Argentina 1950. i Ljubljana 1970.
Argentina 1950. i Ljubljana 1970.
16.06.2014, 14:06

Kasting za glumce košarkaše

č: | fb:

Ekipa filma „Bićemo prvaci sveta“ reditelja Darka Bajića i Košarkaški savez Srbije  pozvali su na kasting „profesionalne i poluprofesionalne košarkaše“, koji bi mogli da budu glumci u filmu, koji prati četvoricu velikana YU košarke Boru Stankovića, Radomira Šapera, Nebojšu Popovića i Aleksandra Nikolića, a kroz njih i razvoj „igre pod obručima“ od 1945. do 1970. i osvajanja „zlata“ na SP u Ljubljani. Bila je to generacija Daneua, Tvrdića, Simonovića, Kapičića, Šolmana, Plećaša, Skansija, Jelovca, Trajka Rajkovića, Žorge... Radivoje Korać je te godine poginuo u Semizovcu, kod Sarajeva, tokom priprema reprezentacije čiji je selektor bio Ranko Žeravica.

Uz film snima se i TV serija od 24 epizode. Scenarista je Nebojša Romčević, producent Intermedia Network, a izvršni producent Art and Popcorna iz Beograda. Pre nekoliko meseci održan je kasting za profesionalne glumice i glumce, za muške i ženske uloge. Autori se nadaju da će i film o »zlatnim« košarkašima postići uspeh sličan filmu »Montevido« o uspehu fudbalera na prvom SP u Urugvaju, gde su Moša, Tirke, Milutinac, »El grande Milovan (Jakšić)« i ostali osvojili »bronzu«.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 10 sati 27 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 13 sati 17 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.