Predstava Izbiračica (foto: Đorđe Đoković)
Predstava Izbiračica (foto: Đorđe Đoković)
26.10.2014, 10:44

"Izbiračica" otvorila FOSI

č: | fb:

Drugi festival dramskog stvaralaštva osoba sa invaliditetom Srbije pod nazivom "I mi imamo talenat", u organizaciji Društva za cerebralnu paralizu Valjevo počeo je sinoć. Nakon pozdravne reči zamenika gradonačelnika Žarka Kovača, koji je otvorio FOSI, Društvo za cerebralnu paralizu Valjevo i Udruženje dramskih, muzičkih, audio i video stvaralaca „Milovan Glišić“ odigrali su predstavu „Izbiračica”. Da zaista imaju talenta, ali i umenja i volje pokazali su sinoć glumaci u komediji Koste Trifkovića, istovremeno šaljući pruku - da su zablude pogubne za one koji im robuju.

Predstava Izbiračica

Predstava Izbiračica (Foto: Đorđe Đoković)

Današnji program festivala od 17 časova otvara Udruženje gluvih i nagluvih Valjevo sa predstavom „Ožalošćenu porodicu”, sledi „Piknik” Kulturno-umetničkog društva „Jovan Boljarić” iz Novog Sada. Festival će zatvoriti „I ja imam pravo na obrazovanje”, Udruženja osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom „Volja za životom“ iz Velike Plane. Predstave će biti prevedene na znakovni jezik, a ulaz za posetioce je slobodan. 

Predstava Izbiračica

Predstava Izbiračica (Foto: Đorđe Đoković)

Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Valjevo, a održavanje Festivala su podržali: Ministarstvo za rad, zapošljvanje, boračka i socijalna pitanja, Udruženje dramskih, muzičkih, audio i video stvaralaca "Milovan Glišić" Valjevo, Centar za kulturu Valjevo i Agencija "Trust me". 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 6 sati 48 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 38 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.