Izložba fotografija Željke Gavrilović (foto: Đorđe Đoković)
Izložba fotografija Željke Gavrilović (foto: Đorđe Đoković)
01.09.2016, 12:34

„Blues” Željke Gavrilović

č: | fb:

„Blues”, naziv je izložbe fotografija Željke Gavrilović, koju će večeras u 19.00 časova u galeriji Centra za kulturu otvoriti akademski slikar Milomir Romanović. Pred publikom će se naći 25 crno belih fotografija čije su „dve bitne odrednice - trenutak, njegova prolaznost, i atmosfera koja tu prolaznost podcrtava”, kako je Željka Gavrilović zapisala u najavi svoje treće samostalne izložbe.

Željka Gavrilović je rođena 1949. godine u Loznici podrinjskoj. Po struci je psiholog, oduvek zagledana u umetnost. Pre 22 godine napisala je knjigu kratke proze „Fotografije, snovi”, a fotografijom je počela da se bavi sasvim slučajno pre pet godina. Tako je i sasvim slučajno otkriven njen talenat za ovu vrstu umetnosti.

Izložba fotografija Željke Gavrilović

Izložba fotografija Željke Gavrilović (Foto: Đorđe Đoković)

Reditelj Dejan Karaklajić je zapisao – „Gledam Željkine fotografije, danas, one odišu izuzetnom atmosferom, imaju svojstven ugao posmatrnja na svet oko nas, stvarnost u njima je pomerena, ali na način da je bolje razumeno i shvatimo...”

Prva samostalna izložba bila je u Španiji na Internacionalnom fotofestivalu. Željka Gavrilović je dobitnica, kao učesnik brojnih fotokonkursa, nekoliko nagrada i priznanja, a svojom fotografijom predstavila se i na prestižnom bijenalu male forme prošle godine u Gornjem Milanovcu.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 49 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...