj ulici, koja se nalazila na delu sadašnjeg Gradskog trga gde je podignut soliter za potrebe SO Valjevo.

 • Smilja Žeravčić (foto: Iz foto arhive Revije Kolubara)
  In memoriam

  Dr Smilja Žeravčić (1947 – 2017)

  U Valjevu je prošle noći preminula prim. dr Smilja Žeravčić (rođ. Glišić), specijalista opšte medicine u penziji. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Valjevu i bila prvi Vukovac – gimnazijalac. Kao osnovac bila je na prijemu kod Josipa Broza, na Belom dvoru u Beogradu, o 25. maju - Titovom rođendanu.

 • Ružičić čuči drugi s desna ( broj 8)
  In memoriam

  Dušan Ružičić Kebac (1956-2016)

  U Valjevu je jutros iznenada preminuo Dušan Ružičić Kebac (1956), bivši košarkaš prvoligaške generacije Metalca i trener mlađih selekcija u tom klubu. Rano je debitovao za prvi tim, verovatno je najmlađi prvotimac u istoriji Metalca dugoj skoro 70 godina.

 • FK Budućnost, podmladak 81, Tadić stoji peti sleva
  In memoriam

  Milan Tadić Tadija (1964-2016)

  Sportsko Valjevo ostalo je bez jednog od najtalentovanijih fudbalera. Milan Tadić Tadija (1964) prerano je jutros okončao život. Ponikao u Budućnosti bio je član Omladinske reprezentacije SFRJ, koju je selektirao pokojni Stevan Ćele Vilotić, nekada godinama zadužen za mlađe selekcije "plavih".

 • Dragoljub Petrović (foto: Đorđe Đoković)
  Prvoslav Dragoljub Petrović (1933-2016)

  Odlazak doajena valjevske muzičke i boemske scene

  Danas će na Novom groblju u Valjevu biti sahranjen klavirista Prvoslav Dragoljub Petrović, koji je preminuo 30. oktobra. Stariji Valjevci žale zbog odlaska gospodina za klavirom, mlađi žale što ga nisu upoznali i mnogo toga od njega naučili.

 • Miodrag Mile Petrović (foto: Đorđe Đoković)
  Piše Petar Lalić

  Putuj kapetane

  Miodrag Petrović, akademski slikar sa reputacijom, profesor, vaspitač, pedagog, dobri duh ubske varoši, pokretač i utemeljivač Likovnog udruženja „Spektar“, blagorodan i tankoćutan, ostavio je kičicu i boje, svoje mile i drage, Kostu, Božicu, Komicu.

 • Mile Petrović pored portreta oca (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Miodrag Mile Petrović (1935-2016)

  Posle kraće bolesti, jutros je u svom domu na Ubu preminuo akademski slikar mr Miodrag Mile Petrović (Negotin, 1935). Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu 1959. godine, u klasi profesora Nedeljka Gvozdenovića.

 • Komemoracija Ljubi Popoviću (foto: Đorđe Đoković)
  Na brdu u Brđanima

  Sahranjen Ljuba Popović

  U Brđanima delu grada gde je proveo detinjstvo i ranu mladost, pored nove Osnovne škole „Milovan Glišić“, danas je sahranjen slikar Ljubomir Ljuba Popović. Članovi porodice, veliki broj prijatelja, kolega umetnika, građana i poštovalaca slikara Ljube Popovića, među kojima su bili predsednik SANU Vladimir Kostić, ministar kulture i informisanja u Vladi Srbije Vladan Vukosavljević, nekadašnji fudbalski as Dušan Savić, kolekcionar i nekadašnji fudbaler Ivan Ćurković, akademik Matija Bećković,

 • Ljuba Popović (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Ljuba Popović biće sahranjen danas u Brđanima

  Slikar Ljubomir Ljuba Popović biće sahranjen danas u Valjevu. Komemorativni skup biće održan u 12.00 časova u Centru za kulturu, opelo počinje u 13.30 časova u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg, a sahrana je zakazana za 15.00 časova.

 • Ljuba Popović (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Ljubomir Ljuba Popović (1934-2016)

  Posle duže i teške bolesti noćas je u Beogradu preminuo slikar svetskog glasa Ljubomir Ljuba Popović. On je prošlog meseca zbog pogoršanja zdravstvenog stanja prekinuo odmor u Grčkoj i hitno je prebačen u Beograd. Potom se njegovo zdravstveno stanje stabilizovalo, ali je bolest ipak bila jača.