Predstava Mišići (foto: Đorđe Đoković)
Predstava Mišići (foto: Đorđe Đoković)
20.03.2015, 11:41

Poklon predstava “Mišići”

č: | fb:

U okviru Programa obeležavanja Dana grada večeras od 20 časova na sceni Centra za kulturu biće izvedena pozorišna predstava „Mišići“, poklon predstava Grada u povodu praznika. Dramski predložak je sačinjen po motivima iz memoarske, romaneskne i istoriografske gradje, a reditelj je Miroslav Trifunović. Ova velika, ansambl-predstava nastala je u saradnji Gradskog pozorišta „Abrašević“ sa Kulturnim centrom Mionica i Dramskim studiom Valjevske gimnazije.

Dramatizaciju uradila Tamara Jakovljević, kostimografiju potpisuje Branka Šišinački Obradović, scenografiju i vizuelni identitet predstave kreirao Dušan Arsenić, muziku komponovao dr Voja Milutinović. Tridesetočlani glumački ansambl predvode : Katarina Vićentijević, Dragan Lukić, Branko Antonić, Petar Ninić, Ljubivoje Marković, Angelina Lukić, Miroslav Mandić, Goranka Kalember Lučić i Božidar Milić.

“Mišići” su premijerno odigrani 15. decembra u okviru programa obeležavanja stogodišnjice Velikog rata. Tada je publika uživala u predstavi i to ne samo zbog aktera koji su napravili remek delo, nego i zbog osvetljenih nepoznatih delova istorije Srbije, ili istorije o kojoj malo znamo, a koja je prikazana kroz život porodice Mišić. Oni koji su propustili da pogledaju premijeru, svakako ne treba da propuste večerašnju priliku.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 47 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 36 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.