Bedževi Tešnjarskih večeri (foto: Đorđe Đoković)
Bedževi Tešnjarskih večeri (foto: Đorđe Đoković)
04.08.2016, 09:33

Sve je spremno za 30. jubilarne Tešnjarske večri

č: | fb:

Sve je spremno za 30. jubilarne Tešnjarske večeri koje počinju u petak, poručili su na konferenciji za novinare organizatori uz poziv sugrađanima, ali i gostima van Valjeva, da isprate brojna dešavanja na ovom sedmodnevnom letnjem festivalu. Zvezde ovogodišnje manifestacije su Piloti, koji će nastupati prve večeri, Zorica Brunclik i Neda Ukraden. Pored njih u muzičkom delu programa učestovaće grupa Bjesovi, a biće organizovana i mini Gitarijada.

Kao i prethodnih godina,  biće organizovane brojne promocije, književne večeri, dečji program, predavanja, izložbe...

 

Predsednik Saveta Tešnjarskih večeri Aleksandar Vujić Subotić je rekao da je Savet imao veliku obavezu da organizuje što bolje jubilarne Tešnjarske večeri, koje su najznačajnija i najpopularnija manifestacija u našem gradu, na koju dolaze ne samo Valjevci, nego i gosti iz drugih gradova. Dodaje da se Savet potrudio da ovogodišnji program bude kvalitetan, kao i prethodnih godina i naglašava da se vodilo računa da se ne potroši više para nego prethodne godine. 

"Grad Valjevo sa 2,5 miliona dinara finansira programski deo manifestacije, što je na nivou prošle godine, dok su preostala sredstva, oko milion dinara, obezbeđena zahvaljujući sponzorima, pre svga Valjevskoj pivari", rekao je Aleksandar Vujić Subotić.

Organizatori Tešnjarskih večeri

Organizatori Tešnjarskih večeri (Foto: Đorđe Đoković)

Svi koncerti biće održani na letnjoj pozornici Keja Kolubare, osim DJ večeri sa „pena parti”, koje će biti na platou Centra za kulturu. U slučaju kiše svi koncerti biće odloženi, rekli su organizatori.

Dečji programi će se održavati u letnjoj bašti Doma vojske. „Potrudili smo se da u saradnji sa svim javnim preduzećima i službama obezbedimo maksimalne uslove za učesnike i posetioce”, rekao je izvršni direktor manifestacije Veseljko Belušević.

On je najavio da će u dane trajanja Tešnjarskih večeri pojedine ulice biti zatvorne za saobraćaj.

„Tešnjar će za saobraćaj biti otvoren do 17 časova, do kada će moći da se ulazi izlazi iz stare čaršije. Ulice kneza Grbovića i kneza Jovice biće zatvorene za saobraćaj iz Birčaninove ulice, dok će preko dana biti otvorena Birčaninova ulica iz pravca pekare. U gornjem delu Tešnjara biće postavljen zeleni rasadnik”, kaže Belušević i dodaje da će za vreme trajanja Tešnjarskih večeri biti pojačan rad policije, komunalne policije i inspekcije. 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 7 sati 15 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 7 sati 16 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 2 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara