Maja Lukić kao Karolina Nojber (foto: Đorđe Đoković)
Maja Lukić kao Karolina Nojber (foto: Đorđe Đoković)
11.04.2016, 09:11

Plaketa “Branislav Nušić” za Maju Lukić

č: | fb:

Na ovogodišnjem pozorišnom festivalu “Nušićevi dani”, Maja Lukić je za ulogu Karoline Nojber nagrađena Plaketom sa likom našeg najvećeg komediografa. Na ovom pozorišnom festivalu, koji se po trideset i treći put održava u Smederevu, nastupilo je i Gradsko pozorište „Abrašević“.

Valjevski ansambl veoma uspešno je izveo predstavu „Karolina Nojber“ u pratećem festivalskom programu. Oko šest stotina gledalaca je dugotrajnim i burnim aplauzom nagradilo predstavu, a glumci su nekoliko puta izlazili na poklon publici.

Publika u Smederevu

Publika u Smederevu

Inače, na ovom prestižnom teatarskom festivalu, koji se završava 16. aprila, učestvuju renomirana pozorišta kao što su: Atelje 212, Beogradsko dramsko pozorište, Zvezdara teatar, Večernja scena pozorišta „Boško Buha“, Narodno pozorište Beograd i Šabačko pozorište.

Maja Lukić je nagrađena Plaketom sa likom Branislava Nušića za posebno glumačko ostvarenje. „Čast je dobiti nagradu. Priznanja jesu potvrda vašeg rada, ali u ovom slučaju i rada cele ekipe okupljene oko ‘Karoline Nojber’, posebno što smo bili kombinovani sastav - profesionalni i glumci amateri. Nagrada mi je važna i zbog toga što je ova predstava prva u Valjevu u kojoj sam igrala kao profesionalna glumica”, kaže Maja Lukić.

Lik Karoline Nojber je zahtevan i težak, emocije se ne izražavaju samo rečima, na licu je grč, bolna grimasa, radost, ushićenje, tuga... Maja Lukić kaže da nije bilo lako raditi na ovom tekstu, uloga je veoma kompleksna posebno kroz viđenje Miroslava Trifunovića, koji je režirao predstavu.

Karolina Nojber (Abro fest)

Karolina Nojber (Abro fest)

Pozorišna predstava “Karolina Nojber” je premijerno izvedena na prošlogodišnjem “Abro festu”. Novo viđenje teksta Nebojše Romčevića briljantno su preneli, Maja Lukić, Katarina Vićentijević, Bogdan Trifunović, Branko Antonić, Goranka Lučić Kalember, Uglješa Spasojević i Božidar Milić, u režiji Miroslava Trifunovića. Scenografiju je dizajnirao Dušan Arsenić, a kostime osmislila Branka Šišinački Obradović.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 13 sati 28 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 10 sati 38 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 13 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara