Koncert kvarteta MISS (Muzej 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Koncert kvarteta MISS (Muzej 2014.) (foto: Đorđe Đoković)
27.11.2014, 10:54

Večeras srpska popularna muzika

č: | fb:

Poslednji koncert ovogodišnjeg ciklusa koncerata “MISS u Muzeju – Tri lica muzike”, večeras od 19.30. Novembarski program posvećen je delima srpske popularne i autorske muzike pod nazivom „Srpska“.

“Ceo ovogodišnji ciklus koncerata je najpre osmišljen, a onda  kroz interpretaciju i oživljen sa namerom da predstavi muziku u širem smislu. Kao neizostavni deo života, prozor u unutrašnjost ljudske duše, najdublju i najiskreniju komunikaciju izmedju ljudi. Verujem da smo izborom repertoara, koji se kretao od klasike preko filmske i popularne muzike pa do nacionalnog zvuka, uspeli publici da približimo svu paletu raspoloženja koju muzika u čoveku može da probudi, a možda da im i pomognemo da pronađu neko svoje lično lice muzike. Za kraj smo namerno izabrale nacionalnu muziku jer smo želele da  na neki svoj način ispričamo priču vezanu za sto godina od početka prvog svetskog rata i da kroz muzički izraz prenesemo naš doživljaj svoje zemlje i svih njenih osobenosti“, kaže prva violina kvarteta, mr Suzana Radovanović Perić.

Treće lice muzike kvartet MISS posvećuje popularnim srpskim kompozicijama, ali i vrlo složenom i poetičnom  prvom gudačkom kvartetu velikog kompozitora, akademika Petra Konjovića. Francuski muzički kritičari i razni evropski muzikolozi često su ga nazivali glavnim muzičkim predstavnikom balkanskog “patosa”, a zašto su imali takvo ubeđenje valjevska publika će imati priliku da čuje večeras od 19.30 u Muzeju.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 2 sati 43 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 32 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.