Koncert kvarteta MISS (Muzej 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Koncert kvarteta MISS (Muzej 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
30.10.2014, 13:36

Večeras filmska, evergrin i muzika Piazzolle

č: | fb:

Drugi koncert u okviru ciklusa “MISS u muzeju – Tri lica muzike” večeras od 19.30 u galeriji Narodnog muzeja. Za ovaj koncert, kvartet MISS - mr Suzana Radovanović Perić, prva violina, mr Snežana Stevanović, violina, Verica Jakovljević, viola i Irina Vasiljević Damljanović, violončelo, je izabrao repertoar sastavljen od popularnih filmskih i evergrin numera, kao i kompozicije Astora Piazzolle.

„Sviranje popularne muzike u klasičnom aranžmanu za muzičare može predstavljati i ‘mač sa dve oštrice’, jer je to vrlo prepoznatljiv i pitak repertoar , tako da je teško napraviti granicu izmedju umetničkog izraza i estrade. Za ovaj koncert smo pripremile aranžmane, koji bi trebalo da asociraju na slavne holivudske revijske orkestre pedesetih i šesdesetih godina dvadesetog  veka, koji su pored sjajnih autora filmske muzike poput Mancinija, Morikonea, Nina Rote, uspeli da izgrade prepoznatljiv, glamurozan i romantičan zvuk koji, je i danas jedan od omiljenih muzičkih žanrova. Često muzikolozi znaju da kažu da je filmska muzika klasika dvadesetog i dvadeset prvog veka, a s obzirom na to da je vrlo zastupljena na repertoaru klasičnih ansambala, vreme i reakcija publike će po svoj prilici dokazati da su muzikolozi u pravu“, kaže prva violina kvarteta Suzana Radovanović Perić. 

Već po tradiciji, tako će i večeras uz  “MISS” nastupiti i kamerni orkestar “Feniks” i zaokružiti ovo muzičko- filmsko veče jednom numerom Astora Piazzolle.

Koncert kvarteta MISS

Koncert kvarteta MISS (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 54 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...