Plakat za Džez fest (foto: Dušan Arsenić)
Plakat za Džez fest (foto: Dušan Arsenić)
17.05.2016, 09:15

Planule karte za Josipu Lisac

č: | fb:

Rasprodate su karte za nastup hrvatske džez zvezde Josipe Lisac na ovogodišnjem Džez festu u Valjevu. Organizatori kažu da su sve ulaznice prodate brzo nakon puštanja u prodaju, tražena je i karta više, tako da će hrvatska pevačica održati koncert 18. maja u 20 časova u prepunoj sali Centra za kulturu.

Ovogodišnji 32. Džez fest u Valjevu, otvoren je sinoć programom “Deca pevaju džez” nastupom preko 200 dece iz škole stranih jezika Kontext, koja su pevala džez obrade dečjih pesama na engleskom i nemačkom jeziku uz pratnju profesionalnih džez muzičara.

Pored Josipe Lisac na Džez festu nastupaće zvučna džez imena i bendovi iz Srbije, Slovenije i Hrvatske, pre svih već tradicionalno Cubismo, koji će imati koncert 21. maja u 20 časova, a cena ulaznice za tu svirku, kao i za sve ostale je 300 dinara.

Večeras, u holu Centra za kulturu od 20.00 časova sviraju valjevski džezeri, dok će 19. maja nastupati Quintet Petra Rakića iz Kosovske Mitrovice i Jasna Jovićević i Gabriela Koso iz Subotice.

Peto veče Džez festa, 20. maj rezervisano je za srpske i slovenačke mlade džezere koji će svirati od 20.00 časova u holu Centra za kulturu, dok će sutradan na velikoj sceni Centra za kulturu, pored Cubisma, nastupiti i niški bend Naiss Blue.

Po prvi put za 32 godine, koliko traje valjevski Džez fest, neće nastupiti Big bend RTS-a, koji je džez obradom pesme „Valjevska podvala“ otvorio prvi Džez fest u Valjevu i to je činio sve do ove godine. Kako su objasnili organizatori njihov nastup je izostao zbog snimanja emisije Teleton na RTS.

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 5 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...