Registracija Prijava preko FB

Tema: Sećanja

 • Stamen Ivanov
  In memoriam

  Stamen Ivanov (1929 - 2017)

  Sinoć je u Valjevu u 88. godini preminuo gimnazijski profesor u penziji Stamen Ivanov, jedan od profesora Valjevske gimnazije koji su bitno doprineli ugledu i razvoju ove škole.

 • Radovan Nenadović
  In memoriam

  Dr Radovan Nenadović (1933 - 2017)

  Valjevo je ostalo bez još jednog od svojih znamenitih sugrađana, ugasio se život dr Radovana Nenadovića, pionira neuropsihijatrije u ovom kraju. Valjevsku gimnaziju završio je 1952, u generaciji koja je o sebi ostavila trag u spomenici u kojoj su trag o sebi ostavili svi njeni đaci. Medicinski fakultet završio je u Beogradu, gde je položio i specijalistički ispit iz neuropsihijatrije.

 • Miodrag Ćirović
  In memoriam

  Miodrag Ćirović (1935 - 2017)

  U svom domu danas je preminuo Miodrag Ćirović Ćira, akademski dizajner. Rođen u Valjevu, školovao se u Novom Sadu i Beogradu, gde je na Akademiji primenjenih umetnosti diplomirao kod prof. Mihajla Petrova.

 • Omaž Ljubi Popoviću u Modernoj galeriji (foto: Kolubarske rs.)
  U Modernoj galeriji otvoren spomen-atelje

  Godinu dana bez Ljube Popovića

  "Ovih godinu dana bez Ljube Popovića sigurno je najtežih godinu dana Moderne galerije. Teško je kad neko ko da boju i ton Modernoj galeriji ode, a vi ostanete sami da tu boju i ton poštujete, čuvate, negujete i pokušavate da to na neki način nastavite", rekao je direktor Moderne Galerije Vojislav Jovanović.

 • Mihailo Ranković
  In memoriam

  Dr Mihailo Ranković (1935-2017)

  Posle kraćeg bolovanja u Valjevu je preminuo dr Mihailo Ranković, jedan od pionira fizijatrije i reumatologije u Opštoj bolnici. Rođen u Beomuževiću školovao se u Pričeviću i Valjevu, medicinu je završio u Beogradu, gde je i položio specijalistički ispit i subspecijalizaciju.

 • Petar Pajić (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Petar Pajić (1935-2017)

  Danas je okončan životni vek novinara i pesnika Petra Pere Pajića (1935), dugogodišnjeg urednika u Drugom programu Radio Beograda. Rođen je u Valjevu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju, a studije književnosti u Beogradu.

 • Miroslav Jekić (foto: Iz porodičnog albuma)
  In memoriam

  Miroslav Jekić (1951 - 2017)

  Fudbalsko Valjevo ostalo je jutros bez Miroslava Jekića Jekare (66), jednog od boljih golmana i trenera golmana u istoriji ovog sporta. Ponikao je u podmlatku Budućnosti, koji je selektirao Ivan Ivanović, a u kojem su igrali i Dule Obradović Fazan, Zoran Lučić, Slobodan Pule Radić, Milan Ciga Petrović...

 • Dragan Savić Savke (foto: Đorđe Đoković)
  In memoriam

  Umro novinar Dragan Savić Savke

  Iz Osečine je stigla vest da je umro novinar Dragan Savić Savke (61), jedan od saradnika Kolubarskih.rs tokom prvih godina izlaska naših novina. Savke je bio pouzdan svedok života u Podgorini, vredan i radan, a godinama je sarađivao sa Večernjim novistima, Napredom, Radio Valjevom...

 • Spomenik pilotu Milenku Pavloviću (foto: Đorđe Đoković)
  Sećanje na žrtave NATO bombardovanja

  Ne smemo zaboraviti, a ni oprostiti

  Polaganjem venaca na spomenik pilotu Milenku Pavloviću i na spomenik žrtvama iz valjevskog kraja palih za otadžbinu od 1990. do 1999. godine obeležen je 24. mart, dan kada je počela NATO agresija na SRJ.

 • Milena Matić (foto: Iz porodičnog albuma)
  In memoriam

  Milena Matić (1957 – 2017)

  Rođena je u Valjevu, gde je završila osnovnu školu. Valjevsku gimnaziju - društveno jezički smer je završila 1975. godine, (razredna Tatjana Joksimović), i već tada je ispoljila ljubav prema jezicima (nemački i ruski), a bila je aktivna i u Istraživačima.